circulara de cordon

circulara de cordon | Autor: andira

Link direct la acest mesaj

Salut!
Tocmai am venit de la eco si am aflat ca bebe are circulara de cordon.
Intrebare: cat de grav e, atata vreme cat e inca in burtica? Stiu ca la nastere e problema, dar in burtica se poate intampla ceva?
Am doar 31 de sapt, mai e pana la termen...

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

exact asta l-am intrebat eu ieri pe doctor si mi-a zis ca nu are ce sa se intample atat timp cat e in burtica .Eu fac cezariana si deci atunci nu e periculos .Eu nu am circulara de cordon dar am zis in gandul meu ca nu am intrebat niciodata doctorul cum e asezat cordonul .De aici a pornit discutia.

ALIA 35W
http://tickers.TickerFactory.com./ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Nu se intampla nimic din cauza circularei de cordon, atata timp cat bb se afla in burtica. Daca ai un medic priceput, poti naste foarte bine si natural. Oricum, bb va fi monitorizat pe perioada travaliului.
Nastere usoara.

Alina
Anya mea(19 oct. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Si-al meu bebe a avut circulara, da' asta in saptamana 41, ca in saptamana 40 inca nu avea. Am nascut prin cezariana si imi pare foarte bine, nu as fi riscat viata puiului meu incercand o nastere normala. Oricum, cezariana a fost decizia medicului, eu ma pregatisem toata sarcina pentru o nastere normala dar se pare ca din cauza circularei de cordon (simpla, nu dubla sau tripla) s-a hotarat cezariana.
S-au intamplat doua nenorociri la mamicile de martie-aprilie, doua bebeluse au plecat la ingerasi din cauza de circulare de cordon, citeste la Odiseea Sarcinii in 40 de saptamani, la mamici de martie-aprilie 2006. Eu nu as risca o nastere normala daca as fi in locul tau.
Sanatate multa tie si bebitei tale, sa dea Domnul sa fie totul bine!

Anda si bebe Mark (16.01.2006)
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;52;46/st/20060116/n/Mark+-+Victor/dt/8/k/44f2/age.png
Pozici:
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/gatita_pequena2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Si BB 2 al meu a avut la nastere tripla circulara de cordon. S-a nascut normal, fara probleme si a luat Apgar 10. Multumesc doctorului minunat care a avut grija ca totul sa fie bine( DR. ONA- Spitalul Ginecologie 1, CLUJ). Nu te speria, medicul ginecolog va fi cu tine si va interveni daca vor fi probleme, dar nu gandi negativist.Oricum se mai poate misca si poate scapa de cordonelul buclucas din jurul gatului. Al meu s-a invartit cu o noapte inainte de nastere deoarece am facut o criza de colecist si am vomat toata noaptea. Asa mi s-a rupt si apa, de la efort. Asa ca, nu e chiar asa de negru dracu! Nastere usoara si un bb sanatos!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Eu nu as risca! Recent doua mamici si-au pierdut asa puiutii. La urma urmei se poate termina bine dar de ce sa-ti asumi un risc asa de mare?


Don't talk unless you can improve the silence!

Mami & minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Multumesc frumos pt raspunsuri!

Nici eu nu vreau sa risc, am fost ieri la dr si mi-a spus ca vom vedea. Inclin spre cezariana, n-as vrea sa risc in nici un fel viata copilului.
Anul trecut, cand am nascut prima data, eram 3 fete in sala de travaliu. Una din ele a nascut la cateva ore dupa mine, bebe insa era mort, sufocat cu cordonul... Asa ca imi dau perfect seama ce se poate intampla.

Dr mi-a dat trimitere pt inca o eco, peste 2 sapt, sa vedem cum se prezinta bebe. Acum 2 sapt nu avea circulara....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Am intrat din intamplare la mamicile de martie-aprilie. Sunt acum trei fete care si-au pierdut in acest mod puii.
Chiar daca e cezariana blamata, cred ca e un mod de a-ti salva copilul!
Sarcina usoara si sper sa fie totul ok!

Don't talk unless you can improve the silence!

Mami & minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu risca! Au fost 2 cazuri la mamici de martie-aprilie. Te rog, pentru linistea ta, fa cezariana, nu risca.

mamica de baietel de decembrie 2003 si de fetita de august 2005
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Sunt una din cele trei mamici de la martie- aprilie care si-a pierdut puiutul... Cine spune ca nu pateste nimic atata timp cat e in burtica nu stie ce spune... Fetita mea a avut tripla circulara de cordon si am fost anuntata ca e moarta la mine in burta...Am facut cezariana la cerere (ei voiau sa nasc natural copilul mort). Cel mai bine e sa mergeti in ultima perioada cat mai des la eco, sa-i vada bataile inimii si voi sa fiti foarte atente la cat de des misca puiutul vostru.
Sarcina usoara si sanatate!


http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

BB-ul meu a avut dubla circulara. Nu stiam desi in ultima luna fusesem saptamanal la monitorizare si cred ca nu s-a vazut (bb statea cu fata spre coloana mea) , cred ca nu s-a vazut dar nu sunt sigura.

Eu oricum trebuia sa nasc prin cezariana din cauza problemelor pe care le am cu ochii, deci bb n-a avut probleme. M-am socat efectiv cand eram pe masa de operatie si dna doctor dupa ce m-a taiat a spus "are circulara". Sotului meu i-a spus ca nu l-as fi putut naste normal.

Eu te sfatuiesc sa optezi pt. cezariana. E mai sigur pt. bb. Si se mai poate face cezariana si dupa ce s-a declansat travaliul asa cum a fost si la mine. E mai bine asa pt. mama si pt. bb.

Iti tin pumnii.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput