La France (53)
Raspunsuri - Pagina 13
oana cretu spune:
Nici eu de somn. Dar nu merge mess, intra pe chatul de la "Prieteni dintotdeauna". Sa imi ecplici ce si cum.:p
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si surzii o pot vedea"
POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE MAI
SUNT MANDRA DE ECHIPA MEA FAVORITA! STEAUA, SUNTEM ALATURI DE TINE!
cait spune:
'neata La France..
Didita incerc sa-ti raspund.Cred ca sti deja k de la Cogolin la Hyeres ai deja vreo 45 de km.Daca te duci la Porquerolles trebuie sa iei vaporul destul de devreme ca sa gasesti un loc de parcare.Pe insula toate sunt extrem de scumpe de asta e bine sa ai ceva de acasa.Noi am facut un tur de insula in juma de ora apoi ne-am dus pe o plaja destul de pustie la 9h30 dar superba care int-o ora s-a umplut.Apa era cristalina iar nisipul super numai ca sunt atat de inguste..Umbra este pentru ai o padurice de nu stiu ce arbori pe acolo daca ai chef de picnic in padure.
Acum la Giens se circula ca peste tot in Franta seara dupa 6 sunt bouchoane sau dimineata dupa 9h30 pierzi toata dimineata..deci totul de dimineata.Noi plecam mereu in scooter si tot e destul de greu de patruns uneori.Sa nu alegi marti ca e piata La Capte adica in drum spre Giens si acolo ramai.Parcarea mai peste tot pe aici e gratuita si poti lasa masina chiar si pe marginea drumului k e destul de lat.Cu plata aici nu am vazut nicaieri cel putin pana vara trecuta acum nu stiu daca au mai modificat ca nu am mai avut timp sa ma uit.
Daca te duci la Cogolin imi imaginez ca la Marines de Cogolin unde e destul de dragut si linistit.
daca mai ai ceva intrebari le astept cu placere.
O zi buna.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
doruletz spune:
Andreea, tot cu toata intelegerea trebuie sa raspund ca Françoise nu are lectii de oferit in privinta intelegerii sistemului anglo-saxon, in primul rand pentru ca mai stiu si io cate ceva si il consider departe de a fi vrun 'model' de perfectiune iar in al doilea pentru ca Françoise e 100% produsul sistemului francez, formata, angajata si platita strict dupa regulile acestui sistem. Ceea ce dovedeste ca limita intre "sistem bun" si "sistem prost" nu e chiar asa clar trasata. Doar daca poate oi fi nimerit eu vreo singura "super-nanny" existenta pe meleagurile astea ceea ce e greu e crezut. In sfarsit, ca o ultima remarca pe acest subiect as spune ca unele idei 'prefabricate' peste ocean despre un anumit tip de sistem nu prea ajuta la intelegerea corecta, la justa valoare a acestuia. Sistemul de aici are partile lui bune pe langa parti mai putin bune sau proaste de-a dreptul ...ca oricare altul.
Bafta la aflea "perlei rare", sunt sigura ca o vei gasi in curand si o sa uiti de toate nemultumirile!
AB spune:
Doruletz io cu tine n-o sa macertveci. Nici intr-o pasa aiureacaacum si nici in concediucaacum intredouatel si rdvde nounou-uri. Si nici nu te iau in balonas, de sussau aiureacami-esti draga. Nici un sistem nu-i bun sau prost. Iar eu cunosc destule bug-uri in US care ma deranjeaza efectiv. Ceea ce cred este ca un imigrant sarac, dar scolit si foarte muncitor este un rasfatat in US, asta-i marea mea bila alba pentru US, restul e cu sus si jos ca pe peste tot. Si toate acestea nu le-am crzut pana n-am trait acolo, pana n-am ajuns din necesitatea gasirii unei tari in care sa avem job de cercetare amandoi.
Francoise e un produs de lux al societatii pe care-l apreciez f .mult chiar daca nu am acces la el, desi motivatia ei este originea si dorinta de a iesi din saracie, doua chestii necomune multora. O asemanam cu mine in US in acest sens. Acesta era sensul comparatiei, nu unul sistemic si general. Poate am citit eu prost sau adesea ramanea cu doi copii pe noapte? Eu as zice ca omul tipic de aici vrea sa termine la 17-17^30 indiferent de plata suplimentara. Relaxarea nu este de vanzare aici. Si e si bine si prost. Asta-mi va permite si mie sa ma relaxez dupa ce copii vor mai creste si nu voi da cu capul in relaxarea altora. Si probabil atunci (daca voi fi inca aici) imi voi apara cu dintii relaxarea si 35 de ore ca viata e scurta.
Noi sa fim sanatosi si de ce nu relaxati.
Uite ca sa nu plictisim lumea... te invit la discutie la generale cu ce ti-ai dori tu si eu intr-o societate:):) Ce zici?
Dechis sobectul... da plec incurand la nounou
eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)
ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!
lorena_andreianu spune:
"Eu nu ma mai joc..." cert e ca toate trageti spre sud si asta da de gandit...
Bun venit Marcela si felicitari Sybille pentru "putzulica"
Noi nu mai avem noutati... suntem in dileme, dar o sa va tin la curent.
O saptamana buna la toate!
Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
Aurelia spune:
Ce sarbatoare este 8 mai in franta fetele lu mama?
Mik-ule pe unde esti ca nu te-am mai vazut de mult?
AB spune:
Aurelia armistitiul din 45 si incetarea luptelor in Europa.
Dastitices-aintamplat tot pe 8 mai ?? Le pharmacien et chimiste américain John Styth Pemberton d'Atlanta, en Georgie, invente la boisson gazeuse la plus célèbre de tous les temps, le Coca-Cola. Da in 86.
Am cetit in Wikipedia franceza! Simpatic!
eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)
ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!
Marox spune:
Bonsoar, fetelor!
Ne-am intors si noi din vacanta de o saptamina de pe Coasta...a fost superb! Banuiam eu si'nainte ca e frumos acolo, da' acuma m-am convins. Am stat in Fréjus si am profitat ca sa vizitam ici si colo: St Raphael, St Trop', Cannes (unde m-am uitat dupa Oana cu Séb si Lu...chit ca nu le cunosteam, dar daca as fi auzit vreo mamica vorbind româneste as fi intrebat-o daca DC ii spune ceva), Nice, Antibes, Monaco. Am vazut atita frumusete incit sincer ma intreb daca ma mai poate impresiona ceva. Am trecut pe autostrada pe linga Aix si tare mi-ar fi placut sa-l vizitam, poate alta data...
Iar de miine inapoi la serviciu...
gabgabriela spune:
Buna seara tuturor,
Intru si eu sa va cer parerea .Mama vine pe 21 mai cu Atlasibul.Si-a luat deja biletut.Ptr asigurare nu stim ce sa facem ,caci nu stim exact cat va sta.Iar la coada ,ca la romani, se discuta ca " asigurarea se ia doar pe 5 zile".Pana acum , mama de cate ori a venit ,a avut asigurare.Nu a avut probl (cand a racit, am dus-o la generalistul meu).Caci rambursarea de catre ei parea complicata :doar caz de urgenta , sunat si avertizat inainte de a avansa cheltuielile....Ba anul trecut a alunecat si si-a luxat umarul(ii facea celei mici baie).Dar cum eu eram cu sotul plecata in mini -vacanta , dupa 2 zile -era week-end- depasisem termenul lor.La spital cand am fost,tarifele erau prea scumpe! Mi-a fost frica sa risc , sa avansez suma si apoi cei de la asigurari sa-mi spuna ca nu intra in cele cateva cazuri de rambursare !.Ca eu pana la urma tot la generalistul meu am ajuns.
Acum va intreb :ati avut vreuna de apelat la serviciile lor ?A mers bine ?Sa iau asigurarea vazand "larg ", ca perioada de sedere?
Va multumesc ptr sfat si ptr parerea voastra !