Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 15
mio75 spune:
Acum am chef de vorba , ca doar din salonul de coafura, manichiura si restul nu poti iesi decat mai guraliva, nu???
Mersi fetele pt invatamintele cu catzelul in casa, mai ales ca de al meu nu vreau si n-as putea oricum sa ma despart. Pisicile stiu ca sunt o problema pt toxoplasmoza de aceea il si feresc sa se joace cu pisici.
Nu mai stiu care dragutza era suparata de secretiile vaginale abundente. Stai linistita si eu am, cand mai multe cand mai putine, incat l-am pus pe nenea doctorul sa se si uite la ea desi imi spusese ca e foarte normal sa existe. Acesta e unul dintre semnele sarcinii ! Numai sa nu aiba hematii in ea (sange).
Dbunny spune:
dandusa
hormonii iti joaca feste ca si mie, da' nu-i bai c-o trece si asta. Gandestete la samburica mic din burtik, ca nu-i bine sa te necajesti nici sa te enervezi.
uite cine vorbeste... eu aseara am tras o portie de plans de zile mari. Sotzul nu vrea sa priceapa ca nu pot gati ! Pur si simplu nu pot ! Si doar m-a vazut vomitand...ii spun ca mi tare rau si greatza..dar lui ie foame.I-am cerut sa-mi aduca un iaurt din frigi si mi l-a adus rabufnind pe sub mustati ´´ da..da...ca si cina pe care mi-o faci tu´´ Am bagat un plans si inc-o vomitatura. Daca venea in pat langa mine creca-i si dadeam un covrig dupa ceafa !!
In fine, am reinceput cu pastilele impotriva gretzurilor (ieri am uitat sa iau si am avut o zi teribila). Ma cam inteapa din cand in cand in partea stanga jos de tot..ce-o fi ? Sa merg la urgente la consultatie ? n-am chef de stat 2 ore la rand... ca sa-mi spuna ceva de genul...
e normal in sarcina...
Mai 6 zile si intru si eu in saptamana 12... offf ce greu trece...
PS Fetelor sa stiti ca bube in vis inseamna lacrimi sau suparare cu sotziorul. E verificata treaba pe pielcutza mea.
Dbunny
11+
Dbunny spune:
cristina sistemu in uk vad ca-i exact ca in Spania...
Poti murii linistit ca nimanu-i nu-i pasa...deh daca ai asigurare privata...atunci e altceva...inclusiv ai dreptul de a alege maternitate privata unde te primesc ca pe o regina.. cu flori baloane, camera privata cu pat separat pt sotzu...dar vorba aia, daca se complica ceva unde crezi ca te trimit? tot la stat...
mama lor de smecheri...
Eu am platit 28 de euro/ ecografie si abonamet la o privata de 27 pe luna..nu prea-i inclus nimic in abonamentu asta...si cam astepti 7 -10 zile daca vrei o eco![]()
Raluca_u spune:
buna Dandusa
imi pare tare rau de ce aud ca ti se intampla cu sotul tau.
Daca te ajuta noi iti suntem alaturi si te intelegem.
La inceput mie mi-a fost foarte rau si am fost pe peruzii aproape o saptamana, perfuzii pe caere mi le punea sotul meu pe branula. La un moment dat a clacat. Eu eram obosita si slabita de atata durere si ii suneam destul de des ca imi e rau si ca vreau sa scap odata. A avut o izbucnire in care mi-a spus ca vrea sa fiu si eu o femeie normala, care sa nu se planga atata ca oricum nu sunt prima si altele cum rezista? dupa el de mine era mai bine ca faceam perfuziile acasa si nu am stat internata.
M-a ranit tare si nu am mai vorbit deloc cu el, imi promisesem ca voi duce la bun sfarsit totul singura, fara ajutorul lui. Dar am realizat ca nu prea pot si oricum in fata lui nu am recunoscut.
Singurul lucru care l-am intrebat a fost tu cui crezi ca ii este mai greu, tie ca esti langa mine sau mie ca trec prin toate astea, chiar plangandu-ma? A realizat ce prostie mare a facut aruncand acele vorbe si din acea zi mi-a promis ca totul va fi altfel.
Si asa a fost. Acum e tare afectuos - mult mai mult decat de obicei, pentru ca el e mai rece din fire. Eu sunt cam mataita si acum, adica orice ma doare ii spun si inca de mai multe ori, dar a invatat sa ma asculte si sa ma inteleaga
Sper ca si la tine totul va trece si va fi ceva ce vei uita cand iti tine bebeul in brate.
in primul rand incearca sa fi tu calma, nu pentru el ci pentru copilul vostru, cu care tu ai o legatura unica pentru noua luni. Bucurate de aceste clipe cu puiul tau si de legatura voastra. Transmite-i ganduri bune si veselie si uita de tristeti.
Te imbratisam
Raluca si bebe mic in burtica
cristina1974 spune:
Dbunny
Sa vezi eu ce i-am facut: Dupa ce ca muncesc de ma ia naiba, si ling hartoage non stop si ma duc si acolo, si dincolo...stii ce imi spune sotul meu,la 11 noaptea? Ca unde e cina lui? I-am deschis frumusel frigiderul, ticsit cu mancare semipreparata,stii tu cum e in strainataturi, si i-am zis:"there you go, my love, help yourself!" .Mama, ce s-a mai enervat, de parca eu ar trebui sa stau stand-by 24/7.I-am zis ca daca nu-i convine, eu pot sa plec intr-o vacanta prelungita la ai mei, ca si asa nu mi-am vazut parintii de o caruta de timp, si n-are decat sa ramana el si cu birou, si cu aia, si cu ailalta, si cu casa singurel. Si s-a potolit baiatul.
cristina lutac
cristina1974 spune:
Aici nu ai nevoie de asigurare privata. Plata la maternitate privata se face in avans, in regim standard, iar daca intervin pe parcurs alte complicatii, iti trimit scrisoare cu "noile detalii financiare ale obligatiei tale fata de ei". Iti spun eu, cand vezi extra-cheltuielile alea, cazi pe spate si te apuca instantaneu greturi si dureri de cap de nu mai stii tu ce-i cu tine.Si daca faci prostia sa mergi la maternitate privata din prima, ai pus-o: iti rad aia cardul, de ramai perplex si uiti si de baloane, si de pat pt sot, si de alte ritzi-pitzi de pe pereti sau ce mai au aia.
Asa ca, pana la urma, am zis ca astept, mama lor de hoti, ca daca mi se intampla ceva, ii dau in judecata de isi inchid spitalul dupa aia.
cristina lutac
cristina1974 spune:
Lasa, Dbunny, sa fim noi sanatoase, ca restul se rezolva de la sine. Doamne, ce scriitoare inflacarata mai sunt azi..........
Am un picut de timp, ca cica trebuie sa ma pregatesc de calatorie, ca maine, la pranz, iar trebuie sa o sterg de acasa.
cristina lutac
Ktrinel spune:
Se pare ca nu suntem una mai diferita de cealalta...si eu simt cum presiunea pluteste in aer din cauza gatitului, mai ales ca al meu e obisnuit sa manance la ore fixe, indiferent daca ii este foame sau nu...asa ca maine mi=am propus sa nu vin la servici si sa fac mancare, pt ca ziua ma simt bine, mai grav e mai pe seara cand dorm , dorm , dorm...si nici chef de mirosuri nu am .
in rest, eu nu am de ce sa ma plang. ne intelegem foarte bine, dar poate secretul sta in asta: nu suntem casatoriti. Nu ca ar fi ceva bine, stiu, si o sa ne casatorim luna asta sau luna viitoare cel tarziu...dar suntem impreuna de 6 ani
si ce poate sa mai schimbe o hartie dupa atata timp, am trecut impreuna si printr-o emigrare...ce test poate sa fie mai dur decat asta...cele care au facut-o stiu.
Deci nu cred ca asta e motivul, dar ma mai prostesc si eu zicand asa...
Deci maine ma pun pe gatit
. Ceva retete, idei ....sunteti binevenite!
Ktrinel spune:
cat despre sistemul de sanatate ...incep sa ma mir cat de norocoasa am fost eu ...la o clinica privata cand am sunat pt eco mi-a dat a doua zi...in rest , vad ca si medicamentele de le iau sunt compensate 90%...acuma nu stiu daca as forta nota sa merg mai des la eco la spital , daca as primi acceptul...cred ca tot medicul trebuie sa stabilieasca daca e cazul.
dar nu ma asteptam sa fie asa de greoi in europa.eu inca mai traim cu nostalgia ca acolo e mult mai bine decat pe continentul asta, dar ma calmez...ma uitam si la salarii , nu sunt nemaipomenite, iar preturile sunt la fel ca aici, doar ca in euro...si cursul nu e egal ...
bun. astept retetele voastre
chinico spune:
Iaca hop si eu, fetele mele, un ultim ravas pe ziua de azi, péntru ca acusi adorm cu capul pe birou...as putea sa dorm non stop in ultimul timp.
A mea jumatate nu zice nimic. Tace chitic. Daca zic eu ceva despre asta, zice si el,daca eu ii dau cu gura despre mari si tari,nu sufla un cuvant.
Datul din gura nu dauneza sanatatii am citit eu undeva, asa ca eu din prinzip ii dau cat pot. Pentru mine esta insa subiectul mai delicat,asa ca ma fac ca nu ar fi. Va am pe voi, si ii multumesc lui Dumnezeu ca v-am gasit.
Al meu dragut mi-a spus ca ii este atat de frica ca as putea sa mai trec o data prin ce am trecut, si atat de teama ca orice ar spune ar putea fi interpretat gresit, incat a ales calea capului plecat..daca ar stii el cat e sabioiul..
10 puncte. Pentru mine e cel mai bine asa. Daca am nevoie sa il bazai ca aia am mai citit despre aia si ca aia a mai spus ala despre aia si ca ba mi-e frica ba plutesc, e acolo.
Cat despre discutii despre gatit sau nu, calcat sau nu, curat sau nu...nu am avut niciodata (si asta nu pentru ca sunt eu gospodina bubulina perfecta la aragaz) si nici nu cred sa avem. Daca avem chef,facem. Daca nu, nu.
Si ca sa infloresc atmosfera, care erai mama cu scurgerile...ca acu le simt si io..of. lasa ca e bine. Daca asa trebe, asa sa fie...o spalam pe dansa...schimbam nadragii..io ma duc la pijamele. Va pup, sa fiti cuminti.