Mamici de martie-aprilie 2006 (62)
Raspunsuri - Pagina 2
mari78 spune:
Felicitari Danielaneda pentru printesa Raluca Elena. Sa va traiasca si sa fie sanatoasa si norocoasa !
Mari si bebe Teodora Maria (26.03.2006)
Irina71 spune:
FELICITARI, DANIELANEDA !! SA VA TRAIASCA PRINTESA SI SA VA ADUCA NUMAI BUCURII !! 

Si cand ai timp, mai treci pe la noi ....
nshiro, asa devreme incepi serviciul ?
Te obliga sistemul japonez, sau de ce ? Si cu bebe Maria cine ramane ziua ?
Delia, e voie cu bebe asa mic la plaja ? Ca eu am marea in spatele blocului si cand am intrebat-o pe pediatra daca am voie la vara cu bebe la plaja, macar o juma de ora/zi, a zis ca nu, ca e prea mic ...
Irina, mami de
Andrei (03.03.06)
Multe poze cu mine
mariana_1976 spune:
Laura_Ioana,imi pare asa de bine ca ai ramas printre noi pe forum si ca ai gasit puterea sa ne scrii in continuare.Dumnezeu care v-a dat deja curajul si increderea o sa va ajute sa deveniti parinti in viitorul apropiat.
Si eu am avut cezariana la ultimul bebe si am intrebat-o pe doctorita cit e de periculos daca se intimpla vreun "accident" inainte de cele 6 luni "dupa" recomandate aici in Suedia.(eu folosesc si am folosit de 9 ani numai metode contraceptive naturale).
Raspunsul a fost ca nu ar fi problema,dar ca as avea sanse mai mari sa fac cezariana nr.2 in loc de nastere normala dupa cezariana...
Scuza-ma ca te intreb,dar au depistat cumva motivul sarcinilor tale oprite in evolutie?Aici se asteapta doar 6 luni dupa sarcini oprite in evolutie si se da tratament in functie de caz.
Daca vei mai trece pe la aspirante,probabil ne vom intilni si acolo fiindca eu ma gindesc sa astept cam max.1 an de la cezariana.
Ileana_Marius,in ciuda tuturor celor intimplate,esti o fiinta foarte puternica si asta o dovedeste ca ai revenit printre noi cu al doilea mesaj.
Am impresia ca te inteleg foarte bine cind spui ca esti f.suparata pe sistemul de asigurari medicale din Norvegia.Aici in Suedia si in celelate tari scandinave povestea cu asigurarile este cam la fel.

Ma simt foarte vinovata fiindca nu ti-am scris de la inceput ca nici eu n-am avut mare incredere in moasele si doctorii lor generalisti,in ciuda statisticilor extraordinar de bune.
De aceea m-am dus gratuit la moasa o data pe luna,dar si la particular unde trebuia sa platesc in jur de 80 de euro la fiecare vizita.In plus,am insistat cu ecografii lunare(aici se fac de obicei doar 2 pe tot parcursul sarcinii!!!
)Fiindca am citit f.mult si am discutat si cu un doctor roman,le-am cerut suedezilor sa-mi faca tot ce mi-a recomandat dinsul.Pe ultima suta de metri eram f.dezorientata atit eu cit si sotul daca sa recurgem la cezariana sau nu,unii doctori ne-o recomandau altii nu,depinzind de la spital la spital...(bebe era in pozitie pelvina).
Eu sunt convinsa ca veti gasi increderea de care aveti nevoie si va doresc sa tineti in brate un bebe sanatos cit mai curind posibil.
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
ANDREEA GEORGIANA spune:
Cameliada iti multumesc pt. sfat,chiar daca nu eu il cerusem.Adevarul este ca ma chinui cumplit sa-i scot mucisorii,ea urla,tati face ca toate animalele,in timp ce ii tine manutele si ii spune cat de rea este mamica ei si cat de tare o chinuie.Se coalizeaza de pe acum impotriva mea...
Mi se parea o barbarie sa chinui copilul cu ...minunata batista a bebelusului,dar mi-a mai recomandat-o si prietena mea ca fiind cea mai buna solutie,asa ca o voi folosi si eu.
Danielaneda,sa vatraiasca printesa si sa auzim doar vesti bune despre ea!

Tcelen ce dulce e Maria si cat de mult a crescut!!!Este o adevarata domnisoara...
Aida sa vezi ce repede trec cele 6 zile.Saptamana viitoare vorbim despre alaptat si ne vei cere fel de fel de sfaturi.
Cat despre unghia incarnata...tot cea mare si tot la piciorul stang a fost si in cazul meu si nu i-a venit de hac decat manicurista mea(pe care am injurat-o cumplit,dar m-a scapat de necaz).Mai poti incerca sa tii piciorul in apa calda(mult de tot!)cu putin sapun si cand se inmoaie bine de tot(a se citi...cand arata stafidit de-a binelea)sa gasesti cu ultimele puteri o pozitie comoda(daca mai exista asa ceva...)si sa ,,starpesti,, coltul chinuitor.
Ciuf,daca vine cineva la tine din Romania,spune-i sa-ti aduca Carpicon(mai multe tuburi)unguent si supozitoare.Sunt minunate(ambele) pt. hemoroizi si sunt permise in perioada sarcinii si a alaptarii.Sfat valabil si pt. Aida.
Zuzilici,daca tot crezi ca o urmezi pe Tina,pregateste-te pt. un bebel asemenea.Adica frumos,cuminte si...mareeee!Si la o nastere asemenea.
Fetelor-dragelor noi ne-am smecherit f. tare,in sensul ca suntem f. cuminti ziua,pana cand vine tati,iar din momentul in care ii auzim vocea...intram in priza.Iar dimineata la 5.30-6,dupa ce papam,avem chef de joaca si tati ne-a cam invatat cu vizitele in patul matrimonial,unde chitaim si ne distram de minune.Adica bebita se distreaza,vazandu-ne pe noi asa adormiti.Abia cand pleaca tati adoarme,pt. a prinde puteri pana la revenirea lui.Si inca adoarme la san,iar dupa baita,care este pe la 21,este atat de obosita incat suge maxim 5 minute si nu o mai pot trezi nici cu pompierii.Help me!!!
Am mai pus poze cu puiuta noastra draga si plina de personalitate.
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
Polixeni spune:
CIUF multumesc de urare!! Sa ne traiasca bebelusii sanatosi si mancaciosi!!!!!
AMA-KALY pompa de la Chicco pe care o am eu este o chestiutza cu o sticla de biberon la baza si ceva cu o unfel de manivela sa-i zic asa pe care tot apas si imi scoate laptele.Din pacate nu am o poza cu pompa respectiva.Eu v-am mai zis despre problema mea cu laptele si de aceea imi scot laptele de 2 ori pe zi si stiu ca fac o portie de 60-70 ml.Macar asa stiu sigur ce mananca.In rest ii dau lapte praf pt ca nu se satura si acum i-am mai crescut si portia.
Voua va stranuta bebeii??Ca al meu stranuta dar nu are febra sau ceva.Mi-e teama totusi sa nu fi luat raceala de la tati pe care nu-l las eu sa se apropie de micut dar daca a racit??!!
Am mai pus poze cu bebele pe mailul comun pt ca nu ma prea pricep sa le pun aici.
Va pup pe toate si aveti grija de voi
Poli SI 
Irina71 spune:
alinaalex, pai activeaza-ti intai PM-ul. (eu nu stiu cum se face, dar poate te ajuta fetele).
Vezi ca ti-am trimis totusi mail, la alta adresa, Yahoo sau ce adresa de mail ai dat tu aici cand te-ai inscris.
Irina, mami de
Andrei (03.03.06)
Multe poze cu mine
dianad spune:
Am venit aseara de la spital, suntem foarte bine amndoi. Acum am intrat pe net sa citesc cine a mai nascut.TINA, felicitari pentru grasunel! Sa va traiasca, sa va aduca numai bucurii, iar tie mult laptic! Wow, nastere naturala, abia astept sa citesc din urma!IOANA si Lady Hawksa va traiasca minunile, sa aiba sanatate, noroc, minte si tot ce va doriti pentru ei.Eu am nascut miercuri, 12 aprilie, ora 21,40. Bebe a cantarit 3580g (si eu ma plangeam ca fusese diagnosticat cu retard de crestere
), 54cm, apgar 10. Nasterea a fost prin cezariana cu anestezie totala. Am stat in reanimare pana la 8,45, iar la 10,30 eram deja la plimbare pe la saloanele cu gravidute sa le incurajez. Cam tot pe la ora aceea am realizat ca imi mai doresc inca un copil, frica mea cea mare nasterea, fiind depasita! Dr. T. a fost la inaltime, la fel si rezidentul lui care mi-a facut o minunati3e de cusatura. In afara perfuziei cu calmante de la reanimare, nu am avut nevoie de niciun alt calmant.Am stat 5 zile cu bebe in spital ca sa invat cum sa ma descurc cu el; as fi pupt pleca de sambata.Am deschis capitolul 60, stiind ca s-ar putea ssa nasc pana la incheierea lui, si din convingerea ca nicio mamica ce a deschis capitole nu a avut necazuri la nastere.Si citind lista am vazut ca s-a intamplat cu fetita Ilenei_Marius. Nu stiu ce s-a intamplat, nu am mai citit de pe 11 aprilie, pana sa vina vestea nasterii Tinei... Bucuria celorlate vesti este acum inlacrimata de vestea asta... Ileana, sunt alaturi de tine!DianaD + Buflici