Articol interesant despre banci
Raspunsuri - Pagina 2

elena d spune:
la www.bankingnews.ro mai trebuie actualizata informatia, la credite nevoi, in lista bancilor sunt informatii din decembrie 2005 - daca citim data postarii, ar trebui comparate cu alte surse de informatii, eventual la conso.ro.
asteptati putin pina saptamina viitoare, sper sa existe noutati la targul ExpoInvest.

Eftimie C. spune:
Multumim Roxana. Am sa printez si sa-i dau si sotului sa se documenteze, pentru ca intentionam sa facem uun credit mare si bancile te ametesc si te incanta si dupa ce ai semmnat te jupoaie
Carmen E. si Eduard-Costin (28.02.2003)

DARAEL spune:
Ar fi interesant sa vedem o comparatie intre a face un credit la BCR de ex si a-l face direct la Banca Nationala a Elvetiei..... nu stiu de ce, dar cred ca a doua varianta e mai ieftina !
Oricum, pe mine pot sa ma uite forever bancile romanesti – am vrut odata sa iau un credit si pesonalul de acolo s-a purtat cu mine de parca eram dator sa le pup picioarele doar pentru ca ei catadicseau sa vorbeasca cu mine. Dar poate asta e politica bancilor de a atrage clientul........
Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic
„Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul.” Albert Einstein

elena d spune:
daca cineva ar avea putin timp, ar fi interesant de studiat oferta financiara bancara, dar nu in Romania, ci in tarile vestice, ex. Franta, Italia, Anglia etc. in decurs de citeva zeci de ani.
sunt multe de comentata, dar in Ro. niciodata bancile nu vor acorda credite sub rata inflatiei la momentul respectiv, iar daca pot cistiga si mai mult in astfel de conditii... e plina piata de clienti.
problema e f. simpla, ca la piata de legume: imi pot permite sa vind rosiile cu 5 lei/kg, de ex., chiar daca le-as putea vinde cu 3 lei, dar prefer sa nu sparg piata, iar cei care vor cumpara vor compensa si lazile de rosii stricate din cauza mentinerii pretului ridicat si neaccesibil tuturor.

Gaby spune:
pe bankingnews.ro informatiile sunt actuale, iti garantez...data la care a fost creat acel "folder" nu a re legatura cu informatia cuprinsa in categorii...cat despre conso, sa fim seriosi, ala e un calcul aproximativ, si la banca iti spune cand suni ca mai trebuie sa discuti cu un consilier ca mai sunt taxe ascunse pe care...le regasesti apoi.
Toate cele bune,
www.bankingnews.ro
www.cafeneauabancara.ro

Fiquelle spune:
Multam, Roxana, chiar aveam nevoie de informatii din domeniu, ca ne schimbam casa... greu cu actele si banii...
Madalina si nastrusnica Sofia Maria,12.08.2004
http://community.webshots.com/user/fiquelle

roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by elena d
daca cineva ar avea putin timp, ar fi interesant de studiat oferta financiara bancara, dar nu in Romania, ci in tarile vestice, ex. Franta, Italia, Anglia etc. in decurs de citeva zeci de ani.
sunt multe de comentata, dar in Ro. niciodata bancile nu vor acorda credite sub rata inflatiei la momentul respectiv, iar daca pot cistiga si mai mult in astfel de conditii... e plina piata de clienti.
problema e f. simpla, ca la piata de legume: imi pot permite sa vind rosiile cu 5 lei/kg, de ex., chiar daca le-as putea vinde cu 3 lei, dar prefer sa nu sparg piata, iar cei care vor cumpara vor compensa si lazile de rosii stricate din cauza mentinerii pretului ridicat si neaccesibil tuturor.
elena,

In plus, daca o banca va acorda vreodata un credit cu dobanda sub inflatie, o face contra unui comision considerabil, care nu e amintit in oferta sau un alt caz, o face pentru angajati, ca sa-i stimuleze...in general angajatii bancilor au sansa sa ia credite cu dobanda mai mica si fara o parte din comisioane.
daca articolul asta e asa de interesant, stati sa-l vedeti pe ala pe care vi l-am pregatit...dar va fi pe alt subforum

Roxa
vidiazni, sticla

elena d spune:
nu toate persoanele au pregatire economic-financiara, eu nu am scris de libor si bibor, ca nu toata lumea pricepe si nici nu prea intereseaza chestia asta, eu ziceam simplu ca decit multi si ieftini la credite mai bine putini si ...alesi cu grija, la comisioane evident...
e logic ca nimeni nu va vinde sub rata inflatiei, dar de ce sa-mi stea la coada la rosii 100 persoane si sa fie balamuc si bataie de cap, cind pot acoperi cheltuielile cu pret dublu ? la 25-30 persoane, si mai respir si eu, ca o persoana care ma respect, acelasi profit cu mai putin efort. restul daca se strica le pot arunca, nu ? ca nu le mai cumpara nimeni...
rosiile stricate NU TREBUIE SA FIE PE TARABA ! chiar daca e libera concurenta
cine si-a luat masina in ultima vreme ? care au fost reducerile "promotionale" ? alea de 1-2-3.000 euro ? de ce ? vine valul de masini din strainatate ?

briu spune:
Si eu am scos un credit de comsum pe 5 ani si platesc dobanda la greu plus de asta platesc aproape dublu inapoi,bine ai facut ca ai explicat cat de cat acest subiect poate mai citesc si alti si nu se lasa dusi de nas de unele banci!

jersey3681 spune:
Putin off-topic:Se poate lua credit imobiliar de la o banca din Romania de catre un cetatean roman rezident permanent in strainatate?