Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (45)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Corap vin eu cu o intrebare pt tine: asa-i ca nu-i pui in casa sosetele daca are talpicile calde?
Ca eu am si cativa pantalonei fara botosel included si daca-i pun sosete ori si le da jos ori o strang (pe cele care o strang si lasa urme le evit).

Eu sterilizez tot ce se poate steriliza pana la un an. Mie mi-e frica de diarei.

bb_alinus in M&c si alte surse bibliografice (vechi) zicea ca ultima masa a lui bb e la 20-21 si prima la 6 dimineata!!! Ca masa de la 3 si-o scoate prima si apoi masa de la 24. Dar noi parinti moderni n-avem nici un chef sa ne trezeasca bb la 6 asa ca preferam sa-si tina masa de la 24 si sa se scoale pe la 8.

Silvia naspa cu mucisorii. De cate ori pe zi folosesti batista bebelacului? Colargolul e bun ca e dezinfectant din cate stiu eu, si nu e efedrinos si alte cele.

Eu am avut ieri o zi proasta. Dupa ce ca m-am pe aici, mi-a scris tipa de la agentie ca nu sunt locuri la mare in perioada in care vrem la hotelul la care vrem. Cred ca dintre perioada, hotelul si agentia, o sa schimbam totusi hotelul.

Atena una e sa-i dai niste picaturi care contin si zahar, ca pe alea oricum i le dai pe o perioada determinata, alta e sa introduci zaharul in alimentatia zilnica a lui bb.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Lavi,de vreo 3-4 ori pe zi folos.batista.
da,colargolul e un anti-septic,are sare de Ag,de-aia e si aasha de scarbos.
O astept pe Feli sa se trezeasca,sa-mi mai zica cum a facut ea cu Ilinca,sau kiar-daca esti pe-aci,zi-mi cum ai fost tu cu Nati-la Alexandrescu,sau Budimex?
Mai,nu cred ca e in regula,cu atatea zile de muci-sunt deja 10 zile-si nicio ameliorare.
In rest,e vioi,mancacios,mai nou sta numai pe burta,de o mie de ori pe zi se pune pe burta si nu mai stie sa se dea-inapoi pe spate.
Cred ca voi asculta vocea mea interioara(de mama) si daca nu e nicio ameliorare,repet,ma duc la spital.

Mergi la inceput

La Budimex m-am dus, la et 7; e dr Stanciu si toata sectia (sunt 99% sigura) e sectie de sugari. Il gasesti dimineata pana in ora 14, de preferat in jurul orei 10. Daca te duci acolo, te duci direct la et 7, nu pe jos pe la camera de garda, etc.

La Alexandrescu - am fost si acolo, la camera de garda, dar nimeresti tot felul de doctori uneori rezidenti, o drita de-asta mi-a dat pt rosu in gat, de prima intentie, Augmentin, de s-a scandalizat pana si drita de familie care, ca toti drii de familie, e mai pro-antibiotic.
Alteori am prins o drita buna la Alex. care desi Silvia avea 39 febra a zis ca e o viroza si ca-i va trece. Intr-adevar, dupa 2 zile de antitermice puternice a inceput sa-i treaca.

Completez: daca mergi la Budimex la dr Stanciu, urci cu liftul la et 7 si astepti in holul cu liftul, nu intri pe culoarul lung din care dau saloanele, ca nu-i place drului. Daca e multa lume fa sa il vada pe bb, pe mine cand m-am dus la control m-a vazut cu bb si m-a luat mai repede nitel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

he, he, he, ieri a fost 13. asha ca se cerea . da' acum ne-am racorit
lavi, asa-i. sosetute are bb vo 20 de perechi din care doar una e d-aia de nici nu-i care din picioare nici nu lasa urme. deci p-aia o folosesc cand iesim afara, prin urmare le spal zilnic . din pacate i-au ramas si mici, adik ii e calcaiul pe la mijlocul talpitei. ce pacat ca nu s-au inventat sosete care cresc odata cu copilu':(
in casa - no way sosete, daca are picioarele calde (de obicei le are). dak ii pun sosete transpira si se raceste transpiratia pe picioare... mai bine asa, aerate
cat despre sculat copilu noaptea sa manance... al meu papa pe la 22:30 (dupa baita) si se trezeste pe la 7 sau mai tarziu (azi nu s-a trezit inca si e ora 9). dak se trezeste la 7, mananca si se culca la loc.
parerea mea este sa nu-l trezesti (pe copil, respectiv sa n-o trezesti pe bebita amalia) si sa vezi care-i programul ei. adica pana la ce ora doarme daca nu-i trezita etc, si dup-aia sa i-l ajustezi in asa fel incat sa fie ok pt. ambele parti. poate n-are nevoie de bibele de la 12 noaptea...
mai voiam sa-mi dau cu parerile, da nu mai stiu referitor la ce... offffffffff pt. memoria mea.
c & ardeiash-dragalash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

neata fetele...
am terminat si eu acum de citit scutecul...uite nu stiu ce numar are, dar am vazut ca deja ati scris 6 pagini la urmatorul.

eu trebuie sa va pupicesc pe toate ...si sa va spun ca EU m-am saturat sa tot fac din tantar armasar cu am sau nu am lapte.
mi-am dat seama ca pierd momente muuult prea importante stand si stresandu-ma, mulgandu-ma sau gandindu-ma cat de rau(?)ii va fi copilului meu fara lapte de la titza.
ii va fi bine si nu trebuie sa incep sa-mii fac probleme de constiiinta ca nu am facut tot ce s-a putut face sa mai am lapte.
am facut chiar mai mult, singurul regret este ca am luat mult prea in serios "lupta" cand trebuia sa fiu mai destinsa si mai relaxata si cum a zis si Lordra sa pivesc lucrurile ca pe ceva natural si firesc.
SILVIA, nu cred ca da nimeni cu pietre, uite eu chiar te poate trebuia sa tipi la mine mai demult. ai perfecta dreptate.

LAVI, nu nealaptatul imi va face viata mai usoara, dar lucrul asta ma si doboara.
cred ca fara restul problemelor din casa, sigur as fi trecut mai usor peste aceste momente.

Oricum una peste alta, alaltaieri mi-am facut curat in sifonier, am stat cat mai mult cu piticu de vorba, a descoperit manca-l-ar mama sa faca balonase si a scuipe si stiti ce-i place???
bineinteles ca pe la 17.30 plangeam de mama focului ca ma mulgeam si numai iesea nimic nimic.... atunci am zis gata! nu e..nu e si asta este. am spakat si sterilizat pompa si mi-am bagat picioarele in ea. (Corap, in a mea nu si in pompa ta, ca nu-mi permit)
totusi am mai baut ceai si mai aveam cateva linguri de galacto si le-am luat si pe alea...
de alaltaseara alaptez exclusiv, dar nu mananac decat un san care-i ajunge cam 3 ore, deci avem 8 mese/zi.

Cu problema conjugala..este o problema. al meu husband nu considera ca vorbitul in momentele de stres rezolva situatia. NU! tacerea e de aur la el, mai bine tacem si nu vorbim pana ne trece si uite asa eu fac din tantar armasar si-mi vin in cap toate cele si de acum 11 ani.(atunci erau foarte rare da 1-2 tot fusera)
el a fost un neadaptat in societate si de fapt inca este. alaptat la san pana la 10 luni, apoi dus la bunici la tara pana pe la 3-4 ani, un copil bolnavicios - cu multiple malformatii cogenitale, cu o hapatita epidemiologica zice soacramea (tip A, nu-i asa? ca in actele medicale nu gasesc de care este, decat hepatita si atat), cu defect septal atrial...mai multe, un copil rasfatat, tinut dupa poala mamei si intotdeauna protejat, nu avea voie nici sa alerge!!!. la gradinita ii luau alti copii mancarea din farfurie si el nu protesta, statea in casa SINGUR pe la 4 ani cateva ore pana venea unul din parinti de la servici. mai il lasau cu jucarii si ii spuneau sa nu umble la aragaz, la priza, la apa...si el nu umbla.!!!!!!!!!
parintii nu prea s-au omorat in a-l incuraja spre o anumita meserie, mai ales tinand cont ca din cauza problemelor medicale erau meseri care ii erau interzise...
pai cand mi-a zis socramiu...."daca stiam ca-i place electronica il dadeam la liceu cu specific"!!!! pai adica cum nu stiai? nu i-a placut scoalaabsolut deloc, in schimb manca istorie si geografie pe paine. (ma bate la astea si recunosc ca degeaba stiu cu sa extrag un radical sau o matrice ca mi-e rusine cateodata)
dupa treapta intaia a ales direct profesionala, nici macar nu s-a sinchisit sa dea treapta a 2-a. de fapt i-a ales-o socramiu: prelucrator prin aschiere. El era copil si nu stia ce-i trebuie in viata. intotdeauna asa a fost invatat: tu esti copil, eu stiu ce-i mai bine pt tine ca te-am crescut si ti-am dat cu lingurita.
sa va spun ca la restaurant cand am facut nunta EU m-am dus? EU m-am interesat de tot ce trebuie..si la botez daca nu era nasu' tot EU as fi facut toate necesare? EL nu stie sa se descurce !!!! a fost intotdeauna pus in fata faptului implinit, nu prea a avut de ales.
i-a placut muzica la nebunie si pe vremea lui ceasca, strangea bani si-si facea benzi. il costa 175 lei o banda cu ...modern, sau samantha sau abba ...cine mai era atunci l amoda.
si mergea la baiatul ala care avea studio in casa si statea acolo pana iii tragea o bada. Stiti ce l-a intrebat socramiu? daca se f...in dos de sta acolo toata ziua!!!!!!!!!!!!!!!
hai ca m-am intins...vroiam sa zic ca parintii nu au stiut sa-l indrume, sa-si caute singur rostul si inclinatiile si nu l-auinvatat sa fie de sine statator.
de aia ma huleste socramiu ca-l tin pe fisu' sub papuc!!! ca s anumai zic ca socramiu ar fi vrut sa FACA EL BOTEZU' ca noi nu stim cum merg trebburile, ca nu ne descurcam ca suntem copii!!!! da cu mine nu-i merge!

dar de ieri facem echipa, adica am facut deja curat in camara si prin dulapurile din bucatarie. si in 2 am avut un spoooor chiar daca eram franta de oboseala.
o sa continuam asa si sigur ne va fi bine.

VA MULTUMESC TUTUROR, SI CELOR CARE AU FOST MAI ASPRE, (DE FAPT NU ASPRE, CARE M-AU ADUS CU PICIOARELE PE PAMANT) DAR SI CELOR CARE M-AU INCURAJAT SA NU DISPER SI SA CEDEZ.

hai ca mai umpleti un scutec pana termin eu..dar intre timp am mai stat si vreo 1 ora cu piticu ca era marait si nu adormea....

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Mirabilis, Corap, Gandacel si Coralia si sa ne traiasca bbii si sa fie sanatosi si voiosi si sa ne bucuram de ei muuult timp de-acum incolo!!!!!

Uraaaaaa!!! Am facut 5 luni!!!! Cand a trecut frate ca parca ieri eram cu burta la gura??? Sa nu mai zic ca parca ieri abia asteptam sa se vada si sa miste. MAaaaaama ce repede trece timpul.

Anda daca nu ai de unde lua filmul spune-mi si il caut eu pe DC++ si il trag si ne vedem si ti-l dau. Dar spune-mi ca sa ne vedem in weekwnd poate in parc in 23!

Raluca Stefan o pe Maria si ii multzumeste pt urari!!!

Fetele care vine azi in IOR??? Eu daca mai vine careva vin daca nu...nu bat drumul pana acolo.
O zi buna sa aveti ca noi sigur o sa avem!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

intr-o alta ordine de idei, scutecul trecut nu mi s-a parut razboinic, chiar mi-a placut.
PISI, multam de oferta, sa stii ca suna tentant, dar m-as simti taaare aiurea sa chem pe cineva sa sta cu infantu' si eu sa plec.
si pe soacramea nu-mi vine sa o chem, mama are servici si degeaba am inca 2 surori si un frate is la 60 km departare, in ploiesti.
neamurile restul toate-s in bucuresti, dar din cauza neadaptarii lui cristi care prefera sa stea singur acasa, am pierdut legaturile si eram destul de apropiati.
va dati seama, daca el a facut urat de anul nou ca s-a invitat fratele meu la noi si eu am acceptat????? ca el prefera sa fie linistit, nu cu casa plina...!!!! in fine, numai zic nimic.
DIANA, nu cred ca nu te vrea nimeni....hai la mine in cartier!!! nu prea avem unde ne plimba asta-i naspa.
fug lainfant

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Joy

Felicitari !
Ca ti-ai bagat picioarele in pompa, dupa cum mi-am bagat si eu in a mea, atunci si am zis: nu pierd eu momente importante, nu mai puteam iesi la plimbare, nimic, ca sa dau toata ziua la pompa. Ori iese alaptatul exclusiv, ori completare si gata.

O masa la 3 ore e foarte bine. Inseamna ca AI lapte.

Cu problema conjugala cred ca asta e si solutia, sa-i pasezi sotului tau niste responsabilitati, antrenandu-l sa faceti diverse chestii impreuna. Sa-l maturizezi tu, incet-incet!

Dordia si Corap ca voi pomenirati aici, dar si celelalte sarbatorite de azi, Gandacel, Mirabilis si Coralia, La multi ani! , sa va traiasca!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Fetele am pus poze la albumul de intalniri si..o sa pun si in albumul nostru niste poze mai recente!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Neata mamici!
Merci pt raspunsuri, dar renuntatul la masa de la miezul noptii este egal, dupa cum am spus' cu trezitul la 3! Verificat!
Aseara s-a sculat ea pe la 22h45, a papalit, s-a culcat la loc si abia de a rezistat pana la 5h30 . Si i-am pus si 2 linguri de cereale, dar se pare ca astea ultime ce le-am luat nu ii tin de foame ca celelalte...dar celelalte au zahar, ce sa fac? Cred totusi ca ar trebui sa incep diversificarea.
Voi ati trecut la lapte praf nr 2 sau cum s-o zice in Ro? Ca mie pediatra mi-a zis sa ii dau tot 1 pana la 6 luni!!! Poate si laptele e de vina! Desi, daca stau sa ma gandesc, missa mea nu a rezistat mai niciodata noaptea prea mult fara sa manance....asa o fi felul ei! Bine ca in rest doarme de sparge!

Joy, si al meu husband e taciturn nevoie mare, mai ales cand ne sucarim! Eu sunt genul care ma supar si ma tine mult, el tace, asta ma enervaza de mor ca io consider intotdeauna ca el trebuie sa faca primul pas si deci astept si astept, cateodata si 3 zile, el ma lasa in pace, stie ca imi trece de la sine . Si uite asa, in loc sa discutam ca sa reglam problema, tacem de rupem:)).
Cateodata ma mai rad eu de el, si il intreb daca face economie la cuvinte, tare il amuza faza asta:))
Oricum, cred si eu ca e foarte importanta comunicarea dar sincer ...eu nu le prea am

Ma duc sa hranesc minunea lumii!

Alina si Amalia 17.11.2005

Poze noi de aprilie 2006

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput