Bebelusi de iulie-august 2005 (108)
Raspunsuri - Pagina 8
ema.nu.ela spune:
briana,
eu folosesc humana 2 dar n-o sa trec la 3. mi-a zis si pediatra sa nu trec. plus ca eu cand am trecut de la 1 la 2 a avut 1 luna colici. asa ca acum cand e si cam maraita cu dintii si nasul curgator chiar nu indraznesc.
poti sa incerci sa vezi daca ii place. eu am decis sa nu i-l schimb cel putin deocamdata.
apropo de mancare mai putin maruntita: eu am inceput sa-i dau borcanase stage 3 care au orez intreg si carnita si legumele mai mari. iar mancarea pe care i-o fac eu carnea acum o dau prin sita, iar legumele le bag la blender dar mai putin sa ramana bucatele mici-mici. si a mea n-are nici un dinte dar ii place asa. eu ii dau si bucati de mar si para si banana si paine si molfaie la ele e innebunita sa-i dai ei in mana. de ex la masa de dimineata ii da bona cotorul de la mar/para si-l roade. daca rupe o bucata mai mare de fructe sau paine tuseste un pic si o scoate singura cu limba afara. nu mi-a vomat de la ele de mult (de pe la 6 luni cand am facut prima incercare).
dar depinde de copil f mult. si eu stiu copii care pana la 1 an jumate au mancat doar pasat pt ca se innecau si parintii prindeau frica si nu mai incercau.
cat priveste sarea: eu stiu ca nu se recomanda pana la 1 an pt ca rinichii lor nu sunt in stare s-o "proceseze" ca sa zic asa. dar mie perdiatra mi-a zis sa-i pun un praf de sare si un praf ii pun. mai ales ca vorba oanei, sarruri se gasesc si in apa si in legume sub o forma sau alta. nici eu nu sunt pt un NU raspicat, dar nic pt dat din farfuria mea mai ales ca eu si sotul mancam cam sarat. si am vazut ca si borcanelele de la Nestle au un pic de sare si ele sunt certificate.
albinutza,
a mea portocala vrea doar daca ii dau in mana. cumpar portocale mici si le curat bine de coaja, iar intr-un capat ii si tai un capac ca sa ajunga la suc. si asa o tine ea in maini si suge din ea bine nu mult dar e singura modalitate. daca ii dau suc nu vrea sa auda. si asa fac si cu lamaia sau lime si sa vezi cum se stramba de la acreala dar tot morfoleste. ma distreaza la culme cum face.
mamica de maria, 9 luni si 1 saptamana
brianamica spune:
Multumesc Truli 
Dar noi cele care avem serviciu ?? Cum facem ? Ca nu putem veni mai devreme de 18.00.......
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete
blackpanterro spune:
Laura, nu te ingrijora cu Bianca....asa sunt multi copii.In cartea mea"What to expect the first year" spune ca sunt o gramada de copii care nu fac prea multe chestii inainte de un an.Acolo chiar spune ca majoritatea copiilor nu fac primul pas sau nu se ridica singuri inainte de un an.Asta este poate in State ca vad ca in Ro toti copiii fug pana la un an.
Eu in Ro m-am enervat la culme cu vecinii mei care toti credeau ca Aidan are probleme sau e Doamne Fereste handicapat pt ca nu umbla inca.Numai imbecili needucati pe acolo....
Aidan nu merge inca sta teapan in picioare si nu incearca sa se ridice ca nu are unde.Eu nu il tin in tarc si in patut sta numai noaptea cand doarme deci nu prea are unde sa se ridice.In sufragerie unde stam toata ziua nu am mobila, numai canapele si o masuta.Nu prea are unde sa se ridice.
Lui ii place foarte mult sa se rostogoleasca si asa se deplaseaza si se intinde dupa jucarii si ajunge in 4 labe dar vine inapoi in fund, nu il intereseaza sa mearga deloc.
Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
Aidan Alexander
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of hot pepers.What you do today might burn your ass tomorrow."
andre_ea spune:
Bogdana, eu nu am experienta cu bonele. Dar mi-a ramas intiparit in minte cazul de care va spuneam.
Slava domnului, eu o am pe mama. Si ma ajuta enorm. Chiar daca uneori mai comenteaza ea cu privire la modul in care cresc copilul(alimentatie, etc).
Asta imi aduce aminte de mama Andreei (Acusor) si scosul copilului de gat. Cand s-a nascut fi-miu ma uitam ca are capul tuguiat in spate si mi-era ciuda ca nu sta si el cu fata in sus sa se teseasca. Dar pe la 2-3 luni, cand a inceput sa ia forma capului lui ta-su, mi-am dat seama ca puteam sa il pun eu sa doarma pe toate partile, ca tot mostenirea genetica conteaza. Dar sa stii ca poti sa-l scoti de cap. Nu-l doare.
Soacra nu mai e disponibila. Luna viitoare i se mai naste o nepotica si va sta cu ea.![]()
Hai ca am scris alandala. Va pup! Am treaba.
Andreea, mami de
Tudor - 10.08.2005POZE si www.dropshots.com/andre_ea" target="_blank"> FILMULETE
delia grozav spune:
Nu apuc sa citesc ca toata ziua gatesc si ma jos si ma plimb cu puii mei. Si cand am timp de voi nu merge netul.

O intrebare am, CUM GATIT MACRISUL? daca ati gatit asa ceva ca eu nu dar vreau sa incerc.
vreua sa fac si la copii dar si pentru adulti daca aveti retete nu ma supar.
Multumesc anticipat si mai vorbim.
Poze
www.dropshots.com/day.php?userid=96354&cdate=20060401&ctime=072944" target="_blank"> filmulete
dede, Adi 5ani si Medeea 27.07.2005
brianamica spune:
Delia... scuza-mi ignoranta dar se gateste macrisul ????
lulu75 spune:
Andrei e un dulce. Mai devreme statea in scaunul de masa, radea si ma striga MAMA si imi arata din gurita ca vrea sa suga ca sa adoarma.
Merge singurel dar cu hamul pus si pt moment nu mai vad alt dintisor sa apara asa ca deocamdata ne laudam cu 6 dintisori.
Luminita si
Andrei Tudor - copilul meu cu ochii ca cerul(16 august 2005)
Album Andrei
mitub spune:
delia cred ca numai cu ardelencele te poti discuta la capitolul culinar "mai neobisnuit" dar tare as vrea si eu sa stiuuuuuuuuuuuuu
Pupici,
Bogdana, mamica de Cristina -bebe mic si Miruna -scumpete mare
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bogdana_mitu/album?.dir=/95e8&.src=ph&.tok=ph43VyDBS5HERIVP
mamini spune:
Adriana, lasa-l putin pina se linisteste( nu e foc daca nu e spalat pe dinti citeva zile) si incearca din nou. daca nu merge, schimba momentul cind il perii, perie-l ziua, cind are el chef pina se re-obisnuieste si apoi incet incet reveniti la rutina veche.
fetelor, azi e ultima zi de concediu de ingrijire a copilului...ma simt ciudat.
in alta ordine de idei, de azi am inceput sa o culc pe Sofia doar o data peste zi. pina acum facea nani de doua ori. sa vedem ce iese. copilasii vostri dorm o data sau de 2 ori? eu sper ca oricum pina incepem gradinita sa dormim de la 12 la 2 si sa papam...eheeii! ginduri maretze si numai 3 luni sa le punem in practica...
de miine voi intra si mai rar, dar va doresc tuturor sanatate si o vara frumoasa! aveti grija de voi si de puii vostri.
M
brianamica spune:
Mamini, bafta multa si sa nu intri prea rar.. ca te certam !
Ana doarme de 2 ori pe zi . Deocamdata nu se poate o singura data pentru ca se trezeste prea devreme (in jur de 6-7 dimineata).
Tinem legatura. Pupi.