Casnicia mea...s-a terminat definitiv?...

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

jocelyn, eu iti inteleg nedumerirea, dar mie nu-mi face impresia ca zana e abuzata, ea n-a scris pe nicaieri ca-i e frica de sotul ei. sa stii ca sint destule cupluri care se cearta ca nebunii, se mai caftesc, chiar se bat in parte, dar sint ok. eu am o matusa si un unchi, acum s-au linistit, ca au imbatrinit, dar cind erau tineri imi povestea mama ca se bateau pe strada de faceau circ, erau mai colerici si mai nebuni de felul lor, dar se iubeau mult, si acuma tot impreuna sint si sint super ok. unii traiesc asa, mai violent (eu una nu ma incadrez in categorie), dar asta nu inseamna ca sint abuzati fizic neaparat. asa vad eu lucrurile si din mesaje eu zic ca se vedea clar ca zana era furioasa si probabil a mai si exagerat putin. bineinteles ca nu ar trebui sa accepte comportarea asta din partea sotului, dar asta nu inseamna ca oamenii nu se pot educa si schimba, daca pui piciorul in prag la timp.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Deci violenta conjugala nu e ceva condamnabil?? Aha...
Ia sa fac eu un exercitiu de imaginatie: fiica mea, peste 20, este casatorita cu cineva care o apuca de gat, o tranteste in pat, se urca cu picioare pe ea pana o sufoca... hmm... ia incercati si voi sa vedem ce iese.

A, Pareja... vrei sa ne intalnim sa-ti explic in detaliu de ce nu e bine ca oamenii sa suporte abuzuri fizice? Ca chiar pot, crede-ma... si as face orice sa te ajut sa intelegi.

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Pai sa ne zica daca a exagerat sau nu ca sa nu vorbim pe langa.

Adica totusi a strans-o de gat, ii vorbeste urat, o bate... in care acceptiune e vorba de iubire aici?

Si or fi unii care traiesc asa, dar asta nu inseamna ca sunt relatii normale, sunt abuzive iar atunci cand ambii se bat si accepta lucrul acesta si nu ar putea trai decat asa... se numeste masochism.

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

nu, in nici un caz nu as mai ramane in aceste conditii de comportament

daca zana nu era speriata de ceea ce i se intampla, se obisnuia cu situatia si suporta in tacere..dar nu e asa, e a decis sa impartaseasca, sa caute solutii, sa auda parerea noastra
e si normal punctele de vedere sa fie impartite in 2 tabere
eu vorbesc din experienta proprie..am crescut in violenta, am vazut batai, certuri, tremuram de nervi, am facut crize de isterie cand eram copil in timpul acestor incidente,,,nu as sugera nimanui sa isi lase copilul sa treaca prin asa ceva..
pe de alta parte, in aceasta povestire, eu fiind copilul, nu pot sa afirm cu tarie ca mi-ar fi placut ca cei doi parinti ai mei sa se desparta...dar analizand la rece, ar fi fost mai bine pentru toata lumea

acum sunt mare, am plecat in lume, dar parintii mei nu ma pot apropia in nici un fel, ii simt departe de mine, ii acuz cumva in sufletul meu ca m-au facut sa traiesc asa ceva, dar...
pana la urma, solutia cea mai buna este cea pe care zana o adopta din suflet si gandindu-se in principal la copilul ei, nu din considerente financiare, etc

numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

cred ca ar fi bine sa ne explice zanazanelor de fapt in ce constau acele abuzuri fizice de care se tot vorbeste: pentru ca lasa loc la interpretari.

daca o trinteste pe jos si o bate e una.
daca o imobilizeaza in momentele in care ea ia foc, e altceva.

poti descrie acelasi lucru intr-o mie de feluri, in functie de pasa de moment.

deci... ea nu se considera maltratata, ca sa ne spulbere (sau nu) si noua suspiciunile cred ca ar trebui sa detalieze la ce fel de manifestari violentza s-a referit.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Eu am ramas masca la ce afirma zana.

Draga mea, inteleg ca nu stii pe ce lume te lume te aflii in clipa de fata, dar fa-ti un pustiu de bine si nu lua nici o decizie majora in ce te priveste pina nu ti se limpezeste mintea. As merge pina acolo incit sa te sfatuiesc sa stai singura cu fetita ta o vreme.

Acum 3 zile tu insati spuneai: "De ieri mi s-a terminat toata casnicia... Nici nu stiu ce sa mai spun...orice as spune am senzatia ca nu poate sa exprime ceea ce simt in aceste momente..."
Azi spui: "Eu stiu ca orice spirit se poate incinge atat de mult incat albul sa ti se para negru si invers".
De ce ii cauti scuze? Fiindca tot tu vii si spui: "Problemele sunt aceleasi, nu s-a schimbat nimic, nu s-a rezolvat nimic..."

Concluzia mea este ca esti complet debusolata si pe cale de a te reintoarce la punctul din care ai plecat. Foarte bine, e dreptul tau, dar iti garantez ca dupa o saptamina, doua, o luna ("de miere" cum o numesc psihologii), iar vei posta aici si iar te vei jelui ca te-ai saturat de omul tau.

Nu te condamna nimeni, dar este bine sa stii - ca si restul celor care te citesc - ca, fara sa vrei, procuri un exemplu tipic de femeie abuzata psihic si fizic care, dupa ce barbatul ti-a dat vreo doua , isi cere iertare sau se poarta ca un mielusel cu tine, dupa care tu, ca o demna urmasa a Evei, te intorci la el inca o data. Si inca o data. ... Pina cind va fi "o data" prea mult.
Sper sa nu fie "o data" prea tirziu.

Sa-ti lumineze Dumnezeu mintea!

============
What sometimes seems to be the end it's really just a new beginning.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

JG si Jocelyn perfect de acord; nici eu nu inteleg, nici eu nu as accepta abuzul sub nici o forma, DAR! Zana poate sa decida ptr. viata ei ceea ce considera ea, asa ca eu... NO COMMENT!

Winners don't quit; quitters don't win.

Don't give me an attitude; I already have one!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Concluzia mea este ca esti complet debusolata si pe cale de a te reintoarce la punctul din care ai plecat. Foarte bine, e dreptul tau, dar iti garantez ca dupa o saptamina, doua, o luna ("de miere" cum o numesc psihologii), iar vei posta aici si iar te vei jelui ca te-ai saturat de omul tau.

Nu te condamna nimeni, dar este bine sa stii - ca si restul celor care te citesc - ca, fara sa vrei, procuri un exemplu tipic de femeie abuzata psihic si fizic care, dupa ce barbatul ti-a dat vreo doua , isi cere iertare sau se poarta ca un mielusel cu tine, dupa care tu, ca o demna urmasa a Evei, te intorci la el inca o data. Si inca o data. ... Pina cind va fi "o data" prea mult.

Anca, nu ti se pare ca stii tu mai bine ce e in casnicia ei?!!!!

Eu zic ca n-o mai implicam pe zanazanelor in discutie, ca oricum habar n-are despre ce vorbeste, ci sa te duci tu sa bagi actele de divortz declarindu-o lipsita de discernamant... tu ii explici ca trebe sa divortze si ea nu te crede!!!

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

quote:
Originally posted by Elise
Anca, nu ti se pare ca stii tu mai bine ce e in casnicia ei?!!!!

Elise, nu, nu mi se pare defel. Mi se pare numai ca face aceleasi timpenii pe care le-am facut si eu. Nu o data, ci de vreo 3 ori.

Si sint exact aceleasi timpenii pe care orice femeie abuzata le face. Ia aminte!

Daca nu cunosti indiciile astea, citeste "abuzul domestic" (1 and 2)

N.B. Nu o sfatuiesc sa divorteze INCA! Ci sa stea o vreme si sa mediteze la rece ce se intimpla cu ea si cu sotul ei.

Fa bine si citeste ca lumea ce scriu. Nu-mi mai pune in gura afirmatii pe care nu le fac. Imi cintaresc bine cuvintele.

============
What sometimes seems to be the end it's really just a new beginning.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Elise, nu o acuza pe Anca degeaba, ea stie ce spune in sensul ca asa se manifesta victimele in situatia abuzurilor si daca nu le trage nimeni de maneca sa le ajute sa constientizeze situatia, ele stau ani de zile sau o viata astfel.

Acum, unele se complac intr-o astfel de situatie, asa vor sa traiasca, treaba lor, dar daca zana vrea pareri, astea sunt.

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput