Dati pufuleti la copii de 8-9 luni?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:
Originally posted by irina74

sunt nou venita in zona!Baietelul meu are 1 an si 5 luni si nu i-am dat pufu pt ca nu ofera nimic bun unui copil si sunt unii f sarati.Mai bine ii dau un fruct sau o leguma cruda si incerc sa i-l feresc ata cat mai pot.Ajutor:cum scapam de lamblii fara medicamente?

Uite ca l-ai ferit prea mult si cu toate legumele crude tot a facut lamblii. Nu te supara pe mine, nu o spun cu rautate, dar cu cat ii cocolosim mai mult cu atat se imbolnavesc de toate alea. Nu zice nimeni ca leguma cruda nu e buna, dar tu manaci numai legume crude? Vad si ei prin parc , miros si frumos si ar manca...ce mare chestie...daca nu e ceva chiar interzis, de ce nu??

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiasabou spune:

Buna,si eu ii dau fetitei mele pufuleti de pe la 1 an.Nu prea am vrut sa-i dau ,dar mergand afara a vazut la alti copii si nu prea am avut ce face.Eu cred ca daca nu mananca in cantitati mari nu ii fac rau.

Claudia si Rebeca (29 iunie)

poze Rebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Sunt de acord cu Anda,cu cat ii cocolosim cu atat mai repede se imbolnavesc.
Inversunarea asta a voastra vis a vis de pufuleti sau alte porcarioare (de care fie vb intre noi si noua ni se face pofta din cand in cand) imi aduce aminte de patania unor prieteni.Cu toate ca ei mancau salam,crenvusti sau sunca la copil n-au vrut sa-i dea nici in ruptul capului,chiar daca a poftit saracul copil mult si bine.Asta pana intr-o zi cand a venit tatal de la servici si a aruncat la gunoi sandwich-ul pe care a uitat sa-l manance.Nu va spun ca dupa un timp l-a gasit pe copil mancand tacticos acel sandwich direct din galeata de gunoi.
Nu spune nimeni sa indopam copiii cu porcarioare,ca o leguma sau un fruct nu este de mii de ori mai bun,dar macar din cand in cand dati-le macar sa guste.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elutaf spune:

puiul meu implineste curand 9 luni si ii dau pufuleti de vreo doua saptamani ... intotdeauna se uita cu pofta la copii cum mancau si am incercat unul si a fost super-incantat ... cati ii dau? pai dintr-o punga el mananca 5-6 pufuleti si eu restul ... nu cred ca ii pot face rau ...

Mihaiela si www.babiesonline.com/babies/m/mihaita" target="_blank">Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu nu i-am dar decit dupa 1 an. Nu e nici o graba...

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Eu cred ca i-as trage si o injuratura unei astfel de mamici daca as prinde-o ca indeasa ceva (ORICE) in gura copilului meu fara sa ma intrebe.

Eu nu i-am dat pufuleti pana acum, la 2 ani. Dar e o idee! La urma urmei, porumbul il mananca de la cateva luni in cereale instant. De ce nu aduc nimic nutritiv daca sunt din malai?

Si eu sunt o mama obsedata sa-i dau copilului numai ce-i sanatos si hranitor si... etc. Eu merg pe ideea ca are o viata intreaga inainte sa manance porcarii. Si pe cat posibil, fac in asa fel incat sa nici nu vada "porcariile". Sau, daca vede un copil cu o acadea, de exemplu, ii spun cum cresc animalutele in gurita ei si ii papa dintisorii. Daca ii dau sa guste ceva teoretic daunator, doar asa de curiozitate, nu fac bine, pentru ca va descoperi ca e bun si va cere cu insistenta de fiecare data cand va vedea.

Pe de alta parte, dupa 1 an, cred ca este destul de mare ca sa mai guste si alte alimente (fara E-uri, digerabile, nepericuloase, non-alergene etc. etc. etc.) chiar si fara un aport nutritiv semnificativ. Evident, cu masura si nu astfel incat sa-i strice pofta de mancare.

Eu i-am mai dat si floricele de porumb (cu f. putina sare), alte cereale expandate cu miere, cate o placinta cu branza cumparata (asta apropo de Fornetti), grisine. Chiar daca mai scapa cate un "E", nu mi se pare periculos, atata timp cat nu le primeste zi de zi, ci din An in Paste, mai ales in concediu (unde ne destrabalam cu totii ).

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69639" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

Mergi la inceput