Mamici de sept-oct 2006(25)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Cri multumesc pentru aprecierea facuta cu unghiile mele...intr'adevar sunt lunguete, insa nu sunt prea mari asa cum asi vrea eu...dar e ok si atat.
Apoi in legatura cu Materna eu am luat si vomam zilnic..am facut o pauza si acusi incep sa iau Elevitt.Am auzit ca e unprosud mai nou si foarte bun...acum s avedem.
Osna felicitari pentru baietel.
Ionica de cand am ramas insarcinata toti prietenii nostri ma striga Kinder si cand vin la noi imi aduk cate un ou din asta sa se amuze....
Fetelor pe mine tot ma doare dar incerc sa uit...scumpul meu sot ca sa nu fiu suparata din cauza durerii a gatit, a spalat vasele....nu stia scumpul de el ce sa mai faca ca sa fiu zambitoare ca deobicei.
Am luat o no-spa ca ma inteapa tare splina...cred ca e de la mancare si astept sa treaca repede.
Va pup si aveti grija de voi.

poze
Vine barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Dragele mele,

Cu aprobarea voastra am sa public dieta pe forum,sper sa nu se supere Pufymic pe mine:

SCHEMA ZILNICA

MIC DEJUN:
lapte partzial degresat fara zahar (cu cafea) dl.2
piine alba sau integrala (neagra) gr. 100
dulceatza light (fara zahar)
unt gr. 10
SAU
tei sau cafea (fara zahar)
iaurt light gr. 180
dulceatza light
unt gr. 10

pe la ora 10.00
fructa proaspata gr. 150
sau suc de portocele sau grepfruit fara zahar dl. 2
sau un iaurt light

PRINZ:
orez sau spaghete, taitzei cu lapte (gr dupa fierbere) gr. 200
carne slaba gr. 100
salata rosii sau spanac, verdetzuri care sint acum gr. 300
fructa gr. 150
ulei ca si condiment gr. 10

pe la 16.00 la fel ca la ora 10.00

CINA :
supa de verdetzuri cit vrei
piine alba sau integrala gr. 100
peshte gr. 120
verdetzuri sau salata (ca la prinz) gr. 300
fructa gr. 150
ulei ca si condiment gr. 10

dupa 2 ore:
la fel ca la ora 10.00 (de obicei eu mincam un mar sau un iaurt fara grasime si zahar) dar indicat este iaurtul
La prinz si cina cind se maninca piine nu se poate minca pasta, orez sau cartofi (niciodata impreuna)
Piine : piine din cereale, integrala sau neagra gr. 100
piine din soia gr. 120
piine alba gr. 80

Pasta: spaghete, taitzei, macaroane doar 60 g greutate cruda, poate fi condita cu suc de roshii preparat fara grasimi, fara brinzeturi (eu faceam spaghete fierte cu putzin ulei de masline, sau un pic de unt)

Orez: 60 g greutate cruda, la fel ca pastelle fainoase

Altre cereale: mamaligutza gr. 240

Carne: trebuie sa fie slaba fara grasimi
carne de vita, pui (fara piele), iepure, curca gr. 100

Peshte: peste slab, proaspat, nu congelat sau sarat gr. 120

Brinzeturi: cele cu putzina grasime, cel mai bine e sa se consume brinzeturile proaspete (acum e ushor ca este brinza de vaca, apar brinzeturile de oaie si urda proaspete) gr.- 100
Se pot consuma, daca sint in comert, brinzeturile de soia

Oua: daca nu ai probleme de colesterol se pot consuma 2 oua fierte moi sau tari (nu prajite)

Lapte: partzial degresat si iaurturile slabe fara grasime sau cele light (fara zahar) ca pentru diabet

Verdetzuri (legume), broccoli, varza, fasole verde, ciuperci, vinete, ardei, mazare, rosii, spanac, bostanei, cartofi (gr.240) (eu de la cartofi am facut diabetul, mincam la greu ca aveam arsuri)

Salata, verdetzuri: e bine sa se consume salata de stagiune, se pot consuma si cele congelate (nu se pot consuma cele deja preparate cu sucuri), castravetzi in otzet

Fructe: toate tipurile de fructe proaspete
Grasimi : ulei de semintze (soia, floarea soarelui) sau de masline (se consuma doar 10 g, adica o lingura care contine 90 calorii)

Se poate consuma zaharina pentru diabetici

Bauturi: cafea, tei, fara zahar, Coca cola light

Condimente: patrunjel, rozmarin, busuioc, piper, ardei, suc de lamie, otzetul si sarea moderat.

Modalitatzi de preparare:
Carnea si pastele se pot prepara: la gratar, in cuptor, fierte sau in cuptor invelite in hirtie
Verdetzurile pot fi preparate in putzina apa sau in vapori

ALIMENTE CARE TREBUIESC EXCLUSE
Zahar exclus, inclusiv mierea

Orez, paste fainoase: preparate fara grasimi

Piine : exclusa cea preparata cu lapte, ulei, saratzele, pizza

Legume uscate: fasole, soia, mazare

Carne: toata carnea grasa, carnea de porc, salam, cirnatzi, crenvursti, miel, ratza, gisca, carne in conserve, fripturi preparate cu vin

Peste: exclus peste in ulei (conserve), peste afumat

Verdetzuri, legume, conservate cu ulei

Fructe: fructe uscate de tip smochine, prune, nuci, alune; fructe proaspete struguri, banane, avocado

Dulciuri: toate dulciurile din cofetarii, inghetzata, biscuiti pentru diabetici, ciocolata pentru diabetici, biscuiti si ciocolata normala. Se poate consuma inghetzata light.

Grasimi: frisca, maioneza, untura

Bauturi: toate: vin, bere, bauturi cu alcool

Bauturi cu zahar: toate , sucuri,

Condimente: vegeta care contzine carne

CUM SE POT CONSUMA ALIMENTELE
carne de vita (carne roshie) 3 ori/saptamina
carne pui, impure (carne alba) idem
peste idem
brinzeturi 2 ori/saptamina (maxim)
oua 1 data/saptamina

Trebuiesc consumate pe toata durata zilei 2 litri de apa naturala sau minerala

Tin sa precizez ca eu am zaharul foarte mare in sange si tocmai de aceea va rog sa verificati in ce stadiu va aflati, eventual vorbiti cu doctorul vostru.
La testul de glucoza pe stomacul gol eu am iesit cu 140unitati ceea ce este f mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cri19 spune:

0-2
STEAUA E CA SI CALIFICATA

cricri
http://photos.yahoo.com/dima_crstn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Cri
STEAUA este calificata pentru Germania??

HAI STEAUA

quote:
Originally posted by cri19

0-2
STEAUA E CA SI CALIFICATA

cricri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Buna burticutelor!
Nu mai pot tine pasul cu voi!

Cricor, imi pare tare rau! Te asteptam in curand cu vesti bune!

Osna, felicitari pentru baietel!

Cri19, nici eu nu am facut triplul test, eram hotarata sa-l fac, mi-am facut si programare si apoi m-am gandit sa nu-l mai fac. Eu cred ca aceste teste pot da si erori.

Alina (20+) & Dragos (11.04.2002)
pozici
poze gradinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

MamaLili eu iau Materna din saptamana a 17-a. Nu am observat reactii adverse si nici nu mi se pare ca am luat foarte mult in greutate. Cred ca depinde de fiecare organism.

Ignatica

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cri19 spune:

IONICA e vorba de finala cupei UEFA.
ALINA la asta m-am gandit si eu cand m-am hotarat sa nu-l fac;sa speram ca am luat decizia buna.

Sa auzim numai de bine.

cricri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Ionica, multumesc pentru ca ai postat dieta. Pentru ca ai mentionat de Steaua, sa speram ca se va califica pentru finala Cupei UEFA la Eindhoven,in Olanda. Desi scorul e in favoarea noastra, cam stau calare pe noi englezii aia.

Ignatica,merci pentru raspuns.

Mai e cineva care ia Materna sau Elevit? Vreau sa stiu cum se simte.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili 15 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

Cata_adr si eu sunt la fel, plang asa din senin si des. Daca imi spune sotul ceva si mi se pare mie mai ciudat ma duc in dormitor si plang si inainte nu eram nici pe departe asa. Crede ca devina sunt hormonii
pufymic desi nu am simtit durerile prin care treci tu sa stii ca te inteleg, pentru ca eu am dureri de cap ingrozitoare, dar ca si tine le suport cu stoicism pentru bebe.
Cricor cuvintele sunt de prisos in astfel de situatii, dar sa stii ca ai luat deciazia cea buna. Dumnezeu e mare, nu uita asta, te va rasplati cu sigutanta cu un alt bebe sanatos.
gripo am ras la ce spuneai despre faptul ca altii te vad grasa din cauza burtii si nu gravida. Si mie mi-au zis niste prieteni care nu stiu ca sunt insarcinata, ca m-am ingrasat si am ditamai burta :))
ionicafoarte frumos din partea ta ca ai pus sa vada toate fetele dieta. Eu inca nu am nevoie de ea, dar cine stie... poate mai tarziu...

Celorlalte multa multa sanatate, sa aveti sanatosi !

17 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Ce pacat ca a pierdut Steaua! Bine macar ca au ajuns pana in semifinalele UEFA, tot e un lucru mare. Bravo, Steaua! Suntem mandri si cu-atat! Era frumos daca mergeam in Olanda

Sanatate la mamici si bebici!
Lili 15 sapt

Mergi la inceput