Smecherasi de iulie-august 2004 (176)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Olivia, febra nu mai fac de o saptamana si 2 zile, ....eu ma gandeam sa nu ma fi lovit Doamne Fereste un TBC pulmonar, ca imunitatea mea e cam varza dupa atata hamaleala, io nu-s obisnuita sa tusesc atat, in viata mea n-am prea tusit si acum de aia am morcovul cat casa, ca nici raze nu pot face cel putin deocamdata, dar zau, decat sa -l expun pe Danut, renunt la celalalt (Doamne Iarta-ma pt gandul asta) si fac razele alea odata, macar sa ma calmez ca nu-s infectata. In Romania e o boala mai comuna ca gripa se pare, iar Timisul e pe primul loc in tara la cazuistica, din cauza de oameni care nu se trateaza si uite asa umbla telea lelea bombe umblatoare pe strada.
Deja am si o jena in gat de la atata tuse si-s ragusita.
Clar, nu mai rezist asa, marti ma prezint la raze, miercuri la chiuretaj si uite asa o sa multumesc cuiva pt ce viata faina am eu :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Lia ..uite ca la TBC ..nu ma gindeam,pt ca aici se considera eradiacata......nu ma speria...Luca nici macar nu-i vaccinat ...
in caz de TBC simptomatologia este: tuse persistenta, cu sputa galbe-verzuie..mai ales dimineata, febra si transpiratii nocturne, oboseala, lipsa poftei de mincare insotita de scadere in greutate.
Poti face examen al sputei (cultura)..dar rezultatul il ai in citeva saptamini..Dr ce zice?

As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Olivia, aici nu e deloc eradicata boala, dimpotriva, numai eu stiu cateva cazuri, si nu-s cazuri sociale, adica nu-s oameni saraci si prapaditi, ci oameni cu un statu solid chiar, dar care au avut nesansa sa se infecteze (apoi pe fondul imunitatii scazute la un moment dat au dezvoltat tb activ). Dr mea de familie zice sa nu ne gandim la ce-i mai rau, dar eu sunt eu...pun raul in fata. Febra sau subfebrilitate nu am, obosita sunt dar in situatia data nu vad cum as putea fi altfel, lipsa de apetit am, dar iarasi, nu e exclus sa fie de "vina" stresul avut cu boala lui Danut, apoi a noastra, apoi sarcina, apoi a venit brusc caldura si am asa o astenie....
De aia vreau sa merg neaparat la raze, ca ma tem, pt siguranta lui Danut, si daca D-zeu nu-mi da alta sansa, o sa renunt la sarcina si ever never nu mai raman gravida.
Cu scutecele, ti-au mai zis si fetele, iti mai zic si eu, folosesc doar Libero up&go marimea XL, si pampers nr. 5 (de la 13 kg in sus).
A facut Danut o amestecatura la cina azi....a mancat biscuiti, pufuleti, paine cu unt, 50 de ml lapte, mar, para, banana (cate un coltisor din fiecare), si apa. Poimaine mergem la bunici, poate ne punem pe picioare amandoi, eu cu tusea, el cu apetitul, asa ca de 1 mai sa sarbatorim si noi mai happy, ca mi-a ajuns stresul asa continuu pana-n gat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Danut e exemplar pe strada...nu o ia razna deloc. Merge langa mine, sau inaintea mea, insa nu in goana, la traversare astrazilor ma ia el de mana, daca-l strig vine imediat langa mine, in parc nu trage de jucariile altora fara sa-mi ceara voie, nu pleaca asa aiurea fara sa ma anunte (vine, mi se posteaza sub ochi, sau ma trage de mana daca vorbesc cu cineva, si-mi arata unde ar dori sa mearga) si asa, per total, e mult mai intelegator si cumintel si in casa, nu mai face crize, nu da cu lucrurile de pamant, doar cu jucariile lui, nu rupe, decat servetele de hartie, se mai si joaca singur la masuta lui de lemn sau pe covor, nu ma mai solicita asa mult, desigur nu ma astept sa stea singur cu orele, insa cateva zeci de minute, 20-30 ne intelegem, negociem, e rezonabil.
Asa ca eu nu mai am ce-i reprosa, s-a schimbat/maturizat psihic foarte mult, si chiar daca nu vorbeste compenseaza pe deplin pe alte parti, are umor, stie cand glumim si cand nu, glumeste si el chiar, are o sensibilitate aparte, stie cand mi-e rau, cand nu e cazul sa forteze nota....
Faza cu mancatul ma sperie, ma gandesc sa nu se debiliteze, sa-si strice imunitatea, sa se malnutreasca, in mijlocul mizeriei de viata la oras trebuie sa fii robust altfel te doboara ba una ba alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Lia..eu zic sa nu te gindesti la rau...ai trasnpiratii nocturne? Daca vrei sa pastrezi copilul...nu te duce la radiografie...Daca l-ai contaminat pe Danut...oricum ai facut-o pina acum...deci? Nu o sa-ti para rau daca o sa-ti spuna ca este sanatoasa? Si in alta ordine de idei..se face testul la tuberculina si daca acesta este pozitiv...atunci se face radiografia! Auzi dar tu nu te poti duce si la alti dr..sa vezi si alte opinii?? Zic si eu...

As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Roxi mai ajuta-ma cu ceva..spune-mi unde se gasesc olite si cadite din plastic....Am dat comanda la o matusa (pt ca Luca sa le aiba deja la sosire..astea-s urgentele!)..dar as vrea sa-i sugerez si magazinul...ei nu mai au copii mici de mult timp


As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

am vazut tunsulicea, pe maia care se arunca pe jos (nu si in poze...), pe ina la ski si parc-am mai vazut ceva da' am uitat. bey, io vad ca voi v-ati uitat numa la mancare, muntii nu v-au placut. deh, exact ca la lcu' rosu' cum zice soacra-mea
no, va pup, de maine ma reintorc si eu la munci asa ca intru mai des

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineatza!
Olivia, am scris mail.
Lia, astea NU sunt simptome de TBC. de ce nu te duci tu la pneumoftiziologie sa vorbesti cu un medic? da linistit, nu sa dai buzna si sa ceri radigorafie. sa iti explice care sunt simptomele, sa ii explici ce ai, sa iti ia proba pentru analiza sputei si dupa aia mai vorbim de radiografie pulmonara. intre timp ajungi si la ginecolog, faci o eco pentru confirmarea sarcinii si o analiza bhcg si cu asta basta. hai, gandeste rational si lasa verdictele astea pe care le urasti dupa 5 minute.
a fost liniste ieri seara....schimbu III cam slabut cam slabut!
ma apuc si eu de treaba....revin!
o zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Hristos a inviat!

Eu nu vreau sa mai aud de mersu cu masina....cred ca in curand o sa devin fan tren.Cand ne-am intors de la parinti am facut 14 ore cu masina....scazand 3 ca am oprit si prin Sinaia...dar nu mai vreauuuu....

Am apcat sa vad si eu cateva pozici...
Andreea, m-ai omorat cu peisajele alea...foarte frumos.
Roxana, vazut marmotzica...hehe, si Andreea culege toate papadiile care-i stau in drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Buna dimineata!
Eu pot sa dau doar raportul convorbirilor telefonice cu Matei- "Mama, mamaaaa, hai..." si un sunet ce imita perfect purceii , ca are soacra mea 12 purcei de doua saptamani si Matei e in culmea fericirii!

PHILIP, eu m-am delectat cu pozele de la munte, superbe peisaje si personaje. Si chiar m-am gandit la cheile Bicazului si la Lacul Rosu, ca mi-e tare dor de munte!

ROXI, tu m-ai imbolnavit cu marea, as veni pe jos pana acolo, n-am fost de trei ani si efectiv sufar! Despre Pat, o frumusete de baietel!

LIA, hai incearca sa fii mai optimista, stii tu, gandurile bune atrag si lucrurile bune in jurul tau! Mergi la un specialist, cum ti-au spus si fetele!

MITZURA, Matei ba merge linistit pe strada doua ore (timp in care-i vorbesc non-stop si-i distrag atentia cand vrea sa-l iau in brate), ba se lasa in genunchi, tipa sa nu-l tin nici macar de gluga, se baga in tufisuri dupa pisici, caini sau pasarele.

Despre scutece, noi folosim de mult Pampers 6 si chiar voiam sa ma plang ca nu-i mai vin cum trebuie, il gasesc dimineata ud si mai mari nu sunt. Deh, Matei arata ca barbatii insurati, cu o mandrete de burta in dotare!

Gata vizita la voi, trec la treaba!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabrielab_ro/my_photos
Mami+ MATEI-GEORGE (23.08.2004)
Povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36243

Mergi la inceput