Bebelusi de iulie-august 2005 (102)
Raspunsuri - Pagina 5
palmyrah2002 spune:
HRISTOS A INVIAT !
Si bine v-am regasit!
E drept ca am lipsit ceva mai mult de pe forum,dar am "motivare".
In saptamina 17-23 aprilie Mihnea a fost in vacanta si l-am adus cu mine la serviciu,neavind cine sa stea cu el,asa incit pe linga ce aveam de facut aici a trebuit sa-i port si lui de grija si nu am timp sa intru nici macar sa citesc despre voi!
Saptamina asta a fost de cosmar,fiecare a avut cite o problema de rezolvat,dupa doua zile libere,asa incit abia astazi reusesc sa scriu ceva!
SIMONA,pupici dulci tie si lui Mario si aveti grija de voi!Are rosu in git sau de ce se simte rau?(am lipsit cam mult de aici si nu am reusit sa citesc din urma)
Multumim mult!
OANA, eu sint ca babele,poate soacra iti deoache fetitza!
Nu toata lumea crede in superstitiile astea,dar eu am patit-o cu Mihnea si daca vrei iti scriu PM cu ce am facut,ca sa nu ma insir prea mult aici!
Am cumparat acum o carte de MAURI FRIES -Cum sa linistim copilul care plinge zi si noapte-sfaturi pentru parintii epuizati,dar nici nu am avut timp sa ma uit in ea;daca gasesc ceva interesant iti scriu...eu una m-am saturat de legant copil pe perna,noapte de noapte din doua in doua ore sau chiar mai des.
Sint terminata psihic si fizic dar merg inainte!Ai grija de voi!
Si Rares se trezeste la 6 diumineata,iar pina seara la 19,30-20 doarme de doua ori cite 30 de minute.
Cristina,Rares 10 luni si Mihnea 4 ani si 7 luni
Albinutzza spune:
Neazta feteleee
Suparare mare ca a mancat bataie Steaua. Fetelor capul sus, ca lor nici nu le pasa de noi In fine, asta e alt subiect
Dede, super faza, toata repriza a 2 a ai stat pe WC???? Stiu cine e Duckadam, ca mie asa imi spuneau in scoala. Am fost portar la handbal.
Oana, vb lui Cristina, poate o deoache??? Nu cred ca i-ar face vreun rau. Pt linistea ta pune o cam si urmareste. Si Luca a avut o per acu vreo 2 sapt cand nu mai vroia sa doarma noaptea. Se trezea din juma in juma de ora, si urla. deci nu urla, efectiv. E adevarat ca a coincis si cu dintzii de sus, cred ca-l dureaua rau, dar aia nici acum nu au iesit, si asa ca 2 spat l-am luat cu noi in pat, si dormea. Acum de Paste, l-am "trimis" iar la el in pat. In primele nopti a dormit, de la 10 la 5 dim, iar azi dim de la 10 seara pana la 8 dim POate e o perioada mai proasta si pt ei, nu stiu. Se schimba, cum a fost pe la 3-4 luni. Hai capul sus, si fii barbata Zoe
Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
Bondariciu' mic 7-12luniwww.dropshots.com/albinutza" target="_blank"> Filmuletze cu Bondariciu'
Am crescut atat de mult
Parintzi de bondarici
The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
Albinutzza spune:
Simona, se pare ca ai nostrii ca brazi parca sunt frati. Si Luca vomita de m-a innebunit, isi face singur sila, greata
Ella, si eu am problema asta cu sughitul. Am intrebat dr, si a z si, in primul rand sa nu-i mai dau asa mult sa manance. Ca stomacelul apasa pe diafragma si din cauza asta sughitul. Eu ii dadeam cam mult, chiar daca la ultimele lingurite facea figuri. Dar a zis sa mai las 2-3 ling, si sa vad daca la fel face. Si am mai citit in revista Mami de o mamica care la fel patea. Sughita fetita, si cate 40-50 min. Si la inceput ii dadea lamaie, tot nu trecea. Asa e si la noi. Si apoi cu timpul a lasat-o sa sughite fara sa-i faca enmek. Azi un pik, mai ne mai mult, si uite asa a ajuns sa sughite mai putin, si nu-i da nemek si trece de la sine. Asa am facut si eu cu Luca si sa stii ca tine Incearca
Bondariciu' mic 7-12luniwww.dropshots.com/albinutza" target="_blank"> Filmuletze cu Bondariciu'
Am crescut atat de mult
Parintzi de bondarici
The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
Albinutzza spune:
Diana, imi pare rau ca n-a fost bine. Off si soacrele astea nu-si pot tine si ele gura. Eu cu soacra ma inteleg super, si convietuim sub acelasi acoperis, dar cumnata, imi vine uneori sa o iau la
Fac si eu apelul, ca nu mai stiu nemek de voi: Briana, Giana, Vali, Cati, Kulta (oare ce mai face???), Irda, Adriana, Monica (stiu ca e la munte), Starchi, Deny, Corina, fetelor unde sunteti???
Am crescut atat de mult
Parintzi de bondarici
ema.nu.ela spune:
simona,
eu zic sa-i faci lu Mario o ecografie la stomac sa vezi de la ce ar putea avea problemele astea cu vomitatul laptelui la varsta asta. ca el acuma e destul de maricel, n-ar mai trebui sa se intample, si mai ales asa de des. nu vreau sa te sperii dar parca citisem undeva ca poate fi de la o valva de la intrarea in esofag ceva. hai ca citesc acasa si-o sa-ti scriu exact. ziceau ca daca e de la asta e o operatie f simpla care se face.
daca nu e de la asta poti incerca sa-i schimbi laptele sau sa-i dai intradevar Biotics. dar daca vomita nu e problema de intoleranta in stomac ca nu apuca sa ajunga acolo din cate zici tu.
apropo, Mario mai are temperatura usor crescuta sau i-a scazut?
mamica de maria, 8 luni si 3 saptamani
Giana spune:
Albinutzza,iaca...eu-s pe-aici!Citesc din umbra!
Vroiam sa te intreb...cat de mult ii dadeai sa pape bondarelului de sugita?Ca Dani m-a terminat cu mancarea.Mi se pare ca mananca mult.Lui nu-i ajunge un fruct la o gustare ci aproape doua,si iaurtel papa 200g odata.Sa nu mai zic de piureul de legume.Ca daca i-asi da 300g pe tot l-ar hali.
Bine...el nu sughite nici cand mananca mai mult...dar ce sa fac?Sa-i tai portia?Stiti cum...?Se uita la mine si asteapta deschizand gurita.Si face "aaa-aaaa".Cum sa nu-i dau???Dar nu vreau nici sa-i fac rau.
In rest e bine.Doar ca de 2 zile scrasneste la greu din dintisori si din greseala s-a si muscat de limbuta.
GeorGiana de Dani
POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">Cum s-a nascut minunea
Varsta puiului
*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine
ema.nu.ela spune:
hristina,
nici eu n-o pun pe a mea in premergator. desi nu sunt total impotriva lui daca e folosit cu moderatie. in schimb eu o pun intr-un centru de activitate in care poate doar sa se roteasca in jurul ei si in jurul centrului si e tare incantata de el.
eu zic ca fiecare copil se dezvolta altfel. a mea sta f bine in fund de la 5 luni si ar sta toata ziua numai in fund. in schimb e cam lenesa si nu vrea sa se ridice in picioare. insa eu o stimulez un pic o pun sustinuta si deja dupa vreo 2 sapt se vad ceva progrese. dar nu o fortez deloc.
Oana,
eu zic ca Eva de oboseala face asa...daca nu o doare nimic. incearca sa o culci un pic mai tarziu si sa o trezesti mai devreme. a mea doarme in general de la 22.30-6.30, 7.30-8.30, 13.00-14 si 17.00-18.00. deci un total de 11h. dar probabil cu timpul o sa doarma doar 1 data ziua. si incearca sa-i dai si mesele un pic mai rar, ca din ce-mi aduc eu aminte parca ii dadeai cam la 2-3 ore. incearca sa-i schimbi un pic programul de masa si somn poate acum ca s-a mai marit are alt bioritm.
si cand se scoala noaptea sa incerci sa-i dai un pic de apa sau ceai. poate ii e sete si de aia se scoala. eu noaptea ii las canita cu apa in pat si uneori dimineata o gasesc band din ea.
ema.nu.ela spune:
cat priveste CIC pana la 3 ani eu stiam ca e doar propunere de lege deocamdata. daca se aproba e posibil sa beneficiem si noi. o sa vedem atunci.
ce stiu eu din legea noua e ca de la anu e asa: indemnizatie crestere copil 600 RON, alocatie copil pana la 2 ani 200 RON, stimulent reintoarcere servici 300 RON. deci daca stai acasa e la fel (800), insa daca te intorci la servici e mai avantajos decat acuma pt ca o sa se ia 500 RON in total.
MONAI spune:
Salutare, gagici!
Nu stiu ce au copii nostri, dar parca se-nteleg. Si Sara s-a trezit azi-noapte de 3 ori, nu a mai facut asta de tare mult timp. A supt doar 1 data, pe la ora 5, asa incat atunci cand i-am dat dimineata bibe cu lapte praf m-am chinuit cu 80 ml(dupa ce-i pregatisem o portie de 150 ml). Si apoi si-a revendicat tzitzica. Nu stiu cum va iesi pana la urma, macar masa de dimineata se san sa o scot si ma voi declara tare fericita.
Katink, am si eu o intrebare pentru tine. Tu la cate ore ii dai Emmei solide? Si ii mai dai in completare lapte praf? Vad ca-s 2 intrebari.
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
Katink spune:
Raspund chiar daca sunt doua intrebari
Acuma de cand cu laptele praf ii dau astfel mesele (asta ar fi a 3-a zi):
9.00 - lapte praf (mai mult de 130ml nu vrea deocamdata)
10.30 - e somnul de dimineata (atunci ii mai dau 100ml ca sa fie 200ml bauti dimineata in total)
12.00 - fructe simple (adica dupa ce se trezeste)
14.00 - masa de pranz
15.00 - doarme de pranz si atunci am incercat sa ii mai dau lapte praf tot asa cam 100-135ml, in conditiile in care inainte cand era cu san nu ii dadeam zilnic san dupa masa de pranz
17.30 - are masa de gris cu lapte, 100-150g
20.00 - lapte praf (atunci bea 200ml) apoi adoarme si se mai trezeste in jur de 4 dimineata, bea apa cu biberonul si doarme pana in jur de 8.30.
Normal stii si tu ca orele de masa sunt asa cu +/- 30 minute.
Emma nu mi-a luat bine in greutate ultimile 3 luni. La 5 luni+3sapt avea 7700g si acuma dupa fix 3 luni are 8600g. Cred eu ca nu ii mai ajungea laptele meu, se si trezea des noapte, are si 5 dinti plus unul pe drum.
Stii ca la inceput o luase bine cu greutatea, dar acuma stam cam prost, zic eu... sper sa isi mai revina cu laptele praf.
Succes cu intarcatul, cu lingurita nu vrea, asa? Poate sa incerci si alt lapte praf?!
Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005