FIV 1

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Persina spune:

Gabita, si eu cand am facut acel tratament l-am facut fara sa fiu supravegheata luna de luna. Mi-a zis sa iau trei luni, am luat, nu am ramas si atunci mi-a zis sa fac pauza 6 luni apoi s-o luam de la capat. Dar nu m-am mai dus eu la acel dr, apoi am avut alte probleme si a trebuit sa ne ferim.

Acum doctorul de aici imi spusese de un tratament cu Serophene (clomiphene citrate tablets, 50mg) pentru stimularea ovariana, dar asta inainte de a face testarea hormonala. Sunt curioasa ce-mi va spune acum dupa testare, ce solutii imi va da in iulie, cand am programarea.

Aici nu ti se spune rezultatul pe loc, trebuie sa astepti 6 saptamani pana la programare. La fel si la eco. Persoana care face testul eco nu spune si nu comenteaza absolut nimic cu pacientul,isi face treaba pe muteasca, apoi iti spune sa te imbraci si sa pleci si trimite rezultatul doctorului care ti-a dat trimiterea. Si trebuie sa astepti ca prostul si cu emotii pana obtii programarea la medicul respectiv (care poate dura de la cateva zile-pentru medicul de familie, pana la 6 saptamani sau mai mult pentru specialist). Asta este partea proasta. Partea buna este ca esti tratat ca omul, cu respect, nu dai spagi si in general nici nu platesti pentru ca analizele de sange si eco intra in asigurarea de sanatate. In schimb pentru metode complexe cum ar fi IUI (intrauterine insemination) sau FIV trebuie sa platesti o gramada de bani, nu sunt asigurate.

Am mai observat ca media de varsta pe forumul nostru aici este net inferioara mediei de varsta de pe forumurile din State, acolo majoritatea sunt in jur de 40 si peste, chiar destul de multe la 45. Si au mari sperante ca pot avea un bb intr-o buna zi!

Pupici,

Persina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Serophene are aceeasi substanta activa ca si clostylbegyt adica citrat de clomiphen.Ai grija!face chisturi!De ce nu iti da ceva mai bun?Mie Ancar mi-a dat dupa analize humegon care sunt injectii.In a doua luna puregon.Au avantajul ca nu faci chisturi la o doza f.mica.Daca trompele tale sunt bine cred ca poti incepe cu inseminare.Aici o inseminare costa 2 milioane)(adica 60-70%)iar un FIv costa 5000$.Eu pt 2 Fiv am dat 6500$.Acxum s-a mai ieftinit un pic si 2 FIV costa 6000$(al doilea cu embrioni congelati cum am facut eu).
La noi la FIV te poti inscrie luna aceasta si luna viitoare il faci.Romanii nu prea au bani de FIV.Eu vreau sa merg in August la Ancar ca sa ma programeze la lotul din Sept-Oct.Eu primul FIV l-am facut in Iunie si nu am reusit.Al doilea in febr-martie si am reusit.Banuiesc ca din cauiza caldurii am pierdut prima sarcina pt ca nu suport caldura prea bine.

Te pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pia spune:

HRISTOS A INVIAT!

Buna fetelor, din pacate vestile mele nu-s prea bune de data asta, de ieri am inceput sa sangerez asa putin, din cand in cand am o scurgere maronie-roze, sa ma insemneze oare cum spun unele femei, sa de-a Domnul, dar eu am inima cat un putice si-mi dau lacrimile din orice.
De aseara m-a luat o durere de de stomac de am zis ca mor, deabia spre dimineata s-a potolit, nu pot bea nici apa ca-mi vine sa vomit dar sa mananc nici atat, oare sa fie sarcina, sau stomacul meu este dat peste cap de ceva.
Astept cu sufletul lagura ziua de maine si mai ales rezultatul...desi am mari indoieli ca ar iesi pozitiv....sunt la pamant cu nervii, emotiile, plang din orice.......am nevoie de incurjarile voastre.

Karula, draga mea imi pare rau ca nu-ti pot da o veste mai buna de ziua ta, dar eu iti spun un sincer si din tot sufletul LA MULTI ANI, SA FI IUBITA, FERICITA, SANATOASE SI MAMICA CAT MAI CURAND, SA FACI BEBEI FRUMOSI SI SANATOSI.

Maine am sa va dau vesta indiferent cum va fi buna sau rea.
Acum ies nu mai pot scrie , plang si vreau sa ma abtin si nu pot


Va pup si vb.mai tarziu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Pia, draga mea,
Dar vestea este cat se poate de buna dupa cum arata toate semnele descrise de tine! O femeie gravida este exact asa cum esti tu acum: nu poate manca (durerea de stomac), plange din orice si are nervii in pioneze, iar sangerarea este "in grafic", la doua saptamani se cuibareste embrionul in endometru, de acolo acea sangerare... Stiu ca iti e greu sa speri, dar ai incredere in ce-ti spun: E DE BINE!!! M-am speriat putin ca nu dadeai nici un semn, dar acum mi-a venit inima la loc, ba chiar n-ai cum sa-mi scoti din cap ca e tocmai cadoul pe care ti-l cerusem de ziua mea.
ITI MULTUMESC!!! Ai incredere si zau ca nu ma supar daca simptomele ti se intensifica...

Te pup cu drag,
k.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

La multi ani Karula!
Toata bafta din lume si BB-i frumosi.
Sa-ti pastrezi optimismul ca avem si noi nevoie de el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Pia,

Fruntea sus. Trebuie sa fie bine!
Suntem alaturi de tine.
Unele din simptome par de bine...trebuie macar sa speri.
Stiu ce inseamna sa fi cu nervii la pamant...stiu ce inseamna sa plangi din orice, dar haide sa speram..trebuie sa existe si reusita...

Nu poti sa-l suni pe Niculescu?
Uneori sunt probleme cu stomacul din cauza stresului..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Pia,
Daca intrii pe Forum, nu mai citi nimic, decat mesajul de la Karula.Il citesti pana te convingi.
Are dreptate.
Si la urma urmei nu poti sa o lasi fara cadou...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pia spune:

Fetelor, Karula iti multumec din suflet, sper si eu sa fie asa, am sunat-o pe dr.Cocei mi-a spus sa nu intrerup tratamentul sa-mi pun supozitoare cu Scopantil si sa nu disper, au avut cazuri f.multe ca al meu si mai grave, adica cu hemoragii mari si totusi un embrion a rezistat, zice sa astept rezultatul de maine si sa stau linistita, fara efort etc.

Karula draga mea sper sa-ti fac cadou maine vestea cea mare, iti multumesc ca-mi dai atat incredere si curaj plus speranta.

Va pup..incep sa sper dar.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Pia,important este sa ai greturi si sa te simti insarcinata!Scopantil nu ai luat de la inceput?Mie mi-a dat cate un supozitor /zi chiar din ziua cand am facut transferul.Tot timpul m-am gandit la tine si ti-am tinut pumnii stransi.Daca si burta este umflata eu cred ca-i sarcina si poate fi o scurgere rebela!
Eu din a a doua sapatmana numai puteam manca nimic,imi era greata de la mancare numai cat o vedeam.Iar cu stomacul la fel simteam ca am o gaura mare...durerea de la stomac imi producea greata.Ma refer la al doilea FIV cand am reusit pt ca la primul in a doua saptamana incepusem sa ma simt bine pt ca bb-ii numai erau.

Iti tin pumnii stransi si sa ne dai vestea cea buna!Tu trebuie sa ne sustii moralul in iunie si in toamna pt ca deja bb-ii tai vor fi mari!

Te pupam dulce,

Gabi si Simonica.

Gabi si Simonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pia spune:


Buna fetelor, sunt disperata, offffffff, de aseara am inceput sa sangerez rau, deci au venit rusii, desi azi noapte iar mi-a fost rau, m-a durut stomacul, am vomat, dar cred ca din cauza stresului si a plansului. Ba da Gabito am luat Scopantil de la inceput nici nu stiu ce-am mai scris ieri ca eram asa de suparata.
Am fost acum si mi-am facit analiza la Medsana, rezultatul il am la ora 19,00, desi eu stiu deja ca va fi negativ, dar se poate intampla numai minune si un bebeu sa fi rezistat, nu stiu.

Si eu si sotul suntem disperati, nu stiu cum o sa facem fata iar acestui esec. Nu este corect ce se intampla, D-zeu nu ne-a ascultat rugamintile, poate asa vrea el, nu stiu ce sa mai zic, nu-mi gasesc cuvintele.

Desi aseara mi-am spus ca am sa incerc iar in toamna, nu stiu o sa vad ce zice si Niculescu, am spus-o doar sa-mi dau curaj dar nu stiu daca mai fac fata unei noi incercari.

O sa fiu alaturi de voi tot timpul, indiferent de rezultatul meu, am sa va incurajez si o sa va tin pumnii.

Va pup si va multumesc mult de tot ca ati fost alaturi de mine, imi sunteti atat de dragi

Karula imi pare rau ca vestea nu este cea pe care ne-o doream, dar poate diseara cine stie...inca mai sper desi nu-s atat de norocoasa... iti multumesc mult pt.cuvintele frumoasa si incurajarile tale, o sa fiu alaturi de tine, sigur tu vei reusii

Va pup, dar sufletul imi plange dupa bebei mei


Mergi la inceput