Tratement balnear - Sovata
Raspunsuri - Pagina 14
elenya_m spune:
Nu ai de ce sa-ti faci griji pussi
Este foarte important pt medici sa stie dc tu ai acesti microbi in secretie sau anticorpi pt ei in sange (ceea ce le arata dc tu ai avut vreodata aceasta infectie).
Prezenta lor in secretie pot fi un motiv de infertilitate, nu stiu cum e treaba cu anticorpii.., ce risc mai reprezinta aparitia lor in sange odata ce nu mai ai infectia. Poate stiu fetele mai multe amanunte.
pussi spune:
Am vb si eu cu dr. Suzana de la Sovata si mi-a cerut o serie de analize vaginale. In cazul meu are rezultat doar dupa 3 sesiuni a cate 2 saptamani. O sa merg in iulie!Cine mai vine?
PUSSI
michelle99 spune:
Buna fetelor,
Am vazut cu intarziere ca ati deschis un nou subiect despre Sovata. Eu le stiam pe cele vechi. Eu m-am intors pe 30 mai de la Sovata si pot sa va spun ca pana acum sunt multumita de rezultate. Trompele mele erau infundate bine de tot, inflamate, aveam si o anexita mai veche, pe scurt nici vorba de sarcina obtinuta pe cai normale.
Am ales sa fac tratament la Sovata asa ca pe o ultima incercare. Am fost la doctorita Bordi, intradevar un om deosebit. Am facut cele 4 proceduri tampoane, parafina, irigatii si bai calde cu apa din lac, la baza veche de tratament, care nu era in cele mai bune conditii, dar era ok, si credeti-ma eu sunt destul de pretentioasa. Am stat la hotelul Alunis, facand o rezervare, deci fara bilet cumparat anterior. In fine, ce e mai important, la recomandarea doctoritei Bordi , am facut cand am revenit acasa o histerosalpinografie. Sincer nu aveam nici o nadejde ca s-ar fi rezolvat ceva cu trompele, doar anul trecut mi s-a spus clar ca sunt superinfundate. Ei bine, spre surprinderea mea si a doctoritei trompele erau ok, libere , permeabile sau cum mai vreti sa le ziceti:). Iar dureri in partea de jos lipsa total, nici urma de anexita sua asa ceva. Si totul a fost posibil dupa cele 10 zile de proceduri de la Sovata, facute cu sfintenie recunosc.
pussi spune:
michelle, multumesc pentru incurajari, si eu merg in prima saptamana din iulie la Sovata. Sa dea Doamne - Doamne sa fie cu ochisori!!! Ce vreau sa te intreb: tu ce tratamente ai facut inainte? Fiv sa Ia ai facut?Laparoscopie?
Pupici
PUSSI
elenya_m spune:
michelle99 nici nu sti cat curaj ne-ai dat
sa-ti dea Dumnezeu sanatate si tot ce-ti doresti.
Si eu vreau sa ajung acum in iulie si sper sa fie cu roade.
Multumim mult! 
laviniaN spune:
Buna fetelor!
Eu sunt noua pe aici,dar va urmaresc de foarte mult timp.Despre mine ce pot sa va spun ....aceeasi poveste care seamana izbitor de mult cu a voastra.De aproape 2 ani incerc sa am un BB dar fara nici un rezultat...am umblat pe la o groaza de doctori,dar inca nu am rezolvat nimic.Mi sa propus pe luna august o laparoscopie,dar vreau sa mai fac o incercare mergand la Sovata.Stiu ca am probleme de ovulatie ,tulburari hormonale ,in special prolactina crescuta pe care nu prea pot sa o stabilizez desi am facut tratament,trompele nu stiu cat de permeabile sunt deoarece nu am facut o analiza in acest sens.
Dar cred si sper din suflet sa pot rezolva problema la sovata.Eu voi pleca prin 2 august cu sotul bineinteles sa prindem perioada fertila ,nu avem nimic aranjat acolo.Sunt foarte bulversata si credetima nu stiu incotro sa o apuc.M-am mutat de curand intr-un alt oras si ma simt destul de singura nu cunosc aproape pe nimeni aici...este destul de greu.
Daca mai vine cineva dintre voi fetelor,mi-ar face o deosebita placere sa va cunosc.
Va pup LAVINIA....SI VA MULTUMESC ca imi citeste si mie cineva suferintele.
pussi spune:
draga Lavinia,
bine ai venit printre noi!!!!
Si bafta la Sovata, la HSG ce ti-a iesit? Dupa parerea mea ar trebui sa suni sa vb. cu un medic de acolo sa vezi ce-ti trebuie!!!
Pupici
PUSSI
laviniaN spune:
Draga PUSSI
Nu am facut HSG ,am facut doar tratamet pt. a scadea prolactina si stimulare ovariana cu clostylbegit.Tratamentul de stimulare ovariana l-am facut 2 luni (luna aceasta si luna trecuta).Dr. mi-a zis daca nu raman insarcinata pana luna viitoare ma programeaza pt laparoscopie pe luna august.Oricum tratamentul l-am terminat si azi mi-a venit rushhi...se pare ca e destul de anevoios drumul pana sa am un
.
De aceea m-am hotarat sa merg intai la sovata ....inainte de laparoscopie.
Multumesc de indicatiii...poate ar fi bine sa ma interesez inainte de ce am nevoie.
Te pup
LAVINIA.
michelle99 spune:
Pussi, inainte de Sovata nu am facut vreo interventie asa mai invaziva. In ianuarie era vorba sa fac laparoscopie, dar in ultimul moment am renuntat si acum ma bucur ca am facut-o. Trompele s-au desfundat si fara ea. Acum sigur ca la o operatie laparoscopica se constatau mai multe, dar nu am vrut sa fac ceva asa invaziv. E cu dublu tais. Daca se intervine asupra trompelor exista mai multe riscuri, mi le-a explicat doctorita care mi-a facut histero si care nu recomanda laparoscopia. E posibil ca multe persoane insa sa fi rezolvat multe prin aceasta operatie, eu insa nu o sa fac. O sa fac niste analize hormonale miercuri, in ziua 21 a ciclului si alte cateva teste. Daca e totul ok cateva luni incerc( se zice ca urmatoarele 3-4 luni dupa Sovata tratamentul are efect maxim). Oricum va doresc succes la toate si sper din toata inima sa aveti curand bebe.
pussi spune:
Michelle, draga, nu te supara, dar la mine la HSG in septembrie a fost totul OK cu trompele si in martie la laparo s-a constatat ca sunt infundate
Cica datorita presiunii de la HSG, lichidul de contrast a trecut, dar asat a fost in cazul meu...
Eu te pup si te astept cu vesti bune

Nu ti-au recomandat sa mai repeti operatiunea?
PUSSI