Mamici de sept-oct 2006(22)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inni spune:

MamiLili...probabil ca ai retinut bine, eu am cazut intr-adevar, dar aveam cam 2 luni parca...sau nici nu implinisem...nu mai stiu exact.Oricum varsta sarcinii era extrem de mica.Nu cred ca de acolo mi se trag toate astea, desi m-am gandit si eu.Si ma gandesc ca imi incepeau sangerarile mult mai devreme, mai ales ca la o varsta atat de mica, embrionul e mult mai fragil si "se tine" mai slab..deci putea sa decoleze foarte usor daca ar fi fost afectat de cazatura.Dar eu nu am avut nimicutza pana de curand.

Iar hematoamele habar n-am de la ce se formeaza.Daca am hematom.Ca nu se stie exact.Ecografia mi-a facut-o una care nu parea prea competenta (ca sa nu folosesc alti termeni mai duri), dar pe ea am nimerit-o de garda.

Mie mi-e teama sa nu fie altceva pt. ca nu inteleg de ce nu mai am nimic. Daca era hematomul acolo...apai la cata miscare am facut eu zilele astea ar fi trebuit sa-mi mai dea "semne".

Bebe era bine, misca, si nu avea nici o problema.I-am ascultat si inimioara...dar cu cata zgarcenie din partea doctoritei...o singura bataie mi-a pus iar la sfarsit zice "ati auzit inima batand deci e viu" .Dar ca sa-mi demonstreze bb cat e de viu a miscat in noaptea si in zilele urmatoare de nu ma mai saturam nici eu nici taticul.Asta asa ca o fi simtit cat am urat-o pe acea tanti insensibila.

Cu medicul nu am mai vb pt. ca astept sa merg la Herghelegiu si dupa aia am sa ma duc si la el.

Si da, am facut si curat (ca m-a certat si Pufymic(dar nu m-am suparat ) nu pt. Pasti ci pt. ca asa am avut chef. Eu oricum nu sunt de acord cu spetitul la curatenie de Pasti sau de Craciun. Sunt adepta pastrarii curateniei in mod regulat ca si cand maine ar fi sarbatorile.Ce-i aia sa dai in branci si in ziua de sarbatoare sa nu stii cum sa cauti scaunul mai repede !!??

Iar acum din nou nu am somn.

Ale tu ce mai faci ? Cum te mai simti ?

Graviduteloooooooooooor....sunteti bine? O gramada dintre voi nu ati mai dat nici un semn.Nu ma apuc sa va insir ca sunteti prea multe.
Trimite-ti-ne un macar.

Mergi la inceput

Am uitat sa va intreb ceva.
Cu cat s-a ridicat placenta la voi ?
La mine cu 2 cm si vroiam sa stiu daca e bine sau e putin.Stiu ca mai are timp de ridicat, dar eram curioasa daca pana acum e ok sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna fetele,

Eu sunt gravida cu bube. Nu stiu daca mai stiti cum aveam eu herpes in frunte la inceputul sarcinii, aia a fost nimic fata de ce am pe mine acum. Am o iritatie de pe burta pana pe sani (inclusiv) care ma mananca de-mi vine sa ma jupoi, am reusit sa-mi fac niste rani oribile (noaptea ma trezesc scarpinandu-ma). Cred ca azi in timpul serviciului am fost de de 100 de ori la baie sa ma mai scarpin un pic. Cumplit a fost, abia asteptam sa plec acasa. Am fost la doctor (de familie, ca ginecologul nu lucreaza lunea la cabinet ca-i in spital) si m-a consolat ca-i o dermatita de sarcina care apare de la exces de hormoni, ca nu-i foarte frecventa, dar nici neobisnuit (cum s-or strange la mine toate astea care apar rarut la alte gravide nu stiu, adica zic de contracii false la 18 saptamani). In fine, mi-a dat o crema Triaderm (care contine un corticosteroid 0.1%), s-a jurat ca pot s-o folosesc in sarcina, dar mie parca tot nu-mi vine s-o folosesc, desi in ritmul in care ma scarpin n-o sa mai am piele, doar o rana uriasa. Fetele farmacistele si nu numai dati-va si voi cu parerea daca e buna crema asta in sarcina sau nu. Pana maine cand dau eu de ginecolog poate imi dati un sfat.

De fapt intrasem mai mult sa va spun daca aveti asa iritatii pe piele, sau va manaca pielea foarte tare fara sa aveti nici o iritatie vizibila si nu va stiti alergice, sa mergeti la doctor neaparat, ca eu am citit pe diverse site-uri azi ca nu-i Ok sa ai chestii din astea pe piele in sarcina.

Bun venit noilor gravidute, sarcini usoare si bebei sanatosi.

Sybille, La multi ani!! (scuze pentru intarziere)

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luana spune:

CRICOR,

incearca una din cremele calmante de la Aveeno (care au oatmeal si sunt eficiente si fara cortizon). Eu am patit asa in urma cu un an, pe vremea cand aveam si eu burtica (eeehei! ce vremuri linistite!).
Incearca cu incredere. Eu ma straduiam sa-mi hidratez cat mai mult pielea si sa folosesc Aveeno in toate formele. Cum spui si tu, ajungeam sa sangerez de atata scarpinat. Iritatia mi-a aparut mai ales sub sani si pe pantece. Eu dadeam vina si pe efectul de frecare haine - trup, pt. ca de ingrasat nu prea era cazul la mine pe vremea aceea (... ci mai mult pe ... vremea aceasta).

Si am avut si herpes, ca asemanarea sa fie si mai fidela. Cred ca in primele 3 luni, am "inflorit" de 5 ori. Nici nu mai era clar unde imi incepeau buzele si ma si simteam un herpes urias. Medicul mi-a prescris Acyclovir (sau cum s-o scrie), m-a asigurat ca-i safe si eu l-am luat, ca ajunsesem la capatul rabdarii. Urmatoarele 2 episoade au reaparut la intervale mari si au avut - ca urmare a folosirii unguentului - manifestari timide.

In rest, as putea jura ca am avut o sarcina (a doua) f. fericita, cu toate insomniile, greturile, ametelile si disperarile din dotare. Sincer!

Asadar, dragi mamici, va imbratisez si va urez multa sanatate si copilasi minunati!

L.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Neata fetelor!

Cricor imi pare foarte rau ca te "chinuie"(cred ca merge si fara ghilimele....) tot felul de "bube"!Iti doresc sa iti treaca repede!

Inni si eu sunt ca tine cu facutul curateniei, adica toata ziua fac curat, nu numai la "zile mari"(aspiratul la noi e parte din rutina zilnica), dar ma gandeam ca te-ai apucat sa faci cine stie ce curatenie mai mare(batut covoare, mutat mobila....) de aia te-am "luat la rost"! si ai mare grija de bb mic din burtica si de tine!

Ryu povesteste-ne mai multe despre tine!Cat de mare e burtica , cum te simti, ce face bb(dc e agitat)!

Pupici!

Ioana(18+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Dragele mele...am revenit si eu.

Eu sunt bine..insa saptamana aceasta au inceput din nou greturile...va dati seama acusi fac 16 sap si greturile au reaparut... nu sunt puternice...dar sunt dimineatza.
In rest totul este ok, manac de toate m-am ingrasat, dar nu prea tare eu care ma plangeam ca nu pun kg pe mine...

Acum am plecat sa citesc din urma si revin acusi ...pana atunci pupici la toate ca tare dor de voi mi-a mai fost

poze
Vine barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Salut. Cum va mai merg treburile? Eu m-am cam ingrasat. Greturi nu am avut, in schimb pofta de mancare - muuuuuulta. Acuma la 14 saptamani am cu 4 kg mai mult decat la inceputul sarcinii. Ce-o fi mai incolo, nici nu vreau sa ma gandesc. Dar asa des mi se face foame, si o senzatie din aia de foame acuta, ca simt ca daca nu mananc lesin.. Si nu orice imi trebuie sa mananc, ca mi-as potoli foamea cu fructe, dar imi trebuie ceva consistent, asa ca ma fac mare. Cateodata ma trezesc noapte din somn din cauza foamei si trebuie sa mananc ceva, cat de utin, dar sa mananc.

Mergi la inceput

Cricor despre corticosteroizi utilizati pt. administrarea topica (adica prin aplicare directa pe piele) nu s-au evidentiat inca daca pot fi periculosi in sarcina sau nu.Eu zic sa-ti intrebi medicul care iti urmareste sarcina (da macar un telef daca nu ai cum sa ajungi la cabinet)...ca poate are el un alt tratament mai preferat si cu potential de risc mai mic.

In principiu poti sa te dai cu Triderm, dar foloseste o cantitate cat mai mica si nu da de multe ori pe zi..limiteaza-te la 1 sau 2x/zi maximum.

Eu l-am vazut mult prescris medicilor pacientelor lor gravidute si pot sa-ti spun ca si nou-nascutilor.

Dar nu tr abuzat de el pt. ca orice corticosteroid isi arata coltii imediat daca "nu-i place" cum e administrat

Si oricum este intr-adevar un produs bun ale carui efecte se vad aproape imediat...de aici si tendinta.."sa dau mai mult ca sa-mi treaca mai repede" (ceea ce e gresit)

Inni 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Nu va mai plangeti de kg, ca io cred ca-s mama lor. Raportez cam 6 si jumatate in plus pana acum.

Aseara am simtit si eu suturi adevarate de la bebe, ca tocmai ce incepusem sa-mi fac griji ca nu se mai simt miscari de trupe pe acolo...

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Buna burticutze!!!

Ce mult m-am bucurat ieri ca am avut atatea raspunsuri de la voi in legatura cu acneea!!!. Si mai recunosc ca, chiar daca pentru voi este un motiv de necaz, m-am bucurat ca mai exista femei care au aceeasi problema ca si mine in timpul sarcinii, ca nu sunt singura "adolescenta" insarcinata!

Dupa ce am citi sfaturile voastre, primul drum a fost la Sensiblu. Am cerut tot ce-mi scriseserati voi: produse antiacneice de la Avene (recomandate de Flavia Ramona si Mama Lili), Clearasil 3in 1( recomandat de Vauva) si Retin A (recomandat de Tasia). Tuturor va multumesc din suflet, pentru sfaturi dar mai ales pentru suportul vostru afectiv. Totusi farmcistul nu a vrut sa-mi dea Retin A, mi-a zis ca are in componenta niste substante interzise in sarcina si ca mi-l da doar cu reteta de la medic. In schimb mi-a dat niste creme si lotiuni de la Avene (costa destul de scump, fir-ar sa fie!!!). Supriza, peste 15 minute ma suna de la Serviciul Relatii Clienti al Sensiblu (am card Sensiblu si au nr meu in baza de date). Imi spun ca ma roaga frumos sa ma intorc la farmacie, ca s-au consultat farmacistii si au observat ca si in produsele pe care mi le vandusera de la Avene existau aceleasi substante ca in Retin A. S-au scuzat si m-au rugat sa ma intorc pt a-mi da ceva pe baza de plante. Mi s-a parut un gest foarte profesional si aproape de client. M-am intors si am luat o lotiune tonica, o crema pe baza de plante (am uitat denumirea firmei, oricum, tot o groaza de bani, in jur de 400.000 lei fiecare) si apa termala de la Avene. Am ajuns acasa si m-am rasfatat! M-am simtit ca in zilele bune in care singura mea grija era masajul, cosmetica, aerobicul, fardurile... eh, vremuri egoiste.

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi tuturor. In plus, MamiLili, mi-e clar ca fumatul, cola, alimentatia aiurea, cafeaua influenteaza negativ tenul. Eu n-am fumat niciodata, de cola m-am lasat demult si cafea acum beau f rar si decofeinizata (la sfatul medicului).

azi ma duc la aerobic, prima data dupa ce medicul mi-a recomandat sa fac o pauza din cauza placentei care era prea jos pozitionata. Abia astept!

Va pup,
Roxana +21

Mergi la inceput