Mamici de ianuarie-februarie 2007

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Gata,am aparut in zona.
Sunt declarata oficial graviduta.Am prima poza,dovada.
Cica sunt bine,trebuie sa ma port normal ca si pina acum ,dar fara exagerari.Am voie sport si miscare,doar daca simt eu ca e ceva sa o las mai moale.
In rest mi-a recomandat dr sa raman slaba,de parca as fi
Cica sa nu ma ingras ca tot ce se depune acum nu e pe bb ci pe mine.
Pupici si sarcini usoare!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

Azi am primit si eu confirmarea "oficiala", avem 11,2mm, 7 saptamani, DPN 25 decembrie (cu fundita, direct sub brad ), si o inimioara care bate repede, repede, repede . Sunt bucuroasa, inca speriata putintel, parca totusi azi a fost confruntarea directa cu realitatea... De curiozitate, conteaza in vreun fel faptul ca uterul e retrovers??? Cat despre durerile marunte, dar dese, prin zona ovarelor, am aflat azi ca am si un chist micut la ovarul drept, dar se pare ca asta e ceva normal, ca apare la sarcina, si dispare o data cu nasterea, sau chiar si mai devreme (pana in in luna a 7-a). De azi am inceput sa iau si acid folic 5 mg, 1 capsula pe zi, si cam atat pana vedem ce iese la analize...
Madaluta, pana la urma am fost la dna. dr. mihaela peteanu, si a fost super ok, foarte draguta, mi-a explicat tot ce se vedea la ecograf, cam tot ce se intampla in burtica saptamanile astea pana la urmatorul control (adica pana in sapt 12), dar despre nastere mi-a zis ca intr-adevar e cam devreme sa discutam, dar oricum, fiind cezariana, sa nu-mi fac griji ca se poate programa de comun acord o data convenabila (la mine e buba concediilor de craciun...deci ideea era sa stiu sigur ca dr pe care il aleg vine sigur in acea perioada). Cam atat pentru moment, ma duc la baita si dup-aia... nani O noapte buna si voua!!!

Deea si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

As avea o intrebare la voi burtici:imi spuneti si mie ce teste faceti si care-s indicat sa le facem?
Eu a primit o lista mare cu ele si pretul lor ca din pacate casa de asigurari aici nu ti le plateste pe toate.
Din cite am vazut eu,am dreptul la 3 ecografii,test de sange la inceput si ma rog test urina si ce-ti face normal la un control.
Daca vrei test de toxoplasma sau Triple Test sau Sindromul Down,trebuie sa le platesc singura.
Ce se face in Ro la o sarcina normala si ce v-a recomandat voua dr sa faceti?
Pupici si va astept parerile!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasebe spune:

Daconst Si in Romania se recomanda din ce in ce mai multe analize. Majoritatea se pot face gratuit, la Cantacuzino. Se face toxoplasma, mycoplasma, ureaplasma, rubella, listeria...etc. Tot mai des se cere si triplul test, si sindromul down, indiferent de varsta gravidutei. Eu ti-as recomanda sa le faci pe toate, e mai bine sa fii sigura, mai ales ca majoritatea se pot trata in ultimul trimestru de sarcina.
Ah, nu mai stiu cine intreba de uterul retrovers. Stai linistita nu o sa ai probleme. SI eu il am si...nimic deosebit.

Felicitari gravidutelor care au mai aparut intre timp!

ana sebe + tiberiu
poze Tiberiu

poze botez

tiberica fara frica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Uuuf..de-abia astept sa ma duc si eu la doctor.Raman insa la ideea de a ma duce direct in Bucuresti cand ajung acolo.Aici e un sistem si mai "natural" dekt in Germania.O prietena de-a noastra foarte buna a fost la dr cand a aflat ca e gravida(6 saptamani)si a trimis-o frumos acasa,ca nu are antecedente,e tanara,sa manance bine si sa vina la 12 saptamani.Atunci a aflat ca are si gemeni.Analize nu prea,ca doar sarcina e ceva natural si nu ai nevoie de pastile
Deci dekt sa ma enervez ca nu-mi zice nimik doctorul mai bine ma duc la control acasa.Dilema mea e la ce doctor sa ma duc.Pana acum cele mai multe bile albe le are dr.Parvu de la Elias.Fetelor,poate sa-mi zica si mie cineva cam cum e cu progamarile..sa stiu sa-mi fac din timp dk e foarte aglomerat,nu sa ajung acasa si sa mai stau o luna pana are timp si de mine.

Adinush6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

FELICITARI tuturor gravidutelor!
Sunt o mamica de ian. - feb. 2006. Pe 30 mai 2006 am avut primul test pozitiv swi am fost cea mai fericita femeie din lume!!! Bebelacul venea dupa o perioada nesfarsita de esecuri, lacrimi si dezamagiri. Dumnezeu a vrut sa-mi daruiasca o minune.

dragelor, sa nu va lasati biruite de neplacerile aferente sarcinii. Ma refer la greturi, varsaturi, pipi noaptea. Finalul va fi pe masura asteptarilor, veti vedea.

Sa nu uitati de acidul folic si de papa bun cu putine calorii. Nu de alta, dar sa nu patiti ca mine , am pus 34 de kg! Adevarat ca bebe a avut 4750 g .

Nu uitati ca pt. orice pb. de orice natura sa intrebati doctorul. Bucurati-va din plin, este cea mai frumoasa si plina de implinire perioada din viata unei femei!!!

Inca ceva si plec: poate unele dintre voi vor avea greturi greu de suportat. Cereti ajutorul medicului. Eu asa am facut, am fost chiar spitalizata, cu tratament si perfuzii pt. ca nu ma hraneam de nici un fel, nu suportam nimic de mancare.

Va pupa mama, sarcini usoare si bebei sanatosi!!!

Cristina, mami de Razvan Nazdravan (31.01.2006)

http://community.webshots.com/user/astery100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

felicitari tuturor viitoarelor mamici!

acum 2 zile am facut si eu testul si au iesit doua linute, una rosie, una roz... , va puteti da seama ce fericire la noi acasa. ma bucur mult ca ma alatur si eu grupului mamicilor de ian.feb 2007. doamne ajuta sa fim toate bine, sa avem sarcina usoara si bebei sanatosi, mult succes tuturor!

mi-am ales deja doctorul si am programare pe 8 iunie, pentru analize si ultrasunet. mi-a spus ca trebuie sa fie minim 8 saptamani, deci mai avem de asteptat. pana atunci iau cate o pastiluta de acid folic pe zi, mananc sanatos ...fructe , verdeturi, din astea...
am niste crampe slabe, ca inainte de menstruatie si ma dor sanii. si cam atat deocamdata.

am si eu o intrebare pentru cine stie mai bine, ca nu am vorbit in detaliu cu doctora, ci doar la telefon... am auzit ca ceaiurile nu sunt recomandate... dar toate ceaiurile? eu beau cateodata ceai verde cu iasomie pentru ca ma relaxeaza si ajuta la digestie, dar m-am oprit acum.

va pup pe toate, si le multumesc mamicilor cu experienta care ne dau sfaturi si ne incurajeaza.
o zi frumoasa tuturor!
diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

Daconst..si aici se platesc majoritatea analizelor...si eu le-am facut si bineinteles le-am platit si costa destul. succces

dolores 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

bine ai venit printre noi, dianamizzi !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

Dana (daconst), uite carnatul de analize pe care mi le-a dat doctorul de facut pana la urmatoarea intalnire, adica cea de la 12 saptamani:
HLG; glicemie; calcemie; VDRL; HIV; rh+grup sanguin; ex. sumar urina; ex. bacteriologic secretie vaginala; ex. Babes - Papanicolaou
toxoplasma (de doua tipuri); citomegalovirus (tot doua tipuri), virus hepatic 1/2; listeria, chlamydia (tot doua tipuri), ag. Hbs; urocultura cu antibiograma.
Cele scrise cu rosu sunt cele suportate de casa de asigurari de sanatate (unele din ele trebuie sa le faca si sotul meu, casa de asig de san suporta si pt el). Restul insa sunt problema si durerea mea... Am facut o socoteala preliminara si ar insemna in jur de 3 mil... ura! Oricum, sunt pt sanatatatea bebicului si a mea, asa ca puteau costa oricat
Din cate am inteles, triplul test si restul analizelor mai complexe se fac cand sarcina e ceva mai inaintata, ideea fiind ca asta e doar inceputul, nicidecum tot sumarul de analize pe care buzunarul nostru cam stramtut de timizi viitori parinti il va suporta...
Era sa uit, analiza de rubeola nu mi-a mai dat-o, deoarece nu exista boala a copilariei care sa nu ma fi vizitat... Cu toate astea, ar fi mai bine sa fac?? Adica la ditai lista, mai merge inca una, asa, de siguranta...

Deea si bebe

Mergi la inceput