Mamici de martie-aprilie 2006 (62)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Buna ziua,
Eu sunt cea cu care a vorbit Zuzilici si m-am oferit sa le dau de stire fetelor de la celalalt subiect, care asteptau cu sufletul la gura o veste despre ea. Noi am fost alaturi de Zuzilici inca de dinainte de conceptie, cand Isabella era la stadiul de dorinta ... de aceea ne simtim foarte aproape de ea si de bebelina.
Recunosc ca nu m-am gandit sa scriu si aici ... poate si pentru faptul ca in ultimul timp v-am vizitat, in speranta ca voi afla vesti despre Zuzilici si de cele mai multe ori am avut senzatia ca am gresit subiectul, abia dupa ce reveneam la prima pagina vedeam ca am nimerit unde trebuia. Nu vreau sa fiu ironica sau sa jignesc pe cineva, personal insa am avut impresia ca in mare parte nu prea sunteti interesate de starea ei.
Va urez tuturor un fericit si linistit alaturi de cei dragi, celor care au nascut felicitari si bb sanatosi si mancaciosi, celor care astepta cu nerabdare marea intalnire va doresc o nastere usoara si fara probleme, iar celor carora ingerasii li s-au ridicat la cer - refacere cat mai rapida atat fizica, cat mai ales psihica, multa putere sa treceti peste aceasta durere si sa va ajute Dumnezeu sa va strangeti cat mai curand bb-ii la piept!

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MP spune:

Buna tuturor!

Intru pe fuga ca sa va salut pe toate si ca sa le urez fetelor care urmeaza zilele astea sa nasca mult noroc,o nastere super usoara, multa sanatate si bebelusi sanatosi! Fiti curajoase,nu va faceti ganduri negre! va fi bine!
Hai,Ciuf,Zuzi,Aida,Olgutta!!!

Monica si cei doi pitici,Vlad si Matei.

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Catrinel_17,da,imi amintesc ca eram citeva mamici cu bebe in pelvina(tu,Rocsana,eu,Mamaadriana si Loriana carora li s-a repozitionat prin ultimele saptamini...)Ceea ce memoria mea nu mai inregisteaza din lipsa acuta de neuroni este...tu ii pui doar preventiv Oanei pampers "dublu"?Sau ati fost deja la ecografie?

Stii ceva?Povestioara nasterii tale seamana foarte mult cu a mea...

Sper ca nemtii sa fie mai dezghetati fiindca suedezii astia au probleme cu pronuntarea diftongilor...sora mea e tot Oana si suedezii ii spun "U-ana" nu "oa-na"!

Andreea Georgiana,sotul meu a facut urmatoruŽ banc

Eu ma scol de dimineata obosita moarta din cauza de bebe si in plus mai visasem o catastrofa nucleara gen Cernobil (pe bune visasem ).Ii spun ce nasol ma simtisem si uite replica lui:
<<-Now I know why you look so RADIANT honey :ai muncit o noapte intreaga la centrala aia afurisita!>>

Si continua sa ma "consoleze":
<<-Mi-e teama ca rusii au de gind sa mai explodeze inca un reactor pe 26 aprilie la serbarea aniversarii de 20 de ani!>>

Umor suedez,huh?

Ciuf,stiu destul de bine ce simti fiindca pe ultima suta de metri eu (desi la a treia sarcina) intrasem in panica si mai aveam si niste dureri infernale de juram ca nu mai ajung la programarea pt.cezariana.(nici n-am ajuns daŽasta-i alta treaba)

Eu zic ca NU SE POATE INTIMPLA NIMIC RAU,mai ales ca probabil vei naste in VINEREA MARE,ZI SFINTA!
Si stii ceva?La a doua nastere vaginala e mai usor deoarece "canaluŽ" e pregatit de la prima nastere!Aici in carti se spune ca durata primei nasteri IN GENERAL se injumatateste la a doua!

Aida,eu tot uit sa-ti spun ca suedezii fac echo pt. determinare a datei probabile a nasterii INAINTE DE SAPTAMINA a-16-a fiindca dupa aceea saptamina-zic ei-echograful arata date care nu sunt concludente!!Daca le spui asta canadienilor ce-o sa-ti mai raspunda?
Fii "barbata" si incearca sa faci ceva placut,rasfata-te.(eu in ultimele zile ma duceam cam des la cumparaturi si bineinteles,mereu descopeream cite ceva dragut pt.bebe sau pt.decorat locuinta)

Alinalex,

Noe,ce mai faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

ziua buna le fete si la puiutzi!

alinaalex, si eu o alaptez la cerere si cand poate sa manance ok, se satura , ca o vad cum doarme si cum se comporta, insa acu' ori vine prea tare lapticu ori imi vine mie ciclul ma bucur sa aud ca ai un bebel cuminte si fomist ( a se citi mancacios). eu acum ma mulg mai ales dimineata pentru ca am sanii f plini si nu e chip sa manance fara sa se inece si ii dau de la jumatate incolo, cand nu mai e asa presiune in san. formula am incercat sa evit, mai ales ca lapte este, la fel si biberonul- insa daca copilul plange de foame o data, de doua ori de n ori cu lapticu in fata, nu pot sa il las....am I wrong??

ile, eu mi-am facut provizii de laptic insa nu il tin mai mult de o ora la temperatura camerei (cam cat ma mulg), si pe urma il pun la congelator in niste recipiente speciale de la Avent (se pot monta si la pompa Avent, numa ca eu am Chicco..)..deja am cam 1000ml

aida, sper ca e mai ok cu durerile, oricum gandeste-te ca nu mai e mult, si cand o sa iti vezi puiul nu o sa mai conteze nici o durere; uite, de ex , cand eram eu in maternitate, m-am ridicat din pat a doua zi seara, cu dureri dar m-am descurcat; insa nu despre asta e vorba, era o tipa operata seara la 9 al carei bebel era la fototerapie si nu vroiau sa i-l aduca la alaptat, il hraneau ele acolo; a doua zi dimineata, deci dupa maxim 12 ore, tipa se ridicase din pat (inaintea mea si a celor operate mai devreme) ca sa mearga sa isi vada si sa isi alapteze puiulavea dureri cu siguranta (tot cezariana), ii era greu insa mi-a zis ca nu simte nimic cand se gandeste la puiul ei alunite mi-au aparut si mie, cica e normal, eu sper sa plece cu timpul la ele acasa

mariana, merci mult pt infos- oare Materna schimba cumva mirosul pielii?ca am auzit ca si de la vitamine s-ar putea sa faca figuri, insa Materna e indicata si in lauzie...eu iau pentru ca nu pot sa zic ca mananc chiar ca la carte....

Andreea, si noi plimbam bebelina cu masina si ii place la nebunie adica doarme tun...picaturi noi ii dam Debridat (sab simplex si bonnisan din pacate nu au avut efect) si de la astea vad ca se simte mai bine, plus ca face niste pirtzuletze de zici ca a mancat numai fasole batuta cu muraturi [:D}caT despre batista asta a bebelusului..nu stiu ce sa zic, si noi avem mucisori, asa in profunzime, ca nasucul e curat, insa sunt in dilema cu instrumentul asta...parca mi-e cam frica sa il folosesc ...tu zici ca e ok?

Catrinel, cand are crampe sau pirtzuletze, imi dau seama, dar uneori plange asa din senin, si parca se lupta cu sanulcand are crampe, o mai ridic si eu, o plimb, o mai las sa se linisteasca...

Rocsana, merci mult pentru link, am citit si pe-acolo, si am luat bebitza la intrebari micuta Maria ce mai face?tinem pumnii sa fie ok

Polixeni, ciudata chestiunea asta cu numele...printre alte ciudatenii si de aici si de peste hotare; eu ii zic fetitei mele cum apuc, inclusiv pe numele ei, chit ca nu e botezata; noi nu prea tinem cont de traditiile care nu prea isi au sensul ci sarbatorim si ne bucuram de tot ce e frumos din ele, si mi se pare absurd sa nu pot sa ii zic pe nume dulcineei... apropo de muls, si eu fac scurta la mana dimineata, eu tot cu chicco, da aia de tip seringa...pompeaza bine , azi am scos 160 ml numai de la un saninsa faci o febra musculara de numa...

cameliada, eu i=am dat numai de doua ori biberon,o data pentru ca eram prea agitata de la plansul ei si nu am aveam rabdare, si o data pentru ca ii era prea foame dimineata si la mine curgea in fantana arteziana; incerc sa evit cat pot, dar nu e capat de tara daca o sa il folosesc...s-ar putea sa imi vina si mie ciclul, sau cine stie ce-o fi de se agita asa...felicitari pentru rabdarea ta cu bebele si acu incerc si eu sa mi-o cultiv; insa mi-e cam greu cand plange la san...

luizax, cand e in toane bune si nu am superpresiune la lapte si ea termina in 10-15 minute si pe urma e calma; crampele vin si pleaca si incerc sa o pun la rigiit si in timpul suptului,,si scoate niste sunete...mama, mama

noi vrem sa plecam la drum duminica, nu departe, pana in RM Valcea, sper sa ne descurcam si sa fie bebe ok..in rest, la o luna am ajuns la 4.500 g, si la nastere am avut 3.050, eu zic ca e bine

inca ceva, ieri am fost la echo de sold la Medlife, si SUNTEM OK, nu are nici o problema si ne-am facut griji degeaba...insa cand intram tocmai ieseau o mamic , un tatic si bebelina lor: PISPIRICA, TU ERAI? intreb, pentru ca mamica semana f mult cu Pispirica noastra ceferista daca voi erati, sper ca a fost ok si la voi

ma doare mana si s-a trezit mandra asa ca va pup si sa ne auzim cu bine!
succes gravidutelor care mai esteti!

Noe si Anne Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Mariana, , facem bine, ne indopam cu fornetii ca deh, nu e mami destul de mare si mancam mai bine, daca pompez putin afara inainte...

Noe si Anne Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

Mariana si eu sper din tot sufletul sa se rezolve cu bine treaba asta cu numele ca tare imi sta pe cap.La cat m-am enervat din aceasta cauza cred ca si d-aia mi s-a taiat laptele.Din pacate sotul meu vad ca tinde sa-i faca pe plac lui taica-su. Si eu m-am gandit la 2 nume dar nu le convine socrilor ca le incalc traditia.Sper sa gasesc o solutie sa fac cum vreau eu sau clep tuin sa gasesc o solutie de mijloc.O sa va tin la curent!!!

Uaaauuu ce fain ca scoti 160 ml numai de la un san!!!Si eu care ma simteam mandra ca scot 60-70 (cu putin noroc) de la ambii de 2 ori pe zi... Tooot cu pompa de la Chicco...

Fetelor daca nu ne mai "auzim" pana la Pasti vreau sa va urez din tot sulfetul PASTE FERICIT plin de lumina si liniste sulfeteasca!!!Iar fetelor gravidutze va urez nasteri usoare si bebei sanatosi si mancaciosi si curaj!!!!!!
Pupicei tuturor si ne auzim in curand!!!
Poli si

Mergi la inceput

Olgutta, si aici in Suedia doctorii calculeaza data probabila a nasterii in acelasi fel ca la voi in Quebec!
Nu se face dupa ciclu fiindca doar putine femei au ciclu f.regulat de 28 de zile si ovulatia in ziua a-14-a.

Tu ai terminat cu bine examenele,nu-i asa?

Noe,uite ca astazi si bebe al meu a inceput sa faca urit cind ii bag tetina biberonului in gurita(eu nu alaptez deloc)
La primul copil m-am muls vreo 4 luni fiindca aveam prea mult lapte si tot asa, venea sub forma de "dushulete"...Altfel,s-ar fi innecat,ar fi plins si ar fi durut-o burticica...Felicitari pentru cele 1000 ml!!!

Ce contine exact Materna?Scrie cumva pe cutie?Si aici exista vitamine care se dau in timpul alaptarii de aceea nu cred ca asta ar fi motivul...

Zuzilici,Ciuf,ce ziceti,incepem sa va facem galerie?

Andreea/Canada,ce mare a crescut fetita ta!!
Cred ca si eu o sa incep luna viitoare sa-i dau lui bebe niste piureute deoarece tare greu o ducem cu somnicul noaptea desi nu e vorba de colici...Astia spun ca la inceput mincarea solida poate creea si mai multe problemute la burtica dar ca dupa citeva saptamini e okay.

Delia,cind plecati in Florida?Poate reusesti sa pui niste poze cu Rudy "echipat de tropice"!

Alinaalex,scuze,asa e,tu esti singura dintre noi " din nou aspirantele" care a nascut natural.Si eu cam tot asa cred ca o sa astept,desi aici se spune ca min. ar fi 6 luni dupa cezariana...

Fetelor,va admir!!Sunteti toate foarte rabdatoare cu alaptatul,eu la prima "greva" la 3 luni i-am bagat urgent biberonul lui bebe nr.2,iar de data asta nu am alaptat deloc,pur si simplu nu am rezistat psihic si fizic...(m-a durut operatia vreo 2 saptamini,aveam canalele super infundate si scoteam 50 ml intr-o ora,bebe refuza mereu sinul,moasa ma stresa cu propaganda in favoarea alaptarii,ceilalti 2 copii se intorceau de la scoala si gradi la ora 13,sotul mereu f.ocupat...)

Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Olgutta,
eu am inteles cum sta treaba cu ecografiile, si iti dau dreptate (pentru ca la ecografia de 18 sapt au estimat ca DPN 24 aprilie), dar stii cum e - ai impresia ca daca e mai aproape DPN-ul o sa si nasti mai repede

Mara,
bine zis "cu burta la gura". chiar ma gindeam zilele-astea ca expresia asta zice totul despre cum suntem zilele-astea. pot sa-mi pun farfuria si sa maninc pe burtoi, asa de... orizontala a devenit in partea superioara
O sa-ti trimit un PM cu detalii despre cum poti sa accesezi contul de pe Yahoo. Sau poate gasesc, intre timp, un mesaj de-al meu in care am explicat cum se adauga poze acolo, daca asta vrei.

Inni,
draga mea, nu mai fii stressata, ca nu ajuta la nimic. Eu ti-am spus doar ce cred eu, insa evident ca nu-s medic. Data viitoare, cind mergi la control, vezi ce ti se spune. Poate ca ai aceeasi problema ca si mine
Nastere usoara si tie!

Andreea Georgiana,
ce sa fac :) daca incep sa citesc pe la alte subiecte si zic si eu o vorba care sa ajute, in felul asta-mi distrag atentia de la ale mele

zisaCami,
cum sa nu ne intereseze de soarta lui Zuzilici :o ? pe mine m-ai lasat masca, si sper ca, pina la urma, ai inteles ca nu-i nicidecum cum ai banuit tu

MP
multam de galerie, da' la mine tre sa mai astepti

Irina71,
stiu exact despre ce vorbesti, cu marimea la pantofi... eu aveam niste pantofi care imi erau mari anul trecut. chiar ii purtam cu mare placere, pt ca imi miscam degetele-n voie cind eram incaltata cu ei... acum ma string si nu spun, inainte purtam 39-39.5 la picior si-mi cumparam marimea 40. acu' ce-o sa fac, imi cumpar 41? ca am auzit ca nu mai revii la marimea veche.

Mariana
m-as duce eu la cumparaturi, da' ziua sunt singurica acasa si parca nu m-as aventura cu masina de capul meu. am zis io, e burtoiul cam mare si sunt cam limitata la activitati. asa ca stau cumintica acasa si visez la contractii.

Noe,
pai asa ma gindesc si eu: ca nu mai e mult. si tot asa in fiecare zi, si-n fiecare zi, si-n fiecare zi...

Zuzilici si Ciufulici,
ce fac fetele azi?

Pup fetele

39+4

Alexandra
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Mariana_1976,
uite ce contine Materna: www.materna.ca/About/Default.asp" target="_blank">http://www.materna.ca/About/Default.asp

Mergi la inceput

Merci mult,Aida!

Noe,aici nu exista Materna...dar multumita Aidei am citit in engleza ca Materna contine compusi de vitamina A.
Daca e cu betacarotena aici nu s-ar indica la alaptare fiindca in Suedia s-au observat usoare reactii alergice la bebe.De asta ei nu recomanda sa se dea in primele luni morcovi in piureuri...Vitaminele de aici care se recomanda in timpul alaptarii contin cam acelasi chestii ca si materna cu exceptia vitaminei A...

Aida,asa e:mai bine nu te atingi de masina singurica ca sa nu cumva sa te apuce Doamne fereste vreo contractie puternica in timp ce conduci...
Despre alte "activitati" posibile,eu aveam instalat un pat in living si serile/noptiile ma uitam la home cinema pina adormeam,cind il prindeam,il mai innebuneam pe sot cu miorlaitul ca ma doare aia si ailalta,mai intindeam un aluat frantuzesc cind nu era nimeni acasa,ma mai plimbam prin vecini unde erau alte 2 gravide si ne vaitam in cor...

Eu zic ca nu-ti prieste climatul de Canada si corpul tau s-ar putea sa protesteze in felul asta.(Nooooo,just kidding!)

numai bine tuturor
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput