Ai nostri ca brazii (ian-feb 05) - 16
Raspunsuri - Pagina 7
Flaflo spune:
Ana Maria, si Bianca a prins zilele trecute niste frunze de ceapa verde si a fost incintata! Eu folosesc ceapa si usturoiul la mincare, crude nu i-am dat (cu exceptia amintita). Nu cred sa-i faca rau daca nu exagerezi!
Flavia si Bianca
Bia veselia
crinuta spune:
Ana Maria, lui Rayan ii place ceapa goala, ar manca oricand, dar nu il las decat rar. Ma bucura de altfel faptul ca mananca legume crude. Sper sa il tina.
Legat de tratamentul naturist, nu stiu pe dinafara. E tratamentul dat de calugarul Neamtu care a scris si o carte.
Stiu ca eu am avut la gradinita giardia, mama mi-a adaptat tratamentul pt mine ( doza prescrisa era pt adulti) si cand am repetat analiza ( impreuna cu alti copii care au urmat tratament medicamentos) eu am fost singura careia i-a iesit negativ.
Si mai e ceva: analiza trebuie facuta cand luna e nu stiu cum. Nu mai stiu de ce, nici explicatiile nu le am, dar asta am retinut.
Daca vrei detalii trebuie sa o intreb pe mama.
Flavia, wow, ma bucur de ceea ce ai scris legat de Osteocare. Am inteles ca e un medicament nou si foarte bun.
Noua ni l-a recomandat pediatrul de aici.
Da, m-am uitat si azi cu atentie la picioarele lui, e un progres evident si ii dau doar de vreo 10 -12 zile si nu zilnic deoarece mai uit...
Ce sufleuri ii faci tu Biancai? Imi dai si mie niste retete? Stiu ca si mama ii facea cand eram in Ro si tare ii placeau.
Crinuta si Rayan
danielai spune:
Confirm ca rasolul fierbe muuult mai repede. In plus, m-am invatat sa o fierb pe toata o data si sa o pun fiarta la congelator. Astfel, cand fac ciorbita cu vita dureaza la fel ca una de pui.
tomasa spune:
Patricia, Kris, va multumesc frumos.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)
tomasa spune:
Fetelor, printre altele, azi am fost la o inmormantare. Nu era cineva prea apropiat, insa oricum m-a afectat, nu se putea altfel.
Suntem flori de papadie...sa ne bucuram de viata asta, atata cata este, de cei dragi, de copii si sa traim clipa.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)
lbelciug spune:
Danielai, pur si simplu ii apar niste afte in gurita. Eu am reusesc cu greu sa ii dibuiesc una tocmai in fundul gurii, pe mandibula. Nu are decat maxim 2 cred, insa ele sunt f dureroase si trec al naibii de incet (min 7 zile). Stiu ca si sotul a avut mai demult, dar el a avut pete albe si pe limba. Deci la Matei e o forma usoara, dar ieri a facut totusi urat rau. Ducea mereu degetul in fundul gurii, tipa de durere si noi credeam ca e de la masele. Totusi cred ca au fost ambele probleme care il deranjau. Sa stii ca m-ai lasat paf la faza cu sanii crescuti la fetita ta. Ce sa zic, asa o fi cum zici tu si deci trebuie sa procedezi in consecinta.
Patricia, mie dr mi-a spus ca poate apare si pe fondul unei viroze, iar eu sunt convinsa ca asta a fost cazul la Matei. In cazul sotului a aparut din cauza alimentatiei (in speta branza telemea cumparata de la tarani si poate pastrata neadecvat in putina). Trece cu badijonaje dese cu solutii gen glicerina boraxata. Cat priveste tabloul, go ahead, sunt sigura ca nu va iesi identic. Eu nu pot spune ca am "furat" flori caci nu am dat iama in ronduri, ci am rupt doar din cele ne-plantate de ingrijitori (ex: rapita). In rest am mai folosit din "gradina" proprie de flori. Cum faci perisoarele? Mie mi se pare mai greu de facut pt ca trebui tocata carnea... Si inca ceva. Imi spui te rog ce analize i-ai facut lui Reb si cum se iau ele ? Merci.
Coraly, pt Matei vreau. MihaT zicea ca dr ei a indicat produsul pt copil de 1 an. Tu zici ca numai peste 3 ani se poate administra?
Crinuta, frumoase poezele (internationale) pe plaja. Ce seminte ii dai lui Ryan? De floarea soarelui? Cum le mananca? Nu se inneaca cu ele?
Flaflo, cum ii faci lui Bia soldateii din paine caci m-ai facut curioasa.
Merci, AnaMaria, cred ca am testat si noi unul primit monstra de la Cora (parca). Pt noi deocamdata e mai bine sa ramanem la pampersul clasic.
Amaya, Ubi, I agree. Super-inteligenta faza cu prosopul. Cred ca o voi aplica si eu.
Of, Tomasa. Dumnezeu sa-l/s-o ierte!
Fetele, deci la conferinta despre psihologia copilului nu merge nimeni sambata?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
De Florii si de Pasti
Gradina Botanica
crinuta spune:
Liviana, da ii dau de floarea soarelui si le mesteca bine.
El nu mananca pasat de multa vreme, mesteca orice. Sa stii ca nu i-am oferti noi, pur si simplu cand mancam a venit si a cerut, i-am dat asa intr-o doara si de atunci ar manca tot timpul.
I le curat de coaja si ii pun direct in gurita.
Tomasa, iti doresc putere sa treci peste momentele grele.
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Liviana, nu pot vedea pozele tale din cauza filtrelor de net de aici.
Cateodata pot deschide albume, alteori nu. Asta e, o sa incerc si maine.
Crinuta si Rayan
coraly spune:
Liviana, da si tu o cautare pe net, sa vezi ce scrie, sub 2 ani in nici un caz nu trebuie dat. Eu stiu fiindca ca am vrut sa iau eu, si deoarece inca il alaptez, am renuntat deocamdata. Legat de afte, exista pareri ca ele sunt provocate de lipsa de vitamine/minerale. Coincidenta sau nu eu am avut vreo 2 saptamani afte, si apoi mi-am facut analize si mi-au iesit Ca si Mg sub limita. Matei cum sta cu vitaminele?
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an
bubu05 spune:
Buna seara, fetelor!
Abia am reusit sa citesc ce ati scris, ati fost tare harnicute!
Eu azi m-am trezit dimineata sa ma duc cu sora mea la Tutunaru, la control, spre uimirea noastra nu are 34 de saptamani, cum stiam, ci 35,5 sapt....hi, hi, deci va naste mai devreme...abia asteapta, si eu la fel! Bb are acum 2,600 kg...o grasunica! Doamne ajuta sa fie totul bine!
Daca tot se vorbeste de mancare pe-aici, sa zic si eu:
- carne de vitel noi cumparam sistematic cate o pulpa proaspata, are mama s o relatie la tara, undeva, e mai ieftin decat in magazin si f. frageda. Deci nu am probleme la fiert, asa ca ciorbita de vacuta e mereu prezenta la noi. Mai fac si la cuptor cu sos si usturoi, din care mananca si Vlad cu piure.
-paine ii dau lui Vlad doar in ciorbita sau soldatei cu almette, cu omleta, sau cu unt si miere
-lui Vlad ii plac in continuare piureurile, ii fac de legume, adica morcov, cartof si broccoli, cateodata si telina, cu unt si lapte si carnita. El mananca si pilaf, si supa si piureuri...snitele, chiftelute de pui, ma gandeam sa fac si de peste, ii plac si astea. Piure ii dau si doar de cartofi sau cartofi cu morcovi.
-sufleuri: de conopida, de dovlecel, de broccoli, de spanac, sau combinate cu cartofi- se fierb legumele, apoi se aseaza in vas de iena uns cu unt, si se toarna peste ele urmatorul amestec: branza de vaci sau telemea, un ou, putin lapte, o lingura de smantana, putina sare, marar tocat. Se baga la cuptor pana se incheaga compozitia. Cand se scoate se rade cascaval deasupra.
Crinuta, f. frumoase pozele...mi-e un dor de mare!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz