Of, colesterolul asta..

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

quote:
Originally posted by kriss79

tofu=branza din soia. Am luat si eu odata si e tare scarboasa, nu am putut deloc sa o mananc.Sunt persoane insa care oricat ar tine regim nu ii scade colesterolul. Din ce stiu exista un detoxifiant foarte bun pe baza din plante care scade colesterolul.I-a fost recomandat soacrei mele de doctor.

Cristina S.

Branza din soia, taiata cubulete mici, amestecata cu salata de rosii are gust bun. Simpla nu este buna.

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koalitza spune:

Am sa cumpar si eu aceasta branza. Daca voi spuneti ca este super, atunci asa trebuie sa fie! Credeam ca este vorba de cascavalul ala de post...beeahhh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns exotic spune:

pt.scaderea colesterolului mai incearca si otet.otet negru sau otet de mere sau simplul otet ,in fiecare zi 3 linguri de otet amestecat cu apa subliniez amestecat cu apa ,il poti folosi in salate sau poti sa-l bei asa ,dar asta in fiecare zi ai sa vezi in cateva luni de zile poate chiar din prima luna rezultate remarcabile.Sfatul unui doctor.Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuche spune:

Ti-as da un sfat: un catel de usturoi dimineata pe stomacul gol, inghitit cu un pahar de apa. Aceasta metoda a fost testata de n persoane care au reusit sa scada colesterolul de la valori mari (300). Colesterolul nu scade intr-o luna de zile, ci in aprox 6 luni orice regim sau medicatie s-ar aplica

Sfatul homeopatului meu: daca mananci un galbenus de ou, mananca neaparat 2 albuse. Evita prajelile, laptele sa nu depaseasca 1.8 grasime, branza sa fie mai slaba (dietetica). In rest se mananca normal.

Nu dati cu rosii, eu asta am aplicat si a scazut (e drept ca nu era prea mare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Daca pe langa gena si regimul alimentar mai e bogat in grasimi, colesterolul o ia puternic la vale . Soacra-mea are colesterolul 400. Ia medicatie, tine si regim, posteste toate posturile si tot mare e. Nu prea mai are ce-i face acu la 65 de ani. Sotul meu se pare ca o mosteneste. Acu vreo 3-4 luni avea colesterolul 250, asa ca l-am bagat fuguta la regim. Dimineata nu mai are voie sa mai manance branza, preparate, etc... ci doar fulgi de ovaz cu lapte 0% + fructe. La pranz nu-l pot controla, ca mananca la servici iar seara ii fac o salata mare cu ulei de masline si ii spun ca tre' sa manance salata aia toata si restul ce vrea el. Am bagat toata familia la regim, nu mai mancam decat piept de pui si peste slab in casa. Unt nu mancam oricum, am taiat si smantana, nu mai fac prajituri asa de des si gata! In plus, il iau la sport de cel putin 2 ori pe saptamana, cate o ora (tenis, jogging, fitness).
Dupa o luna, am repetat analiza si era 200. Va dati seama ca m-am bucurat nespus... Sotul meu avea si trigliceridele marite - acu sunt in limite normale.
Eu cred ca alimentatia e f. importanta. Daca vrei cu adevarat sa scada, atunci se poate... Taie grasimile, nu praji nimic in ulei ca si asta creste colesterolul (cartofi prajiti, prajeala de la mancaruri), scoate prajiturile, ciocolata si carnea de porc, pielea de la pui da-o deoparte, fara unt, smantana si doar cu lapte f. slab si se poate. Daca mai faci si sport pe langa... te asigur ca iti va scadea colesterolul.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Daca este vorba de hipercolesterolimie familiala,atunci dieta nu rezolva prea mult.Cel putin asta se cunoaste aici.Altfel,se poate normaliza cu o alimentatie si activitate fizica corespunzatoare.
Important este totusi nu valoarea colesterolului "rau"(LDL),ci raportul dintre colesterolul "bun"(HDL)si cel "rau"(LDL).
Aici se recomanda si omega3.

multa sanatate

Mariana
mama de Monica(1998)Matei(2001) si Markus(17.02.2006)

Mergi la inceput