Bebelusi de mai-iunie 2005 (83)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Salutare la fete si bebici,

noi din an in paste se vede treaba mai scriem, dar am avut ceva mici probleme de sanatate mai mult eu, si Matei a fost mucios. te inteleg Androix, vezi ca batista minune o are Adina si GAbitzam si sunt foarte multumite de ea, noi scoatem cu para aia piriforma, cica aia e de fapt pentru altceva da e tare buna la desfundat nasul. si taticul a prins o dexteritate teribilaa, sta copilu fara probleme, deci taiata de pe lista si asta, incet incet tai multe de pe lista 8le pasez la tatic. cind a fost mucios eu i-am dat nurofen 2,5 ml, de 2 ori pe zi cred 3 zile. asa a zis nenea doctorul si vad ca a trecut.

m-am tot tinut sa intru sa-ti spun Gabitzam, ceea ce a facut Andrei este o reactie la vaccin, nu rujeola sau cum s-o numi asta. cica este o reactie normala, doctorul ma avertizase ca poate sa faca chestia asta si apare cam la o luna dupa vaccin, da Matei a facut imediat si altfel total, chiar de craciun.

adina, imi pare rau ca treci prin probleme, vine asa cite o perioada de iti vine sa stai intr-un colt, da trece, incearca sa povestesti sau scrie pur si simplu. nu neaparat scrisoarea sa aiba destinatar, le dai altcuiva, chiar daca e imaginar.
scuze ca nu am mai scris aseara da m-am apucat de vopsit oua, de pregatit una alta si am terminat cam tirziu.

Fran, azi dimineata inainte de 9 bintuiai pe la Miniblu din Tei? si cu iepu si tatic? sau am avut vedenii??

Laura
habar nu am unde esti,ca nu prea am citit mult din urma) dar sper sa-ti fie bine.

Monule, copii apar nu cind ii programezi ci cind te astepti cel mai putin ca se va intimpla, asa ca nu te mai gindi, actioneaza in continuare.

si eu am bucatarit astazi, drob, ciorba, fripturi, salate, UAUUUUUUU, de aia sunt asa obosita frate!!!!!

nu mai vreau sa va mai tin (din treaba), va dorim din suflet sarbatori fericite, in liniste si tihna, sa va aduca iepurasul ceea ce poate si el saracul, ca ploua de mama focului in Bucuresti, sa fiti vesele si frumoase, sa ne traiasca copii, si nu uitati miine sa purtati ceva nou, indiferent ce este!

va imbratisam cu drag pe toate si toti, oriunde ati fi,oriunde v-ati afla, aici, peste oceane, peste mari si tari.(virtual si/sau imaginar suntem impreuna).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ihi, pai i-am zis sa cumpere para d-aia, io ca proasta 'ceam ca e oftalmologica... nici nu iegzista asa ceva - para oftalmologica, m-a scos barbatu din nestiinta spunandu-mi adeavrul in fata. Dar m-a amenintat ca o foloseste in scopul ei initial daca o cumpara degeaba... Nu a luat-o degeaba vad ca merge mai bine. In schimb mi-a facut Filip si febra asa ca diseara nu mai mergem nici la biserica, probabil va merge Mihai aici in cartier sa aduca lumina.

Intrasem sa va zic ca am reusit in sfarsit SA VAND JAGUARUL!!! Ma trezesc ca ma suna cineva la interfon si ma intreaba de masina, iar Mihai tocmai venea de la farmacie asa ca a ramas la tratative si a dat-o pana la urma. Nu cu 10 mil ci cu 9.5 dar zic mersi ca nu mai trageam speranta sa o dau. Si unde nu vine Mihai de jos mai avea nitel si plangea ca saraca daciutza noastra... L-am consolat si eu cum am putut: a luat-o un nene serios care vrea s-o faca, ii face si actele ce mai o sa-i placa mai mult la el decat la noi...

Andreea mamica lui Filip Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ola ,
ati terminat bunataturile? eu fac doar mielul si niste prajiturele zise testoase. pozele mai jos.
in alta ordine de idei se pare ca nu puteam rata si luna asta asa ca ne abonam din nou la raceala. ii curg mucii si stranuta. din ianuarie tot asa o tinem. dar ii dau oscilo si fac tot posibilul sa evitam antibioticul ca prea prea!!!
asa ca va invitam la
testoase

si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Monule, vreau si eu, te rog, reteta de la testoase. Ca arata bine rau! Ar incinta-o pe Agata si sa sa ma ajute sa le fac, dar si sa le manince. Sint greu de facut?

Dupa aproape o zi intreaga se smotruiala si astazi e la loc cum era alaltaieri si vreo doua ore de decoratiuni pascale cu Agata, inclusiv oua, astazi sint in plin proces culinar: supa crema de broccoli, sarmalute de vita in foi de vita, drob de piept de pui, ficat si pateu afumat, piine, cozonaci si pasca. Nu mai fac altceva, nici macar friptura si nici din astea nu fac cantitati industriale, ci doar asa, pentru o masa-doua. Noi nu mincam miel, nici musafirii, daca or veni, ca se pare ca unul dintre copilasi e bolnavior... asa ca, voi sari usor friptura, ca de aia tot fac. Daca chiar om vrea, pun repede ceva pe gratar si gata. Daca imi ies bine, nu neaparat si bune, macar aspect sa aiba, fac niste poze si pun, daca nu... alta data! Ca nu voi sa mai fac de ris, nu de alta!
Adina, esti mai bine?
Lumina multa sa vi se aduca in case si in suflet! Va pup!

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Aceasta este reteta
""""" Testoasele vioaie
Reteta:

½ cana zahar maron (se poate pune si zahar tos normal)
½ cana margarina sau unt la temperatura camerei
¼ lingurita vanilie
1/8 lingurita esenta de artar (optional)
2 oua (retineti separat un albus)
1 ½ cani faina obisnuita
¼ lingurita sare
¼ lingurita bicarbonat
1 ½ - 2 cani de nuci pecan

Glazura:
1/3 cana ciocolata semi-dulce
3 linguri lapte
1 lingura margarina sau zahar
1 cana zahar pudra

Intr-un castron de dimensiune medie, se freaca zaharul cu ½ cana margarina la temperatura camerei. Adaugati vanilia, esenta de artar, un ou intreg si un galbenus. Incorporati-le bine. Adaugati treptat faina amestecata initial cu sarea si bicarbonatul. Aluatul va fi moale. Lasati-l la frigider pana se intareste.
Incalziti cuptorul la 350 grade F (adica foc potrivit). Ungeti o tava de prajituri. Aranjati bucatiile de nuci sugerand capul si picioarele broastelor testoase. Bateti albusul pastrat aparte.
Luati cate o lingurita de aluat si formati bilute cat o nuca. Inmuiati-le baza in albusul batut spuma si asezati-le cu grija peste nucile aranjate in tava in grupuri de cate 5. Formati astfel broscutele.
Coaceti prajiturile la 350 grade F timp de 10-12 minute sau pana se ingalbenesc usor pe margine. (evitati sa le coaceti in exces). Lasati-le la racit.
Intr-o cratita mica amestecati ciocolata, laptele si o lingura de margarina pe ochiul de aragaz la temperatura foooaarte mica. Amescecati pana se topesc ingredientele. Luati-o de pe foc si adaugati zaharul pudra. Daca este prea moale adaugati zahar pudra pana la obtinerea consistentei dorite. Daca este prea groasa tineti in continuare cratita pe focul foooaaarte slab pana la obtinerea consistentei dorite. Glazurati broscutele cu generozitate. Ies 36-38 broscute.

*) 1 cana = o cana cu volumul de 250 ml """"

si nu a fost greu sa le fac cu atat mai mult cu cat eu sunt antitalent la dulciuri

si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Sarbatori Fericite,va dorim multa sanatate si un Paste Fericit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Sarbatori fericite!
Lumina in suflet, lumina in ganduri...

Sa aveti iepurasi pe masura dorintelor...

OlgaM multumesc pentru mesaje, in special ultimul. Ma gandesc de multe ori la voi, in special la Maya...Gandurile mele sunt alaturi de tine maine, din pacate, stiu cum e sa-ti pierzi un parinte drag de sarbatori (Craciunul in cazul meu), sa ai liniste in suflet...
N-am cuvinte potrivite, doar ganduri.

Anca si OlgaT aveti niste baieti frumosi si...tare preocupati. M-am uitat la poze, cand la unul, cand la altul, la amandoi... Cum s-au inteles?

Noi ne-am regasit putina liniste de sarbatori, dupa un smotru cat de cat rezonabil, dar apoi de la capat, cand se vor termina toate astea? Cand terminam si banii probabil.
Bianca e bine, fara progrese la capitolul motricitate, vrea doar in picioare, se agata cu manutele de orice numai sa fie la verticala, nu face pasi, nimic...Spune "ade" - "haide", face "tai" uneori si spune, doarme cam 2-3 ore pe zi si e innebunita dupa iesitul afara, ploua, ninge unul din noi tre' sa iasa afara cu ea.

Sper sa mai revin zilele astea...

Sanatate celor care sunt bolnaviori (poate nu sunt si sper sa fie asa, dar nu am reusit sa mai citesc din urma), petrecere frumoasa si drum bun (cam tarziou) celor care sunt in deplasare.

Eli cu puiutii Bianca si Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Vesti despre noi prefer sa nu va dau, asa cum mai spuneau fetele pe aici vin momente care la mine sunt deja eternitati cand simti nevoia sa te retragi mai bine zis sa fereci usile si sa stai ascuns in scorbura din sufletul tau....
Am intrat scurt sa va spun Paste fericit. Sa va dea D-zeu multa fericire, multumire, liniste sufleteasca si putere sa treceti peste tot ce e rau si greu.Hristos A inviat!

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Am intrat sa va spun... ca am facut cunostintza cu peretele, primul cucui, iaca ce i-a adus iepurashul

PASTE FERICIT !

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre

Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)

Poze cu ingerasul lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

La multi ani sarbatoritilor zilei de azi Alex, Stefan, Daria Maria, Ana Ilinca!.

Androix-eu am o para cu care-i scot mucii Mayei in fiecare zi de cand s-a nascut. Asa m-a invatat soacra mea si nu se produc deloc mai multi. In fiecare seara dupa baie fac asta, dupa ce mai intai ii pun putin ser fiziologic in fiecare nara. Ideea este ca para nu scoate mucii ci doar ii aduce mai spre iesire. Eu apoi ii bag usor betigase de urechi si asa ii scot. Nu-i place, dar asta este. Este un mod de a-i curata nasul.

fran-multumesc pentru informatiile referitoare la borcanase.

Elisor-nici la noi progrese . Doar ca se rostogoleste acum in toate directiile. Si ei ii place sa stea in picioare, dar oboseste destul de repede.

Nici eu nu sunt in toane bune azi si nu am facut nimic. Sotul meu nu ma ajuta cu nimic si singura nu pot sa le fac pe toate, atata timp cat trebuie sa stau cu Maya. A, ba ma ajuta sotul. Mi-a chemat musafiri maine, iar el acum a plecat la un film ca era obosit tare. Mai bine nu va scriam ca ma apuca plansul.

Va zic inca odata Sarbatori fericite si cum acum va pregatiti sa mergeti la Inviere (care mergeti), va spun Cristos a inviat!

Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya

Mergi la inceput