Burtici, cat lapte beti?
Raspunsuri - Pagina 2
adelapop spune:
nokia tot ce pot sa iti spun este ca am facut ecografia morfologica de la 15 saptamani din care a rezultat ca IR -urile adica irigarea placentei ...habar nu am cum as putea sa le spun sa intelegi cat mai corect.......ideea este ca aceste IR-uri erau marite si nu se iriga bine placenta
am facut un tratament o luna de zile si acum este totul bine
mergi si discuta cu dr tau ca dupa cate stiu eu aceste tratamente se fac numai la o anumita varsta a sarcinii iar tu esti micuta cu sarcina
ce retard de crestere are? cate zile??
iti doresc succes sa se rezolve totul, oricum sa stii ca un bebe mai mic la nastere nu inseamna si un bebe mai putin sanatos. dar oricum daca tot ai aflat incearca sa rezolvi problema
27+
quote:
Initial creeata de Nokia
Buna seara, dragi burtici si mamici
Tocmai am citit acest articol:
http://www.evz.ro/article.php?artid=257381
Vitamina D si greutatea bebelusilor
27 Aprilie 2006
Ramona Samoila
Femeile insarcinate care nu consuma suficienta vitamina D pot naste copii cu o greutate mai mica.
Se arata intr- un studiu publicat in "Canadian Medical Association Journal", care a comparat bebelusi nascuti de 300 de mame cu o alimentatie bogata in lapte sau in suplimente cu vitamina D.
Femeile care beau mai putin de 250 de mililitri de lapte pe zi au un nivel mai scazut de vitamina D si de proteine decat cele care consuma o cantitate mai mare.
Pe de alta parte, la fiecare 250 de mililitri de lapte pe zi, greutatea bebelusului poate creste cu 41 de grame, mai spun cercetatorii de la McGill University din Canada. In plus, laptele intareste sistemul imunitar al bebelusilor si ajuta la dezvoltarea neurologica a acestora.
Una dintre ingrijorarile cercetatorilor americani consta tocmai in faptul ca unele femei sunt sfatuite sa consume mai putin lapte in timpul sarcinii, din diferite motive, precum intoleranta la lactoza sau dorinta de a preveni diverse alergii.
Eu beau lapte in fiecare zi, ptr. ca imi place, dar bb-ul meu prezinta un usor retard de crestere, asa ca acest articol chiar m-a pus pe ganduri,........ sa fie ceva cu bb??
Voi ce parere aveti? E adevarat sau sunt fabulatii?
Eu ma declar foarte ingrijorata
Alina, 15sapt+
Un sut in fund, un pas inainte!
Nokia spune:
Fetelor, va multumesc mult ptr rsapunsuri
Si eu care credeam ca beau mult lapte
, dar un litru pe zi nu-imi amintesc sa fi baut. Cam 700ml maxim. Dar cum spuneam il beau ca-mi place
adelapop bb-le meu este cam cu o saptamana mai mic. Sunt putin speriata ptr ca este al 3-lea copil, ir ceilalti 2 n-au avut aceasta problema![]()
Dr. spune ca-i ok, dar eu ma tem.....
Daria eu iau ulei de peste cu vit E. In plus iau si prenatale, dar recunosc ca nu le-am luat cu strictete ca la primele sarcini si le-am mai sarit. Am intrebat dr. daca se le mi iau si mi-a spus ca daca mananc multe fructe si legume, nu-i nevoie.
anya am ramas perplexa cand ti-am citit mesajul
Important este ca ai 2 copilasi sanatosi, sa iti traiasca
bogdanai nastere usoara si bb sanatos. Sa ai multtttt laptic

offtopic: Mariana cum te descurci cu 3 puisori? Citeam la un subiect, ca ti-l doresti si pe al 4-lea
si asta m-a incurajat, m-am gandit ca nu-i chiar asa greu precum pare din exterior
Alina, 15+
Un sut in fund, un pas inainte!
microbu spune:
buna dimineata, fetelor!
sunt o graviduta prea grijulie , zic eu....si as vrea mult de tot sa ma ajutati pt ca am o mare dilema: la capitolul lactate/branzeturi pe care NU trebuie sa le consumam in sarcina din cauza listeriei/toxoplasmozei face parte oare si telemeaua asta noua? medicul mi-a zis fara specialitati fermentate, fara mozarella, cas, etc si mi-e jena sa-l sun sa-l intreb atata lucru.
poftesc foarte tare la telemea cu rosii si nu stiu ce sa fac, daca ii fac rau lui bebe?
Monnica spune:
Buna fetelor
Eu din saptamana 28, dupa ce am scapat de greturi beau aprox. 750ml de lapte pe zi. Credeam ca beau mult dar se pare ca nu. Cert este ca bebe nu a avut niciodata retard in dezvoltare.
Nokia, eu cred ca acest retard nu are nici o legatura cu laptele, asa cum zice Adelapop are legatura cu IR-urile. Adica cu alimentarea corecta a bebelusului. Un retard in dezvoltare poate fi semnalul unor IR-uri crescute. Dar daca doctorul le-a masurat si a zis ca este ok, nu ai de ce sa iti faci griji.
Microbu, daca telemeaua nu este maturata sau pasteurizata exista riscul imbolnavirii cu Listeria, eu asa am citit. Cel mai bine este sa cumperi telemea ambalata pe care scrie ca este maturata, adica aia tare si cam nasoala :).
Monica
34+
osna spune:
eu nu pot sa beau lapte,oricat m-as chinui.simplu,cu cacao,cu miere...iau 2-3 guri si simt ca nu mai merge.in schimb mananc iaurturi si branza la greu.am facut joi ultimele analize si totul este bine,bebele normal dezvoltat pentru varsta lui.
21
tasia spune:
Buna fetelor
Nokia imi pare rau daca bb tau e mai micutz, pana la nastere se pot schimba multe, poti sa nasti un dolofan chiar
. Cred ca daca iti vei lua suplimentele si vei papa de toate o sa isi revina bebe cu siguranta, fii optimista !
Eu beau zilnic latpe, cam 500 ml, cu fulgi dimineata sau pe parcursul zilei. Am toate analizele ok, dar nu cred ca se datoreaza laptelui. Totusi nu cred ca ar trebui sa il excludem din meniu, si nici celelalte lactate, bineinteles cele din magazin.
Sa ai o sarcina usoara si un
sanatos
18 + cu 
silvi_2005 spune:
Hello tuturor, eu in perioada sarcinii, mai ales in ultimul trimestru am baut aproape doi litri de lapte pe zi, avea aciditate f mare si laptele mi-o ameliora. Bebele meu s-a nascu cu 3900 gr si 58 cm si la trei zile isi intorcea capul de pe o parte pe alta stand pe burtica, e f puternic si acum si se dezvolta f bine. Nu stiu daca laptele a avut vreo legatuta determinanta dar cred ca aportul de calciu e f important pt dezvoltarea bebelusului. Sa aveti o sarcina usoara si sa nasteti cu bine, pupici
Silvi
amiss_zip spune:
Draga Nokia faptul ca bebelush-ul tau era cu o saptamana mai mic la masuratori decat varsta gestationala nu reprezinta "retard" in crestere!! Este foarte normal sa oscileze. De retard vorbim deja de la 3-4 saptamani in sus si in anumite momente cheie ale sarcinii.
La noi la 23 de saptamani bebica avea 23 de saptamani si cateva zile, la 28 avea 26 si 5 zile iar acum la 31 de saptamani si 3 zile avea ghici cat?! 31 si fix 3 zile!! Nu iti mai fa griji . Iar laptele nu influenteaza cresterea lui bebe, asta e parerea mea.Eu am baut lapte inca din semestrul doi dar nu chiar in fiecare zi. Beam cam de la 2 cani la un litru cel mult, si evolutia a fost cum vezi si tu mai sus. Bebe isi ia tot ce are nevoie de la tine ...tu trebuie sa bei lapte si sa asimilezi calciu ca sa nu te "suga de tot ce ai
" si sa ramai tu cu lipsuri foarte mari in organism...vitamine, Ca, (nu vb de acid folic sau fier...astea se iau oricum
suplimentar in sarcina) etc.
Mult curaj si nu iti fa griji! Succes la urmatoarea masuratoare. Ai sa vezi ca va recupera bebelushul

31+
microbu spune:
Monnica, multumesc mult pt informatie.
Mi-era teama de raspunsul asta, cu Listeria nu e de gluma.
17+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/microbu_microbu/album?.dir=4360re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
emiliapop spune:
Eu beau seara o cana cu lapte cald ca ma ajuta sa dorm beton toata noaptea!
Apoi dimineata cam 150 gr. de iaurt cu cereale, putina branzica in timpul zilei, putin laptic in cafeaua fara cofeina la pranz si cam atat sper sa fie de ajuns!![]()
Nu stiu cum beti voi 2 litri de lapte pe zi, ce nu mai beti apa deloc decat lapte?
emilia 27 si 
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;28/st/20060804/dt/7/k/90af/preg.png