Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (48)
Raspunsuri - Pagina 5
joy04 spune:
aoleoooo Pitic si tu?????
dar ce o fi de incepem asa pe rand sa ne plangem?????
daca-lpui mai des la san ca sa stimuleze...nu stiu ce sa mai zic, ca la mine partea cu pusul la san des nu merge, pt ca daca da cu nasu' de un san care nu-i FULL pt gustul lui il refuza categoric.
adica daca el mananca 120 ml si eu scos cu pompa 120 ml...degeaba. ca ii trag greu cu pompa si el este invatat sa cuuurga nu asa...un strop doi.
Eu cand ampatit-o prima oara, am inceput sa iau de toate alea, ceai , nutrinatal, galactogil....tinctura de marar - de la Ilenutza citire si este buna - si ma si mulgeam dupa ce papa el.'chiar daca mai trageam in gol cu pompa, tot prestam la greu.
dar ii mai si dadeam lapte praf...ca doar nu era sa-l las sa urle de foame.
stai relaxata, nu te mai chinui cu gandurile...odihneste-te cat poti de mult, mananca bine, ia toate alea de lactatie, pune-l la san, treseste-l daca adoarme la san...
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
lavi02 spune:
Acuma vin si eu cu problema mea:
Mi-e atat de dor de Silviuca mea de nu mai pot!
Acum imi pare rau ca am lasat-o atat de mult la bunici, e deja de 2 saptamani plecata. Cred ca am depasit limita de toleranta si a mea, si a ei.
Azi dimineata vorbeam cu Natalia si ii ziceam ce dor mi-e de Silvia si am intrebat-o: "si tie ti-e dor?" fiindca Natalia rade ca nimeni alta la giumbuslucurile Silviei si am impresia ca dintre toti membrii familiei cel mai mult o place pe Silvia.
Locul lor e impreuna. Iar eu le iubesc de nu mai pot
Nu tre' sa ma consolati sau alte alea, stiu si eu ca poimaine o vad si ca am respirat putin astea doua saptamani, dar... of!
V-am zis ca trebuia sa zic cuiva.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
joy04 spune:
mai LAVI, nu da cu pietre, dar chiar ma intrebam cum rezisti fara ea...adica nu ca as crede cine stie ce despre tine, dar ma intrebam asa...ca nu te vaiti deloc.
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
Morgano spune:
Joy, ma bucur ca ai revenit la o atitudine mai pozitiva, se simte ca esti mai relaxata. Sper ca si pe-acasa e mai bine la voi.
Pitic, nu plange si nu te stresa ca are dreptate Lavi, creierul e cu telecomanda la putere. Din proprie experienta iti spun ca stresul strica, nu-ti fa atatea griji si asculta la Lavi ca ea stie poate cel mai bine cum e cu lupta cu tzitzile.
Lavi, normal ca ai liber la sfaturi despre lactatie.
Cat despre dorul de Silviuca, te inteleg pt ca mie mi-e dor de Ana dupa cateva ore la birou, si vba aia e la 10 min cu masina.
M-am decis sa cumpar si eu cereale de pus in laptic, am impresia ca Ana nu se satura zilele astea, e cam disperata cand se apropie ora de masa. Astept recomandari!!!! Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
lavi02 spune:
Ripley mi-amintesc dupa ce a trecut bronsiolita si toate cele de le aveam pe cap in perioada aia si am ramas numai cu criza de lapte m-am bucurat, ca macar cu asta stiam cum sa ma descurc
Eu voi folosi Nesle: Orez si apoi Nesle: Orez, porumb si tapioca, mi se par cele mai complete cereale fara gluten.
Incep de luni!!! De sambata incep pulpa de mar si luni ajung la 4 linguri asa ca ii bag si o lingurita de cereale. Sau marti. Sper sa fie totul bine si sa ma pot tine de plan.
Morgano spune:
Eu nu ma pricep asa ca intreb, pt ca am vazut mai multe optiuni:
1. cereale in laptic, in bibe, eu as pune dimineata si seara la culcare cate 2 masuri, sau ceva de genul - pt ca asa nu-i afectez deloc programul de care sunt fte multumita
2. cereale in fructe sau supica, dar sincer nu imi surade ideea, mi se pare nefiresc
3. masa de cereale la 10 sau la 18, adik fix intre mese, si astfel inlocuita o masa de fructe (ceea ce iar nu as vrea)
acuma sunt diverse posibilitati si combinatii,nu stiu ce sa fac :((
O si mai mare intrebare mi-a pus-o feli, cum naiba ma decid eu ce pun in laptele Topfer? Ca Nan merge cu Nestle, Milumil -Milupa, Humana cu Humanele si eu ce saracie pun?
Expun si programul Anei, pt ca stiu ca s-au cerut modele de program, nu mai stiu cine a cerut, decat sa fac confuzii, mai bine tac.
8.00 laptic
9.00 - 10.30 somn (cam 1 ora)
10.30 - piure fructe
pana la 12.30 joaca sau plimbarica
12.30 - laptic
13.30-15 sau chiar 16 - somnic
16.30 - 17.00 laptic
plimbarica / joaca
18.30 - fructe
plimbarica/joaca sau un pui de somn
21.00 baita + papica
21.30 - in pat si nani pana la
7.00 - 7.30
Eu sunt fte multumita, diferente sunt cam de 15 min, max juma de ora, asa ca pot spune ca si-a facut fata mea un program fte regulat.
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
madau spune:
Ripley ia fulgi orez de la Milupa, sunt fara lapte asa ca poti sa-i folosesti si cu Topferul tau. Eu ii pun Mirunei in bibe de la ora 19 cate 2 lingurite si le papa cu mare placere. Plus in piureul de fructe iar 2 lingurite. Si vad ca a inceput iar sa ia in greutate, mititca nu se mai satura cu Milu 1. Acu e bine, a luat deja 100 gr in 3 zile, adica normal la ea.
Madau si Miruna (15 dec 2005)
POZICI, POZICI NOI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA
lavi02 spune:
Eu sunt pentru cerealele in piureul de fructe. O masura de cereale (poti fol. o masura de la lapte) la 4-8 linguri de fruct. Asa mi-a zis Drita. Aia cu D.
La varsta asta mesele trebuie sa fie echilibrate intre ele. daca la o masa ii dai numai fructe si la alta lapte cu cereale diferentele calorice sunt mari.
Mai studiaza. Asta-i parerea mea.
Morgano spune:
Lavi, noi fructul il papam ca supliment deocamdata, nu am inlocuit o masa.
Tindem spre 3 mese lapte si 2 gustari, insa nu se poate inca, suntem tinere si nu avansate prea tare cu diversificarea.
Am sa studiez, normal.
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
lavi02 spune:
Cu o mana sterg praful - ce urasc chestia asta! - si cu alta tastez.
Pai atunci Ripley, daca ti se pare tie prea manechin, baga-i intr-un bibe si o masura-doua de cereale si in plus da-i cereale in fructe daca depasesti cantitatea de 4 linguri. Eu asa am sa fac mai putin faza cu bibele ca nu pot sa bag cereale in titi oricat m-as chinui.
Cica sa nu depasesti 4 masuri de cereale pe zi.