bebelusi de ianuarie - februarie 2006 (41)
Raspunsuri - Pagina 8
irinel2005 spune:
Servus fetelor cucuietelor
Mai intru si eu din cind in cind, ca nu prea am timp, dar cu cititul sint la zi.
Cuscra draga, nu te impacienta inainte sa fie cazul; si-apoi o sa vezi ca va fi bine; Ilinca ii trimite pupici lui Razvanel si ii transmite ca il adora.
Monica, mi-a venit sa rid cind am citit cite interdictii ti-a pus cucoana aia; pai, copilul mai trebuie sa si interactioneze cu lumea, sa vina in contact cu tot felul de stimuli. Cred ca e tzaca. M-am distrat gindindu-ma ce privire vitriolata trebuie sa-i fi aruncat lui Cristi saracu' de a simtit nevoia sa se apere ca nu el e tatal.
(apropo, mi-am adus aminte ca v-ati distrat cindva cu Maraki ca pe amindoua va cheama Monica si aveti frati Cristi: ei bine, ma primiti si pe mine in club? si eu sint Monica, Irinel e pseudonimul ..."forumistic", iar unul din fratii mei e Cristi )
Foarte interesant materialul trimis de Janina pe contul comun "Totul se intimpla inainte de 6 ani"; citeste acolo Moni si las-o pe doctorita aia ca exagereaza.
va pup
Irinel, mamica de spiridus fermecat Ilinca Ioana
T_Ioana spune:
Fetele, multmim de incurajari! Cuscra, pupam fetele!!
Ii fac mucilagiu de orez, ca prea face kk, oare se da in lapte, sau cum?
Ioana lui www.babiesonline.com/babies/r/razvan" target="_blank">Razvan Gabriel (03.12.2005)
Pozicile mele
Botezul (25.02.2006)
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
diana12 spune:
Ioana, incearca sa o iei usurel. Nu te mai gandi la ce e mai rau. Ai sa vezi ca maine o sa fie bine. Pupicei.
03/02/2006 si 25/04/2000
diana12 spune:
Ioana, mucilagiul nu se da in lapte. Dai doar zeama aia in care ai fiert bine orezul.
03/02/2006 si 25/04/2000
silvi_2005 spune:
Ioana bine ca n-ai fost la dr. Buta, eu am facut liceul sanitar si mi-a predat ea, plus ca mai stiu niste persoane care au trecut prin mana ei. E o super ciudata care are impresia ca parintii isi imbolnavesc copii si ca medicina din 1960 e sfanta. Nu te necajii ca toti sugarii respira abdominal, fa-i toate investigatiile ca sa stai linistita dar sigur e bine, nu arata el ca un copil bolnavior.
Silvi
monica70 spune:
IOANA stai calma ca suflul sistolic nu-i grav! Si Dianei i-a gasit!Si mai mergem la control peste doua luni.Si mie mi-a gasit asa ceva cand am fost gravida si a zis cardioloaga ca nu-i nimic...Si Ursulina are dupa cat tin eu minte.Toata chestia e ca sufli mai greu la efort!
RALU ma gandesc ce nasol e sa fi acolo si sa-i vezi pe bietii,copilasi singuri...Si pe dobitoacele alea insensibile
Bine ca Anastasia cea ochioasa si dulce e ok,tare ma bucur!
CANDA,GIOVA la control m-a trimis inlocuitoarea cea tanara a pediatrei.Ea ne-a trimis si la cardiologie,radiografie de sol si mai trebuie sa merg si la eco ,dar asta am fost eu cu ideea,din cauza refluxului.Ma si gandesc daca sa mai merg sau ba! Cine stie peste cine mai dau!
IRINEL deci inca o Monica si un fratelo Cristi Sa intri mai des sa ne zici ce face ILINCUTZA si esti cam restanta si cu pozele puse!
DIANA ma bucur ca esti inca pe baricade! Abia astept sa-l vad pe Peter!
Noi trecem la baitza si dupa aia revin,sper...
Am uitat sa va zic - tot pe rand imi amintesc - tanti aia m-a evaluat si pe mine - cand i-am zis ca n-am de gand sa renunt la serviciu etc. a zis ca sunt o persoana care am raspunsul la orice problema,ca le stiu pe toate si nu-mi trebuie sfaturi de la nimeni Numai la psiholog nu mai fusei,mai!
IOANA si la Diana urca si coboara burtica, dar n-a zis nimeni ca ar avea ceva!
MONI care DIANA (01.01.2006)
POZE DIANA
J G spune:
gagici, o intrebare scurta: am voie sa mananc capsuni? Merci!
revin dupa ce o adorm pe bobocela, adica la schimbul 2!
J si Carla (05.02.2006)
Bee spune:
Moni, doctorita aia e dusa! Nici eu n-ash mai calca pe la ea. Mie pe Ana mi-au evaluat-o si paraevaluat-o neurologi si neuropsihiatrii. SI e adevarat ca multi mi-au spus s-o tin muult de tot in brate, ca are mare nevoie de interactiunea cu mama. Dar lasa draga, uite ce bine e Di. E sociabila si vioaie. Si in rest toti s-au ocupat de aspecte "tehnice": reflexe, ce face, ce nu face, ce-ar trebui sa faca. Dar noi chiar am avut probleme, asa am si ajuns la neurolog. Si iar ar trebui sa ma apuc de batut pe la usi, dar mi-e sila, mai aman pana saptamana viitoare. LEgat de jucarii, mie mi s-a spus ca dimpotriva, copilul tb sa aiba jucarii, ca-l stimuleaza. De oameni si masini n-a spus nimeni nimic. Ba chiar se temeau oamenii sa nu o prea protejez pe asta mica! De unde, ca eu o socializez la maxim. Pe bunici ii tot invit sa se ocupe de ea, sa n-o fac prea dependenta de mine. Dar eu stiu sigur ca am un copil hipersensibil (plange daca itzi schimbi putin tonul vocii si i se pare ca te rastesti la ea) si foooarte afectuos. Si eu o tin mult in brate fiindca stiu ca are nevoie de asta. NU te mai du la aia!
Ioana, sper sa fie o alarma falsa. Lasa mai bine cu un doctor putin mai precaut decat cu 100 de superficiali.
Ralu, ma bucur pentru printesa ta din ce in ce mai papacioasa. Duca-se pe pustie bacteriile alea nenorocite! Si uite o ca te-ai gandit si la micii bebei neajutorati si necajiti.
Astazi n-am iesit cu fata din casa.. M-a cocosat de spate. IN casa eu stau cu ea tavalita prin patul nostru cu jucariile prin jur si ne jucam, dar cel mai mult ii place sa-i cant si sa ma maimutaresc cu ea. In rest ii fac gimnastica si masaj (incerc sa-l imit pe nenea kinetoterapeut), ii place la nebunie. O ridic in fundulet zilnic de cat mai multe ori (doar ridicari si lasat la loc pe spate), fiindca vrea si ea si se trage. De intors pe burta se intoarce non stop. MAi stam si-n scaunul de masa putin cand mancam piureul si ne uitam si la ANdromeda in acelasi timp. (fascinant). Ea daca nu are distractie nu papa cu lingurita. SI la 2 ore ne maraim asa ca mami ne ia in brate la culcare. SI merge!. O tin in brate si stau pe net. Ziua nu doarme sub nici o forma in patut. In schimb seara cade lata, pana la ora 8. Cam astea suntem noi, in mare. Eu una am renuntat la urmatoarele: s-o dezvat de statul in brate (las' s-o tin eu si ea sa fie sanatoasa, ca o sa se faca mare si-o sa-mi fie dor s-o tin), sa mai incerc sa-i fac program de masa (n-avem ore fixe, mancam cand ni se face foame) si sa mai incerc s-o culc cand vreau eu (acum doarme fix cand se maraie si nu-i este foame). CU alte cuvinte sunt la dispozitia ei, desi stiu ca ma exploateaza la greu. Dar constat ca e mult mai linistita si mai fericita asha.
tina23 spune:
Buna fetelor!
Moni as vrea sa te intreb si eu cine ti-a dat recomadarea pt dr neurolog ca eu sunt un pic stresata pt ca Ana s-a nascut cu ajutorul pompei vacum si chiar si asta a fost aplicata de 2 ori si desi pitika face cam tot ce am citit eu sa faca la varsta ei tot imi este frica ca ar putea avea ceva afectat. Inca o intrebare la puiuti vostri le transpira picioarele? ea le are mereu umede si le freaca mereu desi nu pare ca ar deranja-o ceva.
va pupam!
Bee spune:
Ioana, eu stiu ca mucilagiul (zeama de la orezul ala fiert bine) pot sa-l pui si-n lapte. ALtfel nu cred ca sunt sanse sa i-l dai. Dar hai sa-ti spun ce-am vazut si eu la mamicile de nov-dec si mi-a spus si mie pediatra. Ai putea sa-i pui in laptic si niste faina de orez (de la Nestle ca e mai buna) cu ocazia asta mananca lapticul si putin ingrosat si ii mai strange si burtica.
Janina, nu cred ca se intampla nimic daca mananci tu capsunile!
MArch, mi-am amintit de tine cu constipatia Ioanei. Eu pt kk am auzit ca ar fi bun si Biotics Baby. Dar tu nu prea ai in ce dizolva pliculetul respectiv! Nu e chiar medicament, e ceva pe baza de fermenti lactici (cam ce contine si iaurtul) si regleaza si flora si tranzitul intestinal. La noi a avut efect imediat (a doua zi adica), ba chiar m-am speriat ca da fata in diaree. Cu Debridatul multa lume a incercat, iar noi sigur n-am avut succes. LA ANa tranzitul s-a reglat natural imediat ce i-am bagat si altceva in meniu pe langa lapte(la prima lingurita de suc de morcov am scapat de constipatie).