Of, colesterolul asta..

Of, colesterolul asta.. | Autor: koalitza

Link direct la acest mesaj

Intr-adevar, colesterolul asta..Cand ti-e lumea mai draga si vezi tot sirul de analize in limitele normale, trebuie sa apara el mult peste medie sa-ti strice tot cheful!
Am postat acest subiect pentru a va intreba si pe voi toti ce mancaruri sunt admise in aceasta situatie si ce tratamente pot urma. Voi merge neaparat si la medic dar stiu ca ma pot baza pe raspunsurile voastre care ma ajuta de fiecare data.
Iertare daca acest subiect a mai fost abordat de curand si eu nu l-am gasit; am ales "la bucatarie" pentru ca este vorba mai ales de un regim alimentar.
Va multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71810
poate te ajuta asta

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Inlocuieste carnea cu TOFU si īncearca sa manānci cāt mai multe salate de rosii, ardei, masline, ceapa, usturoi, salata verde, etc - cu ULEI DE MASLINE! Incearca sa īnlocuiesti laptele de vaca cu lapte soia. Spune ADIO definitiv la unt, smāntāna, carne de porc, galbenus de ou. Incearca sa manānci daca poti doar carne de peste si pui fara pielita. Cu regim alimentar adecvat se poate scadea foarte bine colesterolul. Ai mare grija ca medicamentele pt scaderea colesterolului au foarte multe reactii adverse! Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koalitza spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca o sa ma obisnuiesc cu regimul..greu, e adevarat.LORELAI ce e acest TOFU?

Mergi la inceput

Am citi ca ananasul crud este foarte bun in caz de colesterol marit. Cum recunosc un fruct care e bun de mancat si nu e prea lemnos? Are vreo caracteristica aparte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

tofu=branza din soia. Am luat si eu odata si e tare scarboasa, nu am putut deloc sa o mananc.Sunt persoane insa care oricat ar tine regim nu ii scade colesterolul. Din ce stiu exista un detoxifiant foarte bun pe baza din plante care scade colesterolul.I-a fost recomandat soacrei mele de doctor.

Cristina S.

Mergi la inceput

Kriss, poti sa-mi spui cum se numeste acest detoxifiant?
Apropos de branza sau cascaval din soia, nu cred ca mai mananc vreodata asa ceva, de la postul trecut, cand am zacut 10 zile cu "deranjament" drastic la stomac..e clar ca nu-mi merg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Se numeste Detoxifiant din flori de soc si l-a cumparat de la o farmacie cu produse naturiste.

Cristina S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

"Spune ADIO definitiv la unt, smāntāna, carne de porc, galbenus de ou." Asta mie mi se pare un sfat neavizat tipic ! Va rog eu mult, fara nici o suparare, dar nu mai sariti sa aruncati cu pareri cand nu stiti despre ce e vorba.
In cazul colesterolului marit trebuie sa se analizeze in primul rand CAUZELE. La analizele de sange se poate depista daca e vorba de colesterol din alimentatie sau produs in exces de ficat. Si tratamentele difera, in functie de cauze. Degeaba renunti "definitiv" (!!!) la carne si oua, daca tu nu ai colesterolul marit din cauza alimentatiei. Sunt milioane de persoane care mananca foarte sanatos si totusi au probleme cu colesterolul datorita faptului ca organismul lor produce aceasta substanta in exces. Si atunci ai colesterolul mare, orice ai manca.
Deci in primul rand trebuie mers la medic pentru a depista cauzele colesterolului marit - iar in functie de asta, medicul va recomanda directia de tratament.
Iti urez sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Sotul meu a avut colesterolul marit - ceea ce am postat a fost "inspirat" de realitatea traita de familia mea...
Alina_s - sfatul "neavizat tipic" de la doctor l-am primit... asa ca...
Koalitza - pt retete īn care folosesti soia si tofu cauta pe www.desprecopii.com - sunt cāteva idei interesante. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Kris79 - daca vorbesti de cascavalul de post din comert - iti dau dreptate; insa cascavalul nu este din soia - este din margarina cu tot felul de intaritori... insa branza din soia este excelenta, si foaret sanatoasa si cu colesterol 0%.
Eu asa recomanda foarte mult peste - scade colesterolul si chiar pestele foarte gras: gen somn, macrou...
Poti face lapte de soia in casa, multe fructe si legume... mai ales ca suntem in sezonul cu multe verdeturi!!

www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana

Mergi la inceput