Mamici de martie-aprilie 2006 (62)
Raspunsuri - Pagina 8
mariana_1976 spune:
Rocsana,ai dreptate:bebe Markus seamana cu tati.(ca de altfel si surioara si fratiorul mai mare).Poate de asta n-o vrea el sa pun pozele copiilor pe Internet?![]()
Si voi sunteti niste fete asa de frumoase in poze!Cind ma uit la copacii infloriti(ciresi,banuiesc?)mi se face asa un dor de primavara adevarata!!
Asa "contracte de munca" fac ei japonezii??!Aici ar fi ilegal,insa sper din tot sufletul sa fie bine pentru voi toti si sa gasiti impreuna solutia cea mai potrivita in aceasta situatie!
Batista bebelusului o gasesti www.overland.com.ro/" target="_blank">AICI

Polixeni,imi pare tare rau de problemuta cu numele "piticotului" vostru.Nu stiu daca e permis in Grecia sau daca e o idee buna,dar ati putea sa-i dati 2 nume ca sa impacati si "capra" si "varza"?![]()
Cristina_30,FELICITARI PENTRU Magnus!!(care este un nume foarte frecvent purtat si de suedezi!)
Hai ca va las fiindca bebe Markus ma cheama "la datorie"!![]()
Mariana
mama Monicai(1998),a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
ioana22 spune:
Buna fetele,am ajuns si eu in sf acasa si vreau sa va multumesc mult pt urari.Bebe Philip Andrei a avur 3040g si 49,5 cm a luat nota 9 si este un mancacios.Eu am lapte suficient si beb doarme f bine noaptea,sper sa o tina asa mereu.De nascut am nascut foarte usorrr,un travaliu de 2h jumatate si pe masa de nasteri am stat cam 7,8 min pana a iesit bebe.O sa va povestesc mai pe larg povestea nasterii lui Philip Andrei.Va pup si va doresc celor ce nu au nascut inca o nastere ca a mea.
ioana
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;17;121/st/20060420/dt/7/k/77ab/preg.png
Luizax spune:
Irina - mulsul e imediat dupa supt.
Chestiile alea de silicon cu gaurele sunt mameloane de silicon, eu folosesc si n-am probleme.
Bazdacii de la supt - ori e prea putin lapte, ori e pozitia in care sta aiurea, ori a inghitit rea mult aer si inca ii e foame dar nu poate sa mai inghita ca nu mai incape in burtica, ori s-a invatat cu biberonul. Am citit ca un copil sanatos goleshte un san in max. 10 minute.
A-intrebare. Pe mine ma mananca rau sma duc la mare in vara, dar Giulia o sa aiba numa fro 3 luni si ceva - o fi prea mica.?
mariana_1976 spune:
Mihaela/Timisoara,ce bine-mi pare sa vad ca sunt deja mai multe aspirante la putin timp de la cezariana!!
De-abia acum mi-am dat seama ca bebelusul Cristian este nascut in aceeasi zi cu Matei(primul meu baietel)!

Cameliada cred ca ati avut o metoda foarte buna de ales numele lui bebe!Tudor Bogdan suna asa de frumos!

Laura_Ioana,la inceput,mi-a fost tare jena sa ma duc la aspirante pt.ca eu am deja un nr.de copii pe care multe fete l-ar considera "suficient".Dar...mi-am luat inima in dinti si m-am inscris fiindca citind capitolele anterioare mi-am dat seama cit de sufletiste si extraordinare sunt si fetele de acolo!

Este foarte important ca ati gasit increderea si dorinta de a deveni din nou parinti!Sunt cu gindul alaturi de voi!

Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
aida_o spune:
Pup fetele.
Am avut o noapte grea. Deja simt cind are bebelina din burtica puseuri de crestere (sau de ingrasare), ca acum simt si mai grea burta. Tin minte ca pe la 37 de saptamini am mai avut asa o "ingreunare" peste noapte, cind mi-a fost greu sa-mi car burta. De azi-noapte e si mai grea, parca. Abia mai pot dormi, chiar si cu perne sub burta.
Si de foame... mi-e foame toata ziua si toata noaptea. Cind maninc, nu ma satur, pentru ca stomacul e asa de inghesuit incit nu se prea mai poate umple ca sa ma si satur. Sau asa cred eu.
Nu stiu daca a mai intrebat cineva: voi ati observat o accentuare a alunitelor de pe corp, in timpul sarcinii? In sensul ca unele s-au mai marit, sau ca au aparut altele noi? Am citit ca e normal, din cauza hormonilor, insa ma gindeam sa va intreb si pe voi.
...Uf! Io nu mai pot, sunt nedormita si extrem de obosita. Si cica in perioada asta, pina la nastere, ar trebui sa profit si sa ma odihnesc. Ma dor toate alea, cind ma-ntind in pat. ...Poftim de dormi, daca poti.
39+3
alinaalex spune:
AIDA, eu n-am avut nici o durere la tuseul vaginal, nici la controlul de 39 saptamani, nici la nastere, cand m-a suit de doua ori pe masa ca sa vada dilatatia, iar cand eram la dilatatie de 8 cm m-a scormonit de zor pe acolo si tot nimik! Doar contractiile dureau rau de tot. Eu raman totusi la convingerea ca mana doctorului e de vina. Ai cumva dr. femeie? Ca eu nu ma mai duc la femei in veci! Ultima data cand m-a consultat o femeie a fost la 34 saptamani, cand m-am dus la urgenta cu contractii , iar aia era de garda, am crezut ca ma pish pe mine de durere. Cand a venit si m-a consultat dr. meu n-am simtit nimic. Din experienta mea , la cate dr. femei am fost, la toate m-a durut. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar asta e meserie de barbat!
A, si ma mai mira un lucru pe care-l povesteati voi: ca e normal sa sangerezi dupa tuseu vaginal!?! Si asta o spuneau doctorii... Mi nu mi s-a intamplat niciodata, chit ca la fiecare control mi-a facut si eco si consult pe masa. Si de fiecare data n-am simtit nici o durere.
Sau poate ca asta depinde de la persoana la persoana???![]()
MARIANA, eu am nascut natural, nu cu cezariana. Deci pot sa fiu aspiranta in viitorul f.f.apropiat... Numai ca...as vrea totusi sa mai astept un pic, asa cat sa fie max. 2 ani diferenta de varsta intre copii![]()
![]()
![]()
LUIZAX si pe mine ma mananca rau sa ma duc la vara la mare! Mai ales ca eu de mic copil nu am ratat nici un an fara vacanta sau concediu la mare. O fi bine pt. bebe asa mic, de numai 3-4 luni? Si e si drumul lung, de la Oradea cam 800 km...
POLIXENI si la noi am auzit tampenia ca nu-i voie sa-i zici copilului pe nume pana la botez! Si o tampenie si mai mare: ca nu-i voie sa scoti afara copilul pana la botez, nici tu nu ai voie, si sa nu-i unghiutele pana la botez!!! Folclor... Pai daca as face botezul la 7 luni? Noi il facem la 6 saptamani, si atat e mult. Eu l-am scos afara deja, i-am taiat unghiile de vreo 3 ori pana acum, ca-i cresc repede si am iesit si eu la cumparaturi de cate ori am avut ocazia. Pe nume-i spun mai rar, ca-mi place sa-l alint ... asa ca eu am incalcat toate regulile astea. 
ALINA, mamica fericita a ingerashului MARC-ALEXANDRU(28.03.2006)
poze
mariana_1976 spune:
Felicitari Ioana_22 pentru nasterea usoara si bebe somnoros si mincacios!
Asteptam povestea nasterii!![]()
Si eu am avut o nastere ca la carte cu bebe no.2 ( in 20 minute dupa ce am ajuns la spital am si nascut fara epidurala,fara epiziotomie..."naturel"
)
Din pacate acum,la bebe no.3,am ajuns la cezarina ![]()
din "simplul" motiv fiindca bebicu´nu a dorit sa se aseze in pozitia "regulamentara"(nu i-o fi placut sa stea in cap
)
Luizax,asa cum am mai scris si Irinei din Constanta,suedezii ii duc pe bebei in tarile calde(citeste TROPICALE!!) in vacante,aici fiind tare frigulet din noiembrie pina-n martie!!![]()
Doctorii aici recomanda expunerea la soare de la virsta de 3 ani.Pina atunci se accepta plimbari cu bebe in carucior cu acoperis si imbracati corespunzator(costumase de in/bumbac cu mineci lungi,palariuta,ochelari de soare,creme no.40+ impotriva UV.)Nu stiu daca exista "Nivea Sun"-childrens´sun lotion si in Romania,dar este crema care a trecut cele mai multe teste de succes aici in Suedia.![]()
Nu e periculos soarele la bebei daca sunt respectate conditiile de mai sus,Romania nu e Australia,dar...astept sa citesc ce mai zic si alte mamici/si pediatrii lor cu experienta![]()
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
ciuf spune:
Nimeni nu naste azi? Hai ca mai sunt doua zile din zodia Berbec. Sa inteleg ca vom avea taurasi, cele care mai sunt pe baricade?
Eu am dormit tare bine azi-noapte. Ma simt super, fulgulet.
Kim, ce mai face micuta Alicia?
Mamicutelor, mai puneti si voi poze.
Pup
Ciuf (39+5) si Luca (11.11.2003)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa
aida_o spune:
Ciuf,
taman ce ma plingeam ca nu dorm noaptea. ma omori, cu somnul tau perfect. vreau si io reteta ![]()
39+3
Alexandra
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , eco 18 sapt , eco 2D&3D 24 sapt si 9 luni si-o zi :)
aida_o spune:
Da, Alina, am doctor femeie. Si am zis ca mor de durere, ma luase putin cu transpiratie si stare de lesin. Asa de mare a fost durerea. Noroc ca nu a fost nici o singerare, dupa tuseul asta. Dar efectiv mi-e frica sa imi mai faca vreun tuseu. De-aia ma rog sa nasc pina marti cind sunt iar programata la control, ca sa nu mai trebuiasca sa-mi faca alt tuseu de rutina. Prefer sa stiu ca o sa ma mai controleze doar in timpul travaliului, macar sa stiu ca e cu rost durerea.