Mamici de iulie - august 2006 (51)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arcenciel spune:

Draga amiss_zip primul exercitiu care mi-a fost arata si cel mai eficient se pare, e sa inspiri puternic numarand pana la 4, dar fara sa umfli pieptul sau burtica, cat sa fie confortabil si sa expri usor, ca si cum ai vrea sa faci sa tremure flacara unei lumanari, numarand (eu la inceput numaram pana la 8, acum ajung pana la 12). La inceput probabil n-o sa reusesti sa tii prea mult, sau o sa ai impresi ca nu ai aer,dar daca exersezi suflul se va prelungi. Daca ti se pare incomod, incearca un alt ritm... Trebuie sa fii relaxata. Ca sa sufli cat mai usor poti sa incerci cu un pai mai subtirel (cel de la Mac e cam gros)...
Poti sa faci exercitiul in pat, stand pe o parte, ca sa vezi cum stomacul se lipeste de forma uterului... e foarte relaxant, lui bb ii place.Chiar daca nu ai contractii poti sa faci exercitiul, iar in ultimele luni cand apar le coordonezi cu contractiile nedureroase, cand simti burtica tensionandu-se.
Respiratia asta e bine sa fie facut de la primele contractii ale nasterii, inainte de inceperea travaliului... asa cum am mai zis pentru oxigenarea tesuturilor. Cand ai o contractie inspiri si expiri numarand sau cantand (am auzit ca se practica si asa) si intre contractii trebuie sa te relaxezi cat mai mult, mai ales cand devin dureroase.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by arghirmonica

Si pentru cineva care intreba de concediul prenatal.....poti sa iti iei cele 84 zile inniante de nastere si iti raman 42 dupa nastere.Daca cumva nasti mai tarziu nu-i bai ,nu pateti nimic ramai neplatita de niciunde zilele in plus fata de cele 42...nici vorba ca nu o sa mai beneficiezi de CIIC.
eu sunt in concediu prenatal din sapt.29.
Monica

Spune-mi si ie baza legala sa dau cu ia in cap la medicul de familie. Mie imi zice ca numai din saptamana 32 pot intra in prenatal Il omor, nu alta.

Andreea 27+
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole25 spune:

A.cicel asa sunt medicii de familie.nici mie nu a vrut sa imi dea dacat cand am intrat in saptamana 32.Cere-i la medicul ginecolog o adeverinta in care sa scrie ca ai nevoie de concediu mai repede si atunci nu are ce face med de familie iti da concediul.

31+ nicholas
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;32/st/20060710/dt/7/k/1d96/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by nicole25

A.cicel asa sunt medicii de familie.nici mie nu a vrut sa imi dea dacat cand am intrat in saptamana 32.Cere-i la medicul ginecolog o adeverinta in care sa scrie ca ai nevoie de concediu mai repede si atunci nu are ce face med de familie iti da concediul.

31+ nicholas
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;32/st/20060710/dt/7/k/1d96/preg.png

Mersi de sfat. Eu de saptamana viitoare sunt in concediu de odihna pana la sfarsitul lunii, si apoi as avea nevoie de 7 zile de medical ca sa pot intra in prenatal la 63 de zile asa cum vor ei. sa vad cum o rezolv.

Andreea 27+
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

Mada eu de tuse am scapat cu:
1. Ceai de ceapa (suna groaznic dar nu am avut incotro) cu multa lamaie si miere.
2. sare din aceea grunjoasa incalzita intr-o cratita bine, bine, apoi am pus-o intr-un saculet de panza si am pus-o pe piept. Sarea o incalzeam la inceput in microunde cu tot cu saculetul dar a inceput sacutelul sa ia foc ca am dat la maxim. Apoi o incalzeam in craticioara ca sa fie mai fierbinte si sa tina mai mult timp cald.

Fetelor si eu numar zilele pana la prenatal, parca-s in armata Mai am 8 saptamani de venit la munca cu cea care a inceput azi si ceva pauze de-o zi printre. Noroc ca-s bavarezii asti asa cataloci ca ne mai dau si noua ceva libere.

Monica si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Ura... am intrat in luna a 8-a
Mai avem atat de putin, dar parca totusi timpul trece asa greu. Suntem tare nerabdatori sa ne incepem noua viata de parinti alaturi de micutul nostru

Aveti grija de voi fetelor cu contractiile astea, mai ales cu cele dureroase. Pot produce dilatatie fara sa va dati seama.

Pupici la mamici si la bebici

Monica 31+ si iubitel

Album hainute si lucrusoare bebic mic

Atat mai avem pana ne vedem cu mami si tati

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

fetelor, am nevoie de parerea voastra, pt ca sunt f speriata:
v-am zis ca sambata spre duminica nu prea am dormit pt ca a fost beeb agitat. nu m-a durut nimic insa nu am putut dormi, ieri am fost pe afara prin magazine, dar nu f mult, insa la un moment dat am simtit un pic de scurgere mai apoasa, fff putin, cam o picatura-doua.
aseara ma pun in pat si pe timpul noptii am mai simtit tot asa de vreo 2-3 ori, mi-am pus niste chiloti gri deschis pt ca sa vad mai bine cat de mult am scurgere...si de pe la 5 dimineata pana acum am 3 pete mici...nu e mult, nu ma doar absolut nimic, dar ma tot gandesc sa nu fie lichid din burtica.
eu vineri am fost la eco si mi-au masurat si colul cu un tub pe care l-au bagat putin in vagin ca sa vada pe ecograf cat e de lung, si am inteles ca era de 3 cm si ok.
tot de saptamana trecuta am o mancarime in zona x pe unde facem pipi, deci nu langa vagin...eu banuiesc o candida mica, i maine am consult la doctor, deocamdata ma spal pe exterior cu ceai de musetel de cate ori fac pipi.

va rog dati-mi un sfat, o parere, sa fie oare lichid sau nu ? sunt f nelinistita pana maine cand o sa ma vada doctorul...

miti 28+3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Miti daca era lichid amniotic nu ramanea nici o pata pe chilot, pentru ca acesta este transparent. Cu siguranta este secretia mai abundenta specifica sarcinii, poate cum ai zis si tu un inceput de candida. Eu, pentru a nu ma simti balta toata ziua folosesc tampoane zilnice, pe care le schimb la 3 ore. Iar pentru igiena intima ma spal seara si dimineata gel intim. In Romania foloseam Nivea Intimo cu musetel (sunt super-multumita de el), dar aici nu am gasit decat Vagisil. Nu este grozav, dar merge. Nu incerc sa folosesc nimic altceva, mi-e prea teama de alte reactii.
Daca ti-e teama de o eventuala scurgere de lichid amniotic, spune-i doctorului tau sa iti ia secretie pentru analize si se va vedea ce este.

Monica 31+ si iubitel

Album hainute si lucrusoare bebic mic

Atat mai avem pana ne vedem cu mami si tati

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

miti stai linistita, si eu am o usoare scurgere, uneri parca simt si eu ca este ceva mai abundenta dar oricum nu exagerat. Daca vineri ai fost la medic si totul era OK nu avea cand sa se intample ceva rau asa repede. Eu cand am mers la medic joi mi-a spus ca este multumita ca am colul lung 3-4 cm si chiar daca ar incepe ceva contractii nu ar fi mare pericol pentru ca asa un col lung face fata. Bebele meu uite mai inainte incepuse un dans de mama mama, ca nu staim ce are, acum s-a potolit Gaseste-ti o preocupare ca sa nu te mai gandesti si maine la medic te linistesti.

Monica si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

miti 2004 sa stii ca si eu am avut exact aceeasi temere tot pe la 28 de saptamani (ce coincidenta). In cazul in care pierzi lichid amniotic ar trebui sa schimbi tampoane la greu, iar consistenta acestuia este ca si cea a apei. Daca nu se intampla asta, atunci stai linistita ca nu e nimic rau cu "piscina"! E normal sa ai scurgeri mai abundente acum si sa transpiri mai mult.
Pentru orice eventualitate, poti sa mergi sa consulti medicul ginecolog pentru o echografie. Eu eram speriata si pentru ca burtica mi se parea mica...dar se pare ca totul era ok si asa suntem noi mai micute. Nici vorba de pierdut lichid.!

arcenicel citeam ce scrii tu si exersam!
Nu am inteles partea cu "sa nu umflu burtica sau pieptul cand inspir. Pai se umfla de la sine automat cand inspir!"
Multumim

Multa sanatate si burtici sanatoase!

Petra 33+4z

Mergi la inceput