Mamici de martie - aprilie 2006 (68)
Raspunsuri - Pagina 9
MP spune:
Mariana,multumesc ca ai completat numele! Frumoasa coincidenta de nume in cazul nostru.
Noe,spor la treaba si tie! Si sa iei licenta cu 10!
Monica si cei doi pitici,Vlad
si Matei
.
Pozele noastre
mariana_1976 spune:
Noe,stai linistita ca totul o sa fie bine chiar daca renunti la alaptat.Eu din proprie initiativa am ales sa nu alaptez de data asta,fiindca nu am dorit ca problemele de la alaptatatul copiilor mai mari sa se repete.Cum am mai scris eu,unora li se pare foarte placut dupa un timp,altora le este o adevarata tortura din diverse motive.Sotul meu a fost foarte intelegator si mi-a spus ca cel mai bine fac eu cum doresc si cum ma simt mai bine.Sincera sa fiu,ma felicit pentru curajul de a reusi sa fac asa ceva.
Pentru mine,biberonul e mult mai comod din multe pct de vedere.(nu trebuie sa ma jenez sau sa alaptez in public,mergem cu papa dupa noi cind dorim si unde dorim,nu am nevoie sa-mi mai supraveghez alimentatia,pot tine regim de slabire cind am chef,pot lua fara grija medicamente daca trebuie,nu mai am probleme cu sinii si schimbatul nr.sutienelor,nu mai dau banii pe pompitze,creme,etc.
Cu toate ca se spune ca alaptatul contribuie la refacerea dupa nastere,la mine se pare ca a functionat invers.Hai ca nu mai continui ca mai iau fetele astea la bataitza...![]()
Mariana
mama Monicai(1998)
a lui Matei(2001)
si a lui Markus(2006)
corinag spune:
Buna tuturor,
Sunteti tare vrednicute la scris. abea apuc sa citesc toate paginile.
Nshiro, imi pare rau ca sotul tau si-a rupt piciorul. e grava fractura? eu m-am saturat : de apropae 4 luni nu mai merg si eu ca omul!imi vine sa urlu....
baiatul meu s-a facut un mare razgaiat:vrea numai in brate. ziua mai e cum mai e, dar dimineta, incepand cu ora 5, ma scoala din ora in ora , suge putin si-mi adoarme la san. M-am cam saturat, i-as da completare cu lapte praf noaptea.si mie mi-e frica de constipatie, acu' are scaun la fiecare supt.
fetita mea nu a vrut deloc lapte praf cand a mai crescut,e fapt nici bieron cu ceai,asa ca am alaptat-o pana la 1 an.
E si el mucos, dar ii pun ser fiziologic in nasuc si-l las sa stranute.
Cu colicii deocamdata e binisor, se pare ca-i prieste Baby water gripe.
Ce nu-mi place: cand plange ii iese buricutul in afara. ilinca nu a avut problma asta. tb sa-i spun doctoritei, cand a venit prima data sa-l vada inca nu-i cazuse buricul asa ca nu ne-am dat seama.
Ma duc sa ma rontaie iar Flamanzila.
va pup!
Corina ,bb Ilinca 01.03.2003 si bb2 Andrei 21.04.2006
Ilinca mea
Poze noi
Andrei
mariana_1976 spune:
Catrinel,cum asa,chiar e poza de pasaport a Oanei?Glumesti,nu?(aici "trebe" sa te duci la fotograf altfel nu se accepta!)Sau o fi pentru pasaportul romanesc?In orice caz,cu bubitze fara bubitze,tare e scumpa "degetzica" ta!
Lady_Hawk,Ana Alexia e tare frumusica!Si ce-mi plac hainutele si "fundalul" unde sta!!
)
Doublemom,nu ma mai satur sa ma uit la pozicile printzesicilor!Vreau si eu fetite gemene!(ca tot am si in familie "tendintza"
)
Pai daca ma pun sa bag si eu poze cu ai mei mai mari si mai mici si le cer consimtzamintul lor personal?Mai trebuie sa cer voie mereu si de la tati?!!
Mariana
mama Monicai(1998)
a lui Matei(2001)
si a lui Markus(2006)
serendipindity spune:
Irina 17, “serendipindity” inseamna “intamplare fericita”, “hazard fericit”. Cuvantul propriu-zis cu exista in engleza, provine de la numele unui personaj din nu stiu ce povestire araba, parca (ne-au zis asta profii de la Facultatea de Jurnalism – inchipuie-ti ca pana si in presa exista o categorie de evenimente numite asa). Ba mai mult, stiu ca exista si un film cu numele asta, cu John Cusack in rolul principal, l-au dat si pe HBO. O poveste de dragoste super misto. Totul se invarte in jurul unei carti, intitulata “Serendipindity”. El si ea se intalnesc intamplator in fata unui anticar (sau librar, ce-o fi fost). Dragoste la prima vedere, dar, ghinion, ea (sau el?, nu mai tin minte) e logodita. Unul dintre ei scrie un nr. de telefon pe o bancnota de 5 dolari si cumpara cartea. Raman intelesi ca daca bancnota se intoarce la vreunul din ei, atunci e clar ca-s sortiti sa fie impreuna. Faza misto in film e ca bancnota aia ajunge la ei de mai multe ori, atunci cand cumpara sau primesc rest, dar nimeni nu observa, normal, altfel, de unde farmecul filmului? In final, se intalnesc din nou in fata unui anticar, cu bancnota cu tot. And they lived happily ever after!
Acum nu ma intrebati de ce mi-am ales nick-ul asta, pur si simplu mi s-a parut misto.
Mariana, sa adaugi, te rog mult, la listuta, ca bebe Iustin Sebastian a avut Apgar 9.
Aida, iti multumesc mult de tot ca te-ai decis sa ma ajuti cu proiectul cela.
Ti-as mai scrie doua trei vorbe pe mail, dar nu am adresa ta. Am cautat-o pe contul comun, dar nu am gasit-o. Poti sa-mi trimiti un PM cu e-mailul tau?
Fetelor, care ati mai citit mailul meu trimis pe adresa comuna, imi puteti trimite si voi un PM cu e-mailurile voastre?
Sa nu uit, am citit din urma, la capitolul 66 si vreau sa va multumesc din suflet pentru toata galeria pe care mi-ati facut-o si mie si Aidei. A insemnat enorm pt mine. Nu cred ca m-am mai simtit vreodata asa de importanta. Am vrut sa citesc si cap. 67, dar nu e disponibil. Cum pot da de el?
Ziceti ca v-a placut povestea nasterii? Pai, eu nu asta intentionam sa scriu, am vrut doar sa fac un rezumat, ar fi mai multe de amintit, dar oricum, pupici multi la toate fetele si multzam fain de aprecieri.
MP, Mari 78, sigur ca ne vedem in parculet, da’ sa se fca mai frumos afara, ma dispera vremea asta!
Cat despre noi, am inceput sa ne cam rasfatam. Uneori, dormim dusi si 5-6 ore, dupa care o tinem pe mami treaza si 2 ore jumate, in care cerem intr-una tzitzi. Oricat i-as da, parca nu se mai satura. E normal asa ceva la un bebe de 6 zile?
Pe mami o ingrijoreaza faptul ca bebe stranuta si sughite cam de fiecare data cand il schimba. Si asta pentru ca e frigut la noi in camera si vine si un curent nasol pe la geamurile care nu se inchid cum trebuie (de, daca stam cu chirie!). Noroc cu tati care ne-a adus resou in camera. Mami ne tine infofolit ca pe un cozonacel, ca asa i-a zis tanti pediatra. Ne curge si ochisorul stang, inca de cand eram la spital, ne trezim cu genele lipite mereu. L-a sters mami cu ser fiziologic, da’ degeaba! Voi ce sfat imi dati? Aaaa, sin e-a pocnit de vreo 2 zile si o diareee… mamaaa, pana acum faceam kk ca un jeleu, verde inchis, acum e aproape apa si galben deschis la culoare.
Bebe Iustin
si mami
Delia21 spune:
Azi iar mergem la vaccin.Am deja curaj caci puiul meu nu a plans deloc miercuri la primul,deci sper ca nici azi sa nu-i fie rau.Na,ca s-o trezit iar.Ma duc sda-l imbrac ca oricum in juma de ora trebuie sa fim la doctor.Pup toti bebeii si bebicile!
Tinuta,ce ne mai zici de puiu David?
ANDREEA GEORGIANA spune:
Am revenit si noi!!!
Este inutil sa va spun ca am avut un weekend plin de sooooomn.Pt. unii,mai exact pt. o puiuta dornica de aer curat(Thea),care a dormit din momentul iesirii din Bucuresti(15.30) si pana...a doua zi la ora 6.00.Hei!Nu dati cu pietre,nu am lasat copilul flamand atata timp!Atat la 19.30 cat si pe la 23.30,am hranit o bebita adormita.Da...tun!De baita nici nu mai incapea vorba,asa ca am sarit peste ea(dar nu mai fac asta,ca s-a umplut de bubite pe gatut,de la transpiratie).Sambata am iesit afara,ne-am plimbat,am fost si sa papam(eu si tati,bebita ramanand in grija prietenei si vecinei noastre)la un restaurant super,in amintirea vremurilor cand ...eram slaba si odihnita si,dupa cine romantice urmau...nopti la fel.Dar se intorc ele.Duminica,la fel,adica somn,plimbari,papa bun.Si,daca tot i-a priit aerul de munte,ieri,in loc sa venim spre Bucuresti am ajuns in Poiana,unde aerul mult mai tare a doborat-o pur si simplu si ne-a convins sa mai stam o noapte.Asadar,abia azi am ajuns acasa(la Buc.),la tanc pt. masaj.
Aida,bine ai venit,cu tot cu puiuta Alexandra,mult-asteptata,iubita si...ochioasa!
Tina,de dragul tau,am hranit multi caini intalniti pe distanta Sinaia-Brasov.
Ameluta,felicitari pt. debarasarea de fire!
Adibal,eram sigura!Si tati avea o bombonica in brate.Si e grizonat,nu-i asa!De obicei,memoria mea vizuala nu ma inseala.
Simona Toma si socrul meu este ortoped.Si e unul f. bun.Doar ca nu este pediatru.Dar cunosc si un dr.bun specializat in ortopedie pediatrica(dr. Burnei/Budimex)
Catrinuta si eu i-am dat Gripe water.Se da doar in timpul crizei si nu stiu daca de prea mult plans sau din cauza gustului mentolat,dar bebita mea a vomitat.Si medicamentul si tot lapticul acumulat cu greu, pt. ultima masa.E adevarat...a adormit apoi,probabil flamanda si obosita de atata plans.
Adar,ce noroc pe noi cu bebite asa de somnoroase.Thea nu se mai trezeste noaptea de pe la 3 saptamani si intre 22/24(acest interval este cel in care mai face fitze,dupa ultima masa) si 6,doarme dusa.
Mara,super poveste,super Sebi!
Thea a avut aceeasi problema la ochisor si i-am pus picaturi de Nettacin,de 4 ori pe zi(in ambii ochisori).Mare atentie la curatarea ochisorilor.Fiecare are nevoie de tamponelul lui.
Eu ii mai curat ochisorii si cu betisoare imbibate cu ceai de galbenele,in timp ce este la san(si sta nemiscata).
in ceea ce priveste kk,este normala si consistenta si culoarea,atata timp cat ii dai san.
Tania,nu te speria,cum am mai spus,nu toti copii se trezesc din 2 in 2 ore.Unii cresc...dormind mai mult.
Ama Kaly eu sunt de parere sa-i dai doar laptic.Parerea mea!Dar eu sunt o fanatica a hranirii naturale si a nasterii...la fel.
Noe,eu ii pun inainte cu 1-2 minute ser fiziologic(sau pulverizez in fiecare nara/naruta spray Sterimar)si apoi aspir.Dar tin respectivul tubulet cateva secunde in dreptul fiecarei nari.Si ieseeeeee!
Ciuf,tare te inteleg in chestiunea cu soacra.A mea este panicoasa rau si ma lasa in pace.Ma rog,am educat-o!Dar oricum,ea stie cel mai bine si bodogane...si nimeni nu o asculta!
Irina,pt. bubite cumpara de la farmacie mixtura simpla(fara menthol).Se prepara numai in farmaciile cu laborator.
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
kim spune:
MP, tare harnicutza esti tu, nu pot sa uit cum de la calculator te-ai dus direct sa nasti!
Catrinel, in brosurica bouncer-ului scrie ca se foloseste pana la 11 kg. Mama ce haioasa e Oana ta! si tu cum ai scapat de burtica?
Mara, frumoasa povestea filmului care te-a inspirat! Fii linistita, nu e diaree ce are Iustin, e normal sa fie asa galben si lichid. Ce perfect e infasat in primele poze!
Noe, desi am scazut uimitor, n-am inca curajul sa port haine stramte, vad ca tu stai bine cu kg.
LadyHawk, nu-i place pozatu' la puiu' lu' mami? Mare figura e!
Alinalex, ce cuminte pare Marc Alexandru la botez! cum ai reusit? nu a durat mult?
Mariana, m-ai lamurit acum, mersi. Si pe aici sunt la moda esarfele acelea, dar n-am indraznit, poate la bb2
, zic si eu asa...
huhuuuuu... Ma bucur sa vad ca reapar mamicile Doublemom, mari78, cameliada, irina71... le asteptam si pe celelalte!
KIM & printesa ALICIA 
photos
ANDREEA GEORGIANA spune:
Catrinel
Onuta si o rugam frumos sa mai sar si ea,macar din cand in cand,peste masa de noapte.Pt. somnicul lui mami.
Mari i-am crosetat bratarusa(adica am facut un snur) din fir rosu(cel de papiota).Asta este etapa post-paturele.
Kim si Thea canta,dar atunci cand canta si danseaza mami cu ea in brate.Si a zis Beeeeeeeee.Azi dimineata,spre placerea maxima a lui tati.
Miha,bebitele tale sunt minunate.Chiar seamana cu niste printesute.Sa va traiasca!
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana