Mamici de sept-oct 2006 (26)
Raspunsuri - Pagina 12
Roxana01 spune:
Buna ziua la burtici!
Nu am mai scris demult si nici nu am reusit sa va citesc, sa recuperez. Am avut cateva zile de cosmar si tot ce ma gandeam era sa traiesc si sa fie bebele bine. M-am speriat ingrozitor!
Vineri dimineata am plecat la birou, ca in fiecare zi. Cand sa ies pe usaam simtit ca ma doare putin spatele, dar nu m-am impacientat, mi se mai intamplase. Pana am coborat scarile, deja durerea se acutizase. Am mers vreo 2km cu masina si mi s-a intepenit efectiv piciorul pe ambreiaj si durerea se fixase in partea stanga. nu mai puteam sa respir de durere. Mi-am chemat sotul sa ma duca la spital. Pana la spital am vomat in masina si deja ma durea ingrozitor. M-au internat si m-au pus pe perfuzie cu scobutil, no spa si numai stiu ce. Au suspectat colica renala, dar nu se vedea nimic la ecograf. Imi spuneau sa beau lichide dar oricebeam vomam inzecit imediat, asa ca, pt a ma hidrata, ma puneau peperfuzie. M-am mai operat la viata mea, cand eram adolescenta, dar niciodata nu a dormit mama cu mine in spital. Acum asa de tare ma durea ca am rugat-o pe mama sa stea cu mine peste noapte. Pana la 2 noaptea durerile nu au incetat deloc si credeam deja ca o sa fiu unul din cazurile dela stirile orei 5 pm, cand ai venit pe picioare la spital si ai plecat cu picioarele inainte. A doua zi ma simteam mai bine si tot asa pana in ziua de azi. Se pare ca a fost colica renala, chiar daca nu s-a vazut piatrala rinichi, combinata cu o infectie urinara (hematii in urina). Va rog sa ma credeti, vineri a fost ziua cea mai durereroasa fizic din viata mea.
Sunt inca pe antibiotice la 6 ore, deja beau vreo 3-4l lichid pe zi. Durerea inca mai persista la spate si in partea stanga, dar nici pe departe cum a fost.
Partea buna este ca ieri am fost la 3D la DL Iosup. Bebelina mea este foarte bine, crescuta cat trebuie, fericita. Saraca, zilele trecute nu prea miscase, ca m-au cam sedat, in limita situatiei mele. De fapt nici azi nu am prea simtit-o, dar incerc sa gandesc pozitiv. Asa incat, noile mele date (pe care te rog Puymic sa mi le modifici sunt: FETITA (asta deja stiam) - DARIA ELENA, DNP - 03.09.06, Spital Caritas, Dl Doctor Isopescu (credeti-ma, ii sunt foarte recunoscatoare, a avut grija demine in perioada asta in care eram atat de speriata).
Fetelor care aveti ceva dureri de spate, HIDRATATI-VA!!!! Cel putin 2 l lichide/ zi, altfel veti avea parte de dureri nu prea placute.
Acum trec sa citesc noutatile de la voi.
Roxana +23 sapt
alexxia spune:
waw, Roxana01 ai avut o experienta tare neplacuta. Slava Domnului ca te simti mai bine si ca bebele este bine.Ii doresc multa sanatate.
Felicitari pentru fetita ! ( mama ce-mi mai doresc si eu una :D )
Alexxia
"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia
16+ si Ruty
4,10 ani
POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea
JURNAL http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?member=1865
inni spune:
Roxana01 ma bucur sa aud ca tu si fetita ta sunteti bine.Imi pare rau ca ai avut asemenea probleme, dar uite ca pana la urma s-au rezolvat si acum esti in afara oricarui pericol.
E foarte bine ca ai tras un semnal de alarma cu bautul apei care nu este nici pe departe un moft.In afara ca ajuta foarte mult in caz de litiaza renala si nu ma refer doar la pietricele...si nisipul poate provoca asemenea reactii, ii ajuta foarte mult si bebelushului pt. ca volumul nostru sangvin este mult mult crescut si e necesara aceasta hidratare suplimentara pt. a usura circulatia sangelui.
Si in afara de asta cine bea apa in cantitati mari, metabolismul accelerandu-se, nu prea se ingrasa sau hai sa zic se ingrasa mult mai putin decat cine nu bea suficient, toxinele se eliminandu-se mai repede toate astea ajutand enorm la sanatatea voastra si a bebicilor.Testati si o sa va convingeti.
Pufymic sa ne aduci vesti bune de la doctor.
Alexxia cum te mai simti ?
Ramomar nu-ti face probleme in legatura cu miscarile lui bb. Sunt bebei mai activi si bebei mai putin activi.Daca tu nu-l simti nu inseamna ca nu se misca pe acolo.Uite....hai sa-ti spun cum fac eu cand sunt nelinistita cu bebica mea (desi ea misca saracuta extraordinar de mult...vezi ca nu e bine nici asa ca m-a obisnuit cu miscarile dese)....ma intind in pat pe spate si ma uit fix la burta si se observa mici tresariri pe care nu le-as simti daca as sta in alta pozitie si nici daca as fi cu mana pe burtica. Si dupa aceea ma linistesc.Incearca si tu ca poate functioneaza si la tine.
Inni 22+
bav spune:
buna fetelor
am sunat si eu la cabinetul dr. mele si m-am programat ptr. vineri la ora 16,30
chiar nu mai aveam rabdare pana luni
de abia astept sa vedem cat a mai crescut bb. si poate se vede si sexul
anangel_lexi pe tine dr. te-a trimis la ecografie morfologica?
anangel_lexi spune:
Bav, am sunat si eu la cabinet dar nu raspunde nimeni. Mai incerc, ca programul incepe abia la 15.30.
Probabil ne vom vedea vineri acolo. Eu o sa vin cu sotul si stiu deja de-acum ca o sa am o salopeta de blugi.
Mie doctorita mi-a spus ca pe la 20-22 de saptamani trebuie sa-mi fac eco morfologica, dar asta era cand aveam eu vreo 14-15 saptamani. Acum m-am programat pentru 18 mai la Bioterramed la eco morfo, iar vineri merg la controlul lunar obisnuit. La inceputul lui iunie cand voi merge din nou la controlul lunar, am sa-i arat si rezultatele de la eco morfo.
21 & 80% 
I wish I were an angel...
Poze diverse
Poze cu bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20720;104/st/20060913/dt/7/k/6c4c/preg.png
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev255pr_.png
MamiLili spune:
Roxana01, bine ca au trecut clipele grele. Cum spunea si Inni, multumim ca ne-ai atras atentia cu privire la consumul de apa. In mod sigur toate fetele se vor hidrata corespunzator dupa ce vor citi mesajul tau. Multa sanatate si te asteptam cu vesti bune!
Roxanae, cred ca n-ai primit raspuns la dilema ta pentru ca n-a stiut nimeni ce sa-ti zica. Eu as banui raceala sau nasul infundat pentru lipsa gustului.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
16 sapt
ramomar spune:
hello burticilor
roxana01 imi pare tare bine ca esti bine si asta e cel mai important acuma, dar imi pare si rau ca a trebuit sa treci prin asa chinuri si emotii. te inteleg foarte bine si stiu ce inseamna sa treci printr-o criza de rinichi sau de bila. si eu am fost internata anul trecut in vara pt. o criza biliara(am 2 pietricele) si chiar mi-a fost frica ca o sa am probleme in timpul sarcinii cu ea, dar pana acum totul a fost ok si sper sa ramana asa...oricum eu iti doresc multa sanatate si un bebic frumos si sanatos
draga inni iti multumesc din suflet pentru sfaturi, eu stiu ca bebicu e bine si ca se misca mai ales ca ieri l-am vazut la eco, dar eu sunt nerabdatoare sa il simt mai tare
sa stii ca am stat de cateva ori intinsa pe spate si m-am uitat la burtica, am vazut-o ca se misca,dar eu am crezut ca acea miscare este de la bataile inimii
; vai rusine sa-mi fie ca nu-mi cunosc "loviturile" bebicului
![]()
pufymic abia astept vestile de la tine.....
va pupic
mamica de
19+
floricika spune:
Fetelor, sa va spun ce am patit aseara. am fost la toaleta sa fac treaba mare si cand eram pe terminate am simtit ca iese din vagin ceva...ca o bila...de marimea unghiei mari de la mana, foarte aluneacoasa.... Am vrut sa o prind cu hartia igienica dar din pacate a cazut si s-a auzit baldabac in apa de la wc.Nu am mai putut vedea ce este pt ca apa toaletei este albastra si avea si spume de la parfumurile folosite asa ca mi-a fost imposibil sa mai vad ceva.
Apoi m-am sters cu hartie igineica dar era curat curat, absolut nimic nu era pe hartie! Nu stiu ce a fost, dar nu pot sa cred ca o secretie se poate face ca o bila...sunt foarte derutata, mai ales ca am fost azi sa imi fac o analiza la culturi de col si doctorita de acolo mi-a zis ca am colul usor deschis....si m-a atentionat sa am grija. Mie mi-e frica sa nu fi pierdut dopul gelatinos aseara...![]()
Floricika
21+ cu 
Poze
inni spune:
Floricika repaus la pat. Stai cat mai mult intinsa.Nu stiu ce a putut sa fie bila aceea. Ma gandesc ca poate fi si dopul, dar in acelasi timp in perioada asta a sarcinii apare din nou o crestere a secretiilor vaginale.Se prea poate sa fi fost mai vascoasa si sa o fi simtit tu ca pe o bila.In orice caz, faptul ca e colul putin deschis nu e in regula. Trebuie mult repaus la orizontala.Suna-l pe Suciu si vezi ce-ti spune. Ar trebui sa te cheme sa te vada.(eu parca stiu ca mai apar si cateva firisoare de sange cand pierzi dopul...dar poate mamicile ne-ar explica mai bine)
Ramomar "pulsul" acela care zici tu ca l-ai vz da miscari de acelasi ritm cu bataile inimii tale. Eu ziceam de alte miscari...neregulate....care se deosebesc clar de ceea ce zici tu. Am senzatia ca m-am exprimat cam alambicat dar sunt convinsa ca ai inteles ce am vrut sa spun.
Inni 22+
floricika spune:
Intre timp l-am sunat si pe doctorul meu si mi-a spus sa stau linistita, sa nu ma alarmez si sa vin la el cand am si rezultatul de la cultura de col. Si bineinteles sa il anunt daca apar dureri sau altceva...
Parca m-am mai linistit. Abia astept ziua de luni, atunci am programare....
Floricika
21+ cu 
Poze