parinti tineri-pro sau contra
Raspunsuri - Pagina 5

bonita spune:
Eu sunt o mamica tanara,am nascut-o pe Carina la 21 de ani.Cand am ramas insarcinata nu aveam de nici unele,adica nu aveam un serviciu stabil(suplineam la o scoala de la tara)iar sotul la fel,nu aveam casa si nici macar o lingura a noastra
Venirea pe lume a fetitei noastre m-a motivat:am inceput o faculatate cand ea avea 1an,mi-am gasit un serviviu cat de cat bun,am luptat cu toate fortzele si ne-am luat o casa a noastra.
Greutati au fost multe din punct de vedere financiar,dar le-am depasit caci noi ne iubim si Carina ne aduce mereu zambetul pe buze si ne lumineaza zilele.Iar jocul cu ea ,in afara faptului ca ea este incantata,ne face fericiti pe noi.
Mi se intampla mereu sa ma intrebe cate unii: e sora ta?,iar daca unii se uita chioras la noi in parc...treaba lor...eu sunt mandra ca ,asa tineri, reusim sa ne crestem copilul frumos

MP spune:
Buna ziua tuturor!
Suntem si noi parinti tineri,si cu doi copilasi.Primul l-am avut chiar la inceputul casniciei noastre cand inca locuiam intr-un camin,intr-o singura camera...Sotul avea licenta,eu aveam sesiune,faceam cu schimbul noaptea la leganat...Eh,ce vremuri...Acum avem deja al doilea puisor.Ne-am mai ridicat si noi,nu mai stam in camin,stam insa cu chirie,poate nu avem tot ce au alti parinti care si-au vazut mai intai de viata profesionala si apoi de copii,dar ne iubim si stim ca uniti vom trece peste orice greutate.
Nu spun ca sunt pro parinti tineri sau pro parinti mai copti.Sunt avantaje si de o parte si de cealalta.La fel si dezavantaje,daca le pot numi asa.In ambele cazuri insa e importanta dragostea pentru fiinta mica pe care ai adus-o pe lume.
Si la noi se mai uita unii chioras,altii cu simpatie,altii cu mila...Dar cui ii pasa? Nu traim cu ei.
Sanatate tuturor si copii frumosi!
Monica si cei doi pitici,Vlad si Matei
.
Pozele noastre

pisicuta si matei spune:
super MP si noi tot la camin stam si eu am licenta acum in august!
si bebe al nostru are un an si noi o sa stam cu chirie si poate poate luam si noi o casa.o sa vedem!
dar suntem intr-adevar bucurosi si impliniti! pupici pt voi
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

mira_m spune:
Eu am nascut-o la aproape 29 de ani, conceptia, firesc la 28.
Initial mi-a parut rau ca nu a venit mai devreme, desi a venit cand am dorit-o noi! Cand am vazut cum iti schimba viata un copil, m-am bucurat ca mi-am trait studentia si cativa ani dupa, fara obligatii majore!
Ii felicit pe cei care au curaj de tineri sa faca copii, dar mie mi-a fost si mi-e bine asa.
Ma simt f tanara, fara falsa modestie nu imi arat varsta, mai ales acum dupa ce am slabit.
Sper ca peste un an sau doi sa am din nou un bebe!
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami & minunea mea
( mai 2004)

Nicoleta spune:
Servus.
Si eu ma incadrez, mai cu greu, in aceasta categorie... L-am nascut pe Stefan la 24 de ani. Acum eu am inplinit 28, iar el are 3 ani si 3 luni. As fi putut probabil sa am un copil mai devreme, m-am casatorit la 22 de ani. Insa asa a fost sa fie, eu am reusit astfel sa termin facultatea. Oricum, a fost destul de greu, eu avand un sot care calatoreste mult si parintii si socurii departe.
Nu regret ca am un copil, ba poate ca al doilea va veni curand...
Nicoleta

ancamironiuc spune:
SI EU SUNT O MAMICA TANARA, l-am nascut pe Emanuel la 21 de ani. A fost dorit, nu a fost programat pentru ca asa cum am mai povestit pe undeva pe forum, mi s-a spus ca nu pot avea copii. Eram in anul 2 cand am nascut si acum imi dau licenta la drept. Nu am lipsit decat doua luni de la scoala in rest termin anul asta la zi, la stat. Asa ca am crescut copilul cu ajutorul tatalui si al unei femei extraordinare, am dat examene peste examene, am avut "de pierdut" din punctul asta de vedere pentru ca scutirea pentru nastere mi/a fost aruncata in fata de o profesoara spunandumi ca oricine poate obtine asa ceva insa am reusit si am sa reusesc in continuare.
Faptul ca sunt o mama tanara nu cred ca are alta pondere in fata copilului. Ma joc cu el ca orice mama, am grija de el cat pot de mult, m-am specializat in mancarici si dulciuri, pictez cu el cot la cot, ne dam in leagane impreuna, cantam ca nebunii in masina...insa nu tine de varsta, tine de a fi mama. Cate dintre voi nu sunt mame bune si la 35 de ani? Sau cate dintre cele din categoria 20-25 nu sunt mame mai bune decat altele mai mature? Nu se poate generaliza in nici un sens. Am o prietena de 30 de ani care nu s-a jucat nici macar o data cu fetita, la fel cum am vazut mame care la aceiasi varsta se dau in tobogan. Eu zic ca asta conteaza pentru copil, nu varsta. Copilul trebuie ingrijit, iubit si educat, sunt lucruri care se pot face la 20 de ani dar si la 40!
Anca si Ema
ANCA si EMA