Casnicia mea...s-a terminat definitiv?...

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

Era un subiect "ajutam sau distrugem". Se pare ca discutiile de aici se duc spre o tenta de distrugere. Atata timp cat zana nu a incasat vreo palma, bucurati-va ca are puterea sa gandeasca limpede, sa analizeze si poata lua o hotarare pt familia EI.

A scris subiectul intr-un moment de tensiune, cam la fel cum i-a zis sotului sa iasa afara din casa. Nu-i mai bagati in cap ca "eu nu as mai sta cu el" sau altele din astea. Ea stie mai bine cat si ce suporta.

Si mai e ceva: cand iubesti pe cineva ii poti ierta anumite fapte. Cand privesti lucrurile din afara judeci la rece, uneori din implusul unor experiente personale care poate nu sunt valabile si la cazul de fatza.

http://community.webshots.com/user/rilbuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

daca as avea o fiica si ar pati la fel, pe el l-as arunca de la etaj si ei i-as trage un "abuz" pina ar pricepe romaneste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

zanazanelor, faci exact cum simti. Nimeni aici nu are dreptul sau elementele necesare sa-ti arate calea pe care s-o urmezi.

Ce au incercat unii sa-ti explice, printre care si eu, este faptul ca notiunea ta de abuz nu corespunde cu cea legala, juridica.
Dar daca tu consideri ca poti trece peste aceste episoade "glorioase" cu al tau barbat si, mai ales, daca-l iubesti indeajuns incit sa uiti brutalitatea actelor lui, atunci orice ti s-ar explica, demonstra sau dovedi prin rationamente logice sau prin exemple concrete, tu tot pe a ta o vei tine.

Si atunci sa nu te mire daca lumea va renunta sa-ti mai explice ce si cum, sau va deveni imuna la plansetele tale. Este omenesc sa obosesti sa explici cuiva un lucru, iar respectiva persoana sa faca exact pe dos. La ce foloseste sa mai ceri sfaturi daca nu le iei in considerare?!

============
What sometimes seems to be the end it's really just a new beginning.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Dar daca tu consideri ca poti trece peste aceste episoade "glorioase" cu al tau barbat si, mai ales, daca-l iubesti indeajuns incit sa uiti brutalitatea actelor lui, atunci orice ti s-ar explica, demonstra sau dovedi prin rationamente logice sau prin exemple concrete, tu tot pe a ta o vei tine.

Si atunci sa nu te mire daca lumea va renunta sa-ti mai explice ce si cum, sau va deveni imuna la plansetele tale. Este omenesc sa obosesti sa explici cuiva un lucru, iar respectiva persoana sa faca exact pe dos. La ce foloseste sa mai ceri sfaturi daca nu le iei in considerare?!

asta-i mai rau decit subiectu' ala cu rasismul, pe cuvintul meu....

kiar perfect pt topicu' ajutam sau distrugem - ca daca zanazanelor si-a reconsiderat pozitia si vrea sa lupte pe. casa ei, de ce sa nu-i explicam noi ca totusi nu e cazul?

evident ca exista in orice cuplu un risc de abuz : da' de la asta pina la a convinge o femeie care nu e abuzata sa divorteze ca poate la un moment dat va fi... e cale lunga!!!

si tradeaza sechele grave.
Care se trateaza.

Elise

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise

da' de la asta pina la a convinge o femeie care nu e abuzata sa divorteze ca poate la un moment dat va fi... e cale lunga!!!

Asta-i numai parerea ta si a ei, din pacate. Restul fetelor care au raspuns aici, in majoritate, tind sa spuna ca zana este intr-o relatie abuziva. Si am pus ceva linkuri inainte unde este explicata violenta domestica. Evident, tu o tii pe a ta fiindca doresti sa ai ultimul cuvint, nu pentru ca ai avea contra-argumente logice.

Parerea ei este de inteles, pe undeva, fiindca spunea acum 3 zile: "Acum ma intreb cum o sa ma descurc, daca o sa-mi fie bine, daca o sa mai pot zambi, daca o sa mai pot avea vreodata incredere in vreun barbat..." Deci, e clar ca-i e teama sa inceapa viata de la capat, cu un alt barbat sau singura, etc. Sentimente perfect umane. Sint o gramada de factori de luat in consideratie cind decizi sa pui capat unei relatii.

Dar parerea ta... este a unei amatoare in ale psihologiei umane. Nu-ti doresc sa te fi inselat, dear. Ar fi destul de distractiv, detasindu-ne de toata povestea asta, sa te urmaresc pe unde vei scoate camasa.

quote:

si tradeaza sechele grave.

Corect. Asa ma gindeam si eu. Mi-ai luat vorba din gura.

quote:

Care se trateaza.

Well, aici s-ar putea sa-ti ia ceva vreme. Si necesita buna-vointa + interes din partea ta. Dar, daca vrei cu adevarat un lucru, poti.

============

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Zanito, e decizia ta si numai tu hotarasti. Dar fie ca ai scris la nervi sau nu, ai scris exact ce s-a intamplat atunci si asta a determinat fetele sa reactioneze asa. Fiecare a incercat sa te indrume cum a crezut mai bine.
Eu insa cred ca tie iti si place sa fii putin compatimita si sa auzi ca mai multe persoane iti dau tie dreptate si atunci ai postat aici.Fiind singura in batalia asta, ai nevoie de incurajare si nimeni nu te condamna.
Iata ce scriai pe 1 mai (sorry dar nu stiu sa folosesc quote, insa crede-ma ca sunt postarile tale)

De prima oara cand sotul meu a facut asta, i-a intrat "in sange". Nici una nici doua ma ia "frumos" si ma tranteste pe pat si se pune cu picioarele pe mine si ma strange de nu mai pot, iar eu ma zbat sa ies de sub el, dupa care simt la un moment dat ca nici aer nu mai am (odata chiar era cat pe ce sa lesin). Ii spun sa-si ia mainile de pe mine si de nervi tip de ma aude toata scara

L-am dat afara din casa din 2 motive:
1) mi-a zis ca nu are nici un drag de casa asta, ca oricum aici vine cu scarba, mi-a spus ca se c*** in casa mea si ca singuru lucru pe care ar mai trebui sa-l faca ar fi sa ma scuipe in fata;
2) m-a luat si m-a trantit prin toata sufrageria de nu stiu cate ori, a nu stiu cata oara;

Iata ce scriai pe 2 mai:

Ce probleme mai raman?

- faptul ca sotul meu la nervi se naspusteste ca o fiara asupra mea

Ce sa mai zic? As sta zile intregi sa-mi despic casnicia in mii de fire, dar esenta este aceeasi: EU SUNT TARE NEFERICITA in casnicia asta...

Da, pot spune ca vesnic au stat intre noi banii si socrii, sincer (banii dati la socrii, bineinteles). Perioade de liniste avem...cel mult 1 luna ...hai 2..treaca de la mine...dupa care iar izbucneste o cearta-monstru...

Nu mai fii suparata pe fete ca unele ti-au dat sfaturile care ti le-au dat si ca interpreteaza asa cum interpreteaza, tu le-ai facut sa gandeasca asa cu postarile tale. Faptul ca acum incerci sa dregi busuiocul ca de fapt nu e rosie e galbena, e treba ta si decizia ta, dar nu le condamna pe ele ca inteleg gresit.

Stii povestea cu oierul si lupul? Unui oier ii placea sa se joace si a strigat o data "lupul, sariti!". Oamenii au sarit, dar nu era nici un lup. A doua oara, din nou au sarit oamenii sa-l ajute. Din nou, mintise oierul. Ghici ce s-a intamplat a treia oara?! Nimeni nu a mai sarit cand oierul striga disperat si din pacate atunci chiar venise lupul. Asa si tu cu subiectele tale despre sot si soacra. Pana acum lumea a sarit sa te ajute, sa te incurajeze, sa-ti dea sfaturi. Cred ca sunt deja 3-4 topicuri cu problemele tale. Fii sigura, ca data viitoare or sa fie mai putini cei impresionati si s-ar putea ca tocmai atunci sa ai nevoie. Din pacate, toti avem probleme cu soacrele si subiectul asta o sa fie actual si peste sute de ani. Dar nu toti suntem atat de transanti si "rai de gura" ca tine.
Intelepciune iti doresc ca ai o fetita de crescut si asa cum ai zis daca ea ar trece prin ce treci tu, ai merge pana in panzele albe.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Ericutzul meu bebelus

Am un anisor deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Elise, citeste mai sus mesajele ei anterioare si daca tu consideri ca ce Zana spune acum 2 zile ca s-a intamplat nu e abuz, asta e, fiecare cu parerea lui si cu modul de a intelege anumite concepte. Poate ca ti-e lene sa citesti toate mesajele ca sunt destule pagini, uite ca am facut-o eu pt tine.

P.S. Stii ce nu inteleg eu, mereu spui cat de mult muncesti tu, numai stiu cate ore. Pai la cat de mult postezi pe DC, te cred si eu ca ajungi sa stai la office, 12-13 ore, ca doar trebuie sa-ti termini treaba nu? Las-o mai usor cu Gica-contra, ca nimeni nu vrea sa distruga nimic, Zana a cerut sfaturi si isi asuma riscul sa auda si pareri contra si pareri pro.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Ericutzul meu bebelus

Am un anisor deja!

Mergi la inceput

Off topic:

Carmen, poate ca lucreaza pentru redactia de la desprecopii.com
Si eu intru rar aici, dar pe ea am vazut-o mereu activa la nu stiu cite subiecte. Alta explicatie nu e: "lucra" pentru desprecopii.com

============

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

anca, da, eu in situatia ta sincer m-as trata, da' te asigur ca nu o sa ajung vreodata.

Atita ura nu e sanatoasa pt. psihicul tau.
Nu poate fi compensata nici macar de nenorocirile celor din jur.

Carmen, am citit tot ce a scris zanazanelor, inclusiv faptul ca pe alocuri a zugravit lucrurile mai negre decit sint - asa cum chiar ea a spus. Asta e un adevar acceptat mai greu decit faptul ca e batuta...dar, e, totusi, un adevar.

PS: Carmen, nu vrei sa ma inveti tu sa-mi gestionez timpul si sa-mi fac jobul? Vad ca esti ingrijorata, nu de altceva...

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanazanelor spune:

1. Nu am nevoie sa ma compatimeasca nimeni, sincer... Nu-s adepta...

2. Ma deranjeaza ca se axeaza raspunsurile numai pe tema "abuz"... Mai da-l incolo de abuz. Am zis ca nu-s de acord cu cele care ma vad cu ochii vineti peste 1 an si gata. Nu mai insist, ca nu are rost. Iar daca se citeste tot, am spus ca acest lucru il rezolv in particular, cu domnul meu!

3. Nu-s doar probleme cu socrii. Sunt tot felul de episoade care apar in viata mea, pe care imi doresc sa le etalez, despre care vreau sa discut, pentru ca sunt momente in care as face ceva si nu stiu cum ar fi mai bine. Iar atunci vreau o parere, un sfat. Decizia finala imi apartine.

4. Si, da, acum cateva zile simteam ca se prabuseste cerul pe mine si nu mai am aer de nervi ce aveam. Dar acum mi-am risipit nervii si mi s-a mai luminat calea din fata. Gandesc un pic altfel, povestesc altfel. Este natural si uman. Acum cateva zile tunam si fulgeram la nervi. Acum analizez cu calm. Oare chiar sunt singura care trece prin asa ceva? Cu siguranta nu! Sunt cei care scriu AZI ca IERI au fost inselati si scriu ceva, si apoi peste 7 zile scriu altceva, ca a mai trecut socul... Intelegeti la ce ma refer, nu?

5. Dupa cum spuneam: nu vreau sa dreg, nu vreau sa distrug. Vreau sa GANDESC si sa JUDEC tot, mai ales ca am atatea certuri la activ, sa vad TOTUL, apoi sa trag linie si sa spun: "gata" sau "mergem mai departe".

6. Si inca ceva: daca AZI sunt nervoasa si spun ca vreau ca totul sa se termine si se scriu 10 pagini pe aceasta tema, iar peste 7 zile spun ca aleg sa lupt pentru casnicia mea, atunci nu cred ca cineva trebuie sa aiba ceva impotriva. Iar daca dupa 1 an vin si spun ca tocmai am divortat, atunci de ce e normal sa fii ocolit si sa ti se spuna "pai daca nu ai vrut sa asculti, acum suporta consecintele"...?Normal ca le suporti. Nu trebuie sa mai puna nimeni sare pe rana...

Si v-as mai intreba: in fond, ce preferati? Sa ma ajutati sa divortez? Sa ma ajutati sa merg mai departe?

Ce motive as avea sa divortez? Ce motive as avea sa raman alaturi de sotul meu?

Si va spun eu:

Motive de divort:
- eternele probleme cu ai lui care ma secatuiesc de puteri;
- eternele discutii legate de casa, care deja m-au sictirit;
- faptul ca si-a permis sa sara "calul" la nervi;

Motive de a ramane impreuna:
- il iubesc;
- daca ii dau parintii la o parte sunt cea mai fericita femeie alaturi de el;
- cu un pic de efort financiar se poate rezolva si problema casei;
- avem impreuna o fetitza si o iubim la nebunie;
- atat cat am fost impreuna am realizat atatea lucruri frumoase;
- atata timp cat este liniste si pace am langa mine cel mai scump sot.

Mergi la inceput