Mamici de martie - aprilie 2006 (64)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Fetelor din Germania/Austria,

Se vede treaba ca aceste consulate romanesti au reguli diferite in functie de tara unde sunt amplasate, desi reprezinta o singura tara:ROMANIA!!

Mie aici in Suedia ca sa-mi faca certificat romanesc de nastere pt.copii mi s-a cerut intotdeauna si certificat de casatorie ROMANESC!!Pai asta e o aberatie,eu avind dubla cetatenie,casatoria avind loc in Suedia cu cetatean suedez si oficiata de starea civila suedeza !!
Probabil mai scot si ei un ban din asta fiindca e ridicol sa mi se elibereze certificat de casatorie romanesc(adica eu am acum 2 certif. de casatorie eliberate de 2 tari diferite!!!!!!!!!!) si sa mi se inregistreze casatoria la...starea civila a ultimului domiciliu din Romania,unde n-am mai locuit de 10 ani!

Importante nu sunt cele 2 saptamini,ci sa nu cumva sa treaca 1 an de la nasterea copilului si sa nu aiba certificat de nastere romanesc,fiindca atunci ...se elibereaza NUMAI din Romania!

numai bine tuturor
Mariana

mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

Fetelor, pe mine m-ati uitat?
Mariana, o sa te rog pe tine sa ma adaugi si pe mine pe lista de gravidutze - inca ma numar printre ele. As edita eu lista, dar habar n-am cum se face.
Datele mele sunt:
Serendipindity ()/ D.N.28.04.1980/ UM=17 IULIE/D.N.Bebe 27.04.2006/Bucuresti-Maternitatea Giulesti/Dr. Adriana Coroama

Sa va mai zic ca am fost azi la doctor si mi-a zis ca am colul moale si se vede si o urma de dop gelatinos, semn ca ar trebui sa nasc zilele astea. Doamneeeeeeeeeeeeeee, ce emotii am!

Inca ceva! Va intrebam in capitolul precedent daca rudele pot sta cu tine, pe perioada travaliul. O prietena care a nascut pe 2 aprilie la Giulesti mi-a zis ca pe atunci toata maternitatea era in carantina, din cauza aviarei si nu avea voie sa primeasca pe nimeni in vizita. Abia seara daca reusea maica-sa sa intre, dupa ce mituia portarul.

39+5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

serendipindity, te-am adaugat eu la listuta ... am vrut sa fac o proba sa vad daca reusesc si uite ca mi-a mers . Ce nu stiu ... bebele tau e fetita sau baietel si numele lui (asta daca stii deja)

Noi suntem bine, intram in fiecare zi pe forum sa va citim doar ca avem tare putin timp si pentru scris. Iulia mea e tare agitata si cand nu doarme (asa cate o ora-doua daca am noroc) trebuie sa mergem la plimbare si uite-asa batem toata ziua orasul. Noaptea nu mai vorbesc ... facem cu schimbul, cand mami, cand tati cand bunica
In rest ca toata lumea, ne luptam cu constipatia si cu colicii dar speram sa le dam de capat cat mai repede.

Aida_O, noi iti tinem pumnii sa ti-o vezi pe Alexandra cat mai repede si sa ai o nastere la fel de usoara cum a fost a mea

Anamaria de Iulia (23.03.2006)

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Ema, ma duc si eu la pediatru in 2 mai, cine afla prima, spune!!

Mariana, multumesc de raspuns!! am dormit azi dupamasa 3 ore, ca a stat soacra-mea cu oana, doamne, ma simt alt om! Sa vedem daca asta mica sare si azi peste mese. Azi a avut o deosebita foame!! (am citit in tz-shpele carti pe care le am, ca intre sapt 4-5 au un puseu de crestere si nu le ajunge mincarea nicicum. Sa vedem.
O sa caut lactobacillus reuterin, sa vad daca gasesc. Adevarul este ca si io-s constipata, mi-e o groaza sa maninc fructe, si mi.e ca si din cauza asta are fata dificultatzi!!

Dianad, baby drink este produs romanesc?

Cosmina, mie moasa mi-a zis sa nu folosesc servetele umede, ca se dezvolta bacterii in pachet imediat ce l-ai desfacut (mediu umed si caldutz) si mi-a zis sa o spal cu servetzele uscate muiate in apa, si eventual ceva ulei (demigdale de la Weleda, de ex). Si dupa curatenie, cremitza, sau iar ulei din ala. Oana nu a avut nici o problema cu fundutzul...
Cu cert de nastere romanesc uite aici pe site-ul consulatului de la Bonn. http://consulat-bonn.ro-de.de/modules.php?name=Sections&op=listarticles&secid=12
Si noi am depasit de mult perioada de 2 sapt!
Nu cdred ca e de ajuns numai carnetul galben, iti trebe geburtsanzeige cu siguranta! Probabil trebe amindoua!

Cat, si nu s-a obisnuit cu babylax? Mie mi-e cam groaza sa nu cumva sa nu mai poata sa faca kk numai cu supozitoare sau asa... Dar daca la Anna Lian nu au fost probleme... O sa incerc!!! Multumesc si pupicei!!
Asa, tebe musai mers cu bebe? Ufff, si ce acte trebe trimise in Ro? Si pasaportul tau? Nu se poate face pasaport separat pt bebe, stii cumva?

Aida, si oricit te-ai informa, parca nu e destul!! Dar trece pina la urma...bafta la doctor!!


Catrinel & Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Gata, ne-am intors de la doctor.

Colul e scurtat, sunt dilatata numai 1cm. Azi am nimerit alta doctora, mult mai finuta, si nu m-a durut asa te tare cind mi-a verificat colul. M-a intrebat daca sunt de acord sa-mi separe membranele (nu sa le rupa, doar sa le separe) si am fost de acord. A spus ca, uneori, separarea membranelor face organismul sa produca prostaglandina si sa ajute la pornirea contractiilor. Asa ca acum asteptam, poate-poate.

Ca sa inteleg mai bine cum e cu separarea membranelor, mi-a spus sa-mi imaginez ca intr-un balon umflat (uterul), avem un alt balon, dar umplut cu apa; ce a facut ea: a bagat degetul si a "dezlipit" membranele celor doua baloane, ca sa nu se mai atinga intre ele.

Deocandata, am vazut ca atunci cind am fost la pipi si m-am sters, parca-parca pe hirtie a ramas ceva putin rozaliu, comparativ cu galbui, cum era acum.

A, si ce mi s-a mai spus: ca daca pina luni nu nasc de bunavoie, luni mi se va face ecografie pentru a se verifica daca bebelina are suficient lichid amniotic pe linga ea. Daca se constata ca nu este suficient lichid amniotic, se trece imediat la inducere; daca lichidul amniotic este in cantitate normala, se face programere pt inducere in urmatoarele doua zile.

Sincera sa fiu, eu nu cred ca o sa astept pina luni pentru ecografia aia. O sa ma fac ca bebe nu misca suficient, si o sa ma duc la spital sapt asta (sunt obligati sa-mi faca ecografie si test de stress, daca ma duc la ei). Pe mine ma sperie chestia asta, sa astept pina luni ca sa verifice ei lichidul amniotic. Ei tot spera ca nasc pina luni, si asa economisesc ei banii pe care asigurarile le-ar plati pe ecografie. Dar nu mai am rabdare pina luni, asa ca daca in doua zile nu apar contractii in urma separarii membranelor, ma infiintez la spital si ma dau ingrijorata ca nu misca bebe. Eeei, comedie.


40+2


Alexandra
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Mara,
Se intimpla chestii paranormale: erai sigur pe listuta. Cum de oi fi disparut... habar n-am :))

Micaalsa, multzam de ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Aida,iti doresc sa iti iasa faza .Oricum ,sper sa te apuce contractiile pina una alta..
Imi amintesc ca soru-mea trecuse peste termen aproape cu 2 sapt ,si era tot la fel de nerabdatoare sa nasca.
Insa atunci cind au inceput contractiile, nu mai vruia sa plece spital, o apucase frica .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Anamaria/Alba-Iulia,iti multumesc f.mult pentru editarea listutei!

Sa stii ca si bebe al meu doarme doar max.2 ore desi nu are colici,dar asa a fost la toti copii mei pina la virsta de 6 luni...Sper ca la voi sa nu dureze asa de mult...


Mara,sigur ca nu te-am uitat!Se pare ca cele 2 luni si 11 zile de nopti nedormite cum trebuie isi spun cuvintul...
Iti doresc o nastere usoara si un bebe sanatos!
Hai,ca nu-i asa de greu,o sa vezi!


Catrinel,daca nu gasesti lactobacillus-ul respectiv poate ca ar fi cazul sa intrebi si la "Reuter"?( fiindca mie denumirea "reuterin" imi inspira mereu...ghici ce!)

Aici se indica sa ne ferim doar de "poamele" care provoaca alergie(capsuni,citrice,kiwi),in rest chiar se recomanda sa mincam fructe!
Ce soacra de treaba ai!A mea din pacate locuieste prea departe ca sa ma poata ajuta in afara de cazurile exceptionale!

Aida,hai ca am vrut sa te mai "las" ca sa nu mai primesti reprosuri de la sotz ca stai calare pe Internet!
DaŽ azi nu mai scapi de mine si-ti scriu chiar si pe forum!

Sotul meu a zis ca aici in Suedia pt. problemuta ta se recomanda gimnastica medicala chiar si la gravide !Pai suedezii sunt maestrii la obligat oamenii sa suporte durerile!M-au scos din pat la exact 8 ore de la cezariana ca sa ma trimita la baie si la micul dejun!!

Ce mai face bebelina ta?

Aici toata lumea are bicicleta!Cind am vazut pt.prima data curtea scolii din oras plina de biciclete am crezut ca se organiza vreo competitie...

Sa stii ca si aici exista scaunele din alea de atasat la bicicleta,dar...problema ar fi capusorul lui bebe care in primele 3 luni se cam..."balangane"!!In plus,in primele 6 luni nu e recomandat sa-l punem in pozitia de sezut din cauza coloanei vertebrale care se poate obisnui in pozitie gresita...

Aoleu,a inceput sa urle bebe si trebuie sa ma opresc aici

va pup
Mariana

mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

...Bebe a adormit din nou...

Aida,

Asa sa le faci la canadieni!(merita,pt.ca ne "fura" din oamenii nostri de atitia ani!)

Bine ca nu esti aici,ca astia nu induc pe nimeni pina in sapt. a-42-a daca totul pare okay cu bb si gravida este sanatoasa!
Eu am nascut fetita fiind aproape in sapt.41!!

Indicele lichidului amniotic trebuie sa fie mai mult de 5,altfel se recomanda cezariana...

Sa dea D-zeu sa nasti usor si natural!
Mariana

mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Fetele din Germania pt certificat mergeti la consulat si vi-l da pe loc (nu neaparat in primele 2 sapt ci pana implineste bb un an...noi am fost cand avea Catrina 6 luni si btw au fost super draguti).
Am fost azi la Wal-mart sa cumpar tampoane de san (din alea de cotton care se spala ca nu le suport pe alea vatoase) am gasit la reduceri de la Safety#1 tot felul de chestii de blocat dulapuri, aragaz etc. (care-mi trebe maxim din cauza de Miel turbat in casa) asta in caz ca va intereseaza si am gasit SUTIENE DE ALAPTAT dintr-un bumbac super misto cu mult mai misto decat tot ce mi-am luat de la Neckermann (13 euro).
Pupici la bebelici***

aida_o nastere usoara si ultrarapida:-)

Mergi la inceput