Burtici, cat lapte beti?

Burtici, cat lapte beti? | Autor: Nokia

Link direct la acest mesaj

Buna seara, dragi burtici si mamici

Tocmai am citit acest articol:
http://www.evz.ro/article.php?artid=257381

Vitamina D si greutatea bebelusilor
27 Aprilie 2006
Ramona Samoila

Femeile insarcinate care nu consuma suficienta vitamina D pot naste copii cu o greutate mai mica.

Se arata intr- un studiu publicat in "Canadian Medical Association Journal", care a comparat bebelusi nascuti de 300 de mame cu o alimentatie bogata in lapte sau in suplimente cu vitamina D.

Femeile care beau mai putin de 250 de mililitri de lapte pe zi au un nivel mai scazut de vitamina D si de proteine decat cele care consuma o cantitate mai mare.

Pe de alta parte, la fiecare 250 de mililitri de lapte pe zi, greutatea bebelusului poate creste cu 41 de grame, mai spun cercetatorii de la McGill University din Canada. In plus, laptele intareste sistemul imunitar al bebelusilor si ajuta la dezvoltarea neurologica a acestora.

Una dintre ingrijorarile cercetatorilor americani consta tocmai in faptul ca unele femei sunt sfatuite sa consume mai putin lapte in timpul sarcinii, din diferite motive, precum intoleranta la lactoza sau dorinta de a preveni diverse alergii.

Eu beau lapte in fiecare zi, ptr. ca imi place, dar bb-ul meu prezinta un usor retard de crestere, asa ca acest articol chiar m-a pus pe ganduri,........ sa fie ceva cu bb??
Voi ce parere aveti? E adevarat sau sunt fabulatii?
Eu ma declar foarte ingrijorata

Alina, 15sapt+

Un sut in fund, un pas inainte!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Ha-ha,Nokia,acum inteleg de ce in tarile scandinave bebeii au o greutate considerabila...

In plus aici se recomanda vitamina D tuturor gravidelor din luna noiembrie pina in februarie...(perioada cea mai neinsorita a anului)

numai bine
Mariana

mama Monicai(1998),a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Alina, se recomanda(cu unele exceptii) a se consuma intre 600-900 ml lapte/zi + alte lactate.
Personal consum intre 1-2 l/zi, de obicei sunt 2l(cu unele exceptii raman la 1l/zi). Cu toate acestea eram sub limita normala a calciului(asimilez greu calciul - problema veche). Medicul mi-a spus sa iau ulei de peste(capsule) cu vit. D timp de 10 zile/luna si asta ma ajuta.

Ce vrei sa spui prin "retard" de crestere? Mai bine vb. cu medicul tau.
Si a mea e un pic mai mica dar in limitele normale corespunzatoare varstei sarcinii(nu o sa fie grasunica), e normal, fiecare copil se dezvolta in ritmul sau daca nu sunt probleme de alta natura(alimentatia necorespunzatoare a mamei sau medicale).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Eu beam cam 2 litri de lapte pe zi cand eram insarcinata daca nu mai mult. Dar luam in paralel si vitamine pentru gravide care contin si calciu si vitamina D.

Dezvoltarea cred ca a fost ok pentru ca la 36 saptamani si 4 zile cand s-a nascut a avut 2600g, ceea ce o inscria la prematurii mari.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cu sau fara legatura cu greutatea, eu am baut cam 2 l de lapte pe zi dupa ce-am scapat de greturile de la inceput si bb a avut 4400 g.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Nokia si mie mi-a recomandat dr sa beau laptic; si m-am conformat: beau pana intr-un 1l/zi. Eu credeam ca e ok numai ca la analizele pentru ultimul trimestru calciul mi-a iesit dezastruos...asa ca dr m-a trecut pe supliment de calciu. Deci ar fi bine sa bei laptic iar cat despre greutatea bebelusului eu zic ca fiecare creste in etae diferite asa ca nu trebuie sa-ti faci griji, mamico.

Roxana 34sapt si Catalin
POZE CU MAMI SI BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nici macar o gura de lapte. Nici iaurt, nici branza prea multa. Sincera sa fiu nu stiu de unde au luat copiii mei calciul si nici eu n-am avut probleme. N-am mai pus gura pe lapte de cand aveam 6 ani.

Am 2 copii si nu am luat vitamine decat din luna a 7-a. Analizele au iesit tot timpul in limite normale.
I-am nascut normal (cu provocare) la 38 de saptamani si au avut 3.500kg si 52 cm, apgar 10.

Nu zic sa nu beti lapte. Dar nici nu faceti o psihoza din bautul in cantitati industriale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Nici eu n-am baut lapte ... Am incercat, dar imi face rau la stomac, in special pe perioada sarcinii ... Altfel il mai suportam, dar numai rece ... In schimb mananc in fiecare zi branza, cascaval, unt, si destul de des smantana sau branza de vaci. Cu analizele de calciu am stat intotdeauna bine, si nici n-am avut probleme cu oasele ...

Sunt curioasa cum o sa iasa bebe ... mai am 2 saptamani si o sa vad :)

Oricum, nu cred ca e obligatoriu sa bei lapte, calciu si vitamina D se pot lua si din alte surse ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

ioi fetelor, yo beau lapte cam o cana la 2 zile. Iaurtul nu-l mai suport, cascavalul nici atat, smantana cica nu mi-e recomandata ca are prea multe grasimi. deci.. o sa-mi iasa analizele mai rau ca la o rahitica ? Daca ar fi dupa dr mea m-ash umfla de atatea pastile de vitamine, minerale, acid folic, iod si o mai stie mumasa; ca mi-a dat toate astea inainte de ami face analizele. asa ca... din cand in cand mai bag cate una(acid folic zilnic), dar nici chiar in fiecare zi tot sertarul...Vad pe unghii ca n-am lipsa de calciu, le am lungi si tari .

Dbunny 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

eu in primele lui nu prea puteam sa mananc mai nimic....mai beam cate o cana doua de lapte...dar f rece de la frigider ca altfel imi era greata de el....acum beau cam o cana pe zi plus ceva branzeturi....mai un iaurt....si am facut prin luna 7-a o cura de calciu cu vit D.....la ultimele analize care le-am facut acum 2 sapt totul a fost in regula asa ca sper sa nu ma trezesc cu lipsa de calciu in dinti dupa ce nasc(tin cam mult la dantura mea si ma laud ca nu am nici o carie)
eu cred ca depinde f mult si de organism si de alimentatie si de materialul genetic... cum evolueaza asa ca studiile respective nu sunt concludente pt fiecare.....

38

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

Dbunny si eu la inceputul sarcinii era tot pastile si pastilute ca ma luau prietenii la misto' ca o sa fac un bb care o vrea sa manance numai mancare pt astronauti....meniul meu continea mai multe pastile decat mancare.....si cred ca rau i-a facut ca e dezvoltat normal si la ultimul control era in grafic(vad ce mai imi zice doc maine cand ma duc din nou la control....)si e f vioi si miscaret si cateodata ma satur de cat se tot misca si se impinge si imi terorizeaza organele interne.....
daca nu poti manca mai bine, zic eu, ia pastile ca sunt sumplimente nutritive nu medicamente(drugs)....aasa ca rau nu fac....

38

Mergi la inceput