Violul - cuvant greu!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dannie spune:

AbraMack, sunt mandru de tine si cum ai rezolvat problema. Detasarea de care dai dovada vine din puterea si increderea in sine.
Viata e grea si ajutorul cel mai important este cel pe care ti-l dai singur(a). Asprirea legilor duce la abuzuri, si nu ma refer aici numai la violuri. Majoritatea violatorilor sunt si ei violati, asta conduce la comportamentul deviant - antisocial al acestora. Reintregarea acestora este mai greoaie decat cea a criminalilor. Credeti-ma daca ati sti ca pe strada locuieste un individ care a fost condamnat pentru viol ati sta mai cu frica in san decat daca ati sti ca el a fost condamnat pentru omor. Violul implica subiectul tabu al comportamentului sexual, foarte putin mediatizat si dezbatut.
Intr-un caz de viol in US, femeia i-a cerut agresorului sa foloseasca un prezervativ. Pentru ca acesta a aceptat, a fost achitat. In Romania este un pic mai prost pusa problema. Politia nu reprezinta justitia, ci doar organul de ancheta. Faptul ca exista intelegeri intre victima si agresor pana a se ajunge la tribunal reprezinta un avantaj al societatii noastre si nu un dezavantaj. Justitia e oarba si nu cantareste faptele pe cantarul victimelor.

Cu respect si durere in suflet pentru victime,
Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AbraMack spune:

Buna ziua! Am ramas totusi cu o nedumerire: exista asociatii pentru ajutorarea victimelor violului? Stiu ca exista pentru violenta conjugala dar pentru asa ceva? Solutia ar ramane DOAR ajutorul psihologului, care la noi inca e scump - in consecinta nimeni nu apeleaza la el? Va multumesc, doamnelor si domnilor pentru raspunsuri. Cred, in continuare ca, desi Romania a intrat in UE, VIOLUL ramane un cuvant greu iar subiectul TABU... Se vorbeste mult poate dar nu se face nimic.... Pacat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Nu stiu de existenta acestor organizatii. Poate ca exista si in Romania, poate nu.
Dar cu toata seriozitatea si fara pic de ranchiuna, dupa ce am citit povestile de aici propun ca cei care violeaza sa fie castrati. Si gata si cu agresivitatea si cu potentialele viitoare victime. Nu neaparat pe viu si cu clestele, ci civilizat si aseptic, dar OBLIGATORIU.

Mergi la inceput