Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (8)
Raspunsuri - Pagina 3
LindaZ spune:
Pe mine m-a ajutat mult "Cartea viitoarei mame" de la editura Teora, Marie-Claude Delahaye. Nu stiu daca mai exista ca era editata mai demult, eu mi-o luasem cu mult inainte de a ramane insarcinata. Dupa aia am avut din alea mari cu multe poze, una "Sarcina" parca, dar au ramas in apartamentul din Iasi, ca n-am crezut ca imi mai trebuie asa curand. Cand dau de ele, mai scriu. Chiar una avea un fel de horospcop chinezesc pe spate care spunea sexul copilului in functie de luna in care ai ramas gravida si luna in care te-ai nascut parca si ne-am distrat data trecuta ca s-a potrivit, iar sotul meu zicea ca data viitoare o sa numai in lunile cand fac baieti ... sa vedem acuma ce-o iesi. Dar am cautat-o prin casa si ... nu e.
Lavinia_P spune:
Danita,
Uite aici un link cu carticare te-ar putea interesa.Ti le comanzi acasa.
http://www.librarie.net/cautare-carti.php?d=on&pg=&source=left_box&field=t&k=sarcina&categorie=
Lavinia_P spune:
hello everybody!!
Am si eu o nedumerire: voi nu consumati smantana?La mine inainte de sarcina, lactatele erau de baza si mancam branza cu smantana aproape zilnic.Acum se zice ca e interzis, desi nu o cumpar de la tarani..dar cum sa renunt la ea?Abia ma pot abtine de la cas.. acu tre sa tai si asta.Eu ce mai mananc?Mamicu meu a trait la tara si al treilea copil l-a facut la 38 de ani.. si fara ecografe si mii de analize suntem toti frumosi,sanatosi si destepti.nu cred io ca ea nu a consumat lactate..
roxana c. spune:
Lavinia, de ce sa nu mancam smantana? Eu am mancat chiar ieri branzica de casa, de la Covalact (contine si smantana). Nu stiam ca nu-i recomandata in sarcina, de la tine am aflat.Iar cu lactatele, tot asa sunt si eu: daca nu mananc o zi parca-s beata.Culmea e ca la ultima sarcina am avut si lipsa de calciu. Acum sunt curioasa si am emotii vinerea viitoare cand ma duc dupa analize.
In problema cu sotul, n-am treaba, e putin suparat ca nu mai am chef de , in rest imi atrage atentia sa nu ajung la 120 de kg.
Si pt ca am adus subiectul in discutie si pt ca suntem intre femei, ia spuneti-mi voi cum stati la capitolul ? Ca eu de cand iau Utrogestanul n-am mai facut nimic, mi-e frica sa nu se bata cap in cap una cu alta.
Bafta multa fetelor care merg azi la control, sa dea Dumnezeu sa veniti cu vesti bune!Uitati cate un ptr incurajare.
Si ca sa nu se supere celelalte fete - care nu merg azi la doctor- uitati si ptr voi
Roxana10+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
danita spune:
salut gagici,
incerc sa imi comand "cartea viitoarei mame" .
Lavinia , dr meu mi-a zis sa mananc mancare semisolida si sa incerc sa nu mananc carne ...
Durerile de burtika cand cedeaza oare ?
pupici si sa fiti bineeeeeeeeeeeeee
Deborah77 spune:
Salut!! Nu v-am mai scris de mult, ca am fost in vacanta, si la intoarcere am avut iar sangerari. Mi-a fost atat de frica pt bebe, ca imi venea s aplnag cand deschideam forumul. L-am vazut iar la eco de dimineata - a treia deja. E vesel, maricel, da din picioruse, are nasuc si ochisori. In 2 saptamani a cresut tare mult, are peste 4 cm acum. Mi-a mai venit inima la loc, desi cum am iesit din cabinet si m-am dus la baie, iar am vazut niste pete maronii. Mi s-a dat si mie utrogestan....a, si mi-a mai iesit si o infectie urianra la analize.
LindaZ spune:
Hi, hi roxana c, nici eu nu am chef de da nu m-am gandit ca e de la utrogestan ... Bine ca acum stiu pe ce sa dau vina! La prima sarcina au fost perioade cand aveam chef si cand n-aveam. Spre ultimile luni ne hotarasem sa o rarim sa nu determin ceva ca ne era frica de o nastere prematura, da tot n-am reusit sa ne abtinem
Alta perioada fara chef a fost cand alaptam mai ales in primele luni cand numai asta nu-mi trecea prin cap, de zicea sotul meu ca sunt salbatica ... singurul meu gand era "lasa-ma sa dorm" ca nu mai puteam de oboseala, doar eu alaptam din 2 in 2 ore zi si noapte, nu el.
madaluta spune:
salut fetelor!
am fost la al doilea echo si am auzit inimioara batand...e foarte emotionant momentul..aproape k am plans.avem 7-8 sapt si 1,13cm.dr a zis k e bine , dar mie mi se pare asa de mic...la voi ce dimensiuni avea in perioada asta?eu mereu sunt panicata. dc e prea mic, dc nu e bine, daca mi-a zis dr asa k sa ma incurajeze...dc se intampla ceva...dc, dc ,dc ....asta e marele meu stress. bine k nu imi mai face si sotul probleme si k ma ajuta enorm si nu are nici o pretentie. va pup si aveti grija de voi.
Lavinia_P spune:
Lactatele nefierte pot contine listeria (o bacterie periculoasa).Smantana e extrasa din lapte nefiert dupa cate stiu eu, si probabil nu e recomandata.
La capitolul , eu inca am decoalre de placenta si mi-a cam frica, asa ca pot spune ca am avut si vremuri mai bune.Oricum, sotul meu pleaca la 7 dimineata si vine la sapte seara.. deci e rupt de oboseala (lucreaza in constructii).
Eu nu am greturi puternice,doar asa o stare vaga, si in special dupa ce incep sa mananc..asa ca nu e o problema sa gatesc..din cand in cand.Dar daca sotiorii vostri nu fac munca fizica si nu vin atat de obositi ar trebui sa nu se mai alinte cu mofturi, mai ales ca greturile nu vor tine toate cele 9 luni si veti reveni intr-o zi la normal.
Va pup si numai bine.
Ralumat spune:
Danita, eu am primit cadou de la iepuras "mama si copilul" de Capraru. Asta, pentru ca toate prietenele mele proaspete mamici au ridicat-o in slavi. Am citit numai parta de inceput, despre sarcina, dar nu pot spune ca mi-a adus plusuri fata de ce gasesc pe Internet....
Lavinia, nici eu nu am auzit ca smanatana nu e recomandata in sarcina. Sincera sa fiu, atata timp cat cumpar produse "de firma", pe care scrie "pasteurizat", eu nu cred ca e nici un pericol. Iar eu sunt destul de paranoica, sa stii!
Roxana, nu cred ca utrogestanul are vreo legatura cu . Eu am avut interdictie din saptamana 6 pana in 8, pe urma doctorita ne-a dat "liber". Insa trebuie sa recunosc ca nu mai suntem asa de vrednici ca inainte. Eu sunt mai mult adormita, iar lui...ii e teama sa nu-l sperie pe baby .
Raluca 9+