Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (10)
Raspunsuri - Pagina 10
Ktrinel spune:
am pus poza la album ..dupa cum vedeti , aproape nici urma de burtica...dar nu e chiar asa...am un pic...
cristina1974 spune:
Ktrinel,ma bucur pentru tine, ca ai avut atata rabdare....5 km????????.....Eu muream de zece ori,ca nu imi place sa probez la greu. Mie, daca imi place ceva, foarte tare, abia atunci probez.Iar eu cand merg la cumparaturi,am impresia ca nimic nu-mi place,asa ca iti dai seama ce disperare pe sotul meu....
Oricum, succes la cumparaturi,sper sa iti gasesti ceva care sa-ti placa si sa iti vina bine.
Mioara, mama, as vrea eu sa mi se cunoasca burta, sa ma mandresc si eu,dar deocamdata o pot face cu hainele de ,care stau cumintele in sifonier,ca se duc de pe mine. Nu am burta deloc, deloc, doar seara, dupa ce mananc ceva fructe,se mai vede ceva,ceva,insa slabut tare.Nu ma sperie, ca nici cu prima fetita nu am avut burta de 9 luni cand am nascut-o,de nu ma credea nimeni ca mi-a venit sorocul. Asa sunt eu,poate si din cauza ca am facut si fac inca mult sport,si mi-e musculatura puternica.Eu stiu ce sa mai zic????!!!!!!!!!!!
12+
cristina
roxana c. spune:
Am o rugaminte mare la voi: am luat rezultatele la analize si mi-au iesit 2 aiurea:
leucocite-9.2 val. normala4.0-8.0
si cea care ma intereseaza cel mai tare-
toxoplasma
IgM=0.363-negativ
IgG=14.8-POZITIV
val normale:negativ<2 iu/ml
pozitiv>3 iu/ml
zona gri 2-3 iu/ml
Am vorbit cu cineva care mi-a spus ca IgG indica faptul ca am imunitate, am anticorpi. Atunci de ce scrie pozitiv si mai este scris in chenar.
Va rog, daca stiti, lamuriti-ma ca am ditamai morcovul...undeva.
Roxana11+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
RUXMAX spune:
Roxana,
vin si eu cu morcovul meu: mi-a iesit ureaplasma pozitiv si am si o lista (lunga) de antibiotice la care ar fi sensibila.
Deocamdata nu am rezultatele la toxo etc...Cine stie ce mai iese si acolo.
Voi ce stiti de urita asta de Ureaplasma urealyticum ?
ruxmax 9+
cristina1974 spune:
Fetele, as vrea sa pot sa va ajut cu ceva niscaiva informatii despre analizele astea ale voastre,insa, din pacate, aici nu ai acces la lista cu rezultatele testelor, iar in cazul in care ceva nu este Ok, te contacteaza ei pentru un eventual tratament. Oricum, sunt alaturi de voi si sper din suflet sa nu fie nimic de rau. la toate
12+
cristina
dolores spune:
iata ce am gasit:
Ureaplasma urealyticum este unul dintre microbii implicati in boala numita vaginoza bacteriana. Se pare ca acest microb poate fi implicat in aparitia infertilitatii. Partenerul sexual trebuie obligatoriu tratat simultan.
sunt bacterii polimorfe, micro-aerofile (dezvoltarea este incetinita la aer). Factorii de virulenta nu sunt bine cunoscuti la aceste bacterii. S-a constatat experimental ca inhiba miscarea cililor celulelor din mucoase. Aceste microorganisme sunt putin sensibile la mai multe antibiotice uzuale.
Cauzeaza:
Uretrite (infectii ale cailor urinare joase) si infectii genitale (endometrite, salpingite) iar infectiile neo-natale sunt rare. Adesea la aceste infectii sunt asociati si alti agenti patogeni (mycoplasma hominis, gardelerella, clamydii)
Transmiterea este in mod esential sexuala; in acelasi timp intre 25% si 50% (cifre minime) din populatia sexual activa prezinta la nivelul mucoaselor genitale aceste bacterii, ele facand parte din flora microbiana normala. In anumite conditii de scadere a imunitatii (stres, malnutritie, medicamente imunosupresoare) devine patogena. Relatiile sexuale cu mai multi parteneri, steriletul, dezechilibre ale florei microbiene par sa creasca puterea patogena.
Simptome:scurgeri vaginale, mancarimi si iritatii locale. La barbat manifestarile sunt mult mai discrete.
Aceasta infectie este responsabila de avorturi spontane (rar), nasteri premature, nou nascuti cu greutate mica.
Diagnosticul se pune prin identificarea in secretii sau urina.
Tratamentul se face cu antibiotice, conform antibiogramei.
quote:
Originally posted by RUXMAX
Roxana,
vin si eu cu morcovul meu: mi-a iesit ureaplasma pozitiv si am si o lista (lunga) de antibiotice la care ar fi sensibila.
Deocamdata nu am rezultatele la toxo etc...Cine stie ce mai iese si acolo.
Voi ce stiti de urita asta de Ureaplasma urealyticum ?
ruxmax 9+
dolores 10+
desiree spune:
roxana c si eu abia le-am facut si astept rezultatele
eu mai am si pisoi acasa
din cate stiu eu, la toxo este obligatoriu sa iti iasa una pozitiva una negativa dar nu stiu care dintre ele
cel mai bine iti spune doctorasul tau sau poate fete care au primit deja analizele
iti tin pumnii da si tu mie !
pupici
leyla spune:
Roxana, stai linistita, este ok daca ai IgM-ul negativ, asta este mai important, daca iti iesea pozitiv era problema. Tocmai de asta scrie ca este pozitiv, pentru ca l-ai avut candva, e bine ai anticorpi. Crede-ma stiu ce vorbesc, mie mi-a iesit la o prima analiza Citomegalovirus IgM pozitiv ceea ce ar fi putut fi destul de naspa ca insemna ca am un virus.... Dar am repetat testul de inca doua ori si este de fapt negativ, a fost o reactie fals pozitiva pe care o poate da sarcina. Asa ca fetelor, daca vreuna din aceste trei prime analize nu va ies in regula, mai repetati cel putin o data testul. Sanatate multa si aveti grija de voi.
Leyla 9+
quote:
Originally posted by roxana c.
Am o rugaminte mare la voi: am luat rezultatele la analize si mi-au iesit 2 aiurea:
leucocite-9.2 val. normala4.0-8.0
si cea care ma intereseaza cel mai tare-
toxoplasma
IgM=0.363-negativ
IgG=14.8-POZITIV
val normale:negativ<2 iu/ml
pozitiv>3 iu/ml
zona gri 2-3 iu/ml
Am vorbit cu cineva care mi-a spus ca IgG indica faptul ca am imunitate, am anticorpi. Atunci de ce scrie pozitiv si mai este scris in chenar.
Va rog, daca stiti, lamuriti-ma ca am ditamai morcovul...undeva.
Roxana11+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
m_monique spune:
mio75 imi pare rau ca treci printr-o perioada urata.
cred ca sotul tau e cam speriat de viitorul sau statut. tu sti ca barbatii sunt niste copii mari care se adapteaza mai greu, chiar daca se dau cocosi.
si pe sotul meu il simt cam speriat, desi nu va recunoaste niciodata asta. ca e si el un cocosel.
8+
http://photos.yahoo.com/micumonica
RUXMAX spune:
K trinel, care poza, care album? ca m-am uita la "poze cu noi" si nu esti... Unde ti le-ai pitit?
Eu am album care desi pare gol (oare de ce nu are poza "de prezentare"?), daca dai click pe el vezi cele 3 poze, deocamdata nici una cu burtica pentru ca nu am.
INCA!!!
Multam pt detalii legate de ureaplasma, am sunat la dr mea care m-a chemat luni sa-mi dea reteta de antibiotic.
Am vazut insa principalul risc ar fi de nastere prematura...BRR!!
ruxmax 9 plus