trosnirea oaselor : Obicei nesanatos?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

da...adevarul e ca nu stiu cat e de nesanatos,insa stiu ca e necivilizat...sorry....
multumesc celor care mi-au raspuns si astept in continuare sfaturi si sugestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

Am si eu o intrebare sper sa nu fie prea stupida : are vreo legatura tremuratul mainilor cu faptul ca ne pocnim degetele de la maini?

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

eu stiu(asa am auzit) ca la batranete iti pot tremura mainile si daca iti pocnesti degetele prea mult.deaia intrebam si de pocnitul spatelui sau al gatului daca e nesanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by ingerash

Am si eu o intrebare sper sa nu fie prea stupida : are vreo legatura tremuratul mainilor cu faptul ca ne pocnim degetele de la maini?

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Astea-s povesti spuse de parinti, pentru a dezvata copiii! Si daca mai ofera si exemple, gen: "vezi ca doamna cutare are degetele ca niste gheare, ca si le-a pocnit mult in tinerete" sau "ai vazut domnul cutare cum tremura, ca-si tot pocnea oasele".....

Foarte amuzante, dar din pacate pot deveni obsesii ale copiilor, deveniti mai tirziu adulti! Cunosc pe pielea mea. Noroc ca stiu acum cam ce si cum. Sint multe boli care pot da tremuraturi sau deformari osteo-articulare, de la boli neurologice la boli autoimune.

Darael a explicat foarte frumos si pe scurt ce si cum. E vorba de "punerea la loc" a osului in articulatie.

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

si eu ma intrebasem de ce "trosnesc" oasele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Nu-si aminteste nimeni de "calcatul" ursului ? De "proprietarii" care veneau cu ursul de lant tocmai in acest scop, pt a calma durerile de spate ale taranilor romani?

Mama si eu avem aproximativ aceeasi metoda. Ne intindem pe covor si vine ursu' (tata) de 105 kg si apasa cu palmele pe langa coloana, de cateva ori, pana nu mai trosneste nimic. N-o fi bine, dar... e bine!
De cate ori ii vizitez pe-ai mei si apare tata, ma intind pe covor.

AMR fix 5 saptamani pana la nunta

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Raza de soare, habar n-am, n-am auzit de "calcatul ursului".Dar mi-ai dat o idee!!Il pun si eu pe taica-meu sa ma "calce", ca are si el vreo 102 kile

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S.razvY spune:

am cautat pe google "trosnirea oaselor" si primul link a fost acest forum, am intrat deoarece imi trosneste piciorul stang la fiecare pas, de vreo luna, fara sa ma doara si am fost curios sa vad ce probleme au si altii legat de acest subiect. Desi linkul se numeste desprecopii am fost placut surprins sa gasesc multi oameni maturi :) ...cat despre mersul ursului, eu stiu alta varianta in care "victima" deasemenea sta intinsa pe covor pe burta si vine ursul si merge pe spatele lui...acest exercitiu nu este recomndat cardiacilor :P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Ce ciudat ca a revenit subiectul in atentia poporului clicaritor dupa atata amar de vreme....

S.razvY – in primul rand, bine ai venit pe DC.

Cat despre piciorul tau, trebuie sa spui mai multe. Unde trozneste – sold, genunchi, glezna, daca este permanent sau doar in anumite pozitii, daca ai avut entorsa, luxatie, intindere ligamentara.... sau orice altceva ne-ar putea fi de folos. Cine stie, poate gasim ceva util si pentru tine.

Oricum, noi nu putem inlocui un examen clinic, asa ca iti recomad o ‚excursie’ la un ortoped bun. Vei beneficia de un examen clinic obiectiv si, in plus, vei putea pune toate intrebarile care te framanta.

Sanatate tuturor !

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S.razvY spune:

pai nu am avut nici o problema cu el, am facut varicela si 3 sapt am stat in pat si apoi m-am trezit cu enervantul zgomot la glezna...oricum nu conteaza pt k a inceput sa mai treaca

Mergi la inceput