Ajutor,fetelor! - trompe obturate
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ella_72/ella_72.jpg)
ella_72 spune:
Buna fetelor !Am si eu o intrebare .....la ecografia vaginala se poate vedea daca sunt trompele cu probleme ? Sau ....ce analize se fac pentru verificarea trompelor ? Eu m-am operat anul trecut de polipi pe uter si nu mi-a zis dr. nimic de trompe....ce credeti ....Va multumesc ....
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
piticul spune:
Buna,bine ai venit!Pentru verificarea trompelor se face o analiza numita histerosalpinografie.Se injecteaza o substanta de contrast si se verifica daca ele sunt permeabile.Daca sunt in regula,substanta de contrast trece prin ele.Daca nu, se vede ca sunt obturate.Daca zici ca ai facut laparoscopie banuiesc ca ti-au verificat si permeabilitatea treompelor.Sanatate multa.Te pup,PITICUL
mirela_1974 spune:
Buna fetelor,
Cautand prin acest site despre HSG si rezultatele acesti analize, am gasit acest topic.
De curand am facut aceasta analiza si mi-a iesit urmatorul rezultat:
-uter de talie normala, laterodeviat spre stanga, cu contururi neregulate, opacificat omogen
-trompa dr. - filiforma, alungita, partial permeabila
-trompa st. - filiforma, cudata (am vazut si eu... era in opturi), partial permeabila
-proba cotte - partial pozitiva bilateral
Doctorul meu, mi-a recomandat direct laparoscopie dupa primul CM, spunandu-mi ca si uterul si trompele sunt prinse in aderente (de la ele datorandu-se si devierea mare a uterului si cudarea trompelor)
AM tot cautat si prin arhiva... respunsuri in legatura cu acest subiect - rezultat dar nu prea am gasit. La inceput m-am speriat cumplit, acum, dupa ce am citit sute de subiecte, nu mai inteleg nimic.
E de bine acest rezultat, e de rau? Radiologul mi-a zis ca e bine ca sunt permeabile (partial). Doctorul mi-a zis ca e de rau cu aderentele... nu mai inteleg nimic
Daca ati trecut prin asha ceva, sau ati auzit pe altcineva, va rog mult sa ma ajutati, sa-mi dati o speranta
Va multumesc mult, si va doresc indeplinirea dorintei voastre de a avea un bebe mic
piticul spune:
Draga Mirela,
Mai intai de toate trebuie sa spun ca am fost uimita sa vad subiectul deschis de mine prin primavara pe prima pagina. Am recitit tot cu atata emotie( atunci cand l-am deschis eram la inceputul `suferintelor`mele) si vreau inca o data sa le multumesc tuturor fetelor pentru suportul moral oferit in acea perioada destul de neagra pentru mine.
Dar sa trecem si la oile noastre. Faptul ca ai trompele partial permeabile este un lucru foarte bun. Poate reuseste sa le curete de aderente la operatie si totul va fi o. k. E mai rau cand lichidul nu reuseste sa treaca deloc prin trompe. Asa ca nu fi disperata. Unde vrei sa faci laparoscopia?
mirela_1974 spune:
Piticule, iti multumesc mult de tot pt raspuns. Mi-ai dat sperante, mai ales ca nu ma mai simt atat de singura.
Sunt pacienta doamnei doctor Cezara Bucur. Am facut HSG-ul la Giulesti, iar Laparoscopia tot acolo o sa o fac.
De emotie si frica am uitat sa intreb cine mi-o va face. Mi s-a spus sa sun in prima zi de CM si sa ma programez pt operatie.
Tu ce ai mai reusit in demersurile tale?
Andrada.P spune:
piticule am si eu o nelamurire. In urma HSG-ului am descoperit ca am o trompa blocata si una permeabila insa la Probe Cotte scrie ca e partial pozitiva. Am facut laparo, trompa blocata, blocata a ramas, asa ca singura mea trompa permeabila e in continuare "partial" pozitiva. Ai idee la ce se refera acest "partial"? Multumesc
Andrada
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ioanatugs/Ioanatugs.jpg)
Ioanatugs spune:
AndradaP. da-mi voie sa-ti spun ce stiu eu despre permeabilitatea trompelor. Diagnosticul de partial pozitiv, se da atunci cand trompa e mai subtire si cudata, iar lichidul trece, dar nu tot. Asta nu inseamna ca nu poti ramane insarcinata, sunt multe cazuri cu trompe subtiri si care au copilasi.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
mirela_1974 spune:
Ioana,
Pot sa te intreb si eu ceva? Si eu am primit cam acelasi diagnostic... cu trompe filiforme, cudate si partial permeabile... iar testul cotte partial pozitiv.
Din cate am intzeles nu e atat de grav... desi nu se intampla nimic...
De ce crezi ca mi s-a recomandat laparoscopia? D-na doctor mi-a zis ca ar fi prinse in aderente...
Eu m-am speriat. Am grezut ca e grav... daca solutia este operatia.
Multumesc mult
felicia_ spune:
Fetelor, scriu si eu aici sa va incurajez( ieri dimineata am facut laparo): laparoscopia este cea mai eficienta metoda de a verifica permeabilitatea trompelor si aspectul uteruli, ovarelor etc. In prima faza e operatie diadnostica ( vede exact ce ai ) ; partea buna e ca se poate incerca "repararea" a ceea ca s-a vazut. Prin histerografie se afla doar daca sunt permeabile sau nu, fara a sti exact ce e acolo. Acum, daca repara sau nu, depinde mult de diagnostic si de priceperea dr-lui...
Daca trompele sunt partial permeabile, asa cum zicea si Ioana, nu inseamna ca nu poti avea copii, ci ca sansele sunt mai mici, "gigeii " au un dreum mai lung de parcurs. Se recomanda laparo pt ca sunt sanse mari sa fie destundate complet.
Eu cred ca e f important ca cel care opereaza sa fie un dr bun, el practic nu stie ce va gasi si trebuie sa adopte o solutie in timpul operatiei.
Si mie mi-au iesit la Hsg trompele nepermeabile, am facut anul trecut in sept o laparo, fara rezultat ( la Cantacuzino). Ieri am facut alta, cu alt dr: rezultatul :ambele trompe permeabile! Nu va speriati , nu e o operatie grea, si refacerea este rapida!
Poze1Poze2
Sa o ajutam pe Barbye
mirela_1974 spune:
Multumim mult Felicia,
Ti-ai revenit? Cum te simti?
A 2-a laparoscopie unde ai facut-o? Eu trebuie s-o fac luna viitoare la Giulesti. Da am uitat sa intreb acolo cum se procedeaza? Cine te opereaza? Medicul tau? Sau medicul care este de garda in ziua cand te interneaza?
Iti doresc revenire cat mai grabnica.