Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 8
cristina1974 spune:
A, am uitat sa zic!
Roxana, si eu voi face triplul test, aici se face intre saptamanile 15-20. E bine sa fie facut, cu toate ca nu iti ofera o garantie de 100%. Eu am 31 de ani, de obicei se recomanda femeilor peste 35 de ani, insa e bine sa il faci, mai ales ca nu e cine stie ce.O sa iti tin pumnii sa iasa totul ok. te pupic
Cristina
cristina lutac
roxana c. spune:
Fatima, Romar a spus, nu mai tineam minte, ma duc maine sa vad care-i treaba pe acolo. Stii cumva, fac analizele cum trebuie sau nu?
Nu-ti vine greu sa te duci la Bucuresti, ai avut probleme in trecut sau n-ai avut incredere in nici-un doctor de aici?
Scuze daca sunt curioasa, daca nu vrei, nu-mi raspunde, am auzit multe de Tutunaru(de bine), stiu ca-i un dr foarte bun.
Roxana
9+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
Mirona spune:
am venit ... am venit ... dar mi-e atat de greu sa va scriu ... bebe e ok, DAR iar nu mi-a dat poza. 

Ma si gandeam ... cum intru eu la fete si le spun ca iar nu am nimic sa le arat?
Adevarul e ca am un bebe mic si zbenguit caruia nu-i place sa fie fotografiat. Parca ar fi ta-su. Ma lupt cu al meu pana sa-i fac o poza ... si si in aia iasa stramb sau suparat.
A tot incercat tanti dr. tot felul de pozitii, intre timp tot masura si calcula ... dar bebe era atat de zbenguit ca pana sa dea ea un Stop cadru ... o si zbughea.
Suntem in grafic, inimioara bate cu 174 batai pe minut, am si crescut frumos, avem cate 5 degete la manutze ... la picioruse numaram data viitoare cand o sa se vada mult mai bine.
Analizele imi sunt ok. nu sunt imunizata la toxoplasmoza ... ceea ce mi-era si mie frica ... am spus-o intr-un mesaj mai vechi.
Pentru asta trebuie sa am grija la orice fel de carne (exceptand pestele care e ok) ... sa fie bine preparata. Si mai trebuie sa am grija la fecalele pisicii ... ceea ce nu e cazul la noi.
Ca tratament ... intrerup gravibinonul, utrogestanul il reduc la 4 pe zi in ca 10 zile dupa care reduc la 3 pe zi. Acid folic numai cand imi mai aduc aminte ... nu mai este obligatoriu zilnic, magne B6 continui cu 1 pe zi.
Azi am facut si o lama. Maine rezultatul.
Ne vedem peste o luna ... deci voi avea 16 saptamani, mai facem un examen de urina, ma va trimite si la triplu test (care e obligatoriu la femei dupa 35 de ani - dar dr. mea le recomanda tuturor acest test).
Ei cam atat. Daca imi mai aduc aminte de ceva ... mai scriu.
Acum ma intorc pe pagina 3 ... ca am observat ca mai am de raspuns unora dintre voi. Deci ... revin.
Miro
12+am o nepotica talentata
fatima spune:
roxana, despre Romar am auzit pareri impartite..personal, nu stiu ce sa zic, nu am facut la ei nici o analiza, dar am incheiat un contract de medicina muncii pt. firma cu ei, ca am o prietena acolo..despre Panaceea insa am auzit ca trimit probele la Bucuresti, la Medicover, de aia as avea un pic mai multa incredere in ei, dar, dupa cum ti-am spus, ei nu fac listeria..
in ceea ce priveste alegerea doctorului, experienta mea cu pierderea sarcinii de acum 5 ani a fost foarte dureroasa pentru mine, de aia am ales un medic foarte bun, ca sa nu mai trec prin ce-am trecut..despre doctorii din Ploiesti am numai aminitiri neplacute, mai ales Bosie imi ridica parul maciuca, cred ca ai auzit de el, nevasta-sa a fost directoarea maternitatii...amandoi au mai multe dosare penale de coruptie si multe altele...el m-a chiuretat cand am facut avort spontan..aproape ca era sa ma ia la bataie pe masa de operatie..cu chiureta clasica, fara anestezie, ma durea ingrozitor si plangeam, iar el s-a enervat si a inceput sa-mi dea palme peste picioare..asta cand a venit, dupa vreo 4 ore de sprijinit de peretii spitalului asteptandu-l, dupa ce a catadicsit sa se trezeasca din somnul "de garda" cu rugaminti fierbinti si portofelul plin ale mamei mele pe la usa lui..asa ca am jurat atunci sa nu mai vad maternitatea din Ploiesti nici de la distanta..
Tutunaru e un medic excelent, mai ales in sarcini cu probleme.. foarte bine pregatit, onest, etc etc...tratamentul lui mi se pare excelent, ma simt foarte bine, n-am avut nici cea mai mica durere, nici o scurgere de nici un fel..e si foarte ocupat, ce-i drept, dar isi face timp pentru fiecare in parte asa cum se cuvine.
.si nu mi-e foarte greu sa ajung, noi oricum mergeam mai mereu la sfarsit de saptamana in bucuresti, avem prieteni acolo..nu e dificil de ajuns la cabinetul lui, si oricum, merita deplasarea..
paxela spune:
fetelor am si eu o nedumerire
in afara de mine mai e cineva care nu simte modificari la sani? eu stiu ca la prima sarcina sa simtit clar din prima sapt iar acum nimic si ma roade
stiu ca sarcinile sunt total diferite dar .......
Alexa
5+ si
Silviu ( 27.11.2004)
poze
party 1 an
Mirona spune:
ama.lia te-am trecut in listutza noastra. Cand mai ai timp ... medicul si spitalul unde vei naste - sau cand stii sigur.
Laura13 merci de felicitari, cu placere de raspuns ... si iaca mai incerc unul:
oxacilina nu e antibiotic? Nu ma prea pricep ce antibiotice sunt permise in sarcina ... dar ai vorbit cu ginecologul tau? Mie mi-a cerut sa nu iau absolut nimic fara s-o sun, egal la ce medic merg, de familie, dermatolog ... etc. Pentru siguranta ta .. mai intreaba si ginecologul - asta daca nu ai facut-o deja.
Fucidinul era pentru a da furunculul inapoi.
Ichtiolul este pentru a se localiza infectia intr-un singur punct si al face apoi sa explodeze. De durut nu doare ... cel putin pe mine nu ma durea. Alteori ajutam eu la spargerea lui .. cu un ac dezinfectat ... nu ma bate plizzz - dar atat e de rau sa mergi cracanata pe strada ... incat faceam orice sa pocneasca mai repede.
Ichtiolul pateaza lenjeria ... dar iasa la spalat. De curatat ... dezinfectat ... apa oxigenata. Oricum e mai bine sa se faca sub observatia unui medic ... dar na ... cum crezi.
Lavinia_P stai linistita ... nu-i bai. Eu am incercat cu userul comun care are numai 5 mesaje, deci mai putine decat tine ... am trimis un PM si merge. Deci problema este la tine la obtiuni, acolo trebuie bifata faza ca vrei sa primesti si sa trimiti. Mai incearca o data ... mesaje private - stanga sus - obtiuni - bifa - GATA.
daca nu ti-a spus medicul ca trebuie sa stai la pat ... poate ca nu trebuie. Ia utrogestanul vaginal si nu fa efort. Daca nu esti sigura ... poti apela la o a doua opinie.
Concediu medical de la ginecolog, sau de la dr. de familie.
Uite ce zicea Avalon la subiectul cu prenatal si posnatal ( e si un link pe prima pagina spre acest subiect):
"Fetelor, nu va riscati luand concediul de maternitate fara a pastra o rezerva in caz de nastere mai tarziu decat DPN. Legea asigurarilor spune ca acest concediu de maternitate reprezinta prenatalul 63 zile inainte de nastere si postnatalul 63 zile dupa nastere, dar cu permisiunea de a se compensa intre ele. Impartiti in asa fel prenatalul cu postnatalul incat sa nu aveti surpriza sa nasteti dupa ce postnatalul expira, pt ca riscati sa nu mai beneficiati de concediul de ingrijire a copilului pana la 2 ani.
Luati o marja de 2 saptamani, sa zicem prenatal 77 zile si postnatal 59 zile si efectuati concediul de odihna la care aveti dreptul pe anul in curs inainte de prenatal, in caz ca mai aveti nevoie de niste zile in plus pt a sta acasa, vorbiti cu medicul de familie pt a va ajuta cu o saptamana, 2 de concediu medical (inainte de a intra in prenatal)."
veronici felicitari pentru eco. Doamne ajuta ca sunt ok amandoi. te invidiez pentru poze. Al meu s-a vazut mult mai clar azi ... dar nu mi-a facut poza ... zau ca nu stiu ce se asteapta dr. mea sa vada? Cat de artistica o vrea? ne-a indicat sa venim cu o camera de luat vederi si asa il vom avea in dinamica. Super .. ce sa zic ... stau si ma uit la bebeii vostri ca io n-am la ce ma uita.
burtiku tau de 2 ori.
cristina1974 bine ai venit printre noi. Te-am trecut in listutza, deocamdata ultima pana ne dai cateva date despre tine, DN, UM eventual DN al fetitei tale. Felicitari pentru ambii copilasi. te mai asteptam la taclale.
Lorym tzuca-te mama sa te tzuce ... ai aparut? Bravo. Ma bucur ca esti mai bine si ca ai reinceput sa ne scrii. Ai si tu acces la userul comun ... asa ca poti si tu deschide capitole noi.
Mai ales ca sambata voi pleca din localitate pentru o saptamana si nu voi mai avea acces la net ... asa ca una dintre voi tot va trebui s-o faca.
Felicitari si tie pentru trecerea in trimestrul II. Nu-ti fa probleme, ia in continuare tratamentul, fara efort si sa vezi ca va trece.
Si la mine se mai vede inca hematomul ... dar e in resorbtie ... aproape completa ... deci pericolul e departe. Sa vezi ca va fi bine si la tine ... numa incet, da? 
roxana merci iubita
, nu am vrut sa va tin pe jar ... dar pana va raspund la toate ... iaca e deja 11 ceasul si io inca nu am terminat. hi hi hi
Utrogestanul o sa inceapa sa ti-l reduca din saptamana 12 in colo. Stai pe pace ca nu mai e mult. Incearca altceva ... pune ceasul sa sune la ora 5.30 (functie de cand te trezesti tu dimi) si introdu-l atunci .. si asa tre sa faci o cursa la WC. Numai bine se absoarbe pana te trezesti ... si nu mai e chiar tot pe tampon ... numa jumate.![]()
paxela fi si tu pe pace .. la 5 saptamani nu ai inca ce sa simti. Nu toate simtim la fel. Unele au sanii grei de la 7 saptamani in colo ... deci cumintica ... ca-ti vine randu. 
GATA fetelor ... am raspuns unde am ramas datoare ... daca am sarit pe vre-una ... sa nu fie cu suparare.
Va mai zic doua vorbe si va las.
Azi eram tare mandra la dr. ca am trecut in trimestrul 2, la care dr. mea zice ... inca nu:
12 saptamani de amenoree, dar sarcina inca 2 saptamani (minim, functie de ovulatie) este in trimestrul 1.
azi tare dezamagita m-am intors de la eco ... si pentru ca nu am poza ... si pentru ciuntirea aripilor ... dar poate ca e mai bine ... prea imi luasem eu lumea in cap si mi s-au intins aripile.
toate fetele gravidoase si pe cele ce ne citesc din umbra si mai revin si maine ... ca v-am secat cu romanele mele.
Miro
12+am o nepotica talentata
cristina1974 spune:
Buna dimineata, fetelor!
Mersi mult pentru mesaj, Miro! Am uitat, pur si simplu sa dau niste date despre mine. Uite, o fac acum: DN la mine este 18.07.1974, iar a fetitei mele, Iasmina-Timeea, este de 29.09.2002.
Dupa cum am spus mai inainte, o sa nasc in jur de 23.11.2006 la spitalul Whipps Cross din Londra, insa numele medicului nu as putea sa il spun. Aici, daca sarcina e ok si nu intervin alte probleme, nu ai nevoie de medic cand nasti, ci se ocupa de tine o moasa, super pregatita.Numele ei , in cazul meu, este Carmen Adams.
S-ar putea sa am gemeni, de fapt in familia mea am gemeni in ambele parti, mama si tata, iar eu deja am avut o sarcina pierduta in romania cu gemeni.
Poate de asta sunt asa stresata, dar cred ca o sa treaca si asta.
Ce sa va mai scriu? Ma bucur din suflet ca m-ati primit in randul vostru si abia astept sa va dau noutati. Am prima ecografie programata pe 22 mai, si atunci o sa am aproape 14 saptamani. Nu credeti ca e cam tarziu?
Eu am incercat sa ma agit un pic, sa o programezmai repede, insa mi s-a spus ca totul este ok asa cum este. Voi face si triplul test, un pic mai tarziu, insa pana atunci cred ca zilele astea ma duc sa imi fac analizele de sange.
Fetele, aveti grija de voi si de bebei. Va pup pe toate si mai vorbim mai tarziu un picut, ca acum trebuie sa ma pregatesc de treaba. Am o gramada de treaba, ca asa e intotdeauna:dimineata pana seara, cu mici pauze, de mai am si eu timp sa mai discut cu cate cineva.
Ce ziceti? E rau daca , in perioada asta, calatoresc cu avionul?
Aproape saptamanal trebuie sa plec din tara. Sper sa imi ziceti ca nu.
Pupici
Cristina
cristina lutac
roana spune:
Fetelor dragelor, Hristos a inviat!!!
Nu am mai prea avut acces la net ds-aia nu am scris.
eu sunt muuult mai bine nu mai prea am greturi si ma simt mult mai OK.
se vede ca sunt graviduta
, si asa mandra umblu pe strada cu burtica inafara
sa vada toti ca sunt gravi. la voi se vede? credeti ca e normal sa se vada burtica asa repede sau bebe-ul meu e maricel. dupa calculele mele as avea 12 saptamani si 2 zile dar doctorul meu zice ca am cu o saptamana mai mult dupa marimea lui bebe (avea 3,7 mm la 9 sapt si el zicea ca am de fapt zece.) sper ca ati inteles . deci spusele lui am 13 saptamani si ceva. incep sa constientizez ca sunt gravida si mangai burtica de cate ori am ocazia si vorbim cu bebe si eu si tati zilnic.![]()
Suntem tare fericiti.
abea astept 15mai sa fac inca o ecografie sa il mai vedem o data.
cam in cate saptamani aflu sexul la bebe? noi ne-am dori fetita dar si un baietel e super bine sanatosi sa fie orice ar fi.
Va pup pe toate.
vioviju spune:
Lavinia, iubita, sper ca nu te-am suparat, n-am avut intentia sa culpabilizez pe nimeni, doar am spus ca eu as sta in pat la cel mai mic risc. E ingrozitor sa ai o sarcina cu risc, un copil asa-zis "pretios" cum ii numesc medicii pe acesti copii, de parca nu toti ar fi la fel de pretiosi! E groaznic sa stai in primele trei luni cu teama de pierdere de sarcina/avort spontan, in ultimele trei cu teama de nastere prematura si in trimestrul 2, cel atat de minunat si linistit la altele, cu membrane fisurate, pierdere de lichid amniotic, risc de infectie, etc. De-aia mi-am spus parerea, acum odihna si repaosul mi se par un pret mic fata de avantajele ulterioare, dar imi inchipui ca si tu ai face asta daca s-ar putea. Poate il rogi pe medicul de familie pt. un medical? Cu motivatia de rigoare, adica stimulandu-l in acest sens, fireste
.
vioviju spune:
Cristina, bine ai venit. Sper sa te simti atat de bine cu noi incat sa alungi gandurile negre. E normal sa ai stari din astea schimbatoare, mai ales acolo departe, printre straini, dar eu sunt convinsa ca le depasim repede si va fi soare si pe strada noastra.
Lorym, se pare ca aversiunea asta fata de carne e f. sanatoasa, e o modalitate naturala de protectie a organismului la inceput de sarcina, impotriva toxo, listeria, etc. Apoi cand vin nevoile de fier ale lui bb, vine si pofta de carne si produse animale. Eu una manac numai ce poftesc. Si cat poftesc
, dar asta nu e bine!
Paxela, cica e normal la a doua sarcina. Si eu sunt la fel, la primul copil imi explodau sanii, imediat s-au marit, acum inca nu simt nici o tensiune. Dar nici nu-mi lipseste sicera sa fiu, macar dorm bine.
Fatima, ce experienta oribila ai trait la maternitatea din Ploiesti, nici nu vreau sa ma gandesc prin ce ai trecut, biata de tine! Te inteleg perfect ca ai venit la Bucuresti, nu se compara, iar Eliasul chiar are conditii mai mult decat decente. Asa mi-as dori sa iasa odata legea malpraxisului, sa-i vad atunci tremurand pe nemernicii care te traumatizeaza astfel, sau macar platind o viata daune morale, ca vad ca astia de la Colegiul Medicilor nu iau nici o masura. Rusine!
Mirona, Doamne fereste, cand ai pus emotionul ala plangaret m-am speriat tare ca ai patit ceva rau, ca ai avut vesti proaste la eco. Nu ne mai speria asa, mai fata! Asta cu poza nu e o problema, ii faci tu mii de poze dupa ce se naste, slava Domnului ca e sanatos si vioi! Pup bble cel vesel.