Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 14
Ktrinel spune:
Chinico, nu-i bai...si nici nu are nici o importanta in definitiv...da' imi placea asa cum sunau vorbele tale...
am pus si eu poze in albumul comun cu poza de la echo. ce ziceti?
ingeras26a spune:
Fetelor, nu e bun calendarul daca este valabil si pt anul trecut:( (sau poate este sora mea exceptia de 1%...); ea a ramas insarcinata in nov si are 25 ani, deci ar fi trebuit sa fie baietel, dar este fetita :))
Dupa acest calendar mie imi iese fetita, ia sa vedem:)!
Pupicei, Ingeras
lia_c spune:
Salutare,
ma primiti si pe mine? Eu miine fac 12 saptamini fix... M-am plimbat mult prin "odisee", ca erau cam stranii calculele cu DPN... Uitati datele mele:
DN: 23.07.1980
UM: 14.01.2006
DPN: 18.11.2006
Maternitatea Nr.2 Chisinau, Dr. Canter Ala
Oare cit vor mai dura starile de greata? in ultimele zile mi s-au acutizat si nu mai suport sa stau 8 ore la scirbici... Iar spre sf. programului de lucru parca nu-mi ajunge aer sa respir... Cum zicea cineva din voi... Poate scirbiciul imi provoaca starile de greata ? ![]()
Am citit ca discutati despre ce se poate de mincat si ce nu, medicul mi-a zis ca pot minca orice doresc si nu-mi provoaca rau, dar in masura... Dar de cind sint insarcinata nu ma mai atrag dulciurile, ciocolatele, cafeaua. Si cind imi aduc aminte ca nu era zi fara dulciuri, ciocolata si cafea... Acum traiasca verdeturile si muraturile ![]()
Semintele de floarea soarelui, bostan si miezul de nuca sint subtituentii naturali ai acidului folic...
Cit priveste efortul fizic, si eu am avut iminenta de avort in saptamina 6-7 si de atunci medicul mi-a interzis sa fac orice efort fizic cit de mic, despre gimnastica mi-a zis ca mai vorbim pe la 4 luni de sarcina - iar pina atunci nimik... Doamne, ce as inota in piscina si eu -dar si asta acum mi-e interzis...
Cineva (scuze dar inca nu va retin numele fiecareia) intreba de pete pe fata, parca ar fi capilare sparte, mie imi ies dupa
si cica e ok...
In rest, menajati-va sa nu stati in spital ca mine, ca e f rau!
lia_c
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard
cristina1974 spune:
Salutare la toate fetele!
Dolores, eu am stiut ca sunt insarcinata imediat ,dupa ce s-a intamplat, ca puteai sa-ti potrivesti ceasul dupa ciclul meu,insa asa merg lucrurile in tara asta,foarte, foarte lent. Abia mi-au luat detaliile: un istoric al meu, al familiei mele si al sotului si abia am fost la primul test de sange, cel pt stabilirea grupei de sange, al Rh-ului si nu mai stiu ce. Eu stiu si ce grupa am , si ce Rh am ,dar astia nu inteleg, vor sa faca totul de la capat. Programare pt eco am pe 22 mai, cand o sa fiu in a 14-a saptamana. Am incercat noi sa facem o programare la un particular, saptamana asta, insa numai bine ca trebuie sa plec maine din tara, pana vineri seara, si programarea era maine dupa-amiaza. Asa sunt eu norocoasa, ce sa ii faci?
Deja am inceput sa inot mai usurel, fara sa ma obosesc prea mult. Apropo de piscina, aia e la socrii mei, ca eu nu am reusit sa imi fac inca.
Azi am fost si mi-am luat primul rand de haine pt gravidute, pt ca uneori burtica e cam marisoara, si ma cam deranjeaza sa port pt mult timp hainele normale. Si eu cum ma schimb abia seara, la culcare,va dati seama cat de chinuit era bebelusul meu acolo, inghesuit.Stau si ma intreb iar daca n-oi avea gemeni, ca parca cu prima fetita nu era asa de marisoara, cateodata, burtica mea.
in rest, cum va mai simtiti? ce mai mancati?
cinico, ia stai tu mai linistita un pic, ca pana maine nu mai e mult. Ai sa vezi ca totul o sa fie ok.
cristina lutac
chinico spune:
cristina1974..te pup cu drag..
eco l-am avut ieri si il mai am joia viitoare.
Si stai asa ca nu pricep, mai fetelor, cate tari,atate obiceiuri..adica primul tau eco e la 14 saptamani? si aveti particulari in uk?? aici sunt toti particulari....cred...aa..da, sunt..in afara de spitale..aaa...ma pierd in detalii...in orice caz, aici ii suni, le spui ca ai tu impresia ca ai fi insarcinata,si cum au o bresa in program cum te arunca pe scaunul cu pricina si te inteapa cu intravaginalul..
cristina1974 spune:
Dandusa, si eu am avut probleme din astea cu al meu sot. Zicea ca exagerez eu, ca vorbesc prea mult de sarcina asta, si ca nu il las sa se concentreze la ale lui,de parca as fi facut copilul cu mama.
Iti zic eu, marea majoritate a barbatilor sunt un pic mai insensibili la ce se intampla acum cu noi pt ca ei nu au tulburarile astea hormonale,care cauzeaza toate starile astea de hipersensibilitate. Eu, cand am intrat pe forum ,inca ma intrebam daca e bine sau nu sa am copilul asta, si am indraznit sa-i spun chiar soacrei mele ca nu il mai vreau. ITI DAI SEAMA CE TAMPITA AM PUTUT SA FIU????????????????????????????//
Acum, multumesc lui Dzeu si fetelor de aici, ca sunt altfel, mai vesela, mai increzatoare in mine si in bebita asta nou(sau bebeii). Abia astept sa-mi vad minunea la ecograf, Doamne ajuta, ca tare mult imi mai doresc asta.
Stai si tu mai calma, vezi-ti de-ale tale, iar daca te mai certi cu al tau sot,incearca sa nu o mai faci,ca te enervezi degeaba. Ai sa vezi tu, o sa treaca tot.
cristina lutac
cristina1974 spune:
Dandusa, si eu am avut probleme din astea cu al meu sot. Zicea ca exagerez eu, ca vorbesc prea mult de sarcina asta, si ca nu il las sa se concentreze la ale lui,de parca as fi facut copilul cu mama.
Iti zic eu, marea majoritate a barbatilor sunt un pic mai insensibili la ce se intampla acum cu noi pt ca ei nu au tulburarile astea hormonale,care cauzeaza toate starile astea de hipersensibilitate. Eu, cand am intrat pe forum ,inca ma intrebam daca e bine sau nu sa am copilul asta, si am indraznit sa-i spun chiar soacrei mele ca nu il mai vreau. ITI DAI SEAMA CE TAMPITA AM PUTUT SA FIU????????????????????????????//
Acum, multumesc lui Dzeu si fetelor de aici, ca sunt altfel, mai vesela, mai increzatoare in mine si in bebita asta nou(sau bebeii). Abia astept sa-mi vad minunea la ecograf, Doamne ajuta, ca tare mult imi mai doresc asta.
Stai si tu mai calma, vezi-ti de-ale tale, iar daca te mai certi cu al tau sot,incearca sa nu o mai faci,ca te enervezi degeaba. Ai sa vezi tu, o sa treaca tot.
cristina lutac
cristina1974 spune:
CINICO
Astia de aici trebuie sa ii programezi in avans cu o gramada de timp,chiar so numai pt a-ti raspunde la o intrebare. Iar eu cica ar trebui sa ma consider norocoasa, ca am eco la 14 saptamani, ca vezi draga Doamne, sunt cu risc ridicat.Astea sunt spitalele de stat. Alea particulare, sunt tot cam asa, dar nu astepti cu lunile, ci cu saptamanile. Deci, ce sa mai zic?
Iar aici nu te controleaza nimeni cu nici un intravaginal, ci iti spune de varsta sarcinii dupa nu stiu ce metoda, iar confirmarea e numai la ecograf,care in cazul meu, e la 14 saptamani. Ce sa fac?
Asta este.
Prima fetita am nascut-o departe de tara asta, ca m-am suparat asa de tare pe ei, ca nici nu am vrut sa mai aud. Acu,daca iar m-or lua nervii aia mari, fac la fel, ca doar nu mi-e greu.Mai greu e cu formalitatile de aducere acopilului inapoi la Londra,ca trebuie sa-i scot de urgenta pasaport britanic, iar cu ambasada britanica.......sunt si ei tot englezi,asa ca nu sper la prea multe.
cristina lutac
mio75 spune:
Dandusa, draga mea.![]()
Am citit ce ai scris cu problemele cu sotul tau cel insensibil.
Ale mele
s-au terminat pe moment doar de 2 zile ca au tinut o saptamana, motivul fiind in mare acelasi. Adica s-a straduit el sa fie dragut si intelegator ca sunt gravida si sensibila si l-a tinut vreo saptamana , dupa care...a inceput o cearta de ziceam ca nu se mai termina si pe niste motive tare "serioase" . De vina am fost eu ca sunt o fraiera si am pus la suflet si m-am suparat. Eu ma chinuiam sa-i explic ce inseamna sa ma supere ca doar il supara pe copilul lui din burtica , el intelegea ca il santajez si ca vreau sa faca numai ce vreau eu. Ma rog, am plans si eu si m-am zbatut
plina de nervi si de suparare. DEGEABA![]()
Sunt unii de fac parte dintr-o specie rara. Nu sunt ei insensibili ci mai degraba PANICATI dar orgoliosi. Adica (cred eu) zic ei in gandul lor (nu noua ca , vezi tu ei e tari
), mama, vine un copil, ce ma fac, cum va fi, bla bla bla... Asa sunt ei, ca sunt niste copii mai mari iar noi niste fraiere (unele ca mine
) care pun la suflet.
Ma rog, dupa cateva zile de
m-am hotarat ca sunt fraiera si gata, mai ales ca mi se parea ca incepuse sa ma doara burtica si stiam sigur ca bebe e rau suparat.
Asa ca am facut pace, nu vreau sa mai pun la suflet nimic ( mai ales ca noi suntem ffffff sensibile acum - am citit undeva
serios)si toata lumea, inclusiv el se poate arunca de pe bloc ca mie nu-mi pasa. De doua zile sunt happy iar, ca doar sunt gravida, nu?????
Si pe cuvantul meu ca nu-mi pasa , fie el cel mai insensibil om de pe pamant daca vrea ( sau panicat fara sa recunoasca). Azi toata ziua coafor, manichiura, pedichiura, cosmetica ,traiasca relaxarea si huzurul
M-am intins prea mult dar am o veste buna pt tine : din luna a 5 a , cand va simti ca misca plus ca hormonii lui vor incepe sa secrete prolactina, se schimba omul nostru:se face tandru, afectuos si foarte atent cu sotia gravidutza. SERIOS !!!!!Am citit un studiu.
Rabdare si sanatate dragutza tie si lui bebitza
.
14 sapt.
mio75 spune:
Aaa, Dandusa, si sa nu uit: de 2 zile suntem iar foarte buni prieteni. Parca ei ar fi gravizi, nu noi
.
Intre timp vad ca a scris si Cristina 1974 la subiect si , sa stii ca alte prietene mi-au povestit si ele ca au patit exact la fel:adica , ce vrea asta domle de la mine si ce daca e gravida?Ce , e bolnava?Nu domle, e numai rea de gura!
Da, noi avem prea multi hormoni acum dar din luna a cincea , ti-am zis, vin si ei din urma , plus ca simtind miscarile lui bebe isi vor da seama ca chiar suntem gravide si ca acolo CEVA SE INTAMPLA.Hellooo!!!
pupici