Mamici de martie - aprilie 2006 (68)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

Mihaser, biata de tine cred ca ai obosit tot intreband cine a folosit crema cu actiune intensiva de la Mustela. Citeam acum din urma, la capitolul 67 si am zis sa-ti raspund. Eu am cumparat-o de la Helpnet, au preturi ceva mai mici decat la Sensiblu si sa stii ca e buna. O folosesc de 2 saptamani si am remarcat ca vergeturile de pe san nu mai sunt asa de profunde. Iti dai seama ca nu au disparut de tot, dar e un inceput, mai ales ca trebuie sa o folosesti de 2 ori pe zi. Inainte zicic ca aveam santuri in piele, acum imi pare mai neteda la atingere. Sa nu te sperii daca ti se va parea sticla mica (are 75 de ml), crema e f concentrata si o sa te tina o luna, pt ca se aplica local, in cantitati mici. Eu, dupa ce am nascut, m-am cam lenevit, ce-i drept, nu am mai avut timp sa ma dau cu ea decat o data pe zi, dar tot e bine. Promit sa te tin la curent in privinta rezultatelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Fetelor am gasit solutia impotriva constipatie la bebelina.
Asa simplu , si nici nu-mi trecuse prin cap.
Mi-a zis o farmacista , fusesem sa cumpar de-ale constipatiei pt bebelina, sa ii dau lui bb la fiecare masa 1-2 lingurite de suc de prune.
Asa ca m-am infiintat la magazin si am cumparat un borcanas de suc de prune uscate de la Nestle.
Si ii pun in lapte la fiecare masa 2-3 lingurite de suc.
(Folosesc linguritele de plastic pt bebei de la Avent).
Asa ca aseara dupa 2 zile de constipatie a facut kaki la greu.
Sper sa functioneze in continuare remediu asta.
Asa ca daca doriti incercati cu incredere.

Ciuf,multumim pt urare.
In ceea ce priveste marsupiul, atunci cind l-am cumparat ne-a zis vinzatoarea ca acum cind e mai mica sa nu exageram cu ea in marsupiu.Asa ca noi il folosim numai cind mergem la cumparaturi ,pt ca ne e mai usor asa decit cu caruciorul.

Ama Kaly, eu maninc cam tot felul de dulciuri.
Insa din propria experienta iti zic sa stai cit mai departe posibil de bauturile carbogazoase, chiar daca uneori iti ploua in gura cind te gindesti la un pahar cu fanta sau sprite rece .

Nshiro, nu pricep de unde ai atita enrgie sa le faci pe toate: serviciu, bebe, cumparaturi, curatenie.
In ceea ce priveste lungimea picioarului la bb, uite ca m-am uitat si eu la a mea ,si parca pare mai lung sub genunchi,asta probabil ca ea are piciorul mai grasut in sus.

Mari78 initial si eu crezusem ca fetita mea facuse dermatita. Insa era doar iritatie de la lapte. Vad ca acum i-a disparut complet si are tenul f curat.(poti vedea in albumul comun intr-una din poze cum avea acea iritatie pe obrajori. In poza facuta recent in cadita poti vedea ce bine s-a curatat fatza acum).
Iti doresc sa nu fie nimic grav si multa sanatate lui bebe.

Ile si Vivian(07-03-2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Sal, fetele
Mari78, parca tu ai intrebat, daca nu cer scuze, dar nu ma intorc sa citesc cine a intrebat ca sunt cu Rechinuta in brate, ref. la dermatita atopica. Luca mi-a facut-o dupa un an de la niste carnaciori mancati in Ro. Ne-am chinuit cam juma de an cu ea. Tu esti sigura ca asta ar fi diagnosticul? Noua ne-a trecut cu o crema cu steroizi. Se face mai mult iarna cand e aerul uscat, si el contribuie la instalarea dermatitei, si din cauza unor alimente alergenice. Ai grija ca pielea sa fie foarte hidratata, foloseste creme emoliente.
Acuma se poate sa fie si de la lapticul tau. Bubitele de la dermatita atopica sunt foarte uscate, poroase la suprafata si apar ca niste pete. Mai mult ca sigur spun ca e de la laptic. Asa ca nu te ingrijora. Cum arata bubitele?
Andreea, ce boierie pe voi cu plimbarea! Vreau si eu. Si ce cumintica e puiuta ta! Ce sa ma fac cu a mea???
Azi trebui sa-l duc pe sot la aeroportul international din Denver si il luai numai pe Luca cu mine. Micuta ramase cu socrella. A zapacit-o de cap. Nu a dormit deloc, a plans ca o nebuna cu lacrimi(apropos de asta Luca tarziu de tot mi-a plans cu lacrimi. Ca tot s-a discutat despre canalele lacrimale infundate, copilasul ar trebui sa aiba o secretie galbena cand se trezeste, ochii sa ii fie lipiti si sa inoate in lacrimi, dar fara a le da drumul. Lacrimile apar pe la 6 luni, asa scrie prin carti). Ma astepta mama-soacra ca pe aer. Ce-i drept am lipsit vreo 3 ore jumate.
De la 3 pana la 4:10 m-a moflait la san, a avut o tentativa de adormire, am pus-o usor in pat si ... s-a trezit. Si a inceput sa faca fete-fete. Imi fugise si mama lui de somn, radeam cu lacrimi de cat era de haioasa. Pacat ca n-am filmat-o. Asa ca nu numai Onochka a dat show, si mandra mea.
Incercai sa dorm putin si nu reusii. Eu nu stiu cum va descurcati, dar la mine e tare greu. Puiuta inca nu are un program, azi mi-a dormit vreo 15 minute, sculata de la 8 si a mai dormit tocmai la 4:10. Iar acum ii da in gand sa-mi adoarma la san si e ora 7:53. Dar nu o las sa imi traga plasa. Vreau sa-i fac si baita.
Noaptea se trezeste la 2, papa 45 de min, ma duyc si ma mulg si mai apuc si eu doua ore de somn pana la urmatoarea sculare cand o luam de la capat.
De dim. eram asa de nauca de somn ca m-am intins pe o parte sa-i dau sa suga, iar ea ca o bleguta a lasat sa-i curga tot lapticul din gura pe pat, nu l-a inghitit, ca mi-a adormit. Si ma bucuram ca am prins o pozitie buna de somnel pentru amandoua. Ca sa nu mai spun ca ma chinui cu toate alea, hemoroizi, epiziotomie, dureri de spate, numai in fund nu pot sta.
De azi incepui sa folosesc perna de alaptat si e mult mai bine asa.
Adar, mie nu mi-a mers link-ul pus de tine.
Catrinutza, succes la infrumusetare. Asteptam poze.
Noe, am uitat sa-ti spun ca imi place cum ai parul. E superb. Asa e el natural? carliontat? Sau ti l-ai facut tu? Oricum e tare reusit. Ca si culoarea.
Adibal, felicitari pentru cele doua fetite. Aveam impresia ca ai numai o bebelusa. Scuze. Pup si gogosicile tale.
Pispirica, sa mai spun cate ore doarme fie-mea? Ca ziua doarme foarte putin de ma termina, noaptea nu ma plang. Dar hai sa-ti spun ca azi mi-a dormit trei ore jumate pana acum la ora 8 seara. Si vrea numai in brate si la Dna Tzitzi.
Sanatate multa puiutei tale! Sa auzim numai de bine despre ea. Asa sa dea Dzeu!
Pup

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dea0277 spune:

Salutare fetelor,
am revenit si noi.
Pana nu uit ... Ile77 ai grija cu sucul de prune ca da in diaree, eu i-am dat cam 30 de ml de suc de mere, dar si asta cred ca nu face prea bine la stomac, dar nu da in diaree. Daca nu merge cu 30 da-i 60 odata dimineata si odata seara. La noi a mers si face cam in fiecare zi, daca nu, la 2 zile sigur.
Noi am fost cam ocupate cu botezul, de aia n-am mai intrat asa de des. O sa va pun poze cand am putin timp liber.
Va pup,

Andreea
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dea0277/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Ciuf, mi-am luat si eu pompa de-aia. Nu mai pot de fericire, de cind am luat-o. E drept ca si in spital aveau tot Medela, dar din aceea mai "industriala". Si era si aia super. De la First Years facusem si eu rani, dar m-am dat cu crema pt sini de la Medela (PureLan, parca) si tare bine e acum. Pompa aia nasoala imi si uscase pielea pe sini.

Pup toate fetele, n-am mai avut timp sa scriu ca pe vremuri. Azi am realizat si eu ca musai sa dorm si eu odata cu Alexandra. Altfel mor de oboseala.

Haideti la scutece, eu astept :)

poze Alexandra
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Buna dimi' (ca inca mai e), cu toate ca m-am trezit devreme

Fetelor, Mariana, Ciuf, Ile77, multumesc mult de raspunsuri.Sunt un pic mai linistita. A fost pediatra ieri pe la noi si mi-a zis ca nu seamana cu dermatita atopica ce are Teo, ci e o dermatita de contact sau ceva hormonal, din lapticul meu.Adevarul e ca la ea nu sunt pete, ci bubite mici, care pe alocuri se organizeaza in pete mici, insa deja acum vad ca nu mai sunt asa multe.Am inceput eu de sambata sa-i dau cu Atoderm PO Zinc, care i-a inmuiat fetisoara bine, nu mai e aspra la pipait si aseara i-am dat si cu Bepanthen (la recomandarea pediatrei)si parca e si mai bine.Asa ca ziua o sa-i dau cu Atoderm si seara cu Bepanthen, ca e mai gras.Oricum, maine avem programare la un dermatolog si sper sa fie bine, adica sa ne confirme ca nu e dermatita atopica. Doamne ajuta !
Andreea G, bine ca mi-ai spus de bratarica, ca maine vine mama si o pun sa-i faca si lui Teo una, ca s-o fi saturat sa faca numai caciulite

Azi mergem la eco de sold la faimosul dr Stamate (tot pediatra ne-a trimis, ca ea zice ca e mai bine sa facem eco, chiar daca ea nu sesizeaza vreo problema, e cel mai relevant asa ).Tineti-ne pumnii !

Va pupam si mai revenim.

Mari si bebe Teodora Maria (26.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_toma spune:

Fetelor, iar dispar pentru cel putin 2 saptamani.Mi-a aparut igrasie in apartament, ceva de nedescris si trebuie sa ma mut la Curtea de Arges, la socrul meu, pana zugravim, termoizolam, etc.Imi vine sa mor.peste 2 saptamani avem botezul, la Curtea de Arges si dupa venim acasa, sper din tot sufletul.
Multumesc mult de tot Doublemom si Andreea Georgiana pentru informatiile pretioase.
Mariana datele care lipsesc de pe listuta: am nascut prin cezariana cu anestezie epidurala la ora 9:10.Multumesc pentru completare
Va pup pe toate, sa aveti grija de voi si de bebei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Salve ...de tun... la toate mamicile...
Ieri terminai suvitatu'...dupa 4 ore si ceva de chin a iesit ceva...nu reusesc sa imi fac singura niste poze din care sa se vada bine ce imi facu cumnata in cap....

In rest...Andreea eeu ii dau bulinutzei Gripe de trei ori pe zi...acum ca de la ala doarme o idee mai bine si a inceput sa faca KK nu stiu...da ca o mama buna ce sunt continui sa fac experinte pe copil asa cum face si Monica...si probabil ca vor trece de la sine cu toate siropurile pe care i le var pe gat...

Fetele, intrebare de baraj:
Sapt trecuta fui cu bubulina la control...totul super...am un bb care la doua luni intra in standardele unui copil de 3...si ce imi zice ametita de pediatra: ca sa incep treptat sa ii introduc Milumil 2...ia tati o cutie si ne apucam sa citim toate recomandarile, instructiunile etc...si scrie mare ca pt toti prostii ca nu se da la copii sub 4 luni... Lumine-moi!!!!
Marsupiu.... fetelor eu am fost de principiul: cat nu sta bine in capul oaselor nieta marsupiu...dar am gasit la Barza unul in care pana atunci poti sa il cari pe bb orizontal, are intaritura la spatesi o tine dreapta, iar la sold are acelasi efect ca la marsupiul vertical, mai ales daca exista suspiciuni de dispazie de sold....e adevarat ca am dat 1 milion pe el, dar ne facem treama mai ales daca mergem la cumparaturi sau in vizite fara masina...

revenim

poze mumoase cu noi - avem si noutati

catrinutza mamicutza de mariuci

www.fundatiasensiblu.ro/donatori.aspx#impozit" target="_blank">acordati 2% din impozit

Mergi la inceput

Pipsirica...vad ca si la titza ta e problema cu displazia de sold...ai fost deja la un control cu ea? ia- facut o echo????
Eu am plecat din spital cu acelasi diagnostig...si m-am dus imediat la control ca cica cu cat o iei mai din pripa cu atat refacerea e mai rapida pt ca nu apuca sa se intareasca oasele....am fost la Budimex printr-o recomandare, i-a facut echo si atat tipa de la echo cat si doctorul au zis ca dupa parerea lor nu e nici o pb, doar un crax la piciorul stang dar ca e posibil sa fie de la faptul ca e prea crud piciorusul...oricum mi-au zis ca purtarea a doi pampersi nu are nici o valoare...cand face fata 4 luni si jumatate se va face o radiografie care e de fapt metoda cea mai clara de diagnosticare (nu se poate face mai devreme din cauza radiatiilor)
Diana...a ruginit frunza din vii?????
arati super mamica....acum cu fatza noua ma intalnesc din nou cu tine

www.fundatiasensiblu.ro/donatori.aspx#impozit" target="_blank">acordati 2% din impozit

Mergi la inceput

Simona am vazut ca si tie ti-a zis de chestia aia cu nume imposibil la laba piciorului...ne-a trimis pediatra si pe noi...ca daca nu e una e alta...te apuca toate alea...si ne-a zis ca sa ii facem masaj...uite ce iti zic eu: mai intai uita-te tu la ambele labutze si vezi daca e vreo diferenta majora intre ele...daca nu mergi pe masaj...eu ii fac zilnic (daca imi aduc aminte, mama denaturata ce sunt) si vad diferente...dar masajul trebuie sa fie cu apasare puternica, nu iti fie teama ca doare, ba din contra ai sa vezi ca ii place...varianta e sa ii faca ghetutze din gips, ceea ce mi se pare tare nasol, mai ales cand trebuie sa ii faci baitza...

A doua chestie....bb e constipat numai daca nu face 3-4 zile la rand...doctora ne-a zis ca o data pe zi, mai ales daca se umfla tare burtica (ceea ce la noi se intampla mai tot timpul ) actionarea cu termometrul e ok, si sa nu folosim deloc supozitoarele cu glicerina ca alea dau de fapt dependentza si poduc cronicizarea constipatiei...
Cand vad ca se umfla rau de tot si nu elimina gazele desi ii fac masaj pe burtica, alerg la prietenul nostru termometrul ( am avut o sapt in care zi de zi il foloseam, pt ca plangea pana se sufoca de durere)...mai intai il bag intr-o crema si apoi il folosesc, nu inainte de al dezinfecta cu spirt...si se fac miscari de dute-vino si de rasucire pana se obtine un rezultata...daca dupa 5 minute nu se intampla nimic lasi copilul o perioada in pace si revii dupa cel putin o ora...

Poti sa mai incerci ceai de musetel...desi am niste prieteni care fac laptele praf numai cu ceai de musetel nu apa, si nu e nici o schimbare...se pare ca atunci cand au introdus sucul de fructe si-a mai revenit...pana au introdus mancarea solida

Mergi la inceput