Bebelusi de martie - aprilie 2006 (1)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

Buna fetele,
Din pacate nici o sansa sa iasa asa cum vreau eu.Asa de bine l-a imbrobodit soacra pe sot incat nu am cum sa-l fac sa-si schimbe parerea desi la inceput a fost alaturi de mine.In sfarsit o sa incerc sa nu ma mai intristez gandindu-ma numai la comoara mea care nu merita toate astea.Din fericire nu mai stam cu socrosenile...asta imi mai lipsea....

Fetelor al meu mandrutz isi tot suge pumnisorii chit ca a mancat si e satul.De ce oare?Am semnalat acest fapt pediatrei si mi-a zis ca cica incearca sa se cunoasca pe sine...A si inca e cu nasul tare infundat.Ii tot pun ser si ii scot mucutzii cu pompita dar uneori abia mai respira.Mai stranuta,azi chiar mi-a tusit si doctorita imi zice ca-mi fac prea multe griji ca mucutzii cica sunt laptele uscat...tare cred eu ca voi schimba pediatra.

Acum dau fugutza ca s-a trezit ingerasul.Va pe toate si pe bebei si ne auzim in curand!!
Poli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmina spune:

Catrinel am luat pt. baita.Merci de sfat.

Ama, eu nu am auzit de asa ceva, sa tragi copilul de toate celea, mai ales de cap!!!! Eu il spal normal, cu o manusa de spalat. Cam de 2 ori pe sapt. ii fac baie. Mai des mi s-a spus de moasa ca ii usuca prea tare pielea. De fapt ea zicea ca o data pe sapt. ajunge dar mie mi se pare ca 2-3 ori pe sapt. e ideal. Cel putin deocamdata.

Cosmina si Harris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Ama
Si eu fac baie copilei blandutz fara sa o trag de toate cele.

Polixeni
Ca sa nu-si suga pumnisorii/ degetelele, da-i suzeta! oricum o arunca atunci cand se satura de ea.

Fetelor
Am pus si eu poze mai recente in album si pe contul comun (doarme fata, am vreme).

KIM & printesa ALICIA
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Cosmina, sa spun ca si eu adun cateodata cateva picaturi dupa ce a baut bb? De imi vine sa o iau pe pereti de ciuda. Ieri am fost la un magazin naturist si mi-am luat de vreo $30 numai "medicamente" pentru stimularea lactatiei. Sa vedem ce scofala ne-o iesi.
Ama-Kaly, pai doarme bine noaptea Seby. E cumintel. Cu aerul avem si noi probleme. Eu ziceam ca a mea e fata educata si nu ragaie ca o scrofalina. O invata mami bunele maniere de mica.
Ref. la trasul copilului de cap sa stii ca nu sunt de acord si roag-o sa nu mai faca asa ceva ca nu e normal. Nu are nici un remediu benefic, din contra. Se vehiculeaza pe la tara ca asa trebuie "trasi" copiii de gat, de maini, picioare. Dar dpdv medical nu e indicat.
E un dulce micutul tau ochios. Si imi place mult caciulita lui cu marginea aia brodata.
Mara, nici micuta mea nu imi luase in greutate la inceput, de-aia am hotarat sa-i dau completare ca m-am lamurit cum stam la capitolul "Laptele lui Fulga".
Rocsana, imi pare rau de intamplare. Dar bine ca ai scapat teafara, traiasca airbag-ul. Aveai viteza mare? Cu ce masina erai? Asta e rezultatul oboselii acumulate in atata timp.Pup
Andreea Georgiana, nu ne mai spune cat de somnoroasa e micuta ta ca ma zgarii pe fata, asa sa fiu ca fie-mea cu zgarieturi pe mutrica. Eu cand merg la cumparaturi car ploada dupa mine. Pe Luca il las acasa cu socrella ca e mai usor cu el decat cu farfuza asta mica.
Noi facem baie in fiecare seara, mai ales ca e fetita si nu vreau sa-mi faca infectii urinare. Pe de alta parte, se tot murdareste la gat de lapte si pute Mimoza.
Catrinel, ce ne mai spui de Degetica-Onichka? Mai impleteste la codite?
Azi ma suna sotul din Cehia sa-mi spuna ca va veni luni seara in loc de marti. Partea nasoala e ca vine la 10:45 si nu stiu ce copil sa car cu mine ca nu o pot lasa pe socrella cu amandoi, mai ales ca e ora de nani. Om vedea.
Dianad, la multi ani pentru Alexandru! Numai de sanatate si bucurii sa aiba parte!
Schaka, bine ati venit la scutecele. Spune datele micutului si vreo fata binevoitoare te va ajuta cu inscrierea. Asteptam poze. Pup
Numai bine,

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Ciuf, moasa mi-a zis ca dupa ce suge bebe nici nu sunt sanse sa aduni mult lapte.
Onichka e tare nerabdatoare la san...e sanul plin si ea zbiara la el ca nu curge destul de repede. Mor de nervi. Ai citit ce lupte ducem... azi sunt in prag de depresie. Pina acuma azi a supt binisor la toate mesele (adica pe saturate), dar seara (ca si ieri seara si ca si in alte seri la 7), nu a vrut si pace. Asa ca am sa-i fac un biberon...ce naiba sa fac???

si ma masez inainte de supt, ma pompez sa aduc laptele la botul titzei, dau cu apa calda pe sani, beau ceai pt stimulare...

Intrebare: cind trece de la lapte de mama pe lapte praf, face colici?

Mariana, ce mai zici? e tare misto pagina de web!!!!!!! Esti grozava, pe bune!

Catrinel & Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

ciuf mersi frumos.Oricum de acum incolo o sa-i fac eu baita si in niciun caz nu o sa-l scot de cap afara..
Caciulita aia si inca vreo doua ne mai vin ca restu' pe care i le-am luat nu l-au incaput din maternitate iar cateva costumase deja i-au ramas mici.Voi le-ati dat suzeta bebeilor? Ca al meu molfaie sanul dupa ce se satura si plange daca i-l scot asa ca azi i-am dat pentru prima data suzeta..vad ca molfaie la ea si macar nu mai plange..Am facut bine?
Eu de Seby (27 aprilie 2006) Poze mami, tati si Seby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

ameluta,
eu ii dadeam, pina azi, 100ml la 3 ore. zic "pina azi" pt ca de azi ii dau de la sin ziua, iar noaptea ii dau bibe cu lapte muls.
eu am muls o cantitate-record ieri dimineata: 110ml/fiecare sin. in mod normal, mulgeam 80-90ml de fiecare. tot pompa Medela am si eu, din aceea care are tehnologie similara cu cele din spitale (Pump In Style Advanced), e scumpa, dar face toti banii. e mertzanul pompelor de sin, zic eu.

mariana,
de azi sugem la sin :) asa de epuizata e dupa fiecare masa, incit am constatat ca suptul e cel mai bun somnifer nu stiu daca voi reusi sa stau treaza noaptea pt a o hrani de la sin, insa am laptic natiurel la frigider, pt cazuri de urgenta.

Ama_kaly,
dar nu e prea devreme pt colici?

ieri i-am facut si noi baitza. a fost de pomina: intii a tras un pipi inspre tati, si tati nu stia de unde curge apa apoi a tras si un kaki, de i-a colorat laba piciorului in galben mami a ris de era sa faca pe ea, pemtru ca tati era, pina acum, genul de persoana care facea nazuri numai si daca (,) calca pe strada in ceva murdar, daramite sa aiba contact direct pe piele, cu asa ceva

azi-noapte mi-a tras mie doua jeturi de pipi fix cind ma pregateam sa-i pun pampersul. cre'ca-si marcheaza teritoriul pe tot ce-apuca un fel de "asta-i mami meu, asta-i tati meu, sa va fie clar".

poze Alexandra
(3 mai 2006)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pispirica spune:

Buna seara scutecele! va pupam

Sa stiti ca perluta mea a dormit ieri si culmea culmilor a dormit noaptea. Si azi a fost adormita, am reusit si am plimbat-o si pe afara 2 ore si cand ne-am intors pentru ca nu se trezise am lasat-o in carut si a mai dormit 2 ore. s-o pupe mama pe ea de fetita cuminte.

ceela succes la botez!

Polixeni imi pare rau ca ai un socru asa de neintelegator, dar stii tu vorba aia, cel destept cedeaza, mai bine sa ai liniste in casa si la o adica sa stii ca poti sa strigi copilu cum vrei tu. nu mai fu suparata. ca sa treaca.

Noe succes la vaccin si sa nu faceti febra.
cred ca trebuie sa calculezi cat laptic sa-i dai in functie de greutate, daca ai cartea "mama si copilu" gasesti acolo cum se calculeaza.

mariana

Lady Hawk am intrat aseara pe chat, dar cred ca tu deja dormeai si am vb un pic cu cumnata Biutei. am intrat pe la 23.30, era cam tarziu, nu?

ciufuletz multumim si promitem sa revenim cu poze.

Catrinel ai fost mortala la faza cu alaptatul. si cica s amai zici ca viata de mami nu e mistoaca si palpitanta si pliiiina de peripetii. ideea cu masuratul cantitatii de lapte, dupa parerea mea nu e buna. eu am incercat faza asta, pen ca mi-a zis o alta pediatra ca copilul mananca prea putin la o masa, asta dupa ce m-a pus sa fac proba suptului, (ca eu si sotu asta faceam in noaptea de paste, eu ma mulgeam si el ii dadea perlutei lapticul cu biberonul) si am fost atat de disperata sa ajung la cantitatile pe care mi le zisese pediatra, incat pe masura ce venea urmatoarea masa, curgea lapte din ce in ce mai putin, ca sa nu mai zic ca mi-am zdrelit si sanii ca am tras de ei rau de tot.

pediatra m-a sfatuit sa-i bag supliment, daca in 2, 3 zile vad ca laptele curge la fel de putin. si asa ce m-am enervat..., sanii ma dureau de muream si am decis sa iau problema in maini.

adica nu m-am mai muls, i-am dat perlutei de la san, desi durerile au fost ingrozitoare, ea manca pe saturate si concluzia a fost ca a luat in greutate, chiar un pic mai mult decat media. adica ce vreau sa spun este ca cu cat incerci mai mult sa masori, cu atat laptele e mai putin. cel putin la mine asa a fost. si apoi se zice ca sanii produc atata lapte cat cere copilul.

am mai luat o vreme pentru stimularea laptelui galactogil si nutri natal, un produs naturist. nu stiu cat efect au avut dar cu siguranta lipsa stresului si a gadurilor negre duce la o mai mare productie de lapte.

hai ca parca am zis-o din carti, dar l amine chiar a functionat.

nshiro slava Domnului ca n-ai patit nimic si ca esti bine. chiar nu poti sa mai stai macar 2 luni acasa cu bebita? fruntea sus si iti urez numai bine.

dananita eu dimineata o iau pe Biuta in pat cu mine, pentru ca am constatat ca daca o iau, mai doarme cel putin o ora jumate, adica de pe la 8 pana cel tarziu pe la 9 jumate 10 si uneori dupa ce o pun in pat ii dau putin san din pozitia culcat sa adoarma si nu e nici o problema. este de preferat ca bebe sa nu stea intins si putin cu capul ridicat, adica pozitia sa nu fie perfect orizontala.

Laura Ioana ma bucur ca esti optimista si abia astept sa ne intalnim la o scuteceala.

ameluta la carte zice ca sa incepi cu cate 10 minute apoi cu cate un sfert de ora... eu n-am facut asa decat prima data, am tinut-o un sfert de ora, apoi am tinut-o o ora, asa ca...

schaka bine ai venit printre mamici cu scutecele.

fetelor revin si scuz epentru un post atat de mare, da am timp ca doarme perluta. va pup si revin

_
Anamaria &
Biuta perluta

Pispirica's album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Ama_kaly,
am vazut ca si la voi se gasesc aparatoare pt sin si scoici pt sin, incearca sa vezi daca nu-ti va fi mai bine cu ele. eu am folosit aparatoarea cind ma dureau sfircurile, si in felul asta bebe putea sa suga fara sa ma doara, iar scoicile le tii in sutien, peste sfirc, ele iti protejeaza sfircul de contactul cu sutienul (care stii bine ce dureros poate fi, mai ales ca uneori sfircul se mai lipeste de sutien).

uite aici http://www2.c h i c b e b e.ro/categories/42 (sterge tu spatiile alea)

schaka,
bine ai venit!
scrie aici un mesaj cu datele bebelusului tau, si una dintre noi va actualiza listuta cind va avea timp.

poze Alexandra
(3 mai 2006)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Må dor burta si spatele råu råu ca la menstruatie.
Sa-mi vina ciclul sau o fi ceva pe la ovare.
Nush ce sa fac ca sint cocosata de durere si-mi vine sa-mi bag nasul in niste pastile de ibux.
Voua vi s-a intimplat?

Mergi la inceput