Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 3
paxela spune:
utrogestan iau 4 dimi si 4 seara doua vaginal si 2 pe gura sa fie siguri ca se absoarbe
gravibinonul 1 la 7 zile
iar la dr in 1-2 saptamani deabia pt echo, acum sarcina e mica si pana nu vede bataile inimii nu poate sti nimic sigur
, iar control vaginal in situatia asta nu face ca e prea riscant, mi-a zis ca pot sa ma duc dar dau banii degeaba ca nu are ce sa zica concret
inca mai sangerez dar usor
danitatu ai avut hemoragie puternica su doar sangerare usoara?
Alexa
5+ si
Silviu ( 27.11.2004)
poze
party 1 an
Mirona spune:
paxela draga, daca inca sangerezi utrogestanul luat vaginal e cam degeaba. De aia iti mai da si oral ... eu sincer pana nu as mai sangera ... le-as lua pe toate oral. Despre ce control vaginal vorbesti? Cu sonda vaginala este ok pana in saptamana 12. Nu vrei sa ceri parerea si altui medic?
Tu ai facut vre-un Beta HCG? Si astfel iti poti da seama ca e totul in ordine cu bebelul. Faci maine o analiza si apoi mai faci una peste cateva zile ... sarcina evoluand bine si corect .... hormonul Beta HCG se dubleaza tot la 48 de ore. Practic inimioara o aude si o vede palpaind de saptamana viitoare. Pana atunci ar fi chestia cu analiza de sange. Iti tin pumnii sa fie bine. Incearca sa stai cumintita in pat cat mai mult posibil. 
Miro
11+am o nepotica talentata
RUXMAX spune:
Gata, s-a zis cu fericirea de acu 1-2 saptamini...au navalit greturile si starile de rau si ce e mai prost e ca nu dorm noaptea din cauza ca ma duc la pipi ca ceasul, adica la o ora...
Mai are cineva probleme cu vezica in halul asta?
Vineri ma duc la adoua echo, pentru activitatrea cardiaca si tot atunci trebuie sa ma decid la un medic gineco...Imi recomandati voi?
Din Bucuresti, of course.
Azi ca naiba cind lumea mai sta o zi acasa ne-au chemat la birou (unde fie vorba intre noi se sta la mese intinse iar eu nici nu pot gusta) 
danita spune:
sal gagici,
si eu ma simt groaznic, ca nu pot manca e una dar problema mea e ca nu pot lua medicamentele :(( cand le vad deja sunt sugrumata de gat!:(
am sangerat destul, nu f f mult sa zik cam cat in ziua 2 a CM.
Paxela, continua si ia utrogestanul, indiferent ce se intampla ! betahcg iti poate spune daca sarcina e in evolutie si mie asa mi-a urmarit evolutia sarcinii dar mi-a facut si eco in spital .
am facut si injectii timp de 2 sapt din 6 in 6 ore cu nospa si scobutil ptr a evita contractiile.
Eu sper sa fie ok !
pupici la toate burticile
dolores spune:
buna la toate gravidutzele...Hristos a Inviat!!
de vreo 2 zile nu mai am gretzuri...incerc sa nu mai beau lichide inainte de culcare pentru a evita drumurile la toaleta.
eu pe 2 mai am programare la echo...pana acum nu am sangerat si nici nu cred ca e o regula sa sangerezi nu? asa cum am mai auzit ca e normal..in fine..va pup si ne mai auzim....mai profit de ultima zi din mini concediu si stau in pat...pupici
dolores
8+
vioviju spune:
quote:
Originally posted by dolores
de vreo 2 zile nu mai am gretzuri...incerc sa nu mai beau lichide inainte de culcare pentru a evita drumurile la toaleta.
eu pe 2 mai am programare la echo...pana acum nu am sangerat si nici nu cred ca e o regula sa sangerezi nu? asa cum am mai auzit ca e normal..in fine..va pup si ne mai auzim....mai profit de ultima zi din mini concediu si stau in pat...pupici
dolores8+
E bine ce nu ai sangerat. De fapt anormal este sa sangerezi, insa din pacate vad ca se intampla din ce in ce mai des, tot mai multor gravidute in zilele noastre.
Uite ce am gasit pe net despre asta:
Sangerarile din aceasta perioada a sarcinii (in special pana in saptamana a 12-a) au o singura semnificatie: ceva este in neregula cu sarcina care se implanteaza in mucoasa uterina. Cam 50% din sarcinile insotite de sangerare reusesc sa depaseasca pragul de 12 saptamani. Restul de 50%, daca nu se intervine terapeutic, ajung la avort spontan. Acestea sunt sarcinile intrauterine documentate echografic (adica sacul gestational se vizualizeaza in interiorul cavitatii uterine).
Dan Tutunaru-Spitalul Elias
vioviju spune:
Mirona, merci frumos de primire si pt. ca m-ai trecut pe listuta! Parca acum e si mai reala sarcina. 
Ruxmax, apropo de linkul pe care tocmai l-am dat, un medic foarte bun din Bucuresti este acest Dan Tutunaru de la Spitalul Elias, am auzit despre el numai de bine. Are si un site: infertilitate.ro, poti sa intri sa vezi daca-ti inspira incredere.
In rest medici buni sunt la Municipal (Universitar). Eu una nu as naste decat la unul din aceste doua spitale, Elias sau Municipal, cel mult la CF2, sincer acum, restul mi se pare ca arata prea rau, conditiile sunt sinistre. Dar asta e parerea mea, pt. multe fete conteaza mult medicul ginecolog si daca au incredere in el il urmeaza orinude.
Hai sa-ti mai spun cine se afla pe lista mea de ginecologi despre care am strans info cum ca ar fi buni, cooperanti, nici prea celebri ca astia nu vin oricand ii chemi, nici prea blazati, etc. iar acum studiez sa vad pe cine aleg:
deci, uite aici listuta mea, poate iti foloseste la ceva:
Elias-Tutunaru
Municipal-Badiu sau Radoi
CF2-Nayel
Giulesti-Ion Ionut sau Anca Moisa
Nu spun ca altii nu sunt buni, eu doar despre astia am strans aprecieri clar pozitive. Eu prima data am nascut la Municipal dar acum n-as mai naste cu acelasi medic. Spitalul insa e absolut OK, modern, ca si conceptii si aparatura. Giulestiul la fel, desi e mizerabil are medici f. buni si poate face fata cu bine unui prematur (pe mine una ma intereseaza si aspectul asta cu prematurul, fiindca am avut o prima sarcina cu probleme), ceea ce CF2 nu prea poate, asa ca plusuri si minusuri sunt peste tot.
Important e sa vezi mai multi si sa alegi unul care-ti inspira incredere, ceea ce se potriveste unei cunoscute nu e neaparat sa ti se potriveasca si tie. Eu cred ca sunt cateva criterii de care sa tii seama, restul e fler pur si simplu: sa fie relativ tanar, modern, sa poti discuta deschis cu el/ea, sa nu fie prea celebru si plin de bani cat sa risti sa nu vina decat la nasteri programate si nu de sarbatori, in we, etc., sa aiba timp si chef sa-ti explice una-alta si nu in ultimul rand conteaza spitalul la care asista la nasteri, ca degeaba are un cabinet particular super cand tu tot in spital nasti. Plus ca e important si cum e ingrijit bblul in spitalul respectiv.
Astea sunt criteriile mele, cred ca e important sa ti le pui si tu pe hartie cand iti alegi medicul.
dolores spune:
multumesc de raspuns si de informatie...sper sa depasesc cu bine perioada critica si sa ducem toate la bun sfarsit acest proiect numit bebe 
pupici
quote:
Originally posted by viovijuquote:
Originally posted by dolores
dolores8+
E bine ce nu ai sangerat. De fapt anormal este sa sangerezi, insa din pacate vad ca se intampla din ce in ce mai des, tot mai multor gravidute in zilele noastre.
Uite ce am gasit pe net despre asta:
Sangerarile din aceasta perioada a sarcinii (in special pana in saptamana a 12-a) au o singura semnificatie: ceva este in neregula cu sarcina care se implanteaza in mucoasa uterina. Cam 50% din sarcinile insotite de sangerare reusesc sa depaseasca pragul de 12 saptamani. Restul de 50%, daca nu se intervine terapeutic, ajung la avort spontan. Acestea sunt sarcinile intrauterine documentate echografic (adica sacul gestational se vizualizeaza in interiorul cavitatii uterine).
Dan Tutunaru-Spitalul Elias
dolores
8+
Laura13 spune:
Hristos a Inviat!
Azi a revenit la munca si deci si la net. Sper ca v-ati simtit bine de sarbatori, eu am fost acasa la mama asa ca nici nu mai e nevoie de detalii.
Am in schimb mai multe probleme pentru care as vrea un raspuns daca se poate. Am o infectie, de fapt un furuncul in zona cea mai dorsala (ma scuzati) si as vrea sa stiu daca se face anestezie pe sarcina pentru a fi operat, sau daca se poate faca tratament cu laser. Bineinteles ca toate sa fie complete m-a luat si durerea de masea, dar nu ne plangem atata timp cat bebe strumf e bine. Saptamana viitoare tre' sa ma duc la control si sper ca totul sa fie bine, dar ma incurajez cu gandul ca nu are ce sa fie rau, nu?
RUXMAX sa sii ca si eu am program de toaleta noaptea, iar mai nou incerc sa nu mai bea lichide seara si vad ca s-a mai potolit problema.
Cam atat din Targul Iesilor, va pupic dulce, spor la treaba si multa multa sanatate!
Laura si bebe strumf
Mirona spune:
FETELOR!!! azi am ajuns la pragul de 12 saptamani ... deci de maine trec in trimestrul 2.

YUPIII!!!
Vio multumim pentru randurile dr. T
Intr-adevar este super cunoscut pe acest site, i-am scris si eu de cateva ori si mi-a raspuns cu amabilitate, are o sectiune pe site cu intrebari ... la care iti raspunde in timp util ... asa ca fetelor nu ezitati ... daca aveti intrebari sa i le adresati. Despre el ca persoala nu pot spune nimic, nu-l cunosc, n-am fost la el ... doar din ce citesc pe acest site ... din ceea ce scriu fetele despre el.
Fetele noi care inca nu au acces la mailul comun ... trageti-ma de maneca va rog ... ca io sincer nu mai stiu cui am trimis detaliile si cui nu.
Miro
12+am o nepotica talentata