FIV - 73
Raspunsuri - Pagina 8
Anca spune:
DJ mama,
Merci;
am 33 de ani, sunt in floarea varstei
iar in ceea ce priveste endometrioza, am mai zis nu simt nimic caracteristic bolii - d'aia in final nici nu am mai facut trat cu CETRORELIX;
prin laparo, da, mi-au inlaturat ce au gasit pe acolo - dar acum am un an si 2 luni de la operatie..cine stie ce a mai aparut??ca de 6-7ani tot ma chinui
sper cu ajutorul lui D-zeu sa ne vedem si noi visul implinit
va pup
flori76 spune:
Fetele,care ati facut FIV,va rog,spuneti-mi si mie cam cat dureaza intregul protocol,de la prima injectie pana la ET?Cam cate zile?Va pup dulce pe toate si va tin pumnii celor ce sunteti "in focuri"
Flori
Noi
MRL spune:
Mai vin si eu cu o intrebare. Am facut astazi Menogon 4 fiole intramuscular. Nu am simtit cand mi-a facut asistenta injectia, nu am simtit acul, nu am simtit serul totul a fost perfect. Ei, dar acum ma doare toata fesa stanga (pe partea pe care am facut injectia). Ma doare cand merg, cand stau pe scaun.... Asa doare Menogonul? Ma gandesc ca daca ar fi fost de la felul cum mi-a facut asistenta injectia ar fi trebuit sa ma doara din start, nu dupa 5 ore. Astazi chiar am intrebat asistenta daca injectiile sunt dureroase iar ea mi-a spus cu o jumatate de gura ca dor dar nu prea mult. La voi a fost la fel?
Pupici
dj_mama spune:
MRL, nu e relevant ceea ce-ti spun fetele pt ca fiecare organism reactioneaza diferit, gradul de suportabilitate este diferit si mana care face inj. este dif.
Ideea este ca daca te doare nu e nimic de rau. Important era sa nu iasa sa pierzi serul. La urma urmei ... "te doare in fund", nu? Bebitzul conteaza
:hai sa traim, noi sa fim sanatosi"
MRL spune:
dj_mama sa traiesti si un dulce. Stiu ca fiecare organism reactioneaza diferit, in fond fiecare dintre noi suntem unice. Nu ma plang numai de atata lucru, bebita conteaza. Abia sunt la inceput si sunt constienta ca o sa mai indur multe. Dar sunt curioasa daca doare Menogonul, pentru mine este prima data cand fac asa ceva si sper sa fie si ultima. Intreb fetele care au mai trecut prin asa ceva, pentru mine este importanta fiecare informatie legata de aceasta procedura si sunt sigura ca multe fete sunt interesate de fiecare amanunt, oricat de micut si neinsemnat ar parea el poate sa insemne foarte mult.
Aseara chiar faceam haz de durere cu sotul. El imi propunea sa ma "pocneasca" peste din cand in cand ca asa poate ca o sa mi se para durerea mai dulce. Pana la urma am ajuns la masaj si a fost placut pentru amandoi. Asa ca pe toata perioada injectiilor o sa am parte numai de masaje . Asa ca pentru facem si lucruri placute.
va pup dulce pe toate
Moniland spune:
MRL, eu cand luam puregonul ma durea cateodata dar cateva minute dupa ce primeam injectia. Si am observat ca daca stau relaxata nu ma doare deloc. Incearca si tu si fii cat se poate de relaxata in momentul injectiei. Mult succes!!!
Monica
Kariris spune:
Buna fetelor!
Am vorbit aseara cu Andicu, chiar cand a intrat pe teritoriul Romaniei, era bine, putin molesita de la anestezie. din 4 foliculi a obtinut 2 ovocite de buna calitate, pe care embriologii au decis sa le lase "sa-si faca de cap" singure cu spermatozoizii, deci face FIV simplu (fara ICSI). Sper din tot sufletul asa cum spera si Andicu, ca aceste doua ovocite sa se transforme in embrioni de buna calitate si sa-i transfere pe amnadoi... si sa se prinda amandoi! Oricum spunea ca la Szeged nu transfera mai mult de 2 embrioni.
Andicule, bafta multa si sa fie intr-un ceas bun!
Cat despre decizia mea, este definitiva si irevocabila... Pe bune. Nu mai fac fiv.
Moniland spune:
Flori, durata protocolului depinde de fiecare medic si clinica.
Pot sa-ti spun la mine cat dureaza. Fac 14 zile injectii pentru inhibare cu diphereline de 0,1 mg. Inhibarea se poate face si cu o singura injectie de diphereline de 3,75 mg, dar nu stiu apoi la cate zile incepe stimularea. Apoi voi face 10-12 zile injectii pentru stimulare cu puregon. Durata stimularii depinde de cum raspunde organismul la productia de foliculii, in special la marimea lor. Urmeaza injectia cu pregnyl, iar la 36 ore de la aceasta injectie se face punctia foliculara. ET se poate face la 48 sau 72 ore, cum decide medicul. Protocolul pe care il fac eu dureaza in total aproximativ o luna.
Daca vrei mai exact spune la ce Clinica si cu ce medic vrei sa faci, pentru ca fetele care au facut acolo iti pot spune.
Monica
Moniland spune:
Lachione, multumim pentru vestile cu Andicu. Ii tinem pumnii sa se formeze si sa se dezvolte foarte bine embrionii si sa o vedem cu doi puiuti in burtica.
In ceea ce priveste decizia ta, eu o respect. Eu sper ca ne oferi in curand o surpriza si din cauza asta ne spui ca nu mai e nevoie sa faci FIV
Dar mai stiu "nu spune niciodata niciodata".
Monica
bety spune:
Dragelor - va !
Andicu - ma voi gandi la tine si tot timpul sa crezi in cei 2 puiuti luptatori.
MRL - asta a fost prima injectie; nu te va mai durea. Pe mine de ex, menogonul nu m-a durut de loc - o usoara jeana la inceput si apoi am si uitat. Probabil ai stat incordata.
Flori - protocolul in cazul meu a duta de pe 16.03 pana pe 13.04 cand a fost ET. Depinde de analizele hormonale+varsta+reactia organismului la inhibare+stimulare - cel putin la Giulesti, acolo unde am facut eu.
Gina, Adhana, Anca, Lachi, Avalon - cate-o pentru fiecare!
"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi