Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (6)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

vai de mine Doamne, Cristina, prin ce treci tu acolo....
burtica prea tare nu e ceva bun, dar acum depinde ce intelege fiecare prin TARE.
nu ai un doctor pe care poti sa il suni, un doctor de familie macar, sau o moasa cum vad ca se poarta in europa?
ecografia nu e prea tarziu, si eu eram programata prima data la 13 sapt...dar ce crezi ca am rezistat? am mers la un privat , am dat 100cad si m-am linistit...cel putin pt moment
nu stiam ca sistemul medical englez e asa greoi...si eu care ma plangeam de cel canadian...desi pana acum ,bat in lemn, totul a mers snur si fara nici un ban...dintii ce sunt scump de facut aici, dar am asigurare si nu e problema.
tine=ne la curent si nu lasa simptomele sa se adune . suna la doctor.

tiza ta,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama.lia spune:

Cristina, eu cred ca nu trebuie sa te sperii atat de tare... daca te stresezi si te gandesti cu frica la ce va fi normal ca bebe simte, probabil se apara de gandurile tale , de aia s-a intarit burtica. Cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu medicul tau (daca ai unul, daca nu, ar trebui sa iti gasesti unul) care sa iti spuna exact ce trebuie sa faci, sa iti explice...

Hai, nu te mai panica, trebuie sa fie bine totul si cu tine si cu bebe, si daca tu il ajuti si nu ii mai transmiti starile de stres, o sa te ajute si el si bine va fi totul.

pupicei la burticute!

Amalia9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Irina, eu tot din Braila sunt (acum stau in Bucuresti), am 33 de ani (inca un pic si fac 34) si am o fetita de 7 anisori. Daca ignori faptul ca am pierdut sarcina la 7 saptamani, as fi tot o mamica de nov-dec: nu-ti fa grija de varsta, conteaza mult daca sunt compatibili si asta nu ai cum sa stii chiar de ai bb2 la un an de prima nastere. Eu in mai anul viitor cand voi naste (f. sigur!) bb2, Ozi va implini 8 ani. Cand am pierdut sarcina ea a avut o judecata care m-a ajutat mult: Dumnezeu a gandit ca nu e bine sa ne dea un bebelus bolnav, asa ca ei sunt surprinzatori si disperati in a-si elibera dragostea pentru un fratior sau surioara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Cristina, ia legatura cu dr. Mihaela Badea (gasesti datele tot pe aici la subiectul colposcopie) si discuta cel putin despre problema ta. Este cea mai tare de pe aici in problemele colului (si merge des la congrese...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Grati.ela, multumesc mult pentru informatie,asta am sa si fac pt ca cei de aici m-au bagat in ceata totala.
Ktrinel, am avut si eu stari din astea, cu frisoane puternice, de imi era frig si la 30 de grade in casa. Totul trecea e la sine dupa ce dormeam bine. Asta s-a intamplat, la mine, pe la inceputul sarcinii.

cristina lutac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

nu stiu cum sunt la voi greturile, dar la mine sunt ca o boala. sunt in 7 saptamani , dar de o sapt nici nu mai pot merge la serviciu, nici nu mai pot sta in picioare...am o stare de greata puternica si continua, chiar dc mananc ,chiar dc nu mananc.si am o senzatie de aciditate crescuta in stomac si apa o vomit, nu stiu ce sa ma fac. sunt foarte speriata si nu stiu dc lui bb ii este bine sau nu. tb sa merg neaparat la medic? la ginecolog sau la medicul de fam? a luat careva din voi tratament homeopat pt greturi? sau macar ceva care sa amelioreze starea asta?va rog din suflet dati-mi si mie ceva sfaturi k simt k mor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Multumesc mult, fetelor!
Am sa imi sun moasa, sa vorbesc macar cu ea, cu toate ca englezii astia sunt obsedati de programari, si pt orice nimic, te programeaza si trebuie sa astepti pana iti vine acru.
Burtica mi s-a intarit foarte tare, si din cand in cand, imi zvacneste usor. Cred ca am sa fac un dus caldut si o sa incerc sa o contactez pe moasa asta.
Eu nu stiu cum e sistemul de sanatate in Canada, Cristina, dar asta de aici nu e bun nici sa te stergi undeva cu el ( scuzati limbajul). Anul trecut, in saptamana 11, am inceput sa sangerez un pic, si am ajuns cu salvarea la spital, in fiecare seara, timp de trei zile. ma tineau un pic si ma trimiteau acasa. A treia seara aveam contractii ca la nastere si hemoragie de ma facusem alba la fata. Abia atunci mi-au anuntat sotul ca eu ,de fapt, pierdeam sarcina, si nu mai e nimic de facut. Nu mai am incredere in ei de atunci absolut deloc, iar la particulari, nu e problema de bani, insa mentalitatea e aceeasi.
Toti sunt niste bucati de gheata cu ochi. Sunt de atata timp aici si inca nu am reusit sa inteleg modul asta de gandire.
Sanatate multa la toate si la bebelusi de asemenea. O sa va tin la curent, dupa ce aflu ceva.
Va pup

cristina lutac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

MADALUTA, stiu ca toata lumea zice ca greturile sunt ceva inerent si ca trebuie sa ne obisnuim cu gandul asta...si eu as fi zis la fel pana nu am patit-o pe pielea mea si am zis ca trebuie sa existe o alinare.
greturile puternice sunt periculoase , mai ales atunci cand stomacul nu mai poate tine nici macar apa...se ajunge la starea numita medical: HYPEREMESIS GRAVIDARUM care e foarte serioasa, gravida ajunge la deshidratare puternica si trebuie intervenit medical .
eu am fost in aceasta stare, chiar la inceputul sarcinii si am primit ajutorul medicilor si al nutritionstei.

eu te-as sfatui sa lasi la o parte orice lichide, mai ales sa nu le amesteci cu solide si sa incepi sa rontai biscuiti sarati gen crackers 1-2 la o ora, ia-o incet si cu rabdare..si dormi mult, daca poti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Buna fetelor,

si eu va scriu pentru prima data desi va urmaresc de cateva zile.
Azi sunt tare fericita. La o ecografie transvaginala acum 3 saptamani bebe era prea mic, cu mai mult de doua saptamani mai mic mic decat ar fi trebuit. Ieri bucurie mare o noua ecografie si bebe a recuperat tot acum este in grafic chiar bine.
Daca acum trei saptamani avea 1.3cm, iar ieri avea 4.2 cm. Ce a mai crescut puiul meu...
Cu greturile cam am de furca dar spe sa imi treaca. Am facut si perfuzii o saptamana, dar bine ca a trecut. Acum mai mananc cate ceva.
Va doresc mult bine si keep in touch.

Raluca si bebe mic in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

am luat azi si o parte din analize care sunt ok
mai am un rand peste o saptamana( hormonii)

am fost si la dr si mi-a zis ca gravibinonul nu mi-l repeta decat daca mai sangerez, ca nu sunt caz de tratament sustinut( daca asa zice el......) iar utrogestanul mi-a zis ca daca nu am mai sangerat deloc il pot intrerupe dar nu brusc ci eu iau acum 2 dimi 2 seara maine 1 si 1 poimaine 1 doimi si gata dar......... parca imi e teama.... sa il opresc eu sunt ok nu mai sangerz, nu am dureri nici macar simptome de gravi nu am( in afara de urinari dese datorate probabil stresului de a vedea daca nu curge iar sange)
si la sfarsitul sapt viitoare sau incepultl celeilalte il vedem si pe bb ( stressul e mare ca nu se stie daca a trecut cu bine peste hemoragie dar daca merg mai degreme nu are ce sa imi zica( asa zice el) ca vrea sa vada viabilitatea ( sau asa ceva) bataile inimii, care ma mira ca nu vrea sa imi faca si acum ca totusi echo e pe bani la cab lui particular dar.....
iar in alta parte nu m-as duce ca dupa ce am tras cu asta de la hipocrat ... imi e sa nu dau iar peste o tuta ceva si sa ma sperie mai rau sau si mai rau sa ma sperie degeaba

Alexa 6+ si Silviu ( 27.11.2004)
poze
party 1 an

Mergi la inceput