Bebelusi de iulie-august 2005 (102)
Raspunsuri - Pagina 11
ankak spune:
Delia, jos palaria! Autograf de la Gullit????Mama mia , da' esti tare de tot! Si mie imi placea de pletosul cu codite impletite!
Ella, nu este singurul caz de impartire a mincarii, si in gura la mama si la copil, mai cunosc si eu pe aici vreo 2 care si suzeta inainte de a o da bebelusului o baga in gura lor...
cred ca sufera de vreun complex... 
Anca
de
Matei (26 august 2005)
ankak spune:
Am ramas la pagina 4. Promit s-o iau miine mai din timp, ca acu' toti(tati si Matei sau Matei si tati , nu mai stiu ordinea) vor atentie, si parca vad ca si noaptea asta o fac alba...
Pupam
si
de noapte-buna!
Anca
de
Matei (26 august 2005)
gesi spune:
28.04.2006
Astazi implinesc noua luni si zece zile. Poate pentru voi aceast lucru nu inseamna nimic. Am observat ca oamenii mari au o fixatie pentru cifrele rotunde: sapte luni, noua luni, un an. Pentru mine inseamna noua luni si zece zile de dragoste, de cantec, de experiente unice si frumoase. Cu noua luni si zece zile inainte nu faceam decat sa ma dau peste cap in burtica mamei. Iar acum, iata-ma, nu ma mai satur mergand in picioruse, mai ales ca mami imi ofera o data cu mana ei, toata siguranta de care am nevoie.
Stau in patut, pe spate si ma gandesc cum as putea sa serbez aceasta zi speciala din viata mea. Stiu! Am sa incerc sa stau toata ziua treaza, sa dorm cat mai putin, daca reusesc chiar deloc, si sa profit la maxim de orele urmatoare pentru a imi perfectiona mersul in picioare. Pentru asta am nevoie de mami. Uite pun tara la cale si s-a facut deja ora 8:15. Sa o strig: <<ta-ta, ta-ta>>
Nu se lasa asteptata, vine cu lapticul. Tot ce-mi trebuie pentru o zi plina de energie!
“mmm”
Nu, maaaaaaaaami! Nu vreau in paaaatut! Nu nici in scaaaaaaun! Vreau pe jos! Vreau sa merg in picioare. Ce daca e 9 dimineata, uita-te la mine ce fata mare sunt…am noua luni si zece zile. Si uite cata energie!
Uite, mami! Nu-i asa ca merg din ce in ce mai bine??!! Mami, cubul nu se invarte, stiu ca esti suparata ca Steaua a mancat bataie, dar te rog da-mi o minge sa vezi ce pase stiu sa dau. Merci. Vezi?! Nu degeaba m-am antrenat ieri in parc 40 minute cu mingea…uite ce bine lovesc acum!
Hai mami, sa incerc si cu o singura mana! Uite ca am lucrat ceva la echilibru. Ma descurc destul de bine. Ce ma bucur!
Hai pe hol, in sufragerie, iar in dormitor, si din nou hol, sufragerie, dormitor. E supeer!
E timpul gustarii? Ce-mi dai, mami? Branzica topita! Ce bun! Dar nu vreau in scaaaaun! Nu! Vreau sa-mi dai in picioare sa mananc! Vreau totul sa fac din picioare astazi! Bine, fie! Accept premergatorul, dar asta numai ca sa te ajut pe tine, ca vad ca nu te descurci sa ma susti si sa-mi dai si papa.
“mmm”
E deja ora 11:00 Si ce daca nu am dormit deloc. Ai vazut ce bine ne-am distrat. Mi-ar fi placut sa iesim afara, dar daca zici ca e vant… Mai bine iesim maine! Ca tare rau a fost cand am racit si nu vreau sa se mai repete!
N-ai pregatit mancarea pentru pranz? Lasa-ma in premergator, ca nu trag de nimic. Promit! Ce faci bun? Ficatel cu brocolli si paste in forma de stelute. Abia astept sa se faca ora mesei! Miroase tare bine!
“mmm” si e la fel de bun pe cat miroase. Imi place! Sa mai faci!
Am terminaaaaat de mancat! Da-ma jos din scaaaaun, maaaami!
Hai sa mai mergem un pic prin casa. E atat de distractiv. Dar si obositor! Sa stam un pic pe covoras, mami! Uite daca desfac bucati din puzzel-ul asta, si le bag asa in gurita, scartaie. Auzi! Si ma scarpin la dintisorul asta proaspat iesit!
Cred ca papucul tau m-ar scarpina mai bine! Nu e voie? Bine. Renunt.
S-a facut deja ora 13. Doamne ce trece timpul cand sunt cu tine, mami! Simt nevoia sa te strang in brate, imi esti atat de draga…si-mi este atat de somnic…cred ca o sa fac un pic nani…doar un pic…
Aaaaaaa…mami de ce m-ai lasat sa dorm atat de mult! O jumatate de ora intreaga! Doamne cat am de recuperat! Ia-ma repede din paaaatut, maaami! Hai sa ne plimbam. Doar sarbatorim astazi noua luni si zece zile.
Uite fac un pas pentru prima zi de viata. Si cea mai grea. Parerea mea! Atat de multa lumina, mirosuri care mai de care mai intepatoare, plansete in stanga si-n dreapta mea. Offf!
Un pas pentru a doua zi. Ziua in care m-ai pus pentru prima oara la san. Abia te zaream, dar stiam cat esti de frumoasa! Si mamicile din jurul tau te admirau: o mama atat de subtirica cu o fetita maricica!
Un pas pentru a treia zi. Primitor, cald, frumos mirositor, linistitor - toate aceste cuvinte se regasesc intr-unul singur: ACASA. Sunt cadoul vostru de logodna, dupa sase ani ma primiti cu drag in casuta voastra. Acum a noastra.
Si tot asa, cate un pas pentru fiecare zi, care a trecut peste mine. Alaturi de tine.
“mmm” iaurt cu cereale.
Ne grabim? Iesim afara! Super! Poate fac cativa pasi! Ne intalnim cu Ioana, prietena ta. Ce ma bucur, imi place, are ochii la fel ca ai mei: albastri. Dar nu va pot urmari, vorbiti atat de re…pe…de…Iar eu sunt atat de o..bo…si…ta…aaaaaadorm!
Cum am ajuns in pat? Offf! Am dormit jumatate de ora. Iar m-ai pacalit, mami. Lasa caaaaalcatul! Hai sa ne plimbaaaaam. Mai am atatia pasi…cat pentru noua luni si zece zile.
Bine, daca te doare spatele, accept si in premergator. Pasi sa fac!
Uite unul mare pentru ziua in care mi-ai dat pentru prima oara sa mananc cu lingurita. Ce senzatie! Si cat de tare m-am distrat sa te vad cum imi bagi in gurita aceasi lingurita de mancare de cate zece ori. Intotdeauna ai fost asa rabdatoare?
Uite unul si mai mare pentru ziua in care l-am asteptat pe tati cu biletul acela in maini pe care scria “LA MULTI ANI, TATI!” si pentru fata pe care a facut-o tati cand l-a citit.
Unul la fel de mare pentru ziua in care te-ai aplecat asupra mea in patut, iar eu te-am mangaiat. Iar tu ai plans!
S-a si facut ora 21? E timpul lapticului! “mmm”
Maaaami, doar nu credeai ca am adormit??!! Nu, mami, mai am atatia pasi de facut! Crezi ca implinirea a noua luni si zece zile e un lucru marunt? Nu!
Dar picioarele nu ma mai ajuta. Pune-ma in canapea in fundulet, sa stau treaza pana vine tata. Ca nu l-am vazut de aseara. Si e aproape 22. Ar trebui sa apara!
Mami, cate amintiri m-au napadit astazi! Hai sa te pup. Ca tare draga-mi esti! Dar nu stiu sa pup! Asa se face, oare? Aaaa, nu, te-am muscat de nas! Poate asa! Aaaa, te-am lins un pic pe buze. Nu-mi iese! Lasam pe alta data, da??!! Fara suparare!
Concursul asta de la televizor e tare frumos! Mami sti ce m-am gandit?! Trebuie sa invat repede sa merg singura, ca sa pot dansa pentru tine!
Ce dragut din partea ta sa ma inviti la dans! Asta da final pentru o zi asa deosebita!
<<ta-ta, ta-ta>> nu a venit inca…si…ma…ia…somnul…sa-i… spui… tu… ca…il…iubesc…
http://community.webshots.com/user/ogesi
In zodiac scrie ca femeile taur sunt mame model.
De ce lucrul asta imi aminteste de zicala "exceptia confirma regula"? 
Irda spune:
Buna dimineata fetele!
In primul rand LA multi Ani (lunishoare) , sarbatoritilor de azi!
EVA CHRISTINA ** [ Oana C ]
ANDREEA CODRUTA ** [ nicoll mada ]
NICHITA ** [ Cezara08]
SA fiti sanatosi, cuminti, si norocosi!
Ce credeti ca fac eu la ora asta crancena?!
Tocmai terminai de citit ultimul capitol la odisee..........si m-am emotionaaaaat!!!!
Doamne ce vremuri.....doruri, dureri, Braxton-Hicks si de-alea pe bune
, nerabdare sa ne cunoastem minunile din burtici......nerabdarea minunilor sa ne cunoasca (printre care si zgubi a mea
), .....si in final extazul de a fi mamici!
Am tras o portie de bazaiala si acum parca mi-e dor de un pui mic in burtik! DA las' ca vine el bebedoiul si atunci sa vedeti ce ma mai plang de .....diverse!!!
Rusine sa-mi fie
, dar n-am mai apucat sa scriu de ceva vreme, asa ca urez retroactiv tuturor bebeilor care au mai aniversat o luna LA Multi Ani! Sa fie cuminti, sanatosi si mancaciosi si sa aiba parte de tot ceea ce le poate oferi viatza bun! 

Anuntam si noi PRIMUL DINTZISHOR AL DARIEI IESIT PE 20 APRILIE!!!!!
Frate-su ii calca pe urme asa ca in maxim 2 zile cred ca anuntam si D2-ul, ca astia apar in gasca
!
DAria e maraita cat incape, dar macar imi doarme noaptea.......o mai alerg eu prin patutz...isi mai pierde suza si daca n-o gaseste cam chitzaie, dar in mare e ok!
Cu mancatul nu se omoara, dar nici nu ma urc pe peretzi ca n-ar manca suficient, merge in picioare tinuta de o manutza si ieri pe 28 a facut primii 2 pasi singurica....era in patutz la ea cu spatele la o margine de pat si si-a dat drumul la maini si a mers pana la marginea opusa (pe latimea patutzului). Oricum la ea in patutz se simte cel mai bine asa ca acolo face tot felul de "acrobatzii" ca sa zic asa! Cu primii pasi prin camera probabil mai asteptam pana prinde ceva curaj.
Poze o sa mai punem azi sau maine, sa vad cum mai gasesc ceva timp.
VA pupicesc si ma bag si eu la nani!
Irda
si bebe Daria 13 iulie 2005
Poze Daria 
Irda spune:
Gesi, vad ca nu sunt singura care bantuie pe la ora asta pe Dc!
Super sunt povestioarele tale, iar iubita ta bebelusha o frumoasa cu ochii de albastrele!
Pupicei de la noi pentru mamica scriitoare, indragostita de puiul ei (cum suntem toate mamele dealtfel, fiecare in felul ei)!

Irda
si bebe Daria 13 iulie 2005
Poze Daria 
Oana C spune:
Iar am ramas mult in urma cu cititul 
Urez si eu din ce evenimente am prins in ultimele pagini:
FELICITARI PENTRU DINTISORII COPILASILOR: DARIA SI DANI !!! MULTI INAINTE SI FARA DURERI!
Multumim pentru toate urarile si felicitarile. 

Eva si-a revenit complet azi. A dormit dupa orarul ei de pina duminica trecuta, a fost vesela, a mincat bine, am fost in gradina botanica si am facut poze ... Totul a decurs normal.
Cristina, chiar daca nu am crezut in asta pina acum, si nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva, dupa ce mi-ai spus tu de faza cu deochiul, ma bate un gind fff tare sa nu cumva sa o deoache sau cine stie ce energie negativa sa aiba asupra ei.
Albinutzza, o sa pun si o camera video (daca o mai primesc la noi
), dar trebuie sa mai negociez cu sotul, pt ca el nu e de acord cu asa ceva, sa o spioneze pe maica-sa.
Dede, cam asa e si programul Evei. Cu deosebirea ca in loc de san, Eva bea formula (150-180ml) dimineata si seara, plus inca 120ml inainte de somnul de dimineata si somnul de dupa-amiaza.
Emanuela, nu pot sa o hranesc mai putin si mai rar. Pt ca Eva nu maninca mai mult de 120-150g la o masa; si 150g e sarbatoare cind maninca; deci maninca putin. Ea are 3 mese principale (mic dejun, prinz si cina) si una de snack dupa-amiaza, intre prinz si cina - care este vreo 90-100g de (sos) fructe cu 1 biscuit mic. Biberoanele cu formula nu le consider mese, pentru ca Eva bea putina formula deodata (max 600ml/zi) si nu bea apa mai deloc. Sucuri nu ii dau, pt ca au calorii goale si vitamine f putine (vit. C si-o ia din fructe).
In plus, Eva are vreo 82cm si 12kg, deci ar trebui hranita dupa necesitatile corpului ei (ceea ce eu nu fac, o hranesc dupa necesitatile virstei).
Ea are deja un program de somn si de mincare f bine stabilit, dar dupa ce o vede pe socrosienie se da totul peste cap citeva zile 
Azi, dupa cum spuneam mai inainte, si-a revenit complet.
Fetele, multumesc mult pt raspunsuri 
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
ema.nu.ela spune:
Oana,
sa stii ca la varsta asta laptele se considera masa si nu lichid. pt ca tine de foame la fel ca si mancarea si sta in stomacel pana se digera cam 3-4 h. deci mai mult decat fructele de exemplu.
eu din ce-am citit si primit sfaturi de la pediatra am inteles ca e mai bine la varsta asta sa manance mai rar (adica 4 h) si mai mult decat mai des si mai putin, desi aceeasi cantitate. ca sa nu stea stomacul tot timpul ocupat cu digestia.
dar daca tu zici ca evei ii prieste programul de masa pe care i l-ai facut...mie sincer asa des mi s-ar parea obositor si pt mine. de ex maria cand iese in parc sta si cate 5 ore incontinuu. si-i dau doar o masa. daca ar fi sa-i dau 2 mi s-ar parea mai complicat.
ce vroiam sa te intreb: pediatra ta ce ti-a recomandat apropo de program de masa? ca eram curioasa care sunt sugestiile din state. am si eu o prietena acolo cu bebe de 3 ani da ea zice ca a uitat ce facea la 9 luni.
oricum tu stii cel mai bine ca mamica ce e cel mai bine pt puiul tau. noi ne dam cu parerea cand ne-o ceri :)
sa stii ca si maria a avut acum vreo 3 luni 3 nopti in care s-a trezit f des. fara nici o explicatie. fara dinti sau altceva. si a trecut la fel de brusc cum a aparut. mai au si ei faze.
eu nu cred in deochi, dar bona zice ca daca vreau sa nu se deoache copilul sa-l imbrac cu body pe dos. eu nu-l imbrac dar incearca cand mai vine soacra pe la tine :)
mamaica de maria, 8 luni si 3 saptamani
delia grozav spune:
Yasmari ma bucur ca te-am bine dispus. Nu m-am mai uitat de mult la un meci pentru ca nu am timp si pentru ca ma ambalez rau cum am patit-o si acuma.![]()
Ella intr-adevar Adi e tare mamos si eu ii dau nas cam mult
.
Giana, Emanuela, Monai si poate am uitat pe cineva
, multumesc de raspuns legat de Milumil 3. In principiu nu ingrasa daca nu ii dai mai mult de 500-600 ml pe zi si papa ce trebuie.
Poze
www.dropshots.com/day.php?userid=96354&cdate=20060401&ctime=072944" target="_blank"> filmulete
dede, Adi 5ani si Medeea 27.07.2005
delia grozav spune:
Ankak de Mustela am auzit numai lucruri bune, si chiar daca sunt scumpe produsele tin mult. Ma bucur ca te intelegi cu soacra, intr0advar important e sa fie bebe sanatos si fericit.
Despre bone eu pot sa va spun ca la Adi am avut una de milioane desi am avut si eu mari, mari emotii si indoieli inainte sa vina. Din pacate nu mi-am permis sa o mai tin ca imi prindea tare bine si la Medeea, si acuma are alt angajament. Insa pe Adi il iubeste si acuma cel mai mult
.
Asa ca eu cred ca o bona poate fi o alegere la fel de buna ca bunicii sau chiar mai buna uneori pentru ca ei iti permiti sa ii spui altfel lucrurile decat unei rude.
Poze
www.dropshots.com/day.php?userid=96354&cdate=20060401&ctime=072944" target="_blank"> filmulete
delia grozav spune:
Gesy si mie imi plac tare mult povestile tale
.
Irda si tu ai un stil inconfundabil de a povesti despre Daria. Felicitari pentru realizari!
Oana ma bucur ca si-a revenit fata. Deochi, energii negative, ceva de genul asta tot a fost.
Eu chiar nu mai vreau sa va plictisesc cu peripetiile mele cu bunica, si nici nu ma mai las prost-dispusa de toanele ei.
Poze