Casnicia mea...s-a terminat definitiv?...
Raspunsuri - Pagina 17

Elise spune:
anca dear, nu sint eu protagonista, dar eu sint in asentimentul ei, spre deosebire de tine.
daca "protagonista" ti-a spus ca ai inteles gresit, accepta asta.
accepta faptul ca nu e maltratatata.
oricit ti-ar fi de greu, mai exista si cazuri din astea....
stii ce vad eu in mesajele tale?
rautate pura.
faptul ca te consideri indreptatita sa vb. pentru ca ai avut o experientza negativa.
ei bine, nu e asha.
asta nu te face sa fii mai obiectiva decit ceilalti.
esti la fel de subiectiva.
dar pe baza experientei tale.
Elise

anca74 spune:
Elise, dear, tu esti in asentimentul ei fiindca vorbesti fara sa stii.
Te-am pus mai sus intr-o ipostaza particulara si te-am invitat sa raspunzi sincer:
quote:
Eu (barbat fiind, ipotetic), daca ti-as da in cap - more or less - o data la 2 saptamini, apoi as veni la tine cu flori, pupaturi, lacrimi in ochi si mi-as cere iertare, spunindu-ti ca nu voi mai da in tine never ever... Iar peste alte 2 saptamini mi-ar sari tandara pentru un motiv penibil si IAR ti-as da in cap cu patima... Dupa care as veni din nou la tine cu flori, etc, etc... Si ar tine circul asta citiva ani buni...
Tu ce naiba ai mai crede, dear? Ai sti sa deosebesti binele de rau? Ai fi capabila sa-i arati usa individului? Dupa cite re-impacari?
N-ai binevoit sa cugeti la asta. Dar sa dai sfaturi pe linga, ei, asta e jobul tau full-time.
Spui ca sint rea in ceea ce afirm. ...Iar ma intreb daca gindesti inainte sa deschizi gura.
De ce sint rea? Ce avantaj as avea io daca zana ramine sau nu cu sotul ei cel "dragut si binevoitor"? Crezi ca alta treaba mai buna n-am decit sa ma gindesc la cit de nedreptatite sint unele femei in Romania? Pur si simplu, cazul ei este unul tipic de violenta domestica, iar ea reprezinta un exemplu clasic de femeie, inca confunza in ceea ce simte si gindeste, care se reintoarce la barbatul care o maltrateaza.
M-am folosit de cazul de fata sa incerc sa deschid ochii altor femei care trec prin asa ceva sau vor trece prin asa ceva.
Nu lucrez pentru nu stiu ce organizatie, nu am nici un interes monetar sa ma implic in chestia asta, etc.
Ce ma deranjeaza pe mine este ca femei ca tine, bagatoare de seama, comenteaza cite-n luna si-n stele ineptie dupa ineptie.
Iti mai bag sub nas o ipoteza: daca zana, dupa 1-2 luni revine in forta aici si, pe linga jeluitul de rigoare afiseaza 2 coaste rupte si un ochi vinat, tu in ce colt ai sa te ascunzi? Fiindca sfaturile tale, extrem de binevoitoare, poate au determinat-o sa-si "revizuie" atitudinea si sa se reintoarca la sotul ei.
Sau ai sa zici, ca o balcanica adevarata ce esti, "in fond si la urma urmei, fiecare cu aia ma-sii", nu?
Atita timp cit tu insati nu ai luat inca o scatoalca de la un barbat, fa-ne un pustiu de bine si musca dintr-un mar, colt de piine, ciolan afumat cind te apuca bizdicul si tii neaparat sa dai din gura.
Multumesc anticipat, dear.
============
What sometimes seems to be the end it's really just a new beginning.

Nadia1976 spune:
Zano, no offence, dar deja mie imi suna ca vrei s-o dregi; te-a sunat aseara, ti-a vb. frumos si acum incerci sa-i gasesti scuze! Iarta-ma, dar... hai sa recapitulam...
s-a ajuns pana intr-acolo incat a venit tzinta catre mine, m-a luat frumos de gat si m-a trantit jos si nici nu vreau sa mai continui, ca iar ma supar mai rau decat sunt... Asta ai scris acu' vreo trei zile; azi ai scris:
vine motz spre mine, ma ia si ma pune intr-un fotoliu si ma imobilizeaza
Cred ca e o mica-mare diferenta.
Sa continuam.
pot sa spun cu mana pe inima ca din cauza parintilor mei nu ne-am certat nici macar o data, pe cand din cauza alor lui de zeci si zeci de ori, si nu o cearta oarecare, ci scandaluri adevarate Acum trei zile...
azi:
cat de des va certati? Din lucruri serioase (adica ai lui), cred ca o data/6 luni...
Si probabil ca mai sunt, dar nu le-am gasit eu acum.
Ce s-a schimbat (intamplat) intre timp??? El ti-a vb. frumos la tel. Eu te inteleg ca e sotul tau, tatal copilului tau si il iubesti si vrei sa-ti cresti copilul cu tatal langa ea, dar, eu iti sugerez sa te gandesti BINE inainte de a ierta, sau, ma rog, iarta! dar nu uita tot ce ti-a facut. Nu ingrosa randurile femeilor maltratate, ptr. ca iti spun sincer, ca eu asa te vad, ca pe o femeie maltratata, si asa cum spunea cineva (scuze, nu mai stiu cine) acum esti in faza de negare a realitatii cand iti doresti ca realitatea ta sa fie alta. Doar ptr. ca tu negi (tie insati sau in fata lumii) faptul ca esti abuzata, nu inseamna ca realitatea e ca nu esti abuzata! Tot abuzata esti. Sa stii ca toti avem certuri, discutii in familii dar nu toti barbatii reactioneaza asa. Si eu am gura nu mare si gigantica si eu nu tac nu pot sa nu spun ce am de spus, chiar daca-i vad vena de pe gat marindu-se sub ochii mei si zvacnind, tot spun ce am de spus, dar asta nu inseamna ca sare la mine 'sa ma imobilizeze', cum spui tu... iubita, te rog sa ma ierti daca mesajul meu te-a ranit in vreun fel, am scris acest mesaj cu un singur scop: nu vreau sa te mai citesc la "In 1 sau in 2..." Si parerea mea e ca situatia nu se va schimba; el tot va da bani parintilor, tu tot te vei supara, voi tot va veti certa, el tot te va maltrata...
Cred ca ar trebui sa iti acorzi putin timp, sa gandesti bine lucrurile inainte de a lua o decizie; sa stii ca uneori e mai bine si ptr. copii sa creasca fara amandoi parintii impreuna, decat sa creasca si sa se dezvolte psihologic intr-un mediu in care mama e abuzata.
Gandeste-te la situatia urmatoare: Fetita ta deja e mare, e casatorita, are la randu-i o fetita; sotul o trateaza exact asa cum te trateaza pe tine sotul tau. Ce ai sfatui-o? Oare, i-ai spune "Iarta-l, mama, ca doar te-a imobilizat"? Sau, mai degraba "Lasa-l si vezi-ti de viata ca meriti ceva mai bun decat abuz". Cand gasesti solutia acestei situatii, cred ca ti-ai gasit raspunsul la intrebare, daca sa il ierti sau nu.
Winners don't quit; quitters don't win.
Don't give me an attitude; I already have one!

Nadia1976 spune:
quote:
Originally posted by zanazanelor
Elise a facut foarte bine diferenta, si ca sa nu las loc de interpretare, va spun in detaliu:
Nu ma tranteste jos si incepe sa ma BATA. Eu, cel putin la varsta mea...sper sa nu fie gresit...inteleg prin bataie cel putin o palma primita, un pumn, lovituri, tranteli zdravene... Asadar: prin asa ceva NU am trecut niciodata! Nu am primit de la al meu sot nici o palma!
Zano, nu e vorba de bataie, e vorba de abuz!!! Si cineva a dat aici definitia abuzului. Citeste-o, poate iti clarifica putin ideile.
Winners don't quit; quitters don't win.
Don't give me an attitude; I already have one!

zanazanelor spune:
Elise, Anca, STOP!
Pentru Elise: ai citit postarea mea anterioara in care am incercat sa explic ce inseamna "violentele" in cazul nostru?
Pentru Chatonel: sweety, poza pe care am gasit-o plecand de la linkul tau, pusa de tine ca "prevestire" despre cum voi arata peste cateva luni (par example) este complet deplasata... Si stii de ce? Ca nu am cum sa ajung asa! Situatia nu este atat de degenerata cum iti inchipui tu ca este?
Pentru Anca: da, draga mea, asta am spus acum 3 zile si as putea sa o spun si dupa alte 3 zile. Si daca nu am mai povestit ca sa nu ma mai enervez, vad ca tu ai dedus ca mi-am luat la palme si la pumni pana nu am mai stiut de mine. Dar nu-i asa! Ma bucur ca esti inversunata, foarte bine, nu te condamn cu nimic, dar eu sunt autoarea subiectului, deci daca EU iti spun ca interpretezi complet aiurea si ca vezi situatia cu mult mai neagra decat este, atunci INTELEGE si ACCEPTA ca asa este!
Constientizeaza macar ca am putere de discernamant si nu-mi spune ca daca nu recunosc ca sunt maltratata asta nu inseamna ca nu sunt. Daca eram BATUTA de sot deschideam un subiect pe ACEASTA tema si spuneam "m-a batut sotul...sa-l iert sau nu?" Crezi ca intelegi? Daca intelegi, atunci putem sa vorbim in continuare NU despre bataie, ca aici nu este vorba de asa ceva, ci despre...poftim...agresiune...naiba sa stie cum sa-i spun ca sa pricepi mai bine...
Eu zic sa faci diferenta: NU am primit nici macar o palma de la sotul meu! Daca intelegi asta, putem discuta in continuare. Daca nu, nu-si are rostul. Nu-mi detalia ce inseamna abuzul si maltratarea, ca daca iti prezint un caz al unei prietene te duci si te spanzuri. Si daca de mine spui ca sunt maltratata, batuta si abuzata, atunci am sa te intreb cum este ea.
Si ca sa vezi diferenta, hai sa-ti povestesc pe scurt: prietena mea este casatorita de 15 ani. Cel putin 1 data la cateva luni mananca BATAIE de la sotul ei...cu pumni, palme, suturi, de-i sare sangele pe ea...pumni in cap, in fata, in spate, in burta... Si nu a divortat de el ca nu poate. O ameninta non-stop. A venit politia de atatea ori la ei acasa. A stat omul la racoare mult si bine, si cum iesea de acolo, la prima cearta o batea de sareau toti vecinii si faceau scandal la ei la usa...
Anca draga, eu de aceasta femeie pot spune ca este maltratata, batuta si lovita pana isi vomita si matzele din ea. NU EU! Ne-am inteles?
Si-n afara de asta, chiar ma superi. Ma faci inconstienta, imi spui ca sunt cam dusa cu pluta, ca nu-mi dau seama ce se intampla intre mine si sotul meu! Crede-ma ca am mai mult discernamant decat ai tu impresia, si mai mult rationament decat poti crede. Mai ales acum, cand mi-am lasat toti nervii deoparte si judec situatia cat mai bine...
Asadar...da-mi un pic de credit si daca mai vrei sa scrii, scrie, daca nu, du-te la topicul "abuzul domestic" si ajuta-le pe fetele care chiar sunt batute zdravan de sotii lor!
O zi buna!

anca74 spune:
quote:
Originally posted by Nadia1976
Gandeste-te la situatia urmatoare: Fetita ta deja e mare, e casatorita, are la randu-i o fetita; sotul o trateaza exact asa cum te trateaza pe tine sotul tau. Ce ai sfatui-o? Oare, i-ai spune "Iarta-l, mama, ca doar te-a imobilizat"? Sau, mai degraba "Lasa-l si vezi-ti de viata ca meriti ceva mai bun decat abuz". Cand gasesti solutia acestei situatii, cred ca ti-ai gasit raspunsul la intrebare, daca sa il ierti sau nu.
Exact!

Daca ti-e greu sa te gindesti la tine, pentru ca inca tii la sotul tau, pune-te in situatia in care fetita ta ar trai ce traiesti tu acum. Ce ai sfatui-o?
============

J G spune:
Bineinteles ca discutia a degenerat cum nu se poate mai rau, s-a ajuns pana intr-acolo incat a venit tzinta catre mine, m-a luat frumos de gat si m-a trantit jos si nici nu vreau sa mai continui, ca iar ma supar mai rau decat sunt...
Si eu cred ca asta e un abuz.
Si ma bag in discutie pt ca vad ca se propaga ideea ca ce i se intampla Zanei e ok si nu-mi convine, mai mult, fetita ei o sa considere naturale manifestarile astea si iar nu-mi convine.
J si Carla (05.02.2006)

anca74 spune:
quote:
Originally posted by zanazanelor
ajuta-le pe fetele care chiar sunt batute zdravan de sotii lor!
No bine, am inteles. Tu consideri ca esti batuta "usurel" numai... nu "zdravan". Perfect de acord cu tine!

Nu poti face bine cu forta.
Succes in toate!
============

zanazanelor spune:
Nadia, nu vreau nici sa dreg, nici sa distrug. Sunt inca in faza in care analizez: mai e ceva de dres sau este deja totul distrus?
Anca: daca fata mea ar trece prin asa ceva, as analiza situatia pana in panzele albe.

zanazanelor spune:
J G: nu, fata mea nu va considera nicicand normal asa ceva, pentru ca NICIODATA nu ne-am certat de fatza cu fata. Cand am avut ceva de "impartit" cu sotul meu, mi-am sunat bona, i-am pus fata in brate si am trimis-o la ea acasa (3 etaje mai jos). Cand nu am putut sa fac asta si am simtit ca mor de nervi, m-am imbracat si am plecat la plimbare. Iar cu prima ocazie mi-am varsat tot oful pe sotul meu si el pe mine!
Anca, te-as mai ruga ceva: spune-mi ce inseamna pentru tine ca o femeie sa fie batuta. Macar sa ma mai gandesc o data!