Ai nostri, ca brazii (ianfeb 05) (13)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Kris, stai linistita. Cand isi va da drumul nu o sa mai ai liniste.

Patricia, aoleu cate cosmaruri am eu cu bacul si examene, si in toate visele nu sunt pregatita. Groaznic, brrrrrr!

Si noi avem strungareata sus dar nu ma deraneaza. Sunt convinsa ca va ramane asa pana cand ii vor creste dintii noi. Daca de atatea lui o are, nu cred sa se estompeze, dar chiar nu ma deranjeaza, tot dulce e, cu sau fara strungareata.

Rayan a inceput sa doarma dupa amiaza fara mine si sa nu mai planga cand se trezeste si nu ma gaseste. Ieri de ex s-a culcat la loc, desi stia ca eu sunt in sufragerie.

De asemenea, a inceput sa progreseze la capitolul lucruri interzise, in sensul ca reactioneaza cand ii spun sa inchida o usa, sau ceva ce e periculos. Nu intotdeauna reactioneaza, dar daca ii spun Nu si nu vad nici o reactie imediata, cum ma ridic de pe canapea a inchis geamul respectiv ( de la masuta de tv) imediat.
Daca repeta figura il atentionez ca il pun in scaunul de masa, si chiar asta fac daca se mai repeta o data. Important e ca incepe sa ma inteleaga, ca stie ca exista consecinte si incet, incet sper sa progresam.

Azi a papat bine, carne de pui la gratar cu orez+ nelipsita salata de rosii, castraveti si ceapa ( ceapa nu ii dau).
In rest fuge toata ziua, are o viteza la catarat de ma uimeste.
In dormitor avem un pat foarte inalt, cand sta jos ii vine la gat, si se da jos din el foarte repede. Mie mi-ar fi frica la intaltimea aia, dar el se amuza.

Incerc sa pun poze sa vedeti cum bea el singur din pahar, si evident cat de patat este, dar asa cum bine spunea Liviana, daca nu ii lasam sa invete, indiferent ca dupa aceea e deastru pe jos, cand sa invete?
Este si asta o faza, trebuie sa trecem prin ea, asta e.

V-am povestit cum ne " hraneste" el pe noi? Duce lingura on farfurie, apoi goala sau aproape goala ne-o duce la gura si nu pleaca pana nu " papam" tot ce " e" in lingura.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kris spune:

Dragele mele, va multumesc din suflet pt incurajari! Dar stiti f bine cum sunt mamele!

Alina, bine ai revenit printre noi. Felicitari pt dintisori si pt independenta!

Oana(bubu05) imi pare rau pt noaptea ce a trecut. Nu e de la maselutze? Sau poate are o viroza respiratorie! Asa am patit si noi vreo 2 nopti. de la noi. Incearca sa-ti reincarci bateriile!

albume foto
Kris si Bianca Maria (26.01.2005) ora 14.00

Mergi la inceput

Ubi, succes la dr. Jianu! Am inteles ca este un foarte bun ortoped.

APROPO, A AUZIT CINEVA DE DR CHIRURG HAHUI DE LA BUDIMEX? daca da, impartasi-ti-mi experiete.

Crinuta, frumos mai povestesti despre Rayan.

Alina, asteptam sa ne povestesti mai multe despre voi.

Megg, bine ai revenit si tu. Eu zic sa nu-ti faci probleme in privinta cantitatii de lapte pe care o bea Mara. Ce e prea slabutza? Daca se dezvolta armonios si mananca mancarica bine, stai linistita.

Sara18, tare sexi sunt bluzitele de fetite! Tinem legatura. Suna interesant!

Si noi avem strungareata, dar si in familie exista. Nici eu nu-mi fac probleme. Eu acum sunt interesata sa mearga bubulina mea, sa am si eu de lucru prin casa cu ea. Sa am parte de aceasta etapa cat mai repede. Sunt prea nerabdatoare nu?

albume foto

Mergi la inceput

Ixxi, mama dar unde a-ti fost ? Felicitari pt vorbitele piersicutei! E cea mai vorbareata din grup. Ma bucur pt voi ca v-ati intors. Pofta la invatat!

albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Kris nu stiu cat e de sensibil ca pana acum racise de doua ori, doar forme usoarae numai cu nasucul curgea fara febra fara nimic.Dar ultimele 2 (din ultimele doua saptamani le-a luat de la Budimex). Acolo e nashpa ca intri cu una si si iesi cu altele. La Budimex l-am operat dar eu am fost la alt doctor la sefa de sectie de la chirurgie 2 la doctorita Bratu. Pe care o recomand cu mare caldura ca e foarte buna.
Azi chiar am fost la spital sa-i scoata firele si nu stiu cum l-a operat ca nu se mai vede nimic. Super talentata tipa. Nu-i va ramane nici o cicatrice. Si tot azi am aflat ca circula pe acolo o viroza si probabil de acolo s-a captusit iar...Chiar am intalnit copilasi care asteptau sa fie operati de saptamana trecuta, internati si care mai asteapta din cauza racelii. Iar ca este alaptat... doctorita mea spune ca face formele astea usoare din cauza alaptarii.. dar cine stie...

Shobo, Patricia si Ixxi multumim pentru urari!

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Mesaj disperat:

Azi Vlad a fost ingrozitor, sunt un car de nervi, nu mai stiu cum sa procedez, pe bune! Nu mai stiu! Invatati-ma si voi ca nu mai pot!!!
Face numai lucruri interzise, iar cand ii spun "nu" sau "pleaca de acolo, ca nu e voie" se arunca imediat pe burta, exact pe burta, si tipa/plange. Eu ii repet sa se ridice, se ridica si urla in continuare, apoi se duce iar acolo unde nu e voie si face asa pana nu mai pot eu de nervi! La inceput tip, apoi ma calmez, dar cum sa-l fac sa inteleaga???
Azi am fost in parc, la nisip mai era o fetita de vreo 4 ani si el vroia lopatica ei, cu care se juca fetita. I-am zis ca are si el, i-am dat-o pe a lui, el nu si nu si s-a aruncat pe burta in nisip de 3 ori. Cu calm, i-am zis sa se ridice si ii dadeam lopatica lui...pana la urma l-am luat pe sus si l-am pus in carut si am plecat acasa, cu urletele de rigoare . Ce sa fac? Cum sa procedez? Cateodata el nu reactioneaza decat daca tip, altfel face tot ce vrea el!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

oare isi mai aminteste cineva p-aici si de noi ? glumesc :D. La Multi Ani Lavinia, sa cresti mare si puternica si sa fie sanatos tati sa se bucure de fluturele lui de noapte si de Natalia!
pai sa va zic unde am disparut, dar va anunt ca nu m-am dus pe vreo insula pustie romantica la umbra palmierilor, ci taman intr-un vraf de dosare si rapoarte la serviciu, poate acum c-am terminat-o cu studentii trag sperante sa le lichidez rapid si onorabil asa incit sa pot da o fuga pe acasa. ba am fost citeva zile pe undeva p-aici mai aproape la mare si fetitzul tot repeta uite apa, ca altfel numa chestii frantuzesti bolboroseste, deh! (Oana ne-am fi putut intersecta, pe linga Toulon umblam si eu, te-as fi linistit, #61514; ma bucur sa te regasesc pe aici)
altfel, fetitzul creste si face progrese precum toata lumea, este din ce in ce mai independenta si eu pot sa-mi mai trag un pic suflul.
Mai vream sa spun ceva parca, darsincer nu mai stiu ce. Batrinetea, bat-o vina.
Multa sanatate puilor bolnavi si putere mamicilor !
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

stiu ce vream sa mai spun, Liviana si celelalte mamici in aceeasi situatie, asa invata sa manince singur. Eu puneam un ziar vechi sub scaunul ei si apoi aruncam ce cadea. adevarul e ca eu nu prea aveam rabdare sa ma rog de ea sa ia din lingurita si am mers pe principiul ca daca ii e foame se serveste singura. acum ii dau bucatile intregi, legumele ei le fac mai fierte, desi nu e prea genial si are o furculita pe care o infige in mincare. bine la un moment dat oboseste si maninca cu mina. la sfirsit ii pun eu bucatile in furculita si ea o duce la gura.
eu nu i-am dat niciodata ciocolata si nici zahar. planuiesc sa nu-i dau zahar pina la 2 ani. bine ca uneori mai iese la o cafea cu tatal ei si ii mai da mere din tarta lui...taticii astia!!!
in schimb usturoilu ii place taremult, aici e perioada usturoilui salbatic acum (niste frunze verzi precum spanacul, dar cu gust de usturoi) si maninca mereu sos de ulei demasline cu buruiana asta si se linge literalmente pe bot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Megg spune:

Ixxi, acum bea lapte de vaca dar si cand i-am dat Milumil si Parmalat tot 100-150 maxim bea.

Daniela, mie mi se pare cam slabuta, nu stiu daca e intr-adevar, dar si merge f mult. Nu stiu cum nu oboseste.

Kris, da, ce-i drept apar si dispar in functie de timp. De multe ori citesc repede dar nu ma loghez si atunci nici nu scriu.

A racit si Mara, stranuta si ii curge nasul.

http://community.webshots.com/user/megg2005

Megg si bb Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

New this month: I know what I want!
A 14-month-old is a study in stubbornness. He may suddenly be very assertive about what he wants to do and eat, where he wants to go, and maybe even what he wants to wear (such as refusing to keep on a hat or jacket). Of course the things that you most want him not to do are exactly the things he wants to do most. Your toddler may also be determined to do things for himself, such as pour milk into his cup or put on his shoes, even if he's not quite capable of such tasks yet.

What you can do
If you feel like the word you say most often is "no," consider ways you can make your house, or at least parts of your house and yard, utterly safe for his investigations. Lock gardening tools in the garage or shed, be sure there are no water hazards (i.e. buckets, wading pools, etc.), and put out a few balls that he can chase and try to kick — a big "exercise" ball can be very entertaining. Designate one room or corner of the house as the play area and have it full of pillows and toys. Remove breakable items from coffee tables or shelves that your child can reach. Be sure to pad any sharp corners (better yet, remove coffee and side tables that pose a danger). And let your child try feeding himself, even if it makes a big mess. Remember that play and exploration are how toddlers learn about the world, so it's not that your 14-month-old is being intentionally defiant, simply that he is curious about everything around him and doesn't want anyone to stop him from checking things out.

Toddlers are enthralled by water. Water play can be both soothing and exciting, so next time you need a way to distract your toddler — say, while you're cooking — put him in his highchair, fill a plastic bowl with soapy, bubbly water, and give him a sponge or dish-scrubber so he can wash plastic cups and plates. You may want to put a drop cloth or an old shower curtain under the highchair if you're worried about a mess.

Other developments: Coping with aggressive behavior
Toddlers can be quite aggressive, hitting or biting their playmates. It may help you deal with these displays if you understand that this kind of behavior is more likely the result of frustration than malice. Also remember that a 14-month-old isn't capable of understanding that other children have feelings. If a playmate screams when he pulls her hair, he will probably pause and watch her reaction but he probably won't show any empathy. For him this is pure cause and effect, and it's as fascinating as throwing food off his highchair and then looking to see where it went was a few months ago. And for this reason you will likely have to supervise playdates closely and be ready to intervene. The best way to stem aggressive behavior is to tell your child firmly, "No, hitting hurts," or something similar and remove your child from a situation in which he clearly can't control himself.

Experts agree that spanking or any other type of corporal punishment to discipline a child doesn't work. Though parenting a toddler can be frustrating, you and your child will be much better off if you figure out other ways to set limits. No single form of discipline will work in every instance, either. When your child does something you don't like to get your attention, for instance, try not to overreact. It's likely that all he wants is your attention anyway, so if you can praise him and pay attention to him when he's not bugging you, he may not feel the need to act up as often.

La adresa http://www.babycenter.com/refcap/toddler/toddlerbehavior/11981.html

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Mergi la inceput