Mamici de mai-iunie 2006 (69)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dolcebaby spune:

Fetelor va pup
Vreau sa va intreb daca stiti cumva de unde pot cumpara un cos cu picioare, nu stiu cum sa explic... patut mai mic unde sa doarma BEBE in primele luni... Noi am cumparat patut dar nu mai vreau pt ca este prea mare si imi ocupa prea mult spatiu...

Roxana iti multumesc mult saptamina viitoare ma infiintez acolo

CAMI si eu cred ca este un MIT faza cu luna plina si totusi m-ai pus un pic pe ginduri Si eu am DPN pe 8 mai chiar de ziua sotului dar voi naste pe 26 aprilie

W E placut si pt fetele care sarbatoresc Pastele Catolic sfinta lumina sa le umple sufletele de pace si fericire

Dolce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Ama eu am perna din aia de alaptat, da sincer nu mi-a prins cine stie ce bine. adica la inceput chiar il puneam pe bebe pe ea cand il alaptam, da cred ca puteam sa o fac la fel de bine pe o perna normala, iar mai tarziu nici n-am mai folosit perna, il tineam pur si simplu in brate, pe picioare. Si e destul de scumpicica pentru ce stie sa faca, dupa parerea mea. E drept ca mai tarziu poti sa o folosesti sa sprijini copilul in fundulet, da poti folosi si perne normale, asta e ceva mai comoda poate, da nu mi se pare chiar asa grozava. Eu daca tot o am, o sa o folosesc probabil, da daca n-as avea-o nu cred ca m-as mai stresa sa o cumpar. Am inteles acum de ce vrei sa pleci acasa, e bine ca in orice caz o sa ai ajutor.Pupic.

Diana79, CamiM, si eu aveam de gand sa pun copilul la olica de foarte mic, dar pana sa ajunga el la 6-7 luni am mai citit pe ici-pe colo, am mai intrebat in stanga si-n dreapta si am ajuns la concluzia ca nu se merita sa il grabesc. Sunt copii care stau pe olica la 6-7 luni (oricum daca fac la olica, e pentru ca mami stie cam cand sa ii puna, nu pentru ca stiu sa se controleze) si apoi pe la 1 an jumate refuza categoric sa mai stea. Al meu are aproape doi ani si face pe chefuri pipi la olica, cred ca acum ar fi in stare sa invete ca lumea, da nu prea are cine sa il invete, ca sta la gradi in timpul saptamanii. Da nu imi fac probleme, cred ca va invata curand.

CamiM, nu stiu cum e cu luna plina si cu nasterile, da ce frumos se vede luna asta-seara... chiar o admiram cu sotul.

Doroti, mie mi-au aparut un fel de alunite (cred ca nu sunt chiar alunite), unele chiar pe sani si la prima sarcina m-am panicat, i-am aratat doctorului, care mi-a zis ca e totul normal. Si intr-adevar ca au disparut dupa cateva luni de la nastere (sincer, nu mai stiu exact cand). Acum nu ma mai stresez. Am o aluna mai mare chiar pe burtica si evident ca daca pielea s-a intins, s-a intins si ea, da sigur isi revine dupa ce nasc. Nu mi-as face probleme, da daca totusi vezi ca iti apar multe si ciudate, intreaba doctorul.

Carmina tare frumoasa mocheta.

Ralucis, eu nu stiu sa fi facut vaccinul asta nici la prima sarcina si nici acum.

Diana79, ultimele recomandari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (cred ca asa se numeste), preluate si aici, in Canada, sunt alaptatul exclusiv pana la 6 luni si alaturi de mancarea solida pana la 2 ani. Cand am nascut eu prima data, aici in Canada se recomanda pana la 4 luni exclusiv si nu stiu exact pana cand combinat cu solide, ca n-am intrebat. Acum doar ce am citit asta in Today's Parent, s-au aliniat la OMS. Dar de ce te grabesti sa intarci la 6 luni? Vrei sa te intorci la serviciu? Daca da, sa stii ca poti alapta de 2-3 ori pe zi doar si tot e bine. Pentru copil e foarte benefic. Evident, tu vei decide cum crezi ca e mai bine pentru bebelusa ta.

Lya mersi de urare. Presupun ca e posibil fara epiziotomie, da eu parca nici nu indraznesc sa sper ca scap fara, ca la prima nastere am avut una chiar marisoara. Eu am sentimentul ca de multe ori o fac si doar preventiv, sa fie siguri ca nu te rupi, ca atunci e mai problematic. In schimb, trag nadejde sa fie mai rapida nasterea decat prima.

Alia imi pare rau ca trebuie sa faci injectiile alea...

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 38+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Amabella, e greu de raspuns la intrebarile tale pentru ca parerile sunt foarte diferite. am sa incerc sa fiu obiectiva unde se poate!

- ce caracteristici trebuie sa aiba caruciorul, adica ce sa contina, ce forma sa aiba (am vazut ca vorbeati de o "scoica" - va rog sa nu radeti de mine, dar eu sunt cam pe dinafara, desi banuiesc ce este)?;

Singurul lucru important este sa aiba si pozitia orizontala ca bebe sa poata sta intins in primele 5-6 luni cand nu sta in funduletz. Daca alegi unul sport, sau ladou sau combinat e o alegere personala.
Pentru unele mamici conteaza si sa aiba maner reversibil. Ia in considerare si asta.
"Scoica" este de fapt scaunelul de masina pentur 0-9kg pe care unele carucioare il au "la pachet", se monteaza si pe carucior,il poti lua si separat sau poti sa nu il iei deloc daca bebe nu merge cu masina.

- ce marci de carucioare ar fi cele mai bune?

Parerile sunt foarte impartite, iti dai seama. Personal cred ca e mai bine sa iei unul de marca (Brevi, Graco, etc) cu garantie ca sa fii sigura ca te tine si e in conformitate cu standardele. Evident ca nu e o regula, exista si carucioare mai "no name" care au rezistat foarte bine.

- ce caracteristici e bine sa aiba patutul?

Eu sunt pentru paturile din panza dar asta e iar o chestie de alegere. Trebuie sa ai grija sa aiba doua nivele, ca sa iti fie usor sa il iei/pui pe bebe in pat la inceput si sa il poti muta pe un nivel mai jos cand e mai maricel. Daca e din lemn sau din panza..e alegerea ta. Vezi ca exista acest subiect pe la "Parintii intreaba, parintii raspund".

- care biberoane si accesorii (suzete, tetine, sterilizatoare) sunt cele mai bune si de ce?

Mie imi plac cele de la Nuk, modelul nou cu tetina fiziologica (ca o tzatza), mi se par cele mai aproape de natural. Se pare ca tetinele din silicon ar fi mai rezistente si nealergenice dar noi am avut si de cauciuc si nu am avut nici o problema cu ele.
Despre sterilizatoare nu stiu ce sa-ti spun, eu am folosit si voi folosi si acum solutia de sterilizat.

- ce caracteristici ar trebui sa aiba o pompa pentru sani buna si ce marci imi recomandati?

E bine sa nu fie tip seringa pentru ca se pare ca multe mamici o considera ineficienta. Eu am avut manuala de la Chicco (dar nu seringa ci din aiai cu biberon, cupa pentur san etc) si mi-a folosit foarte bine, am reusit sa alaptez 18 luni cu toate ca initial nu am avut lapte deloc si pe parcurs am mai avut scaderi ale lactatiei. Daca iti permiti si suporti ideea , multe recomanda pompele electrice, se pare ca ar fi cele mai eficiente. Marcile cele mai cunoscute sunt Chicco, Avent si Medela.

Spor la cumparaturi, sarcina usoara in continuare si bebe perfect!

Ioana 36 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

fetelor, va multumesc mult pentru raspunsuri, raman la parerea de aseara, nu il fac, oricum am depasit termenul, marti fac 32 de sapt, intru in sapt 33, deci... inca o data,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

Buna dimineata burtici si tatic ,
Eu deja ma simt mai bine si sper sa scap si de tuse .Ar fi mare minune si asta datorita unor pastilute "propol pur"de la Aboca .Mersi , Maggy.Si noi avem pastilute cu propolis dar nu se compara cu astea , asa ca vi le recomand , chiar daca sunt putin mai scumpe .
Aseara , dupa CLEXANE, bebelina a miscat foarte mult , desi ea e f cumintica , si ma intreb daca o fi de la asta .Ioana , mersi de informatii , na ca sa-ti gauresc obrazul .
AMA, pe mine poti sa ma treci la CF2 , cezariana , Nayel
Lasa luna plina ca nu e decat mit .Sa nu te influentezi singura.
Dolcebaby, cos cu picioare nu gasesti , poti sa pui cosul in patut , dar nu castigi spatiu in camera
Asa , Nayel a zis ca oricum cezariana va fi pe la 38 cel tarziu 39 saptamani ca sa nu fortam vechea cicatrice de la cezariana .A laudat sectia de neonatologie din spital .A zis ca daca se intampla mai devreme sa vin la spital sa ma ia in primire o moasa , care ma aranjeaza , apoi daca chiar nu e alarma falsa il suna asistenta pe el .Deci sa nu-l sun eu .Asta pt ca pe luna are cel putin 30 gravide si daca fiecare il suna cand crede ea ca s-a rupt apa sau altceva atunci adio viata . Cica asistentele stiu protocolul si il suna sigur , important e sa spui ca esti pacienta lui , programata la cezariana.In rest l-am asaltat cu intrebari etc.I-am povestit cum mi s-a luat analiza de streptococ la Medicover si a confirmat ceea ce banuiam :nerelevanta , trebuia din col , nu asa delicat de la intrare .Asa ca o sa mi-o recolteze chiar el .

ALIA 35W
http://tickers.TickerFactory.com./ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ildyqo spune:

Hello Fetelor,

Nu sunt suparata desi mi-a picat f.f. prost amenintarea cu stersul de pe lista.
Nu am postat de mult ca tot timpul sunt in urma cu cateva capitole la citit dar va urmaresc, mai gasesc si eu raspuns la intrebarile mele din discutiile voastre. De intrebat oricum degeaba intreb ( a remarcat bine careva din voi ). De luni sunt in concediu si sper sa recuperez restanta de capitole.

in rest suntem bine, bebe in grafic (cel putin asa era pe 20martie - ultimul ecograf), eu imi fac probleme ca nu m-am mai ingrasat de loc in ultimile 2 luni. Pentru mine e perfect cele 7 kg puse in plus dar imi fac griji sa nu o afecteze pe tzaky.

Ildy 30+ cu bebitzaky in burtica

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/ildyqo/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20600;104/st/20060619/dt/7/k/3b28/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolcebaby spune:

ildyqo si eu am aceiasi senzatie ca nu ma vede nimeni sau ca nu imi apar postarile...cred ca multe fete au renuntat sa mai scrie aici din cauza asta ex: Raalucutza

Felicitari pt BB din grafic si nastere usoara !

Dolce

Mergi la inceput

ILDYQO, stai linistita ca nu intrebi degeaba .De cand ori nu ne-am simtit si noi ignorate , ne mai luam cu altele si de aia...Si eu sau Lyly am luat putin in sarcina si cu toate astea bebe nu e afectat .Depinde de fiecare dar doctorul mi-a zis sa stau linistita ca nu conteaza .Bebe "papa" la o adica din maselele tale , oase etcsi tot nu se lasa .Uite ce bebe grasunel are Lyly.

ALIA 35W
http://tickers.TickerFactory.com./ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png

Mergi la inceput

DOLCEBABY, vrei si tu bataie ?Cum nu te vede nimeni , eu ti-am raspuns acum cateva minute .Lasa ca si eu am zis ceva de genul asta odata si m-a luat Diana la o tura si mi-a demonstrat ca nu citesc atenta mesajele.

ALIA 35W

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Ioana, ce-ai facut la dr aseara? nu ne zici? sau am inteles eu gresit si n-ai fost?

Eliza 22+si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput