trosnirea oaselor : Obicei nesanatos?

trosnirea oaselor : Obicei nesanatos? | Autor: Ana_Alx

Link direct la acest mesaj

Am obiceiul destul de des de a-mi trosni spatele.Stiu ca degetele de la maini nu e bine sa le pocnesti,insa nu stiu de spate.Din cauza ca am serviciul de asa natura ca stau mult la birou ,simt nevoie destul de des sa ma intind ca sa ma dezmortesc si am si o "schema de rasucire" a spatelui astfel incat trosneste destul de tare...
Ce ziceti? e contraindicat? a!si gatul mi-l mai rosnesc uneori....nu stiu,asa ma dezmortesc.
Poate parea hilar ce scriu ,insa accept si eventualele glume daca sunt insotite si de niste sfaturi
mercic mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

nu stiu daca este sanatos, ca nu ma pricep. Dar stiu ca nu suport sunetul. Daca ai acest obicei, ia in calcul si posibilitatea de a deranja alte persoane. Poate mai bine tragi o fugutza la baie si iti "trosnesti" oasele acolo...?

nu da cu rosii...

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

draga mea,nu stiu daca obiceiul in sine este sau nu sanatos,dar stiu in mod sigur ca,in mod normal, oasele nu ar trebui sa "trosneasca" ci, acest fapt are ca si cauza lipsa de calciu.In rest,sunetul nu ma deranjeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Nu stiu daca-i bine sau nu dar fiu-meu are obiceiul asta si zice ca se simte mai bine.As face si eu, ca-s anchilozata cateodata, mai ales cand stau mai mult la calculator, dar nu prea stiu cum.Trosnitul ca trosnitul dar sa auziti cum imi scartaie mie genunchii (si lui fiu-meu la fel),si cum imi pocane oasele de cate ori ma las pe vine, ca o luati la fugaNu stiu ce poate fi, nu stiu daca-i lipsa de calciu, dar de cand ma stiu imi scartie si vad ca copilul ma mosteneste

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

si eu am acest prost obicei, dar cu pocnitul degetelor!!!!! si gatul cateodata!! nu stiu daca este sau nu sanatos dar am vazut foarte multa lume in jurul meu avand acest prost obicei!!

"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."

Lavinia: sotie alintata.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

n-are nici o legatura cu lipsa de calciu. este vorba de proasta lubrefiere a incheieturilor de catre lichidul sinovial. poate avea mai multe cauze, de la cele genetice la un dezechilibru mineral sau o afectiune ascunsa. de aceea simtim nevoia sa "troznim" incheietura respectiva....pentru ca e "intepenita", adica uscata.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

roxanaz sa stii ca am impresia ca sunt dependenta de obiceiul asta...Tu ai idee la la ce medic as putea sa merg ca sa imi zica ce as putea avea? ( in afara de psihiatru )ma simt intepenita si pana nu fac poc,poc nu ma linistesc
degetele nu prea le trosnesc ,adica faceam treaba asta la un mom dat,insa acum mai rar,insa oricum trosnitul spatelui nu are acelasi sunet neplacut ca si trosnitul degetelor.Insa trosnitul gatului intra-devar e neplacut pt cei din jur,deaia nu il practic decat cand sunt sigura ca nu ma aude lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Scuze, dar e un obicei enervant, cred ca as innebuni daca as avea un coleg sau o persoana cu care petrec mult timp care sa faca asta. E din cale-afara de uricios -nu va suparati ca n-am nimic cu voi, doar cu obiceiul in sine

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Si eu am acest prost obicei, cu degetele de la maini si de la picioare. Si am auzit ca nu e bine ... dar ...

Petro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Jocelyn, ai dreptate, e uracios si deranjant! eu care imi trosnesc gatul si degetele imi dau seama cand ii vad/aud pe altii!
Ana-alx, in principiu poti merge la un reumatolog. dar trebuie sa gasesti unul cu ceva rabdare si care sa stea sa iti explice nitel lucrurile.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Starea de tensiune aparuta in urma unei pozitii vicioase poate fi ameliorata printr-o manipulare vertebrala in urma careia vertebrele “revin” la pozitia fiziologica sau aproape de aceasta pozitie.

Exista automanipularea vertebrala – despre care se vorbeste aici – si manipularea vertebrala facuta de chiropractician, osteopat, de cei care practica masajul yumeiho (detalii aici: http://www.yumeiho.lx.ro/ ) si nu numai....

Zgomotul este datorat strict unui fenomen fizic: in mod normal, consistenta zonei interne a discului intervertebral este de tipul unui gel. Prin manipulare vertebrala, in fractiuni de secunda acest gel se vaporizeaza datorita expansiunii sale iar apoi revine la starea de gel...... Evident, este o explicatie grosiera, dar nu e cazul aici sa fac o prelegere asupra subiectului .

Efectuarea acestor miscari NU este nici buna, nici rea. Problema reala este exact aparitia acelor tensiuni pentru evitarea carora eu va recomand:

- La o ora sau o ora jumatate faceti o pauza mica, rotiti bazinul, rotiti trunchiul (e diferit de rotatia bazinului), aplecati-va stanga / dreapta, fata / spate de cateva ori...... si reveniti la lucru.

- Lasati umerii jos in timpul lucrului la birou.

- Zambiti mult , lucrati fara sa fiti stresate.....

- Iubiti si acceptati sa fiti iubite......

In plus, exercitiile fizice zilnice sau macar saptamanale - innot, tennis, volei, baschet samd o sa va ajute sa scapati de problemele spatelui.... si nu numai !

Mai era ceva ?
Sanatate multa tuturor !

Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

„Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul.” Albert Einstein

Mergi la inceput