Bebelusi de iulie-august 2005 (100)
Raspunsuri - Pagina 3
ema.nu.ela spune:
fetelor,
de vreo 4 zile de cand am inceput sa-i dau Peritol vad ca a inceput sa aiba ceva pofta de mancare. mare diferenta fata de cum era inainte. eu nu prea credeam in el dar am zis hai sa incerc ca mi-a zis pediatra ca nu face rau.
ieri i-am luat o stropitoare mica de plastic si ne-am jucat la baie cu ea. tare incantata a fost. si un cosulet plin de carlige colorate de-alea fara arc metalic. si le punea in cap sau le arunca pe jos una cate una.
o mai pasioneaza cutiile din care poate scoate. din cutiile cu servetele umede scoate servetel cu servetel si le molfaie.
si mai am o cutie de servetele uscate plina cu capace de borcanele din care scoate capacele si apoi le pune la loc.
in rest nu vrea sa stea in picioare mai mult de 5 min sustinuta. o las in ritmul ei, dar incerc in fiecare zi sa o tentez poate-poate...
anis,
i-am facut si eu ciorbita de loboda dupa reteta ta. adica am scris-o si i-am dat-o bonei sa faca. dar cum a mea nu serveste lichide decat apa i-a dat piure de loboda. multumesc pt reteta. as incerca-o si pe cea cu dovlecei umpluti dar aia cam constipa si a mea deja face cam tare.
eu zic sa nu-ti faci probleme cu bucatelele din kk. inseamna ca sunt fibre si pe alea organismul nu le digera. doar ajuta la buna functionare a digestiei.
si eu am impartasit-o pe maria sapt asta. a tacut malc in biserica. aghiasma a baut dar anafura n-a vrut. i-am pus-o acasa pe masa si a ciugulit din ea. ea e fan coaja de paine dar anafura aia era cam sfaramicioasa si n-avea cum sa roada la ea :)
monica,
eu stiam ca nu se mai folosesc tetinele de silicon dupa ce le dau dintii pt ca le poate rupe. dar altfel nu stiu alte argumente. oricum biberoanele b-free pe care le folosesc eu au numai tetine de silicon dar este unul mai special mult mai moale (decat cele de la chicco de ex). asa ca n-am cum sa le schimb. oricum eu nu-mi pun inca problema pt ca a mea nu are inca nici un dinte.
simona,
multumesc pt metoda de urcat si coborat caruciorul pe scari.
mamica de maria, 8 luni si 2 saptamani
hristina spune:
Fetelor, fata mea nu vrea sa mai manance mancare! De nici un fel!
daca i-as da toata ziua coaja de paine sau biscuite sau covrig, ar fi Ok. In rest, nimk, in afara de biberoane cu lapte , in care ii pun cereal, ca mi-e teama ca nu se satura!
Ce sa-i fac?
Caterina, sanatate multa Alexiei, iar masinii reparare urgeta, ca e nevoie de ea. Cat priveste Politia romana, se stie ca sunt indaratnici si vai de mama lor! Rusine sa le fie!
Diana, felicitari pentru examen si spor la munca! Cum reusesti, draga mea, sa tii pasul cu toate?!?
De ce-a zis dr. ca Iulia e supraponderala? Cate kg. are? Pupici pe falcutele grasune!
Anis, sa va fie de bine! sa fie sanatoasa,cuminte si ascultatoare!
Ema, de ce ii dai Peritol? Pentru ce e bun? Distractie placuta la noile jocuri de baie si pofta mare!
Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos
brianamica spune:
Salut la toate mamicile
Astazi i-a facut bona Anei mamaliguta cu smantana si branzica.
Nu a vrut !!!!!
O sa incerc deseara daca ajung si eu acasa ca un om normal sa ii fac dovlecei dupa reteta lui Anis. Sa vedem.
In rest m-a speriat rau azi dimineata . Cand i-am desfacut pampersul (pus aseara inainte de nani) am constatat cu stupoare ca este total uscat. Nu facuse deloc peste noapte pipi. Va dati seama panica !!!!
Insa pe la 10 cand am sunat acasa am aflat ca a facut fata de toate.
Ce sa fi fost asta ??? Voua vi s-a intamplat vreodata ?
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete
brianamica spune:
Diana, bine ca ai terminat cu examenele !
Felicitari si o vacanta super !
brianamica spune:
Anis, cum a iesit pestele ? I-a placut ?
Maine iti spun daca a mers dovlecelul umplut . Tine-ne pumnii !
corbioana spune:
Va dau si eu o reteta, mi-o spusese pediatra acum vreo luna, ca sa incep sa-i dau lui Andrei papica mai mare nu doar pasata, am mai incercat cu cu ceva dar avea si mazare si la furculita nu a iesit prea bine deci nu a papat.
Azi i-am facut PERISOARE CU SOS: Am facut perisoare: carnita tocata de vita, morcov ras, patrunjel verde, putin orez si ou. Le-a fiert bine in apa. Separat am calit (fiert mai mult) 2 fire de ceapa verde cu un dovlecel maruntit la cutit. Sosul e un sos alb care se face faina coapta (se pune intr-o tigaita uscata pe foc niste faina pana se rumeneste, am inteles ca in felul acesta nu face rau la stomac, oricum am pus f. putina pt ca eu nu sunt adepta sosurilor din faina) si am stins cu lapte si o lingura de smantana, am aduagat perisoarele si le-am dat un clocot impreuna. La urma am adaugat marar tocat. I-am pus in castronel si am zdrobit doar cu furculita nu am pasat, a mancat destul de bine pt o papa "mare" pentru el.
Pestele eu i-l fierb separat lui Andrei si i-l adaug apoi in piureul de legume din ziua respectiva. Il papa foarte bine.
Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
ema.nu.ela spune:
hristina,
Peritolul este un sirop pt alergii si pt calmare bebelusi agitati. insa pediatra mea mi-a zis ca se da si pt pofta de mancare. eu n-am vrut sa-i dau ca sunt impotriva medicamentelor. plus ca pe prospect nu scrie de pofta de mancare. si incercasem odata sa-i dau si a fost cam blegita in ziua aia asa ca am renuntat. pediatra m-a asigurat ca nu face deloc rau si ca pot sa-i dau linistita cate 3ml/seara timp de 20 zile. cand am vazut ca Starchi zice ca la ea a avut efect am inceput sa-i dau si eu. acuma sunt cam la a 6-a zi. nu-mi dau seama daca de la el are pofta de mancare dar mananca mult mai bine. paralel am inceput sa-i dau din nou si Ecoflorina care reface flora microbiana din stomac. asa ca nu stiu daca e vreun efect conjugat.
un coleg de-al meu mi-a zis ca el avea bebe tare agitat si ca i-a dat Peritol pana pe la 3 ani incontinuu ca altfel nu dormea deloc. si acum e tot agitat :D la 5 ani.
briana,
nu trebuie sa te sperii. si a mea cand doarme neintoarsa si o trezesc eu are pampersul uscat (sau asa mi se pare mie). dar dupa ce bea laptele de la 6.30 la 8-8.30 cand se trezeste din nou e super plin ;)
mamica de maria, 8 luni si 2 saptamani
anis spune:
Ce cautam pe pagina a doua??Unde sunteti toate??Cu nasul in oule de pasti?
Briana iti tin pumnii.DA I-A Placut pestele>>>>>pe mine m_a terorizat mirosul>>dar a mancat linistita>>nu mult dar cam 120 gr>>si eu zic ca e super ok>>>daca depaseste 100 de gr e ok, ca n-o vreau grasa.
AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Hristina lasa fata..daca vrea doar lapte,da-i lapte.Si incearca cu ce stii tu ca ii place cel mai mult.Daca nu isi revine in 2-3 zile...atunci te ingrijorezi.
Ca o sugestie..da-i de ex un gust nou..s-ar putea sa se fi plictisit de mancare.
AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
emaaimee spune:
multumim de aprecieri.am vazut si eu pozele noi:sunt tare scumpii copilasii nostrii.
sa nu mai zic ca aseara am dormit numai 3 ore cu distractia ei de noapte.
sigur merg si eu la dr pediatru si zic ca vreau Peritol,nu Emanuela.ca agitata e si a mea
noi maine avem drum lung,stau cam cu frica cu fata ca e maraita,nu stiu cum o sa stea intr-un loc atata vreme.zbor la 7,deci cu 2 ore inainte sa fim la aeroport,plus ca ne trezim mai devremesi sunt de pe acum chiauna
am net si acasa,asa ca ne auzim repede.
sper ca Simona e bine.
de fetita cu fundita
Uite atat suntem de mari
POVESTEA MINUNII